• 9.381.538 stemmen

Show titel: The Serpent

Genre: Drama / Misdaad

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 41 minuten

Ontwikkeld door: Tom Shankland, Elizabeth Kilgarriff, Damien Timmer, Preethi Mavahalli en Richard Warlow

Met: Tahar Rahim, Jenna Coleman en Ellie Bamber

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Eerst uitgezonden op: BBC iPlayer (Verenigd Koninkrijk)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Serpent

Charles Sobhraj is een man die midden jaren 70 verantwoordelijk zou zijn geweest voor de dood van zo'n 20 jonge Westerse toeristen. Samen met zijn vriendin en handlanger Marie-Andree Leclerc pleegden ze moorden, en andere misdaden, in Thailand, Nepal en India. Toch weet Sobhraj steeds uit handen te blijven van de autoriteiten. Een jonge Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg , die werkt bij de Nederlandse ambassade in Bangkok, komt onverwacht in zijn web van leugens en misdaad terecht. Knippenberg zet een reeks van gebeurtenissen in gang die ervoor zorgen dat Sobhraj één van de meest gezochte misdadigers wordt door Interpol …

Afleveringen

1. Aflevering 1

1 januari 2021 (58 minuten)

Charles Sobhraj leidt in de jaren 70 in Bangkok een schijnbaar coole scene in Kanit House voordat twee vermiste backpackers de aandacht trekken van een diplomaat.

2. Aflevering 2

1 januari 2021 (59 minuten)

Marie-Andrée Leclerc wordt verliefd en komt in de problemen. Herman Knippenberg wordt tegengewerkt, maar gaat verder met het onderzoek en zet zijn carrière op het spel.

3. Aflevering 3

1 januari 2021 (58 minuten)

Verdenkingen stapelen zich op als Knippenberg de insider vindt. Avontuur leidt een Fransman naar Kanit House. Hij doet een schokkende ontdekking als hij eenmaal vastzit.

4. Aflevering 4

1 januari 2021 (58 minuten)

Charles verstevigt zijn greep en Marie-Andrée laat dit gebeuren. Ajay Chowdhury neemt drugs. Nadine Gires gaat undercover, maar Knippenbergs onderzoek komt aan het licht.

5. Aflevering 5

1 januari 2021 (57 minuten)

Wie is het roofdier en wie is de prooi? Nadine probeert dit gevaarlijke drietal thuis te houden als de politie een inval wil doen. Maar Charles heeft een back-upplan.

6. Aflevering 6

1 januari 2021 (56 minuten)

Charles neemt risico’s terwijl een nog steeds geobsedeerde Knippenberg de zaak probeert te vergeten. Marie-Andrée en Ajay ruziën over hun toekomst met het meesterbrein.

7. Aflevering 7

1 januari 2021 (56 minuten)

Charles en Marie arriveren in Parijs met mooie plannen, maar niet iedereen geeft ze een warm onthaal. Knippenberg stapt naar de media om het duo een halt toe te roepen.

8. Aflevering 8

1 januari 2021 (59 minuten)

De situatie bereikt in India een nieuw dieptepunt. Een wereldwijde klopjacht komt op gang, maar Knippenberg raakt moedeloos. Wie betaalt de prijs voor alle slachtoffers?

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Oeh, ik vond deze met vlagen toch wel ontzettend spannend. Wat een enge glibber, maar erg fascinerend.

De stukjes met Dominique en Nadine vond ik het meest boeiend. Wel beetje belachelijk dat Herman niet door een Nederlander werd vertolkt. Haast niet te volgen wat deze fella zegt wanneer hij Nederlands sprak. Moest er wel om grinniken, en verder deed ie het goed, maar hij had op zijn minst wat meer moeten oefenen op de paar NL zinnetjes en woorden. Jenna Coleman gaat nog een grote worden denk ik, ze was ook al sterk in the Cry.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Ik zie maar weinig series, vaak wordt het verhaal zo ellenlang uitgerekt dat mijn aandacht binnen enkele afleveringen al verdwenen is. Maar het verhaal in deze serie trok volledig mijn aandacht, zeker alleen al om de Nederlands inbreng binnen het verhaal. Een verhaal dat amper het nieuws in ons land heeft gehaald.

Het verhaal over een psychopaat en seriemoordenaar die het gemunt had op toeristen, nou ja hun geld dan wel te verstaan. Koelbloedig en op een geraffineerde wijze lokte de man zijn slachtoffer naar zijn appartement. In de ban van zijn charme deden zijn vriendin en goede vriend mee aan deze moorden. Vreemd genoeg te midden van alle buren in het appartementencomplex, recht onder hun neus. De man had geen vrees en rekende volkomen dat de naïviteit van de medemens hem totaal niet zou kunnen raken. Toch bleek dit anders, een idioot verslag in beeldmateriaal van een seriemoordenaar.

Dus aan het verhaal ligt het niet dat ik totaal niet overrompeld ben door deze serie. Nee het is het vaak tenenkrommend acteerwerk dat mij mateloos irriteerde. Maar ook het script en de regie deden het meermalig niet goed. Om het spannend te houden waren er momenten die totaal niet overtuigend overkwamen, leek op momenten simpelweg op amateurisme. Daarom kom ik niet verder dan 2,5**.

Idioot verhaal dat echt de basis van een hele goede film of serie kan dienen. Helaas is deze exercitie niet bijzonder geslaagd en een rommeltje in tijdslijn. Alleen Rahim vond ik goed in dit middelmatig werkje. Een doorsnee Netnietflix.

avatar van Jointz

Jointz

Van begin tot einde met enorm veel plezier gekeken. Niet te kort en ook niet te lang, kijkt heerlijk weg. Wel wat kleine schoonheidsfoutjes ontdekt, maar dat neemt niks van de spanning weg.

avatar van lang pee

lang pee

Niet slecht, maar het had toch wel veel beter gekund, was nogal een rommeltje dat niet altijd te volgen was. En als iemand die Nederlander is geen Nederlands praat, laat hem dan beter zwijgen in deze taal, want dat is echt belachelijk. En Rahim was toch een pak beter in de prachtige film The Mauritanian. En laat aub mensen die niet roken, dit niet doen in een film, is duidelijk te zien dat ze nog nooit een sigaret hebben vastgehad.Goed gegeven, maar niet bijzonder goed uitgewerkt!!

avatar van AveMaria

AveMaria

Ga er straks aan beginnen (op Netflix). Verwacht er wel wat van. Ik houd jullie op de hoogte.

avatar van anna2012

anna2012

leuke serie,er zitten wel wat te moderne dingen in:

- postcode in het boek zichtbaar bij de britse ambassade,die was er in 75 nog niet pas in 77 ingevoerd

-walkietalkie van de thaise politie te modern

-Gsm masten gezien,dat was er pas in '94.

avatar van Jan_Hero

Jan_Hero

Wat een verschrikkelijke slechte serie! Slecht gespeeld en super traag en we kregen bijna de slappe lach van het heen en weer gaan in tijd. Wat een knulligheid!

avatar van Diederik58

Diederik58

Prima serie.

Jaren zeventig sfeer werd mooi neergezet.

Knippenberg is een Nederlander. Maar helaas spreekt hij bar weinig Nederlands. De ambassadeur (William Brand) spreekt meestal in het Engels tegen Knippenberg. Al spreekt hij goed maar overgeacteerd Nederlands. Slordig. De Engelse actrice Jenna Coleman spreekt prima Frans. Het klonk in elk geval overtuigend.

Kortom: als je verschillende talen wilt gebruiken in een film of serie, doe het dan goed.

Intrigerend hoe de slang te werk heeft kunnen gaan. Hij wordt goed gespeeld door de Franse acteur Tahar Rahim. Je wordt echt bang van die van enige empathie verstoken massamoordenaar. Iemand die mensen gebruikt en misbruikt.

Het verhaal had ook in 6 afleveringen verteld kunnen worden.

Ik ben geen liefhebber van flashbacks. Zeker in de eerste afleveringen vond ik het storend. Daarna wen je er aan.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Heerlijke op waarheid berustte miniserie je wordt letterlijk in het verhaal mee gezogen. Ook de aankleding was top net als de acteurs.

avatar van cor1946

cor1946

Wat een rare serie, rommelig en dat Nederlands gepraat brr. Die acteurs zijn amateurs.

avatar van james_cameron

Erg spannende achtdelige serie over de jacht op Charles Sobhraj, de man die midden jaren '70 verantwoordelijk zou zijn geweest voor de dood van zo'n 20 jonge westerse toeristen. Goed gemaakt en goed gespeeld, met name door Tahar Rahim, overtuigend als de verwaande, megalomane Sobhraj. De britse (!) Billy Howe doet het ook goed als nederlander Herman Knippenberg, die instrumentaal was in de uiteindelijke arrestatie van Sobhraj. Ondanks het vele heen en weer springen in de tijd blijft de serie gelukkig uitermate overzichtelijk.

avatar van wimaroca

wimaroca

Ik heb het geen uur volgehouden,wat slecht

1.slechte acteurs

2.slechte actrices

3.slecht gefilmd

4.slecht make-up

5.slechte serie....weet ik niet 100% zeker,maar ik kon het niet volhouden

toch 0.5 sterren ik kon niet lager

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Prima serie. Heb gefascineerd zitten kijken naar een blijkbaar beroemde seriemoordenaar in Azië. Goed geacteerd en vooral de sfeertekening van de jaren 70 was fantastisch gedaan. Toch geef ik het "maar" 3,5 sterren: puur en alleen door de gekozen vertelwijze. Het constante heen en weer springen in de tijd werkte me danig op de zenuwen. En dit terwijl het totaal niet nodig was met zo'n boeiend verhaal.

cor1946 schreef:

Dit hoor je erg veel over deze serie, wel terecht.

Maar dit gebeurt echt voortdurend, Russen en zuid-Amerikanen weten bijna niet beter haha.

Wel grappig om te zien dat nu het een keer Nederlands is iedereen er over valt.

avatar van Suitehome

Suitehome

The Serpent is een broeierige en prachtig vormgegeven thriller, met authentieke locaties en een prachtige aankleding. Letterlijk: voor nieuwe modetrends (of verkleedpartijtjes) vind je in The Serpent meer dan voldoende inspiratie. Er wordt hier niet op de centjes is gelet, dat is duidelijk, en stijlvol wordt het leven van seriemoordenaar Charles Sobhraj uitgeserveerd. In The Serpent wordt redelijk goed geacteerd, al zijn de bijrollen soms zwak bezet. Het scenario is boeiend maar traag. Nagelbijtend spannend wordt het bijna nergens, maar de voortdurende latente dreiging houdt de serie overeind. En de fotografie natuurlijk want die werkelijk fenomenaal. Halve ster extra Nippenberg.

avatar van Baggerman

Baggerman

Heb nu twee afleveringen bekeken en vind het voorlopig nog boeiend, Opvallend fraaie fotografie overigens. Grappig trouwens dat Percy/Captain Kevin Darling van Blackadder hierin meespeelt!

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Een bij vlagen intrigerende serie. Ik kan alleen niet zo goed tegen dat drogeren. Biedt je uit vriendelijkheid toeristen een drankje aan.. Hoewel wat rommelig door die sprongen in de tijd was het toch prima te volgen.

avatar van TimF

TimF

In de openingsscene, waarin de hoofdrolspeler dat interview geeft, dacht ik echt ‘niks voor mij’. Vaak heb ik ook niks met films die zich in een oudere tijd afspelen: hoe langer geleden, hoe minder ze aansluiten bij mijn eigen belevingswereld.

Toch maar doorgekeken op aanraden van een vriend. En gelukkig maar! Dit is echt een van de beste series die ik heb gezien. Mooie beelden uit Thailand, spanning, goed acteerwerk..ik vond de drie hoofdrolspelers die Gautier, Monique en Ajay vertolken zeer overtuigend. Evenals Nadine en haar vriend. Knippenberg vond ik vrij irritant en misschien nog wel de zwakste acteur, maar Nederlands spreken deed hij toch aardig. (Dan erger ik me bv meer aan het hooghollandse politiebureau in Flikken Maastricht).

The Serpent is een ijzersterke thriller, met op de achtergrond een verknipt liefdesverhaal. De personages zijn ijzersterk vertolkt. Geef het één aflevering en je zit erin:)

avatar van macrobody

macrobody

Uitstekende serie gebaseerd op het leven en de misdaden van Sobhraj. Het lijkt te bizar voor woorden maar er zijn zelfs zaken weggelaten die echt gebeurd waren maar het allemaal nog ongeloofwaardiger hadden gemaakt. Op het eerste gezicht waan je je in de jaren '70 zo goed is alles tot in detail uitgewerkt.

Echt een aanrader, voor de niet mierenneukers onder ons dan die zich storen aan het feit dat Knipperberg niet door een Nederlander wordt gespeeld.

avatar van david bohm

david bohm

Fijne serie waar het even doorbijten is bij de eerste aflevering vanwege de vele sprongen in de tijd. Het geheel ziet er fris en kleurig uit. De cast is leuk en het is prettig dat er veel in de Franse taal wordt gesproken ook voor de authenticiteit. Spannend en onderhoudend.

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Spannende serie in lekkere jaren 70 stijl. Je vraagt je op een gegeven moment af hoe iemand zo lang zijn gang kon gaan en waarom de autoriteiten niet wilden meewerken. Tahar Rahim speelt gladjanus Sobhraj overtuigend. Minder vind ik Jenna Coleman en Billy Howle (een Nederlander die geen Nederlands spreekt ?! ).

avatar van NRT

NRT

Jan_Hero schreef:

Dan snapt ge het gewoon niet. Prachtig geacteerd. Dat terug gaan in de tijd was om heel die dossiers te duiden en om de spanning op te bouwen.

avatar van Movsin

Movsin

De snijdende spanning die mij van de ene aflevering naar de andere loodste valt voor een stuk weg in episodes 7 en 8. Wel is er plaats voor uitklaringen van wat er voorheen exact gebeurde en voor de psychologische weerslag op diverse betrokkenen maar het zwakte in zijn geheel toch wel af.

Toch erg tevreden met deze serie die mij, op één scene na, het moorddadig geweld discreet voorstelde, zorgde voor vele goede sfeerbeelden, deed genieten van goed acteerwerk, inzonderheid van een Tahir Rahim en zoals gezegd spanning als voornaam pluspunt bracht.

Op te merken dat de vele flashbacks mij niet hinderden en in tegendeel de aandacht gaande hielden en dat ik de rolinvulling van Billy Howle als het ijverige ambassade-lid toch wel wat overdreven "zenuwachtig" vond.

avatar van Hodepine

Hodepine

Mooi vormgegeven serie met een ijzersterk en spannend, waargebeurd verhaal. De jaren 70 zijn erg goed neergezet, maar wat een ontzettend beroerde acteerprestaties van een aantal acteurs (waaronder de hoofdrolspeler Billy Howle). Jammer. Dat heeft zeker kijkers gekost.

avatar van Hodepine

Hodepine

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Vrij goede serie die met vlagen best spannend is. Het acteerwerk is overwegend ook best goed.

avatar van inocente

inocente

Prima serie,.....

Soms een beetje raar nederlands maar who cares,,,

\Goed acteerwerk en waargebeurd,