Klem - Seizoen 3 (2020)
Ontwikkeld door: Frank Ketelaar en Robert Kievit
Met: Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan
Nederland
Datum van release: donderdag 24 september 2020
Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)
Bekijk seizoen 3 via NPO Start
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Ziggo
Plot Klem
Wat als je erachter komt dat je jongste dochter hartsvriendinnen is met de dochter van een gevaarlijke crimineel? Wat als je je dochter ophaalt bij die crimineel, hij bij de voordeur beschoten wordt en jij per ongeluk zijn leven redt? Wat als hij je vanaf dat moment als zijn beste vriend beschouwt? En als je dan ook nog een hoge functie bij De Belastingdienst hebt en beter niet in de buurt van een crimineel gesignaleerd kan worden? Dan zit je Klem. De serie volgt belastingambtenaar Hugo en topcrimineel Marius, wiens levens steeds meer met elkaar verwant raken via hun dochters.
Afleveringen Seizoen 3 (2020)
1. Een Nieuw Begin
24 september 2020 (49 minuten)
Hugo Warmonds carrière zit in het slop na alle ellende met de Milners. Hij heeft nog maar één grote cliënt, die toevallig in het vizier is gekomen van het FIOD. Zijn dochter gaat op kamers. Ondertussen heeft Marius Milner een nieuwe baan en dienen zich nieuwe perikelen aan op de school van zijn dochtertje, waarmee ook de jongste dochter van Hugo indirect te maken heeft.
2. Nooit Meer
1 oktober 2020 (48 minuten)
Hugo is FIOD-informant en ontdekt iets schokkends over Marius. Kitty maakt ruzie met juf Judith over Chrissies rol in de musical. Konings gelooft Marius niet meer en zint op wraak.
3. Slecht Nieuws
8 oktober 2020 (47 minuten)
Hugo probeert Marius' leven te redden. Kitty krijgt de rekening gepresenteerd voor het bedreigen van juf Judith. Marius probeert wanhopig het goud te verkopen.
4. Val Dood
15 oktober 2020 (49 minuten)
Marius gaat voorlopig bij Piet wonen. Hugo waarschuwt Kitty dat Marius nog steeds groot gevaar loopt. Samuels heeft een vreemd verzoek aan Hugo.
5. Betonnen Gympen
22 oktober 2020 (48 minuten)
Marius is met beton aan zijn voeten in het kanaal gegooid. Kitty is dodelijk ongerust. De FIOD waarschuwt Hugo dat hij absoluut niet mee moet gaan met Samuels naar Malta.
6. Tulips from Holland
29 oktober 2020 (48 minuten)
Hugo gaat met Samuels naar Malta om daar een corrupte minister te bewerken. Kitty wil niets meer met Marius te maken hebben. Konings laat Kitty volgen om Marius te vinden.
7. Hogere Machten
5 november 2020 (46 minuten)
Samuels chanteert Hugo met het coke- en seksschandaal. Hij moet voor hem blijven werken. Kitty en Marius zoeken amechtig naar geld en willen een deal met de politie.
8. Nes met Sambal
12 november 2020 (47 minuten)
Konings komt bij Kitty thuis en intimideert haar. Marius is woedend, maar machteloos. Hugo bedenkt een plan dat alles moet oplossen.
9. An Offer You Can't Turn Down
19 november 2020 (50 minuten)
Samuels en Konings proberen het goud terug te krijgen. Daardoor wordt de situatie voor Kitty steeds bedreigender. Marius en Hugo raken allebei in een onmogelijke positie.
10. Een Geheime Plek
26 november 2020 (54 minuten)
De families Milner en Warmond belanden samen in een safe house. Samuels geeft het niet op en probeert hen te vinden. Suus en Chrissie willen koste wat kost meedoen aan de musical.

ZAP!
Een nieuw begin. Barry Atsma liet in Op1 weten dat dit meteen het laatste seizoen zou worden, maar zei ook: "Zeg nooit nooit.'...
Een drukke eerste aflevering waarin alweer snel veel lijntjes uitgezet worden. Het ene was welkom, het andere mocht wel wat meer tijd hebben. Een knaller van een opening was het alvast niet, maar ook zeker niet slecht.
Gek eigenlijk dat er geen fatsoenlijke seizoensposters gemaakt zijn (ja, voor de dvd-uitgaves, maar die zijn bijna idem als de serieposter), en de serieposter is ook al niet om naar huis te schrijven.

Donkerwoud
Oh oeps. Ik had niet door dat deze serie alweer loopt. Binnenkort maar eens opzetten.

ZAP!
Hier is ie terug te kijken, maar dat zal van het abonnement afhangen.

Amsterdam_mm
Ik woon al jaren niet meer in Nederland maar in de jaren 60 en 70 (van de vorige eeuw) woonde ik in Amsterdam en als puber heb ik alle straten van de stad wel bewandeld en befietst.
Steeds vaker wandel ik d.m.v. Google streeetview door Amsterdam. Ieder beeld van de stad, op TV of in krant dat mij bekend voorkomt probeer ik te localiseren en vaak lukt dat zeer snel.
Gisteravond heb ik Klem bekeken, maar ik kan maar niet plaatsen in welke straat Barry Atsma met z'n twee "dochters" woont. Als iemand weet hoe die straat heet dan hoor ik het graag.
Met dank en groet!

ZAP!
Doesj - Klem - NL Film & TV Locaties. Dat schijnt dus in Haarlem te zijn...

Amsterdam_mm
Oké, in Haarlem stond het huis waar de familie Warmond woonde in serie 1 en 2.

ZAP!
Aha, die zal te zijner tijd wel opduiken op de gelinkte site... kan ik je nu niet mee helpen i.i.g..

Donkerwoud
Erg genoten van de seizoensopener, de spitsvondige dialogen en de suffigheid eromheen.

ZAP!
...In serie 3, na het gedwongen ontslag is de familie verhuisd naar een kleiner huis. Naar dat adres ben ik benieuwd.

Donkerwoud
Sorry, ik kon 't toch niet laten: 'Op een vreemde manier voelt dit seizoen van #Klem meer als #Undercover dan Undercover zelf. Veel meer de ogen op de bal met een overzichtelijk infiltratieverhaal dat hout snijdt.'

Dogie Hogan
Afgaande op IMDb doet Sophie Winter uit 2e seizoen, dit seizoen een paar afleveringen weer mee. Ben benieuw wat ze voor Hugo Warmond alsnog kan betekenen.

stinissen (crew series)
- 22048 berichten
Mooi seizoen bijzondere serie. Btw afl 5 was geniaal.

Donkerwoud
Ik begrijp trouwens dat er vanavond geen uitzending is i.v.m. televizierringgala.

ZAP!
Nee, werd er toch met mijn voeten gespeeld - pun intended. Flauw gedoe, dat deden ze al een keer eerder dit seizoen. Gelukkig zit er toch nog veel leuks in. De personages Hugo, Marius en Kitty vind ik steeds vermakelijker worden.

Donkerwoud
Ik had 't wel gewaagd gevonden als ze Marius inderdaad eruit hadden geschreven. Genoeg motivatie voor de overgebleven personages om wraak te nemen. Maar soit: ben blij dat hij er nog is.

wimaroca_mm
De 3e serie is veel beter dan 'undercover seizoen 2'
Thom Hoffman is toch wel van wereldklasse hoe hij de rol speelt van een "Godfather"
hopelijk komt er toch nog een seizoen 4 met deze topacteurs (incl. Astma en Derwig)

Donkerwoud
En ik moet zeggen dat de 'nieuwe' invalshoek, dat Hugo Warmond voor grote criminelen werkt, een stuk leuker uitpakt dan verwacht. Zie ze nog wel eens een seizoen doen rond een andere grote vis.

Donkerwoud
Wat ze zouden kunnen doen is iets rond Marius' Italië-connectie, die misschien een stuk schimmiger in elkaar steekt dan de oude sufferd had verwacht.

Dogie Hogan
Waarom deze serie niet op Blu-ray, liefst als boxset met de 3 seizoenen?
Zie alleen maar losse DVD's aangeboden.

Dogie Hogan
In de media berichten over een bioscoopfilm, als bij Penoza. Maar de scenarist vindt 3 seizoenen voldoende i.v.m. geloofwaardigheid.
De personages Hugo, Marius en Kitty vind ik steeds vermakelijker worden.
Verder ontbreekt het gelukkig aan irritante acteurs in deze serie. Vond dit namelijk in Overspel van Ramsey Nasr (lag niet aan zijn rol).

Donkerwoud
Heeft hij dan wel weer een punt, ik denk dat de meeste series beter stoppen op hun hoogtepunt.

wimaroca_mm
En iets met Warmont,in de stijl van Breaking Bad,Warmont als de ideale huisvader/crimineel inderdaad samen met Marius en Verbaan......

Donkerwoud
Je was een paardenlul, maar zo had Wim niet hoeven gaan. Voel ik toch nog een beetje empathie met die ouwe klerelijer.

ZAP!
Sowieso top gespeeld van die Acda, waar ik doorgaans niet veel mee heb (als het op die liedjes aankomt).

Dogie Hogan
Je was een paardenlul, maar zo had Wim niet hoeven gaan.

ZAP!
Erg wisselvallig seizoen (weer). Een vijf, en dan bedoel ik niet vijf sterren...

Filmvervolg op populaire Nederlandse serie 'KLEM' krijgt eerste trailer

Britse comedian Ricky Gervais groot fan van 'Klem'