• 9.382.262 stemmen

The Haunting of Bly Manor (2020)

Drama / Horror | Miniserie

Show titel: The Haunting of Bly Manor

Genre: Drama / Horror

Afleveringen: 9

Speelduur: 8 uur en 14 minuten

Ontwikkeld door: Mike Flanagan

Met: Victoria Pedretti, T'Nia Miller en Henry Thomas

Datum van release: vrijdag 9 oktober 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Haunting of Bly Manor

Engeland jaren 80. Na de tragische dood van een au pair, huurt Henry Wingrave een jong Amerikaanse kindermeisje, Dani Clayton, in om voor zijn verweesde nichtje en neefje te zorgen op het landgoed Bly Manor. Ze wonen daar met chef-kok Owen, tuinvrouw Jamie en de huishoudster, mevrouw Grose. Aangekomen op het landgoed, begint Dani verschijningen te zien die het pand blijven achtervolgen. Op landgoed Bly Manor betekent dood niet dat je weg bent.

Afleveringen

1. 1. The Great Good Place

9 oktober 2020 (54 minuten)

Een enthousiaste Amerikaanse au pair gaat twee wezen verzorgen in een groots Engels landhuis in de hoop ze een beter leven te bieden. Maar de angst is overal voelbaar.

2. 2. The Pupil

9 oktober 2020 (45 minuten)

Dani probeert de kinderen een les te leren na vreselijk geschrokken te zijn. De kinderen blijven echter verontrustende trekjes vertonen.

3. 3. The Two Faces, Part 1

9 oktober 2020 (56 minuten)

Dani en Miles krijgen een griezelige blik op het verleden. Peter Quint, Rebecca Jessel en hun naargeestige geschiedenis werpen hun schaduw ver vooruit.

4. 4. The Way It Came

9 oktober 2020 (53 minuten)

Dani wordt gekweld door schuld en een hartverscheurend verlies. Flora en Miles vinden manieren om verder te kunnen. Bly's personeel herdenkt de doden bij een vreugdevuur.

5. 5. The Altar of the Dead

9 oktober 2020 (54 minuten)

Ze heeft het allemaal gezien. De herinneringen komen terug voor huishoudster Hannah Grose, terwijl ze vertelt over de levenden en doden die gevangenzitten in Bly Manor.

6. 6. The Jolly Corner

9 oktober 2020 (1 uur en 06 minuten)

Henry Wingrave, die doet of hij van niets weet en zich op zijn werk stort, wordt gedwongen in de spiegel kijken. Dani vraagt Jamie uit en Flora verdwaalt in het verleden.

7. 7. The Two Faces, Part 2

9 oktober 2020 (59 minuten)

Miles en Flora raken verstrikt in een spookachtig spel. Rebecca ziet de feiten onder ogen en komt tot een sombere conclusie. Hannah doet een onthutsende ontdekking.

8. 8. The Romance of Certain Old Clothes

9 oktober 2020 (56 minuten)

Bly's duistere oorsprong komt aan het licht. Viola, ooit de dame des huizes met een ijzeren wil, ontsteekt in een tomeloze woede en krijgt alle zielen in haar macht.

9. 9. The Beast in the Jungle

9 oktober 2020 (51 minuten)

De droom is voorbij, maar het gevaar niet. Hannah verzamelt al haar moed en komt in actie. Iedereen op Bly wacht een lot dat erger is dan de dood. Wie betaalt de prijs?

Alle Acteurs en Actrices

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

'The Haunting of Bly Manor op Netflix belooft schokkende gruwel.'

Van overdrijven en vd pot gerukte (p)reviews dat je her en der leest over deze serie. Dat is toch iets wat we té vaak tegenkomen, dat ze iets als dé horror vh jaar promoten/voorstellen

Haha ik volg de review/mening van evolver in grote lijnen, zeker op vlak van Victoria Pedretti en dan die Britse kakkinderen, dat meisje, schoon kind, maar rete irritant, met dat hautain taaltje en houding, ik stoorde mij hier vrijwel direct aan en denk dat dit vr de rest vd serie zal zijn, hopelijk kan ik mij hier over zetten. Zit zelf nog maar aan aflevering 2. Vond Pedretti zeer sterk en sowieso prachtige verschijning in YOU, misschien kijk ik hiervoor alleen al verder Anyway, horror is dit ook weer niet echt, drama met wat duisternis, maar toch voorlopig saaiheid troef, serie krijgt me ook mr moeilijk mee. Dit terwijl een serie als AHS me steeds heel snel mee had en de karakters stuk voor stuk uiterst boeiend waren, ook is dat gewoon een echte horror-drama reeks, integendeel tot deze serie, lijkt een flauw afkooksel te zijn...ik hoop dat ik met mijn eerste mening er volledig naast zit voor wat nog volgt.

avatar van brawljeff

brawljeff

Tegenvaller. Het eerste seizoen vond ik ontzettend sterk, omdat het iets anders deed dan alle andere horrorverhalen die ik gezien had. Bly Manor gaat voor de veilige route, en is daardoor veel minder interessant. De personages hebben mij ook nooit veel gedaan. Vooral de laatste twee afleveringen waren vrij saai. De prachtige shots en sfeer zorgen er daarentegen voor dat je blijft kijken.

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Wederom een mooie “The haunting of....” serie. Al heeft deze wel wat meer tijd nodig om in de juiste sfeer te komen dan The haunting of Hill house. Maar mijn geduld is rijkelijk beloond! Er blijkt weer een hartverscheurend familiedrama aan ten grondslag te liggen. met enkele interessante twists. Zeer aanbevelenswaardig.

avatar van james_cameron

Het duurt even voor de plot op gang komt en de personages beginnen te intrigeren, maar eenmaal op stoom valt er wel het één en ander te genieten. Niet zo goed (of eng) als het eerdere The Haunting Of Hill House, wellicht omdat regisseur Mike Flanagan hier alleen de eerste aflevering regisseert, maar naar het einde toe maakt de serie toch wel de nodige indruk. De laatste twee afleveringen zijn erg mooi.

avatar van AOVV

AOVV

Aardige reeks, in vergelijking met The Haunting of Hill House (en door voor deze titel te kiezen maak je die vergelijking in feite onafwendbaar) wordt er iets meer voor drama gekozen ten opzichte van horror/mystery.

Bepaalde aspecten vond ik erg goed; zo werden de personages van Dani, Owen en Mrs. Grose geweldig goed neergezet, en spreekt het hele idee van memory hopping me wel aan, aflevering vijf met name vormde het hoogtepunt van de reeks. Daartegenover staat de soms wat te felle nadruk op (melo)drama, en een aantal minder boeiende verhaallijnen (zoals de hele affaire met Peter en Rebecca). Ook aflevering 8 vond ik geen voltreffer, niet zozeer omwille van de inhoud, eerder omwille van het concept - aan dit verhaal een volledige aflevering wijden, was me iets teveel van het goede. Maar ik begrijp het opzet zeker wel. De finale viel me ook wat tegen, een beetje tam, en de uiteindelijke ontknoping helemaal aan het eind miste een emotionele weerslag.

Ik heb de serie, bestaande uit 9 afleveringen, wel vorig weekend helemaal uitgekeken, dus het is een reeks die je, eenmaal je erin zit, wel weet mee te voeren, wat een pluspunt is. Een voldoende heb ik hier dus zeer zeker wel voor over!

avatar van movie freak84

movie freak84

Gelukkig heeft deze serie niks met zijn voorganger te maken, ben namelijk eerst met deze begonnen. Victoria speelt zeer goed en is zeker geen straf om naar te kijken . Vond het een goede serie, maar ook niet geweldig. Die terugblikken werd ik een beetje gek van, ik raakte een beetje in de war. Maar goed al met al zeker geen slechte serie. Al vond ik the haunting off hill house vele malen beter.

avatar van Mr. Rock

Mr. Rock

Serie die erin slaagt niet alleen mij als kijker gaandeweg volledig kwijt te raken, maar die sterk de indruk wekt ook zelf het spoor op den duur compleet bijster te zijn.

Wat begint als een klassiek haunted house verhaal ontvouwt zich tot een warrig drama waarin wat elementen van Memento, Dark, suffige kostuumdrama's en god mag weten wat nog meer tot een onsamenhangend geheel zijn gesmeed. Steeds vaker vervallen de afleveringen in ellenlange, slaapverwekkende monologen en volstrekt oninteressant gegoochel met de chronologie, flashbacks etc. En dit alles in een tergend traag tempo waardoor de afleveringen uren lijken te duren. Van de spookachtige sfeer van het begin is dan allang niks meer over.

Het oeverloze gewauwel komt pretentieus over, maar is meestal nogal inhoudloos. Daarnaast speelt het bekende probleem van Amerikanen die Engels proberen te doen deze serie verder parten. Flanagan mag weleens een ander blik acteurs opentrekken want deze koppen kennen we nou wel, en overtuigen doen ze nooit. Speciale vermelding voor de schijtirritante kinderen.