• 9.379.535 stemmen

Pryatki - Seizoen 1 (2019)

Alternatieve titels: Hide and Seek, Hide & Seek, ПРЯТКИ

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Andrii Ryzvaniuk

Met: Viacheslav Dovzhenko, Yulia Abdel Fattakh en Pyotr Rykov

Oorsprong: Oekraïne

Datum van release: dinsdag 29 oktober 2019

Eerst uitgezonden op: ICTV (Oekraïne)

• CANAL+ Bekijk seizoen 1 via CANAL+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Pryatki

Vader en dochter spelen verstoppertje in hun appartement. Alles lijkt normaal, tot de vader zijn dochter nergens kan vinden… Later duikt op het internet een video op waarop het meisje een bordje met een cryptische set getallen vasthoudt. Ze blijkt de eerste te zijn in een reeks van mysterieuze verdwijningen in een kleine industriële stad. De jonge rechercheurs Varta Naumova en Maksim Shumov nemen de complexe zaak op zich. Varta is afstandelijk en extreem beschermend voor haar persoonlijke ruimte, terwijl Maksim overkomt als een makkelijke, gezellige kerel. Beiden dragen trauma’s met zich mee, en deze zaak raakt hen diep. Ze nemen de zoektocht naar de kinderen en de ontvoerder steeds persoonlijker, terwijl ze hun respectievelijke verleden onder ogen moeten zien.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. Aflevering 1

29 oktober 2019 (50 minuten)

Speciale onderzoekers Varta Naumova en Max Shumov zijn toegewezen aan een kinderontvoeringszaak. De maatregelen die zij nemen, hebben een averechtse uitwerking, met als gevolg dat er een slachtoffer valt.

2. Aflevering 2

29 oktober 2019 (50 minuten)

Varta en Max volgen een spoor dat hen naar een cult-achtige kerk brengt. Een mogelijke verdachte wordt geïdentificeerd. Later wordt een video met het vermiste meisje met een bordje met een mysterieuze set getallen online vrijgegeven.

3. Aflevering 3

29 oktober 2019 (50 minuten)

Er wordt een tweede kind vermist. Terwijl ze aan het werk is, heeft Varta een aanvaring met een lokale journalist die in haar verleden begint te graven. De ontvoerder belt de moeder van de vermiste jongen en eist losgeld.

4. Aflevering 4

30 oktober 2019 (50 minuten)

Zowel Varta als Max ervaren een terugval in hun onderzoek wanneer de journaliste een artikel vrijgeeft over Varta die haar dochter ter adoptie opgeeft. Varta wordt van de zaak gehaald.

5. Aflevering 5

30 oktober 2019 (50 minuten)

Varta zoekt de betekenis van de getallen in de video's uit en wordt weer aangesteld als rechercheur. De hoofdrol onthult de identiteit van de ontvoerder en zijn motief.

6. Aflevering 6

30 oktober 2019 (50 minuten)

Onderzoekers worden gedwongen de zaak van Svyrydovs vermiste dochter opnieuw te onderzoeken. Varta gaat undercover om waardevolle informatie te krijgen. Ondertussen ontvoert Svyrydov de biologische dochter van Varta.

7. Aflevering 7

31 oktober 2019 (50 minuten)

In een race tegen de klok blijven de onderzoekers zoeken naar de vermiste kinderen, terwijl ze ook proberen uit te vinden wat er met de dochter van Svyrydov is gebeurd. Leugens worden aan het licht gebracht en oude wonden worden blootgelegd.

8. Aflevering 8

31 oktober 2019 (50 minuten)

Varta zoekt uit waar de kinderen worden gehouden. De politie vindt de dochter van Svyrydov die een normaal leven leidt met een liefhebbend gezin, en confronteert de ontvoerder met een moeilijke keuze.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Redelijk maar niet de serie waar ik op hoopte gezien het gemiddelde op IMDB.

avatar van Suitehome

Suitehome

Deze Oekraïense thrillerserie volgt keurig de wetten van de Nordic noir. Getroebleerde speurneuzen van dienst, tegenwerkende leiding, sfeervolle beelden en een redelijk plot. We zien hier Oekraïne in zijn meest desolate, grauwe, grijze en deprimerende staat. Elke kleur lijkt volledig uit de serie te zijn weggewerkt. Met uitzondering van de rode krullen van hoofdpersoon Varta Naumova; ze contrasteren mooi met de mistige industriële landschappen, de vuilnisbelten en de betonnen Oostblok architectuur. Het subplot over de corrupte collega, ehm...wie is er hier niet corrupt, is onvoldoende uitgewerkt en tamelijk obligaat. Datzelfde geldt voor de scenes in de vrouwengevangenis. En hoewel deze serie meer sfeervol dan spannend is, heb ik met plezier gekeken. Als er een S2 komt, komt de zon misschien toch tevoorschijn uit de grijze mist.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Niet altijd goed te volgen, maar geeft een grauwe beeld van de politie / corruptie in Oekraïne. Vooral die grauwe sfeer zal me het meest bijblijven, en de haardos van Varta.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik was er niet echt kapot van, beetje saai en soms moeilijk te volgen.