• 9.369.876 stemmen

Ontwikkeld door: Andrii Ryzvaniuk

Met onder meer: Viacheslav Dovzhenko, Yulia Abdel Fattakh en Pyotr Rykov

Oorspronkelijke taal: Oekraïens

Release datum: dinsdag 29 oktober 2019

Eerst uitgezonden op: ICTV (Oekraïne)

• CANAL+ Bekijk via CANAL+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Pryatki

Vader en dochter spelen verstoppertje in hun appartement. Alles lijkt normaal, tot de vader zijn dochter nergens kan vinden… Later duikt op het internet een video op waarop het meisje een bordje met een cryptische set getallen vasthoudt. Ze blijkt de eerste te zijn in een reeks van mysterieuze verdwijningen in een kleine industriële stad. De jonge rechercheurs Varta Naumova en Maksim Shumov nemen de complexe zaak op zich. Varta is afstandelijk en extreem beschermend voor haar persoonlijke ruimte, terwijl Maksim overkomt als een makkelijke, gezellige kerel. Beiden dragen trauma’s met zich mee, en deze zaak raakt hen diep. Ze nemen de zoektocht naar de kinderen en de ontvoerder steeds persoonlijker, terwijl ze hun respectievelijke verleden onder ogen moeten zien.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Pryatki

Suitehome

woensdag 9 september 2020
Pryatki seizoen 1 Deze Oekraïense thrillerserie volgt keurig de wetten van de Nordic noir. Getroebleerde speurneuzen van dienst, tegenwerkende leiding, sfeervolle beelden en een redelijk plot. We zien hier Oekraïne in zijn meest desolate, grauwe, grijze en deprimerende staat. Elke kleur lijkt volledig uit de serie te zijn weggewerkt. Met uitzondering van de rode krullen van hoofdpersoon Varta Naumova; ze contrasteren mooi met de mistige industriële landschappen, de vuilnisbelten en de betonnen Oostblok architectuur. Het subplot over de corrupte collega, ehm...wie is er hier niet corrupt, is onvoldoende uitgewerkt en tamelijk obligaat. Datzelfde geldt voor de scenes in de vrouwengevangenis. En hoewel deze serie meer sfeervol dan spannend is, heb ik met plezier gekeken. Als er een S2 komt, komt de zon misschien toch tevoorschijn uit de grijze mist.
avatar van stinissen

stinissen

• 12024 stemmen
zaterdag 5 september 2020
Pryatki seizoen 1 Redelijk maar niet de serie waar ik op hoopte gezien het gemiddelde op IMDB.