• 9.379.473 stemmen

Oscuro Deseo - Seizoen 1 (2020)

Alternatieve titel: Dark Desire

Afleveringen: 18

Speelduur: 9 uur en 54 minuten

Ontwikkeld door: Leticia López Margalli

Met: Maite Perroni, Paulina Matos en Erik Hayser

Oorsprong: Mexico

Datum van release: woensdag 15 juli 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Oscuro Deseo

Alma is net als haar man Leonardo een prominente rechter binnen het Mexicaanse strafrechtsysteem. De twee zijn inmiddels al twintig jaar met elkaar getrouwd en hebben samen een tienerdochter genaamd Zoe, maar hun huwelijk is inmiddels niet meer wat het geweest is. Op intiem vlak laat hun relatie te wensen over, waardoor een groot onderling wantrouwen ontstaat. Alma vermoedt dat Leonardo een affaire heeft met zijn assistente Edith. Wanneer ze vervolgens seksuele gevoelens ontwikkelt voor de 23-jarige Dario, belanden ze bij elkaar in bed. Maar wat in eerste instantie een onschuldige onenightstand lijkt te zijn, zuigt haar en haar man op in een web van geheimen, die ze beiden liever verborgen hadden gehouden.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. 1. Es Solo Sexo

15 juli 2020 (39 minuten)

Een professor in de rechten hoort haar man een verdacht telefoontje plegen. Dan gaat ze op bezoek bij een pas gescheiden vriendin, die haar meesleept naar een nachtclub.

2. 2. Una Última Noche de Pasión

15 juli 2020 (34 minuten)

Alma wil grenzen stellen voor Darío en komt vervolgens in een situatie terecht die haar vermoedens over Leonardo bevestigt. Zoe trekt haar seksuele identiteit in twijfel.

3. 3. Eso Que los Normales Llaman Amor

15 juli 2020 (34 minuten)

Als uit forensisch bewijs blijkt dat Brenda kort tevoren een minnaar had ontmoet, probeert de politie erachter te komen wie hij is. Darío krijgt Alma aan het praten.

4. 4. Pero el Amor, esa Palabra

15 juli 2020 (33 minuten)

Alma onthult de naam van haar minnaar aan Esteban, die hem opzoekt. Darío vindt een schokkende foto in zijn moeders kamer. Zoe probeert erachter te komen wie Animus is.

5. 5. ¿Qué Sabes Acerca de Darío Guerra?

15 juli 2020 (37 minuten)

In het hotel bespioneert Darío het jubileumfeest. Esteban duikt dieper in Darío's verleden en vindt een verband met een oude moordzaak.

6. 6. Extrañado Los Viejos Tiempos?

15 juli 2020 (30 minuten)

Esteban laat Alma een dossier zien. Zoe volgt een gps-signaal in de hoop Animus te vinden. Beveiligingsbeelden onthullen de laatste persoon die Brenda heeft bezocht.

7. 7. Te Metiste con la Mujer Equivocada

15 juli 2020 (31 minuten)

Flashbacks tonen het begin van Lucinda's ziekte. Om een theorie van Esteban te testen, volgt Alma zijn instructies op en vraagt ze Darío haar te ontmoeten in een motel.

8. 8. El Corazón Delator

15 juli 2020 (32 minuten)

Alma twijfelt of ze Darío wel in Estebans val moet lokken en raakt in paniek. Ondertussen begint Leonardo te vermoeden dat zijn vrouw hem bedriegt.

9. 9. Un Perverso Juego de Espejos

15 juli 2020 (32 minuten)

Leonardo geeft opdracht om een graf te openen. Een flashback laat zien wat er verder voorviel tussen Esteban en Darío. Zoe krijgt onverwacht bezoek op de universiteit.

10. 10. Esa Instantánea Muerte es Bella...

15 juli 2020 (34 minuten)

Zoe wordt meegenomen op een mysterieus uitstapje. Een clou in Darío's garage leidt tot een gruwelijk besef voor Alma. Esteban bekijkt de beveiligingsbeelden, wat loont.

11. 11. Nada es lo Que Parece

15 juli 2020 (30 minuten)

Bewijs van de picknickplek spoort Leonardo aan om Darío te vinden. Later, nadat hij Alma heeft gesmeekt om hun vuile was niet buiten te hangen, stort hij in.

12. 12. Nos Hemos Equivocado Tanto

15 juli 2020 (32 minuten)

Esteban vraagt Vallejo om politiebewijs te stelen. Leonardo doet zijn broer een bekentenis en denkt terug aan zijn laatste ontmoeting met Brenda in haar huis.

13. 13. Tú Sólo Fuiste una Inocente Victima

15 juli 2020 (30 minuten)

Er wordt een gruwelijke vondst gedaan. Esteban krijgt Leonardo's telefoongegevens en laat ze aan Alma zien. Zoe traceert het gps-signaal van Animus en gaat eropaf.

14. 14. Dos Verdades y una Mentira

15 juli 2020 (34 minuten)

De politie arresteert een verdachte die het bewijs van Brenda's zaak bij zich heeft. Alma eist antwoorden van Darío. De medische testresultaten van Leonardo zijn bekend.

15. 15. Nunca Hablamos de Amor

15 juli 2020 (34 minuten)

Lucinda houdt vol dat ze nog geld krijgt. García bekijkt de beveiligingsbeelden en krijgt argwaan. Leonardo vertelt wat er gebeurde toen hij Brenda de laatste keer zag.

16. 16. Apocalipsis 21:8... El Fuego es Encendido en Su Ira

15 juli 2020 (33 minuten)

De man die het bewijsmateriaal van Brenda's zaak stal, vertelt aan García wie hem heeft ingehuurd. Darío herinnert zich waar Esteban hem gevangenhield en gaat ernaartoe.

17. 17. Matamos lo Que Amamos

15 juli 2020 (34 minuten)

Zoe doet haar moeder een bekentenis. Leonardo is op de vlucht geslagen en vraagt Esteban om hulp. García ontvangt een geluidsopname van Brenda's laatste telefoongesprek.

18. 18. La Respuesta Siempre Estuvo Ahi...

15 juli 2020 (31 minuten)

Een onverwachte ontmoeting beantwoordt Alma's vragen over de afgelopen weken. García krijgt de forensische resultaten van de explosie in de textielfabriek.

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Een Mexicaanse thriller serie. In potentie niet onaardig. Echter: te lang. De 18 (!) afleveringen hadden met gemak ingekort kunnen worden tot 8 a 9. Het begon goed: het had mijn aandacht meteen te pakken. Maar zoals gezegd: tegen de 8ste a 9de aflevering begon ik het gevoel te krijgen: zijn we er nog niet? Teveel onnodige plot twisten. Een plot twist is aardig, als het je volkomen verbouwereerd achter laat. Maar hier had ik na de zoveelste twist eerder een gevoel van berusting. Ook teveel erotische scenes: nu ben ik niet preuts en vind erotiek in een film best aardig, mits het maar functioneel is. En dat was niet altijd hier het geval. Toch geef ik 2,5 sterren. Ik bleef namelijk wel kijken, want wou toch wel weten hoe het afloopt: wie heeft wat gedaan. En dat kom je echt helemaal in het eind van de laatste aflevering te weten.

avatar van Black Math

Black Math

Een serie waarbij zowat elke flashback een seksscène is, en die dusdanig leunt op plottwists dat je grote gedeeltes van het plot erdoor kan voorspellen. De serie suggereert dikwijls iets, maar als de serie het niet expliciet laat zien, dan is het niet zo. Bijvoorbeeld, de serie suggereert duidelijk dat de rechter een affaire heeft met zijn assistente, maar ondanks alle seksscènes zien we ze nooit met elkaar in bed. Uiteindelijk blijkt ze lesbisch. Of op een gegeven moment wordt de suggestie gewekt dat Dario vermoord is door Esteban, we zien een lichaam, maar we zien niet dat hij het is, en natuurlijk blijkt hij springlevend te zijn.

Het verloop van affaire van de hoofdpersone met Dario is al erg twijfelachtig, want na wat hij allemaal flikt kan ik me niet meer voorstellen dat ze überhaupt nog gevoelens voor hem heeft. Naarmate de serie verder vordert, wordt het allemaal steeds onwaarschijnlijker, wat uitmondt op een bijzonder vergezocht einde wat een vervolg suggereert. Voor mij hoeft dat absoluut niet meer. 1*.

avatar van mikey

mikey

Fervet opus schreef:

Een Mexicaanse thriller serie. In potentie niet onaardig. Echter: te lang. De 18 (!) afleveringen.

dat ga ik niet volhouden. dit zou een erotische thriller moeten zijn, maar is veel eerder zo'n suffe Latijns-Amerikaanse tv-soap over de verwende jet set volgestouwd met kitscherige passie en ridicule dialogen.

avatar van princesspeach

princesspeach

Heerlijk cliché en gedachtes moet je echt op 0 zetten. Als je niks te doen heb - zoals ik vorige week - dan is het wel lekker kijken, alleen af en toe een beetje over de top. Ik kan niet wachten op seizoen 2. Het is een beetje een guilty pleasure voor mij.