• 9.379.105 stemmen

Luis Miguel: La Serie - Seizoen 1 (2018)

Alternatieve titel: Luis Miguel: The Series

Afleveringen: 13

Speelduur: 11 uur en 13 minuten

Ontwikkeld door: Carla González Vargas, Miguel Alemán Magnani, Mark Burnett, Pablo Cruz, Antonio Cue, Daniel Krauze, Diego Boneta, Óscar Jaenada, Jose Luis Ramirez Magnani, Luis Miguel, Carolina Rivera en Carolina Leconte

Met: Diego Boneta, Óscar Jaenada en Martín Bello

Oorsprong: Mexico

Datum van release: zondag 22 april 2018

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Luis Miguel: La Serie

De serie vertelt het levensverhaal van de populaire zanger Luis Miguel uit Mexico, die al meer dan vier decennia zijn Latijns-Amerikaanse publiek weet te bekoren. Tijdens zijn carrière ervaart Luis eigenhandig de duistere kanten van de Mexicaanse showbusiness. Het is de normale gang van zaken dat vertegenwoordigers van artiesten banden hebben met criminelen en corrupte politici.

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

1. 1. Cuando Calienta El Sol

22 april 2018 (54 minuten)

In 1981 laat de vader van Luis Miguel, een arme muzikant, hem voor het eerst op een podium optreden. Zes jaar later loopt de spanning tussen beiden op.

2. 2. La Malagueña

29 april 2018 (50 minuten)

Als de pers hoort dat Luis Miguel met Hugo heeft gepraat, probeert zijn vader een duet met Michael Jackson te regelen. Het tv-debuut van Luis wordt in flashbacks verteld.

3. 3. Yo Que No Vivo Sin Tí

6 mei 2018 (53 minuten)

Luis Miguel wordt achttien jaar en smeekt zijn platenmaatschappij of hij een nieuwe popsound mag uitproberen. Terug in 1981 vraagt Luisito Rey te veel van Marcela.

4. 4. Culpable o No

13 mei 2018 (47 minuten)

De relatie van Luis Miguel en Mariana dreigt door jaloezie ten onder te gaan. Alex voelt zich verraden door zijn broer na de vondst van een ansichtkaart van hun moeder.

5. 5. La Chica del Bikini Azul

20 mei 2018 (50 minuten)

Door al het gefeest van Luis Miguel komt een verliefde fan in groot gevaar. Door financiële problemen rijst twijfel over de zakelijke handel en wandel van zijn vader.

6. 6. Mamá, Mamá

27 mei 2018 (54 minuten)

De zanger doorloopt een basistraining aan een militaire academie om daar te mogen filmen en leert wat over verantwoordelijkheid. Alex zoekt hun moeder in Italië.

7. 7. La Incondicional

3 juni 2018 (52 minuten)

Te midden van de financiële problemen vanwege zijn vader, reist Luis Miguel naar Italië om Alex te helpen hun moeder te zoeken. Hij ontdekt er verschillende leugens.

8. 8. Alguien Como Tú

10 juni 2018 (50 minuten)

Luisito Rey richt zijn eigen platenlabel op. Luis Miguel gaat met de gefrustreerde Alex naar Aspen en zoekt intussen een oplossing voor zijn achterstallige belastingen.

9. 9. Todo El Amor del Mundo

17 juni 2018 (55 minuten)

Een rechercheur onderzoekt de verdwijning van Marcela. Luis Miguel ergert zich steeds meer aan vragen van verslaggevers over z'n vader die een nieuwe zanger introduceert.

10. 10. Decídete

24 juni 2018 (49 minuten)

Na een doorbraak in de zoektocht naar zijn moeder moet Luis Miguel besluiten hoe het verder moet. In 1985 loopt de spanning hoog op tijdens een familiereünie in Italië.

11. 11. Marcela

1 juli 2018 (51 minuten)

Een financieel wanhopige Luisito Rey komt steeds verder in het nauw. Érika en Fede maken ruzie over Luis Miguel. In 1986 wordt Marcela op het podium toegezongen.

12. 12. No Me Platiques Más

8 juli 2018 (51 minuten)

De waarheid over de geboorteplaats van Luis Miguel dreigt zijn carrière te verwoesten, net als hij een nieuw album met klassieke Mexicaanse nummers wil uitbrengen.

13. 13. No Me Puedes Dejar Así

15 juli 2018 (57 minuten)

Luis Miguel wordt steeds wanhopiger. Zijn vader gaat achteruit en is waarschijnlijk de laatste strohalm om te achterhalen wat er met zijn moeder is gebeurd.

avatar van Raspoetin

Raspoetin

Grote hit in Latijns-Amerika. Het tweede seizoen is voor dit jaar aangekondigd.

avatar van Raspoetin

Raspoetin

Een verbazend goede serie die niet enkel een familiedrama rondom een populaire popzanger behelst maar tevens een interessant tijdsbeeld geeft van het Mexico van de jaren tachtig. Een aanrader.

avatar van Black Math

Black Math

Luis Miguel is geloof ik de crush van mijn schoonmoeder, die een jong meisje was toen hij in opkomst was. Dat sijpelt natuurlijk ook een beetje door naar de volgende generatie, waardoor Luis Miguel regelmatig voorbijkomt in de playlist thuis. In ieder geval is de zanger een icoon in Mexico, als je enkel refereert naar "El Sol" (de zon), weet iedereen dat je het over hem hebt, en als een gevolg heeft in Mexico zowat iedereen met een netflix aansluiting de serie gezien.

Het leven van Luis Miguel is natuurlijk ook interessant vanwege de grote vraag die ook centraal staat in deze serie: wat is er gebeurd met zijn verdwenen moeder? De serie laat dat zien in twee door elkaar gevlochten verhaallijnen: één omtrent de opkomst van Luis Miguel als kindsterretje, en een latere lijn waar hij zijn carrière als volwassen artiest vorm probeert te geven. De eerste lijn bouwt op naar de verdwijning van de moeder, in de tweede naar een mogelijke ontrafeling.

De antagonist in de serie is de vader van Luis Miguel, die egoistisch en manipulatief is. Voor mij het meest interessante personage, die af en toe aan Tony Montana uit Scarface doet denken in zijn zelfzuchtigheid, maar soms ook aan het Andy Kaufman typetje Tony Clifton. Soms dus een beetje karikaturaal dus, vooral met zijn vele "coño!" uitspraken.

Luis Miguel zelf wordt neergezet als iemand met de beste bedoelingen die soms een fout maakt, maar wel in staat is om daarop terug te keren. Over dat hij daarbij zijn dochter drie jaar niet wenst te zien wordt relatief luchtig heen gesprongen.

Uiteindelijk is dit gebaseerd op de werkelijkheid, maar niet de werkelijkheid. Luis Miguel zal vast wel meer schaduwkanten hebben dan in de serie wordt vertoont. De vader is dood en kan zichzelf niet meer verdedigen, al zegt het erg veel dat hij volgens Wikipedia valselijk beweerde dat Picasso een portret van hem heeft gemaakt.

Qua productiekwaliteit is de serie dik in orde. De beelden zijn verzorgd en het zingen van de acteurs is in orde met name van de acteur die de jongste versie van Luis Miguel speelt. Er zal weliswaar flink in de studio aan gewerkt zijn, wat de echte Luis Miguel niet tot zijn beschikking had. Diverse livebeelden van hem zijn beschikbaar en dat is behoorlijk indrukwekkend.

Al met al onderhoudend en van een degelijk niveau, maar voor mij zeker niet overweldigend. 2,5*.

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Goede serie over de fenomeen & Mexicaanse zanger Luis Miguel: al meer dan 40 jr. een absolute idool in Latijns Amerika, vergelijkbaar met Julio Iglesias. Het 1e seizoen vertelt over zijn opkomst in de jaren 80 en groei in de jaren 90 en daarna de mysterieuze verdwijning van zijn moeder. Het tweede seizoen gaat over de periode daarna t/m +/- 2007. Ik heb zelf begin jaren 2000 vanwege baan 3 jaren in Colombia gewoond en heb meegemaakt wat voor een grote ster LM aldaar is. De man heeft, afgezien van een groot zangtalent, ook een bijzondere familiegeschiedenis achter de rug. Als klein kind m.n. door de vader (die zelf Spaans uit Galicië was) absurd gepusht en geestelijk & fysiek mishandeld om een ster te worden. Een zachtaardige, Italiaans-Argentijnse moeder die geen tegenwicht kon bieden tegen de vader. LM's kindertijd & pubertijd werden aldus volledig door de tirannieke vader bepaald. Niet vreemd dat LM later, vooral in zijn jong-volwassen fase, een persoon werd die "moeilijk" was in bv. zijn relaties met vrouwen en zijn dochter.