• 8.901.825 stemmen

Sunderland 'Til I Die - Seizoen 2 (2020)

Show titel: Sunderland 'Til I Die

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 15 minuten

Ontwikkeld door: Benjamin Turner en Leo Pearlman

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: woensdag 1 april 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Sunderland 'Til I Die

De Engelse voetbalclub Sunderland verkeert al enkele jaren in zwaar weer. Niet alleen op financieel gebied, maar voornamelijk op sportief gebied heeft de ploeg rake klappen moeten incasseren. 'Sunderland 'Til I Die' volgt de club in het seizoen 2017-18, waarin de spelers, na hun degradatie, proberen terug te komen naar de Premier League.

Afleveringen Seizoen 2 (2020)

1. 1. A Role in the Renaissance

1 april 2020 (43 minuten)

Nieuwe eigenaar Stewart Donald en directeur Charlie Methven beginnen aan de zware taak om de club financieel vlot te trekken en sportief succes te brengen.

2. 2. The Old-Fashioned Way

1 april 2020 (30 minuten)

Stewarts frustraties over spelersmakelaars nemen toe tijdens contractbesprekingen met belangrijke spelers, waaronder de jonge topscorer Josh Maja.

3. 3. Pride, Passion and Loyalty

1 april 2020 (44 minuten)

Charlie is bezorgd om de cultuur in het kantoor en stelt een agressief marketingplan op om de grootste menigte ooit in de geschiedenis van de derde divisie te trekken.

4. 4. Playing Poker

1 april 2020 (42 minuten)

De club heeft een aanvaller nodig om kans te houden op promotie. Stewart moet zich haasten vóór de transferdeadline verstrijkt een belangrijke speler te laten tekenen.

5. 5. The Time for Men

1 april 2020 (43 minuten)

De aanloop naar een finale op Wembley leidt tot grote trots en opwinding bij de lang van succes verstoken fans, die massaal naar Londen afreizen.

6. 6. Football Is Life

1 april 2020 (53 minuten)

Zowel spelers, directie en fans willen niet nog een seizoen doorbrengen in League One en hebben slechts één doel voor ogen: promoveren.

avatar van The Oceanic Six

Seizoen 1 was echt briljant. Zelden zo'n mooie sportdocu gezien, vol menselijk lijden, afzien, verdriet en ellende. Zulke verhalen zijn bijna mooier dan succesverhalen.

Ook dit seizoen weinig glorie voor Sunderland. Ik kijk erg naar de afleveringen uit.

Ben dankzij seizoen 1 ook wel een beetje Sunderland-sympathisant geworden.

avatar van The Oceanic Six

Zó knap dat je echt met de club mee zit te leven zeg. Eerste wedstrijd, winst in de 96e minuut. Nagelbijtend spannend in beeld gebracht. Terwijl Sunderland an sich me natuurlijk niets boeit, ben er geen supporter van.

avatar van depri83

depri83

The Oceanic Six schreef:

Zeker niet als je ziet hoe die club geleid wordt!

Hoewel, heb je 'The Four Year Plan' over QPR wel eens gezien? Daar was Sunderland een goed geleide club bij!

Maar, vermakelijke serie inderdaad!

De Nl'se ondertiteling nog altijd bedroevend trouwens.

Football is life.

Seizoen 1 was briljant, zoveel leed, emoties, verdriet en drama zat erin verwerkt met Sunderland dat na de degradatie uit de Engelse Premier League ook meteen naar het derde niveau degradeerde het seizoen erna. Ik heb zelden zo gesmuld van een serie als toen. Het gemopper van de directie, de trainer die het niet meer weet en de fans die juichten, maar vooral veel aan het treuren waren.

Ik was dan ook enorm blij dat seizoen 2 eraan kwam. Ondanks dat ze niet degraderen naar nog een lager niveau en ze zelfs voor Sunderlands doen een aardig seizoen draaien, zit dit nog tjokvol met tegenslag en drama. Denk aan de verloren Checkatrade finale (een toernooi voor teams van het derde en vierde niveau, de finale is op het heilige Wembley in Londen) die echt enorm mooi in beeld is gebracht met de afgereisde fans naar Londen en het mooie scoreverloop, inclusief een verloren penaltyreeks. En natuurlijk het slot van het seizoen, als ze directe promotie naar het tweede niveau mislopen en ze op herkansing moeten in de play offs. Dat uiteraard weer afloopt met een groot drama, als ze in de blessuretijd van de finale verliezen. Dit is echt prachtig om te zien gebeuren, vol met verdrietige, emotionele fans. Voor die mensen had je de club toch wat meer geluk gegund. Sunderland is een club uit een arm gebied, dus de fans zijn vooral de lower class. Beetje volks tot tokkie. Maar wel goede mensen met het hart op de tong.

Buiten het voetbal zit ook dit seizoen weer vol memorabele momenten. Seizoen 2 komt een tikje langzaam op gang, maar al snel zie je de nieuwe eigenaar die bepaald niet heel sympathiek over komt en die over lijken gaat om te promoveren. Die een medewerkster af zit te zeiken als ze niet direct het aantal toeschouwers kan benoemen en die met agressieve marketing de schulden weg wil werken. Ook leuk is de Deadline Day, de slotdag van de transfermarkt als Sunderland jaagt op een nieuwe spits. Heerlijk in beeld gebracht. Hilarisch trouwens dat die spits Will Grigg is, de man van EK 2016. Althans, die een eigen liedje had dat wereldwijd een hit werd, terwijl hij geen minuut op het EK speelde.

Enorm weer van deze serie genoten dus. Op sportgebied vind je niet veel leukers dan deze serie.

En net als bij seizoen 1 is dit gewoon 4,5* waard.

Sunderland till i die seizoen 2 - ad.nl

De review van het AD (openen in incognitopagina, dan kan je alles prima lezen) is precies zoals ik er over denk. Het AD geeft zelfs de volle 5/5 score.

avatar van jester

jester

Weer een seizoen vol drama. En dat is maar goed ook, want als dit een seizoen was geweest waarin alles voorspoedig was verlopen, was het een stuk minder interessant geweest om naar te kijken. Net als in seizoen 1 weer een mooi kijkje achter de schermen, met onder andere de doorbraak van de jonge Josh Maja die onder invloed van zijn zaakwaarnemer voor het grote geld kiest. En dan wordt op de valreep min of meer in wanhoop Will Grigg als vervanger aangetrokken.

Ik vond de ene nieuwe eigenaar trouwens verrassend sympathiek overkomen in deze serie, Stewart Donald. De man die aburefan bedoelt is inderdaad een stuk minder sympathiek, dat is Charlie Methven, mede eigenaar en Executive Director (wat dat ook mag zijn). Zijn vergaderingen met de marketingteam zijn tamelijk tenenkrommend, het liefste zou hij alles alleen doen, en dat zie je aan zijn medewerkers. Inmiddels is hij trouwens vertrokken bij de club, lees ik hier: Charlie Methven - Wikipedia - en.wikipedia.org

Aan het einde van het seizoen is er weer hoop voor het nieuwe seizoen, maar ook dit seizoen lijkt weer een seizoen vol drama te zijn, nog los van de coronacrisis.

Column Sjoerd Mossou over Sunderland s2

Idem als artikel hoger op de pagina, even openen in incognitoscherm.

Mooie, rake column waarom ik deze serie zo goed vind.