• 9.377.386 stemmen

Kinderen geen Bezwaar - Seizoen 6 (2009-2010)

Show titel: Kinderen geen Bezwaar

Afleveringen: 26

Speelduur: 10 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Haye van der Heyden

Met: Anne-Mieke Ruyten, Joey van der Velden en Alfred Van Den Heuvel

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zaterdag 3 oktober 2009

Eerst uitgezonden op: Nederland 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Kinderen geen Bezwaar

Een jaar of veertien geleden hebben Gerard en Maud elkaar leren kennen via een contactadvertentie. Gerard is ongeveer 12 jaar ouder dan Maud. De deal was snel gesloten en nu zijn ze getrouwd. Hij kookt, strijkt, stoft en doet de was, eigenlijk alles in huis. Maud werkt als psychotherapeute met praktijk aan huis. Mauds dochter Julia komt uit haar eerste huwelijk. Julia wordt geadoreerd door Gerards zoon Daan, die Gerard op zijn beurt uit een vorig leven heeft ingebracht. Daan probeert altijd van alles bij Julia, maar het lukt hem slechts sporadisch.

Afleveringen Seizoen 6 (2009-2010)

1. 1. Een Weekje Renesse (1)

3 oktober 2009 (25 minuten)

Gerard heeft er bij Maud een weekje Renesse doorheen gedrukt. Als ze dan ook nog in een tent moeten, heeft zij het helemaal gehad. Maar dan ontmoet Maud een jonge god en wordt ze een ander mens.

2. 2. Kuntry (2)

10 oktober 2009 (25 minuten)

Gerard werpt zich samen met Inke enthousiast op de camping-talentenjacht. Maud schaamt zich voor Gerards pogingen ontdekt te worden, maar dat komt vast doordat ze niet kan poepen.

3. 3. Joe Tjoep

17 oktober 2009 (25 minuten)

Gerard is ervan overtuigd dat hij nog best mee kan komen. Met een beetje hulp van Inke kan hij dat best aan Maud bewijzen.

4. 4. Gerard wil Chinees Leren...

24 oktober 2009 (25 minuten)

Gerards breintraining is Chinees en Inke doet verslag van haar gevoelsleven.

5. 5. Kickboksen

31 oktober 2009 (25 minuten)

Inke en Gerard gaan op kickboksen. Inke doet dapper en ook Gerard is geen watje.

6. 6. Frans de Mook

7 november 2009 (25 minuten)

Een oude bekende jaagt Gerard de stuipen op het lijf. Julia heeft juist iets aan de man.

7. 7. Batterijen in de Vuilnisbak

14 november 2009 (25 minuten)

Gerard wil dat er rekening wordt gehouden met het milieu. Ten langen leste is Maud het daar wel mee eens.

8. 8. De Kettingbrief

21 november 2009 (25 minuten)

Julia is ervan overtuigd dat Tom een ander heeft. Dan moet ze ook meedoen aan die kettingbrieven, vindt Gerard. Dat zal het onheil wel afwenden.

9. 9. Julia Wil Thuis Bevallen

28 november 2009 (25 minuten)

Julia wil thuis bevallen. En dan bedoelt ze ook écht thuis. Bij Maud en Gerard dus. Gerard ziet dat wel zitten, Maud wringt zich in bochten.

10. 10. Grote Oma Bemoeit Zich met Alles, Ook met Vuilnisbakken

5 december 2009 (25 minuten)

Julia denkt dat de zwangerschap haar te dik maakt. Niet voor even, maar voor altijd. Intussen begint Grote Oma's bemoeizucht grote vormen aan te nemen.

11. 11. De Bevalling

19 december 2009 (25 minuten)

Eindelijk is het zover: het kind kondigt zich aan. Zou Tom op tijd zijn? En wie zit er eigenlijk op hem te wachten?

12. 12. Jetsers

9 januari 2010 (25 minuten)

Julia tobt met haar melkproductie en voor Daan gaat er niets boven Groningen.

13. 13. We Leven in de Televisie

16 januari 2010 (25 minuten)

Gerard begint langzaam te denken dat zijn leven één grote comedy is.

14. 14. Afkolven

23 januari 2010 (25 minuten)

Julia voelt zich Klaziena 13 en Gerard heeft echt een nieuwe mobiele telefoon nodig.

15. 15. Band met Bont

30 januari 2010 (25 minuten)

Gerard vindt dat Maud het te bont maakt en van Inke moet Julia moeder zijn.

16. 16. Worstjes op de Borstjes

6 februari 2010 (25 minuten)

Zangeres Ria Valk komt bij Maud op spreekuur en Gerard zit met het probleem dat alle dagen hetzelfde zijn.

17. 17. Kind Best wel een Bezwaar

6 maart 2010 (25 minuten)

Julia merkt dat mannen geen vrouw willen die al een kind hebben.

18. 18. Oppas Tegen Wil en Dank

13 maart 2010 (25 minuten)

Er is een nieuwe buurvrouw in de straat komen wonen genaamd Wendy. Gerard is daar best wel op gesteld. Maud is erg jaloers op alle aandacht en noemt de buurvrouw "Schuine Wendy". Als ze dan ook nog even op Ivan moet passen omdat Gerard even een klusje moet doen bij Wendy, is de maat vol.

19. 19. Geen Antwoord op de Vraag

20 maart 2010 (25 minuten)

Gerard reageert telkens nogal enthousiast als hem iets gevraagd wordt en Julia geeft Ivan eten uit een potje.

20. 20. Grote Oma Denkt dat ze Binnenkort Hulpbehoevend Wordt

27 maart 2010 (25 minuten)

Grote Oma komt langs. Ze wil bij Maud in komen wonen, omdat ze denkt dat ze binnenkort hulpbehoevend wordt. Gerard ziet het helemaal zitten en heeft meteen wilde plannen.

21. 21. Noem het maar Liefde

3 april 2010 (25 minuten)

Zorgen voor de baby, Tom en Julia willen het wel, maar ze zijn er nog niet aan toe. Gerard daarentegen wel, maar die heeft nu even andere zorgen.

22. 22. Gratis Sportschool

10 april 2010 (25 minuten)

Ivan blijft maar huilen. Inke en Gerard gaan een geweldig apparaat uitvinden, waar iedereen baat bij heeft, op zijn manier dan.

23. 23. In het Hier en Nu Zijn

17 april 2010 (25 minuten)

Gerard wil alleen nog maar in het hier en nu zijn. Inke en Julia kennen wel iemand die hem daar alles over kan leren.

24. 24. De Verrekijker

24 april 2010 (25 minuten)

Inke heeft een knappe achterbuurman ontdekt en iedereen gaat meegluren.

25. 25. Gele Plekjes

1 mei 2010 (25 minuten)

De ouderdom komt met gebreken. En dat treft de lenigheid van lichaam én geest.

26. 26. Positief!

8 mei 2010 (25 minuten)

Maud heeft een cliënt met hiv en Julia wil Ivan gewoon laten huilen.

avatar van Mescaline

Mescaline

Nog niet begonnen aan seizoen 7, maar tot zover is seizoen 6 met gemak de slechtste. Dat Julia altijd al een beetje bitchy was dat was bekend, maar het bitcherige personage wordt in dit seizoen wel heel erg overdreven uitvergroot.
Julia was een leuk personage omdat ze misschien een grote bek had maar ook zeker een klein hartje, in dit seizoen wordt ze moeder en kijkt ze vervolgens helemaal niet naar het kind om en mag de altijd lieve Inke het voor haar opknappen.
De schrijvers lijken weinig inspiratie meer te hebben en laten de serie maar een beetje voortkabbelen, toegegeven dat het nog vermakelijk is maar dat komt voor mij vooral door Anne-Mieke Ruyten (Maud) & Alfred van den Heuvel (Gerard) die erg goed op elkaar zijn ingespeeld en de serie voor het grootste gedeelte dragen.

De eerste seizoenen gaf ik met gemak een 4, maar helaas kom ik nu niet verder dan 2,5.