• 9.381.526 stemmen

Criminal: UK - Seizoen 1 (2019)

Alternatieve titel: Criminal

Afleveringen: 3

Speelduur: 2 uur en 15 minuten

Ontwikkeld door: Jim Field Smith en George Kay

Met: David Tennant, Hayley Atwell en Nicholas Pinnock

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 20 september 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Criminal: UK

Criminal is een kat-en-muis-drama, dat zich richt op het intense mentale conflict tussen rechercheurs en verdachten. Binnen de muren van een verhoorkamer ondervragen Londense rechercheurs verschillende verdachten, die elk beschuldigd worden van een ernstig misdrijf. Maar de tijd dringt.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. 1. Edgar

20 september 2019 (45 minuten)

Wanneer de tijd begint te dringen, zetten de rechercheurs een stoïcijnse dokter onder druk die ervan verdacht wordt zijn stiefdochter te hebben misbruikt en vermoord.

2. 2. Stacey

20 september 2019 (45 minuten)

Terwijl een vreemde collega meekijkt, vindt het team tegenstrijdigheden in het verhaal van een verdachte die ervan wordt beschuldigd haar zwager te hebben vergiftigd.

3. 3. Jay

20 september 2019 (45 minuten)

Het team wil een vrachtwagenchauffeur zover krijgen dat hij vertelt waar een achtergelaten oplegger vol migranten is, maar een slechte beslissing brengt alles in gevaar.

avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

Concept is leuk, maar de uitwerking is minder. De eerste aflevering is sterk, de tweede en derde een stuk minder. Vooral de tweede aflevering is zeer matig. Acteerwerk is overigens prima, dat kunnen de Britten wel.

3 afleveringen is wat karig, dus als er een 2e seizoen komt hoop ik toch op meer afleveringen en een beter script.

avatar van james_cameron_mm

james_cameron_mm

Het nogal toneelmatige decor, de verhoorruimte in een politiebureau, doet een statisch en eentonige serie vermoeden, maar niets blijkt minder waar te zijn. Vanaf de eerste minuut is deze reeks intrigerend en fascinerend, met sterk akteerwerk en een verrassend dynamische visuele aanpak. De eerste aflevering is hier en daar wat ongeloofwaardig, maar de tweede en derde zijn prima.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Lekker gefocust op de ondervragingen en dat werkt best goed. Het wordt alleen onderbroken door een rode draad over het team van ondervragers. Een draad die echter te mager is vanwege te weinig afleveringen - eens met jeroen indacompu. Voegt dus weinig toe.

Wat betreft de drie cases: ik heb me er geen moment mee verveeld, mede dankzij de gepaste, korte speelduur per aflevering. Vond ze alledrie prima, vooral de eerste. Wel miste ik telkens een (sterke) climax, juist omdat daar naartoe wordt gewerkt en dan eindigt het vrij mat iedere keer.

Vrees dat het me daarom niet lang bij zal blijven. Een stompje in de maag bij ieder einde (of alleen na de laatste aflevering) had dat heel anders gemaakt. Leuk voor tussendoor dus en heb daarom de andere versies ook gezien. Aflopend van goed tot matig: de Duitse, daarna de Franse en UK en als minste de Spaanse.