menu
Mijn Series +

Marianne - Seizoen 1 (2019)

mijn stem
3,62 (43)
43 stemmen

Frankrijk
Horror

ontwikkeld door Samuel Bodin
met Victoire Du Bois, Lucie Boujenah en Tiphaine Daviot

Romanschrijfster Emma heeft iedere nacht opnieuw dezelfde nachtmerrie. In haar enge dromen ziet Emma telkens een heks genaamd Marianne. Ze gebruikt de heks als een personage voor haar boeken, maar al snel blijkt dat haar gruwelijke verhalen ook in het echt gebeuren. Ze besluit dat er maar één antwoord kan zijn: Emma moet in haar eigen duistere verleden duiken om haar angsten onder ogen te komen.

  1. Tu les Rêves
  2. C'est Coutume!
  3. Je Ne Suis Pas un Cadeau
  4. C'est un Beau Moment
  5. Tu l'As Laissée...
  6. Pour les Souvenirs?
  7. On Était Trop Petit
  8. On Est Mardi
zoeken in:
avatar van tattoobob
4,5
Hele sterkte serie....tenminste de eerste twee afleveringen.
Lekker duister en erg freaky allemaal.
Buiten The haunting of hill house is dit toch wel het beste kwa horror wat Netflix zelf kwa productie te bieden heeft.
Hoop dat alle afleveringen zo sterk zijn.

avatar van renzoroy
5,0
ik vond deze zelfs vele malen beter dan Haunting of Hill House

avatar van tattoobob
4,5
renzoroy schreef:
ik vond deze zelfs vele malen beter dan Haunting of Hill House
The haunting of hill house daar zitten een paar scenes in die niet te overtreffen zijn...zelfs niet in films.
Deze serie Marianne is wel enger tot nu toe.

avatar van HALVE TAMME.
HALVE TAMME. (moderator)
Nice. Ik ga vanavond met Marianne starten?

avatar van keukenzout
4,0
Doorgewinterde horrorfans hebben de verhaallijn en twists snel door, niks spannends. Maar de visuals zijn echt supertof, ik vond het echt eng en ik hoop dat er een 2e seizoen komt.

Vind het overigens niet het niveau van The haunting of Hill house halen, die zit veel complexer in elkaar, Marianne vind ik een simpele voorspelbare serie, maar gewoon echt prachtig om te zien.

avatar van theo79
3,0
Net de eerste aflevering gekeken en die was wel vrij goed. Ga dit zeker verder kijken.

Spannend , dit is pas een goede horror serie.. nog nooit eerder echt een goed horror serie afgekeken.

avatar van theo79
3,0
Hier inmiddels 4 afleveringen gezien. Op zich vrij aardig tot nu toe maar ik vond de eerste aflevering echt goed en creepy en dat vond ik de 3 afleveringen erna al wat minder worden. Sowieso kijk ik dit wel af want het is zeker wel eem aardige serie.

avatar van tattoobob
4,5
Hele sterke serie.
De eerste 2 afl zijn geweldig,daarna word het wat rustiger maar de sfeer blijft top en er zitten genoeg freaky momenten in.
Tot aan de laatste aflevering erg sterk.
Voor een serie in dit genre is dit bijna perfect.

avatar van theo79
3,0
Inmiddels het seizoen afgerond. De eerste aflevering vond ik zoals gezegt bijzonder sterk en de rest van de afleveringen waren gewoon aardig goed te kijken. Uiteindelijk bleek het voor mij helaas niet een topserie maar zeker voor een horrorserie wel net iets bovengemiddeld. Had de serie het niveau aan weten te houden van de eerste aflevering had ik hier mischien wel 4,5 ster voor gegeven maar nu kom ik op 3 sterren uit.

avatar van TorresII
4,0
Ben nu bij aflevering 5. Sterke, goed gemaakte, klassieke horror serie. Niet zeer vernieuwend en origineel, vandaar klassiek. Ervaren en doorgewinterde horror liefhebbers (zoals moi) zien snel herkenbare
elementen. Deed me soms denken aan de betere Stephen King verhalen & films. Maar dit gezegd hebbende moet er tevens bij vermeld worden dat Marianne duidelijk met veel enthousiasme, liefde voor het genre, en gevatheid is gemaakt. Hier en daar toch ook wel wat kleine variaties op bekende paden. De snel omslaande bladzijden tussen bepaalde scenes bevielen mij ook wel. Al met al vind ik het een lekker gruwelijke serie. 4 sterren.

avatar van DionneDarko
5,0
Wauw, helemaal omver geblazen door deze fantastische creepy serie. Gaat gelijk goed van start en doet halverwege echt denken aan een goede verfilming van een Stephen King verhaal. Ik hoop vurig dat seizoen 2 er iig komt.
In 2019 maar weinig echte enge horrorfilms gezien helaas, wel ingenieuze (Midsommar) en hele gore (The Golden Glove) maar niks waarvan ik echt een beetje freaked out raakte op een goede ouderwetse manier. Gelukkig maakte Marianne dat gemis meer dan goed. Gebeurt niet vaak dat een serie of film mijn nekhaartjes omhoog weet te veren. Chapeau!

avatar van The Oceanic Six
3,5
Zo, ben er vanavond mee gestart. Zeer benieuwd na al jullie lovende berichten. Het begin mag er zeker al wezen. Hopelijk de komende afleveringen ook.

avatar van Esteban
3,5
De eerste aflevering was zeer veelbelovend, met één scéne die mij toch wat deed qua ongemakkelijk. De twee volgende afleveringen waren minder sterk en brengen vooral veel dingen die we al elders zagen. It fails to creep me out. Benieuwd of het niveau wat dat betreft alsnog terug omhoog gaat.

avatar van DjFrankie
3,5
Ook mee gestart gisteravond. 4 Afleveringen gezien, creepy shots maar nog niet overtuigend genoeg voor een hoge score. Dan vind ik Bates motel bijvoorbeeld stukken beter.
Emma vind ik ook niet zo geweldig gecast.

avatar van Esteban
3,5
Emma evaar ik net als een groot pluspunt, ongelooflijk naturel. De assistente daarentegen, die lijkt bij momenten weggelopen uit Scooby Doo.

avatar van DjFrankie
3,5
By the way de jonge Emma heeft de pukkel links in het gezicht. De oude Emma rechts. Schoonheidsfoutje?

avatar van Bottleneck
4,5
Oké vooropgesteld ben ik veel meer van de ‘menselijke’ horror dan van de bovennatuurlijke horror die serieus wil zijn. Die laatste doet het bij mij alleen goed als andere aspecten er echt boven uit springen, zoals sfeer (Penny Dreadful), setting en camerawerk (The Shining) of suggestieve kracht (The Blair Witch Project).

Bij House on the Haunted Hill kom ik er maar niet verder in... Maar Marianne heb ik er doorheen gemept. Wat een lekker ongepolijste sfeer, grauw, smoezelig met een paar freaky scenes. Het heeft zo’n rauw , Frans randje, dat me een beetje doet denken aan de Franse horrorfilm wave in de zeroes. Dat maakt sommige cliché’s en schrikmomenten behapbaar.

Zo is de ‘heks’ goed gecast en gespeeld. D’r lelijke kop, gore rok, de starre blik in d’r ogen wanneer ze langdurig in haar arm blijft snijden Dat soort momenten en de sfeer doen het ‘m. Jammer dat die een stuk minder worden vanaf aflevering vijf (met de terugkeer naar vijftien jaar geleden en zodra Marianne telkens een ander lichaam ‘kiest’).

Gelukkig zijn er geen al te vervelende personages. Wel af en toe een ongepast aanvoelende soundtrack, maar de rest van de geluidsband is onheilspellend. De montage mag er ook zijn, beetje distorted af en toe en Emma is spot on.

Wjah heb me erg vermaakt met Marianne, eindelijk weer een gave horror-serie. Eerste helft 4,5*, tweede 3 - 3,5*, voordeel van de twijfel.

avatar van Esteban
3,5
Aflevering 5 gaf in ieder geval wat meer betekenis en diepgang aan het geheel. Flink over de helft, maar nog steeds het gevoel dat ze het verhaal aan 't opbouwen zijn, terwijl er toch al richting afronding moet gedacht worden. Hopelijk geen afgeraffeld einde.

avatar van DjFrankie
3,5
Aflevering 7 was te gek. En overall kon de serie me wel boeien met al die creepy scènes, maar niet genoeg voor een topnotering.

avatar van Bottleneck
4,5
Esteban schreef:
Aflevering 5 gaf in ieder geval wat meer betekenis en diepgang aan het geheel.
Dat is zeker waar. Jammer dat de schwung van de voorgaande afleveringen niet behouden bleef.

avatar van arevee
5,0
Zeer van onder de indruk, eerste aflevering zoog me er meteen helemaal in. Vijfde aflevering geeft voldoende verklaring. Hoofdrol is perfect gecast, beelden zijn uitermate sterk, het verhaal zit zeer goed in mekaar. Genoeg schrikmomenten, momenten die je willen doen wegkijken maar waar je toch blijft naar kijken, hier en daar de nodige ranzigheid. Muzikaal perfecte timing evenals alle andere keuzes. Beelden zijn vloeiend en vlot en perfect uitgekiemd (ik hield echt van die extreem korte beeldjes in de eerste afleveringen, vaak stop gezet om ze dan te kunnen bekijken). En wat een keuze voor de heks in de eerste afleveringen, topcasting.

Gekeken in een donkere ruimte en ik moet zeggen het was toch wel even geleden dat ik nog zo diep in een horror film of serie gezeten heb. Recent onder meer It Chapter Two, Pet Sematary, The Invitation, Scary Stories to tell in the dark etc gezien maar als je dit ziet dan kan je enkel besluiten dat de genoemde namen gewoon zeer doorsnee zijn.

Zeer sterk, vermoedelijk het beste dat ik in 2019 gezien heb qua series.

avatar van The Oceanic Six
3,5
Bovengemiddeld goed, maar jammer genoeg niet de topserie waar ik na alle lyrische verhalen op hoopte. Daarvoor is het inhoudelijk te vlak. Op gebied van sfeer, muziek, karakteruitdieping, gore (paar keer knap in beeld gebracht) en opgebouwde spanning scoort de serie wel. Neem zo'n scène met het meisje in de kist in de lege school. Verder erg fijn dat de serie in speelduur eens niet al te lang duurt, met 8 relatief niet al te lange afleveringen. Ben ik blij mee, want soms word ik wel een beetje moe van seizoenen met tig afleveringen van een vol uur. Ik vond persoonlijk de laatste afleveringen het sterkste, als er ook meer duidelijk wordt en achtergronden bekend werden. Fijn dat Netflix zulke titels heeft, samen met bijvoorbeeld The Haunting of Hill House. Die sla ik overigens wel hoger aan.

3,5*

avatar van james_cameron
3,0
Middelmatige franse horror-serie, te karig qua plot en personages om de volle acht afleveringen te blijven boeien. Evenwel heeft de serie een knap getroffen naargeestig sfeertje en het moet gezegd worden dat veel scenes werkelijk doodeng zijn. Hierdoor blijf je toch kijken, ook al is het soms behoorlijk doorbijten, vooral in de eerste paar afleveringen.

avatar van brawljeff
2,5
Lang geleden dat ik afgehaakt ben met een serie, maar ik ga het bij deze serie toch doen na 4 afleveringen. De personages spreken me allemaal niet aan. Het camerawerk is wel zeer sterk in deze serie.

avatar van HALVE TAMME.
HALVE TAMME. (moderator)
Same here. Nieuwe jaar nieuwe kansen.

avatar van daan258
4,0
Eindelijk een ontzettend sterke Netflix-original serie.

Vanaf episode 1 zat ik er gelijk al helemaal in. Het verhaal pakte me gelijk.
In het begin lekker mysterieus en ook erg goed in elkaar gezet. Elke episode had heel wat spannende en creepy momenten, creepy muziek, super sfeervol en duister.
Ik vond het bij elke episode alleen maar beter worden en werd er helemaal ingezogen.
Acteerwerk zat ook zeker goed en dan met name van de oude vrouw. (wel heel jammer dat zij er maar tot episode 3 in zit) Pfff wat wist zij een rol neer te zetten zeg.

Maar dan lees je opeens dat deze serie weer gecanceld word Waarom gebeurd dit zo vaak bij erg sterke series en dan al die rotzooi wat wel blijft lopen.
Erg zonde dit want ik had hier zeker nog veel en veel meer van willen zien.

Toch zeker wel een 4,0*
Ondanks dat het gecanceld is raad ik het absoluut nog wel aan om te gaan kijken.

avatar van Esteban
3,5
Dit staat inderdaad genoeg op zichzelf om alsnog bekeken te worden. Een tweede seizoen was ook niet echt nodig, maar had wel zeer welkom geweest wat mij betreft.

4,5
Spannende serie, soms iets te spannend dat ik heel triest het geluid uit ging zetten. Na het zien van de laatste aflevering hoopte ik op een seizoen 2, maar zoals ik hier lees, zal die niet komen. Jammer...

Gast
geplaatst: vandaag om 14:02 uur

geplaatst: vandaag om 14:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.