• 9.377.161 stemmen

Outlander - Seizoen 2 (2016)

Show titel: Outlander

Afleveringen: 13

Speelduur: 11 uur en 57 minuten

Ontwikkeld door: Ronald D. Moore

Met: Caitríona Balfe, Sam Heughan en Tobias Menzies

Datum van release: zaterdag 9 april 2016

Eerst uitgezonden op: starz (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Outlander

Outlander volgt het leven van Claire Randall, een gelukkig getrouwde verpleegster die in 1945 - kort na de Tweede Wereldoorlog - op mysterieuze wijze verdwijnt en ontwaakt in het Schotland van 1743. In een onbekende en levensbedreigende wereld moet ze het hoofd boven water zien te houden. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Frasier - een moedige en charmante Schotse strijder - ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet wankelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden?

Afleveringen Seizoen 2 (2016)

1. 1. Through a Glass, Darkly

9 april 2016 (57 minuten)

Claire keert terug naar de 20ste eeuw en probeert haar toekomst te verzoenen met het leven en de liefde die ze achterliet. Intussen, in de 18de eeuw, komen Jamie, Claire en Murtagh op de kust van Frankrijk aan om het tij van de geschiedenis te stuiten en een andere wending te geven. Ter plekke ontdekken ze al snel dat Parijs hen voor enkele unieke uitdagingen zal stellen...

2. 2. Not in Scotland Anymore

16 april 2016 (56 minuten)

Terwijl Jamie worstelt met de trauma's uit zijn verleden, ontdekt hij dat ook het leven in Parijs vol uitdagingen en beproevingen zit. Een gelukkige ontmoeting met de leider van de Jacobieten, Prins Charles, schept nieuwe kansen, maar de aanwezigheid van de Hertog van Sandringham zorgt helaas voor onaangename verwikkelingen.

3. 3. Useful Occupations and Deceptions

23 april 2016 (54 minuten)

Jamie raadt Duverney af de opstand te financieren en regelt een ontmoeting tussen de Prins, Duvernay en hemzelf. De Prins beweert over voldoende middelen te beschikken en stelt een alliantie voor tussen Frankrijk en Groot-Brittannië. Daarop huurt Jamie een jonge zakkenroller in om de brieven van en naar de Prins te onderscheppen, zodat hij kan achterhalen wie de geldschieter is. Maar de oplossing van dat raadsel zaait tweedracht tussen Jamie en Claire.

4. 4. La Dame Blanche

30 april 2016 (55 minuten)

Wanneer Jamie voorstelt om een feestmaal aan te richten voor de hertog van Sandringham, kan Claire niets anders dan de waarheid over Black Jack op te biechten. Tot haar verbazing reageert Jamie uitgelaten omdat hij de gebeurtenissen gemist heeft. Een nachtelijk bezoek van de Prins zorgt voor nieuwe onthullingen. Tijdens het feestmaal probeert Jamie het gesprek in een richting te sturen die de Prins in een lastig parket brengt. Tot overmaat van ramp verschijnt een ongenode gast ten tonele...

5. 5. Untimely Resurrection

7 mei 2016 (55 minuten)

Herenigd, proberen Jamie en Claire de brandjes te blussen die hun etentje heeft aangewakkerd. Claire zet echter een onverwachte koerswijziging in. Hun relatie moet de ultieme test doorstaan wanneer het verleden zijn lelijke kop opsteekt

6. 6. Best Laid Schemes...

14 mei 2016 (55 minuten)

Jamie en Claire gebruiken Claire's medische kennis om te verhinderen dat de prins zijn oorlogskoffers zou kunnen vullen. Maar Claire ontdekt dat Jamie geen woord heeft gehouden en hun leven als koppel dreigt voorgoed te veranderen.

7. 7. Faith

21 mei 2016 (55 minuten)

Dokters proberen het leven van Claire en haar ongeboren baby te redden. Koning Lodewijk vraagt Claire om een oordeel te vellen over twee mannen die beticht worden van zwarte kunsten: een vriend en een vijand.

8. 8. The Fox's Lair

28 mei 2016 (55 minuten)

Claire en Jamie proberen de steun te krijgen van zijn manipulatieve grootvader, die zo ook zijn eigen belangen heeft. Ondertussen heeft de bezoekende Colum MacKenzie andere plannen.

9. 9. Je Suis Prest

4 juni 2016 (55 minuten)

Claire en Jamie herenigen zich met de Lallybroch en de mannen van MacKenzie tijdens de training. Jamie en Claire vechten ondertussen een persoonlijke vete uit en er arriveert een Engelsman in het kamp met nieuwe informatie.

10. 10. Prestonpans

11 juni 2016 (55 minuten)

Vertrouwend op Claires kennis van "de geschiedenis," voert Jamie de Jacobieten aan tijdens een veldslag met de Britten. Ondertussen bekommert Claire zich om de doden en gewonden, een wrange herinnering aan de ware prijs van een oorlog.

11. 11. Vengeance Is Mine

18 juni 2016 (55 minuten)

Claire en de Highlanders trekken naar het noorden als de Jacobite leiders besluiten hun opmars naar Londen te staken. Claire heeft een onverwachte ontmoeting als een stel Engelsen problemen maken met de Schotten.

12. 12. The Hail Mary

25 juni 2016 (55 minuten)

Jamie trekt alle registers open om te voorkomen dat het Jacobite leger afgeslacht wordt. Ondertussen probeert Claire Alex Randall te troosten. Alex bedenkt op zijn beurt een ongelofelijk plan om de moeder van zijn kind te redden.

13. 13. Dragonfly in Amber

2 juli 2016 (55 minuten)

In het heden onthult Claire de waarheid aan haar dochter Brianna. In de 18e eeuw doet Jamie er alles aan om zijn geliefden te redden als de Slag om Culloden begint.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

De eerste zes afleveringen zijn stukken minder als het eerste seizoen , misschien moet het allemaal nog gebeuren maar ik ben er bang voor.

avatar van ElPablo

ElPablo

Dat vond ik ook maar afl 7 is een knaller waarin veel op zn kop wordt gezet.

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Vooral de eerste helft viel wat tegen inderdaad. De eerste aflevering vond ik nog wel sterk; door Claires onverwachte terugkeer naar haar eigen tijd ga je je de rest van het seizoen afvragen hoe dat in vredesnaam gebeurd is. Voor we daar een antwoord op krijgen komen we echter eerst in Frankrijk terecht, en daar ben ik niet onverdeeld tevreden mee.

Het politieke gekonkel vond ik op zich best aardig. De locaties zagen er erg goed uit, de kostuums waren absurd en vast niet altijd historisch correct maar in ieder geval vermakelijk. Ik vond gewoon de setting niet zo bij Outlander passen. Vorig seizoen waren we nog in schimmig Schotland waar Jaime zeker niet tot de hoogste adel leek te behoren, maar nu loopt hij op Versailles rond alsof hij nooit anders heeft gedaan. Ook de nieuwe Franse personages konden mij niet zo veel schelen. Mary Hawkins vond ik dan wel leuk (maar die was dan weer niet Frans). En die prins Charles, wat een ergerlijke eigenwijze vent met z'n eeuwige 'mark me'. Opvallend wordt er zowel in Frans als in Engels gesproken. Waarom niet consequent Frans? Neem gewoon Franse acteurs voor de Franse rollen en laat Claire en Jaime maar moeizaam Frans praten.

Halverwege het seizoen zit er een kantelpunt. Faith is niet in alle opzichten een sterke aflevering, maar markeert wel het begin van de betere helft van het seizoen. Claire en Jaime horen gewoon in Schotland. We zien wat oude bekenden terug en horen weer alom dat mooie accent. Het verhaal maakt ook meer indruk dan in Frankrijk; het wordt weer zichtbaar wat er op het spel staat. Wel vind ik dat de dingen soms wat te snel gaan. Je merkt duidelijk dat dit seizoen korter is dan het vorige. De laatste aflevering neemt dan weer duidelijk de tijd voor de climax.

Caitriona Balfe, Sam Heughan en Tobias Menzies doen het onveranderd goed, al krijgen ze in dit seizoen minder kansen om te laten zien hoe goed ze zijn in hun werk. De chemie tussen de drie karakters is echter duidelijk. Van mij had er echter wel wat meer onderlinge wrijving mogen wezen. De ziekte van Alex Randall had zeker wat meer drama kunnen opleveren.

Favoriete afleveringen:

- Vengeance is Mine. De schrijfster van de boeken regisseert voor het eerst een aflevering en doet dat uitstekend, met een goede spanningsboog en een fantastisch schokkend einde.

- Dragonfly in Amber. Een behoorlijk volle aflevering, die desondanks goed in balans is. De afwisseling tussen 18e en 20e eeuw werkt prima, de nieuwe personages waren onmiddellijk interessant, we zien onverwacht een oude bekende en we eindigen behoorlijk open.

Ik moet nu echt heel erg mijn best gaan doen om niet op internet te kijken hoe de boeken verdergaan. Dat belooft wat voor seizoen 3.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Duidelijk minder begin dit tweede seizoen. Twijfel of ik dit ga afkijken. 2.5

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Einde van het tweede seizoen maakt veel goed. Toch maar het derde seizoen kijken. 3.0

avatar van Marbles

Marbles

Als je een seizoen heb gekeken heb je alles al bekeken.

Ik vind het jammer dat de interactie met haar huidige tijd zo weinig heeft bijgedragen. (tot nu toe want seizoen 2)

Ik heb er geen trek meer in.

Blijf dit zo al die seizoenen?

Uiteraard in spoiler tags.