menu
Mijn Series +

Band of Brothers (2001)

mijn stem
4,52 (326)
326 stemmen

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Oorlog / Drama
Miniserie, 594 minuten

ontwikkeld door Steven Spielberg en Tom Hanks
met Damian Lewis, Ron Livingston en Frank John Hughes

Band of Brothers is een tiendelige televisieserie uit 2001 over de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog. Het is een co-productie van Steven Spielberg en Tom Hanks, waarin de rol van de Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment, US 101st Airborne Division, in de oorlog wordt getoond. De serie begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het "Adelaarsnest" van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog. 'Band of Brothers' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Ambrose.

  1. Currahee
  2. Day of Days
  3. Carentan
  4. Replacements
  5. Crossroads
  6. Bastogne
  7. The Breaking Point
  8. The Last Patrol
  9. Why We Fight
  10. Points
zoeken in:
AHWA
Mooie toevoeging. Prachtig van begin tot eind. Eindeloze herkijkwaarde.

avatar van Richiedoom
5,0
Band of Brothers heeft op mij destijds als 11 jarig jochie een onuitwisbare indruk achtergelaten. Het is allemaal zo ontzettend goed geschreven, je voelt de hechte kameraadschap tussen de personages. Juist dit maakt voor mij de serie een meesterwerk. De herkijkwaarde hiervan is inderdaad eindeloos, ik durf echt niet te zeggen hoe vaak ik deze serie al heb bekeken en iedere keer raakt het me weer. Voornamelijk aflevering 9 blijft me raken, dan vraag je je telkens af waarom mensen elkaar zo veel ellende aan kunnen doen...

avatar van N811
Nr1 op IMDb.

5,0
Absoluut ook mijn favoriete mini-serie ooit. Ik ben normaal niet iemand die iets herkijkt, maar deze serie bekijk ik gemiddeld 1 keer per jaar.

avatar van HALVE TAMME.
5,0
HALVE TAMME. (moderator)
''The only hope you have is to accept the fact that you're already dead.
The sooner you accept that, the sooner you'll be able to function as a
soldier is supposed to function: without mercy, without compassion,
without remorse. All war depends upon it.''


Fantastische cast, geloofwaardige acteerprestaties, spannend, boeiend,
interessant & tegelijkertijd heel meeslepend.

Hoge emoties en heftige confrontaties spatten met regelmaat van het
scherm af.

Sterke combinatie van drama / oorlog en tevens wordt in elke vertoonde
aflevering de sfeer uitermate realistisch weergegeven.

De volle 5 sterren van mijn kant voor 'Band of Brothers (2001)'.

avatar van Harvey Specter
5,0
Deze ookal 6 keer gezien ofzo, als het niet meer is. Absoluut de beste mini serie ooit in mijn ogen.

5,0
Beste serie ever. Ben al een paar keer in de Ardennen geweest en die fox holes blijven mij imponeren.

avatar van W B
5,0
W B
Zonder enige twijfel een van de beste series ooit gemaakt; rauw, realistisch, aangrijpend en spannend tegelijkertijd.

avatar van Charmides
5,0
Hele mooie serie, een must see. Deze serie kijk je automatisch meer dan 1 keer.

avatar van The Oceanic Six
5,0
I treasure my remark to my grandson who asked, "Grandpa, were you a hero in the war?" Grandpa said, "No... but I served in a company of heroes".

Band of Brothers is vermoedelijk de beste miniserie ooit gemaakt. Werkelijk alles is perfect aan dit imponerende, ontroerende epos rondom de Easy Company tijdens WO II. Toen de serie een kleine 15 jaar terug verscheen was ik al weggeblazen en kocht ik de serie ook meteen op DVD. Daarna nog tig maal opnieuw gekeken en elke keer weer blijft het briljant.

Je leeft mee met de personages, die je al leert kennen tijdens de trainingen en waarvan je weer afscheid neemt als de oorlog voorbij is. In de tussentijd zijn er velen gesneuveld of getraumatiseerd. Wat ik zo sterk vind is de enorme diversiteit in de afleveringen. Van training tot gevechten in Frankrijk, Nederland, België en Duitsland, elk met de eigen landschappen en sfeer. De afleveringen in Nederland hebben ook behoorlijk veel indruk op me gemaakt, maar de allerbeste en meest beladen aflevering blijft nummer 9, Why We Fight, met de bevrijding van de kampen. Vermoedelijk de beste aflevering ooit gemaakt in een serie. Zo emotioneel, zo pijnlijk en zo confronterend. Iedere keer weer een brok in mijn keel van tijdens het kijken.

De decors, het ijzersterke acteerwerk, de diversiteit, de ongelofelijk mooie themesong (kippenvel waardig) en de muziek algemeen, de details en het feit dat het gewoon helemaal compleet is zorgt ervoor dat ik dit nog vele malen in de toekomst ga kijken en niks minder dan 5* geef.

5,0
Een dikke 5 voor deze serie. Alles klopt. Genialiteit ten top.

avatar van legian
5,0
Kort geleden weer eens herzien (samen met The Pacific) en dit is toch wel een meesterwerk. Knap hoe je zo gaat meeleven met de personages (de wetenschap dat het echt gebeurd is werkt uiteraard mee) en de impact die de gebeurtenissen hebben zijn daardoor enorm.

Bastogne en The Breaking Point zijn voor mij de beste. De waanzin en barre omstandigheden de ze daar moesten doormaken zijn absurd. De ontdekking van het kamp is trouwens ook zo'n moment, ongelofelijk krachtige aflevering.

Currahee en Points zijn twee afleveringen die mij nooit zo boeide, maar met deze herziening zijn ook die flink gestegen. Het is mooi om te zien hoe het team tijdens de training al een band krijgt en hoe die band zich verder ontwikkeld tijdens de oorlog. Zoals de replacements die geen onderdeel van het team worden en een buitenbeentje blijven. Maar ook Webster die bij zijn herintrede ook buitengesloten wordt en maar langzaam weer geaccepteerd wordt. Ook leuk is om te zien hoe Sobel een ongelofelijke egoïst is en er niet tegen kan dat de mensen die hij opgeleid heeft het zo ver schoppen. ("we salute the rank, not the man.")

Het is een indrukwekkende serie die vanuit alle opzichten ongelofelijk sterk in elkaar zit. Voor mij toch wel de beste serie die er is.
5*

avatar van walnuts
5,0
Ik ben inmiddels bij episode 8, maar wat heeft deze serie al een onuitwisbare indruk op mij gemaakt zeg. Werkelijk fenomenaal en zeer indrukwekkend.
Erg geloofwaardig en realistisch in beeld gebracht, alsof jezelf deel uit maakt van de Easy Company.
De serie is rauw, confronterend, meeslepend en aangrijpend bovenal.

avatar van Gerlof1378
5,0
Zeer mooi gemaakte mini-serie over Easy Company/101st Airborne Division, met een sterk spelende cast, veel actie en sterke verhalen. Alle 10 afleveringen zijn mooi gemaakt en ook de effecten zijn erg mooi, en qua rauwheid en meeslepend echt in de zelfde trend als Saving Private Ryan. Ook de mini-serie The Pacific uit 2010 is de moeite waard check it out.

avatar van tommykonijn
5,0
Band of Brothers had al lange tijd mijn interesse. Lang geleden dat ik Saving Private Ryan gezien heb, maar dat vond ik wel een sterke film, dus de samenwerking tussen Steven Spielberg en Tom Hanks beloofde wat. Daarnaast heb ik uiteraard heel wat goede verhalen gehoord hierover.

En ik ben het volkomen eens met de lovende reacties. Deze serie greep eigenlijk vrijwel meteen mijn aandacht en heeft deze vervolgens ook niet meer losgelaten. We volgen tien afleveringen lang de Easy Company. In de eerste aflevering wordt een beeld geschetst van de keiharde training die de mannen hebben moeten doorstaan en vanaf aflevering 2 begint voor hen de oorlog. Je leert in de loop van de serie een hoop lieden kennen en het is niet moeilijk om met hen mee te leven. De barre omstandigheden worden ontzettend realistisch in beeld gebracht en je krijgt door het fantastische camerawerk als kijker meermaals het idee dat je er zelf bij bent. De rillingen liepen me dan ook meermaals over mijn rug bij bijvoorbeeld de afleveringen in Normandië en de Ardennen.

Ik vond het mooi dat iedere aflevering een ander facet van de oorlog belicht. Met name aflevering 9 spant de kroon wat betreft emoties. Deze aflevering begint vrij luchtig, maar vanaf het moment dat de soldaten het kamp ontdekken, kan je alleen maar vol ontzetting naar het scherm staren. Het is haast onwerkelijk dat iets dergelijks echt bestaan heeft. De verbouwereerde blikken van de Amerikanen zeggen eigenlijk alles, hetgeen me brengt bij het bijzonder sterke acteerwerk. Ik zou zo niemand kunnen noemen die ik ongeloofwaardig vond of op een andere manier afbraak vond doen aan het geheel. Damian Lewis en Ron Livingston voeren de cast enigszins aan en beiden doen dit uitstekend, maar dat kan ik eigenlijk van iedere acteur zeggen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de schitterende muziek van Michael Kamen.

Deze serie komt binnen. Ik heb met veel bewondering gekeken en ik weet gewoon dat dit er eentje is die je over een aantal jaren weer uit de kast wil halen, dus ik ben blij dat ik deze nu in een mooie uitvoering in mijn collectie heb. Band of Brothers is met name heel oprecht en daardoor erg indrukwekkend. Het is duidelijk zichtbaar dat er goed over nagedacht is en dat alles met respect gebracht wordt. De meest aangrijpende serie die ik tot dusver gezien heb.

5*

avatar van The Oceanic Six
5,0
Altijd bijzonder dat er mensen zijn die BoB nog niet eerder hadden gezien, maar dat komt denk ik vooral omdat ik er al zeker 10 keer door weg ben geblazen. Bovengenoemd verhaal is dan ook helemaal waar.

avatar van ZAP!
Nooit wat aan gevonden. Maar te weinig van gezien (kan me in elk geval te weinig herinneren) om een eerlijke stem te kunnen geven.

avatar van 3 2 1 cut
5,0
Serie der series, idd ook al een stuk of 10 keer gezien en weggeblazen.

5,0
Een super mini serie. Ik denk dat ik hem binnenkort maar weer eens ga kijken.

avatar van Binge-Watcher
5,0
Zonder twijfel de beste oorlog serie ooit gemaakt

avatar van Dorstigjimmyke
4,5
Binge-Watcher.

Zeker over WOII, maar Generation Kill over de Irak-oorlog vond ik ook heel sterk. Band of Brothers was natuurlijk iets serieuzer.

avatar van Binge-Watcher
5,0
Dorstigjimmyke.

Ja ik heb gehoord over Generation Kill, die moet ik nog zien. Ben benieuwd!

avatar van Dorstigjimmyke
4,5
Binge-Watcher.

Wat trouwens ook een goede serie is is unsere mutter unsere vater. Duits, maar uitstekend.

avatar van Binge-Watcher
5,0
Dorstigjimmyke.

Top, dank je. Ik voeg hem toe aan "nog te zien"

avatar van Lennonlover
5,0
Krijgen mijn 5 sterren dubbele waarde omdat ik deze serie minstens 100 keer gezien heb?

avatar van Chelsea94
5,0
Ik heb deze serie ook vaak gezien en sluit aan met een 5. Ook zeker de moeite om eens het monument in de ardennen te bezoeken waarop ook namen staan van de jongens in de serie. Het voelt alsof je ze echt kent en maakt het zien van het monument ook specialer. De serie is verder erg mooi, veel sfeer, goede acteurs. Mijn favoriete episodes zijn die in Bastogne met sneeuw.

avatar van rcuppen79
4,5
Band of Brothers is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Amerikaanse schrijver Stephen E. Ambrose. Gefilmd als een miniserie van 10 afleveringen, mocht Band of Brothers destijds als één van de meest prestigieuze tv-projecten ooit heten. Met een budget van 125 miljoen dollar was ze destijds tevens de duurste tv-serie ooit.

De serie is gemaakt in opdracht van het Amerikaanse HBO televisie betaalkanaal, in samenwerking met het Britse BBC en werd geproduceerd door Steven Spielberg en Tom Hanks. Band of Brothers doet dan ook veel denken aan Saving Private Ryan. Maar Band of Brothers oogt veel realistischer. Dankzij de speelduur van bijna 12 uur is er ook voldoende tijd om de karakters goed uit te diepen. Helaas wordt dit te weinig gedaan en dat is ook het enige minpunt van een verder voortreffelijke serie. Aan het einde van de 10 afleveringen weet je eigenlijk nog betrekkelijk weinig over de diverse karakters en kun je ze met moeite uit elkaar houden. Damian Lewis speelt Captain Winters, die min of meer het centrale figuur uit de serie is.

Meer dan drie jaar werd er aan Band of Brothers gewerkt. Aan het begin van elke aflevering vertellen de nog in leven zijnde mannen van Easy Company over hun ervaringen tijdens de oorlog. Het geeft de serie een authentiek gevoel. Visueel ziet de film er prachtig uit en doet deze miniserie qua vormgeving niet onder voor dure Hollywood-films. De serie won talloze prijzen, waaronder 6 Emmy Awards en een Golden Globe.

avatar van badfans69
4,5
Apple Launches In-House Studio, Sets ‘Band of Brothers’ Follow-Up Series - Variety
The show in question is “Masters of the Air,” a follow-up to the “Band of Brothers” and “The Pacific” series executive produced by Steven Spielberg and Tom Hanks. Based on the book by Donald L. Miller, “Masters of the Air” is said to follow the true, deeply personal story of the American bomber boys in World War II who brought the war to Hitler’s doorstep. The series is being written by “Band of Brothers” alumnus John Orloff, who is also a co-executive producer.

avatar van legian
5,0
Ze zijn toch al jaren bezig om die serie van de grond te krijgen. Mooie aanwinst voor Apple, hopelijk blijft de kwaliteit wel zoals we gewend zijn. Nu nog maar afwachten wanneer die te zien zal zijn

avatar van cmr46
4,0
geplaatst:
Goede serie

avatar van Esteban
geplaatst:
Er zijn vast niet veel mensen die Band of Brothers willen zien en dat nog niet gedaan hebben, maar voor de uitzonderingen: Vanaf maandag elke dag op EEN te zien.

4,0
Band of Brothers is de beste serie over WOII punt. Je volgt de belevenissen van de Easy-Compagnie van de Airborne Paratroopers vanaf het moment dat ze getraind worden tot de verovering van het Adelaarsnest waar Hitler zich schuil hield. De casting is top. Damian Lewis dient als ankerpunt in de rol van Dick Winters, de leider van Easycompagnie. Verder zijn er goede rollen van o.a. Scott Grimes, Neal McDonough en ook Donnie Wahlberg die hier aantoont dat hij een veel betere acteur dan broertje Marky Mark is.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:52 uur

geplaatst: vandaag om 19:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.