• 9.376.802 stemmen

Flikken Maastricht - Seizoen 4 (2010)

Show titel: Flikken Maastricht

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Reinout Oerlemans

Met: Victor Reinier, Angela Schijf en Oda Spelbos

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 29 januari 2010

Eerst uitgezonden op: Nederland 1 (Nederland)

• NPO Start Bekijk seizoen 4 via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Flikken Maastricht

De ambitieuze en aantrekkelijke politierechercheur Eva van Dongen moet in eerste instantie niets hebben van Floris Wolfs, de ervaren collega uit Amsterdam die haar nieuwe partner wordt. Terwijl de strijd tegen de misdaad in en rond het prachtige Maastricht steeds heftiger vormen aanneemt, groeien zij echter onweerstaanbaar naar elkaar toe.

Afleveringen Seizoen 4 (2010)

1. 1. Optreden

29 januari 2010 (50 minuten)

Wolfs lijkt na het neerschieten van Luca met het geld verdwenen te zijn. Maar dan duikt hij ineens weer op; met de koffer. Waar een verrassing inzit. Vervolgens wordt hij op non-actief gezet naar aanleiding van het onderzoek naar de dood van Luca. Terwijl Wolfs thuis zit heeft de Maastrichtse politie het druk.

2. 2. Jagers

5 februari 2010 (50 minuten)

Een plaatselijke politicus wordt tijdens het jagen neergeschoten. Eva en Wolfs zoeken uit of het om een ongeluk of moord gaat. De rechercheurs ontdekken al snel dat de man niet geliefd was. Hij gebruikte zijn politieke positie om zijn eigen zaakjes te regelen. Dat leverde hem veel vijanden op. Zelfs zijn vrienden en familie droegen hem niet altijd een warm hart toe, maar daarover is men nogal zwijgzaam. Dat verandert als er een tweede dode valt.

3. 3. Heksen

5 maart 2010 (50 minuten)

Op een internaat wordt de lerares Nederlands dood aangetroffen na een picknick met haar favoriete klas. De doodsoorzaak is aanvankelijk een raadsel. De zaak wordt nog ingewikkelder als de rechercheurs erachter komen dat het slachtoffer de identiteit van iemand anders heeft aangenomen. Wie is de vrouw dan wel?

4. 4. Vuil Spel

12 maart 2010 (50 minuten)

Een gemeenteambtenaar wordt dood aangetroffen. Als Marion de familie in wil lichten treft ze zijn dochtertje alleen thuis. Ook haar moeder is kort geleden overleden. Marion moet voor het meisje onderdak zien te krijgen. Wolfs en Eva moeten uitzoeken of de man zelfmoord gepleegd heeft of vermoord is. Ze ontdekken al snel dat de man namens de gemeente verantwoordelijk was voor bouwprojecten. Een wereld waar grote belangen spelen en veel geld in omgaat.

5. 5. Huis en Haard

19 maart 2010 (50 minuten)

Tijdens de bezichtiging van een huis wordt een lijk gevonden. Het blijkt om de makelaar te gaan die de bezichtiging zou doen, maar die dag niet op zijn werk verscheen. Via de agenda van de makelaar komen Wolfs en Eva achter een geheimzinnige koper die niet alleen die dag, maar al langere tijd meerdere keren per week een afspraak met de makelaar had. De rechercheurs ontdekken dat er een getrouwde vrouw schuilgaat achter de naam van de koper. Is hier sprake van een crime passionel?

6. 6. Verkracht

26 maart 2010 (50 minuten)

Een half ontklede, mishandelde studente wordt aangetroffen in de stad. Ze is verschrikkelijk in de war, maar Eva en Wolfs begrijpen al snel dat ze verkracht is. Eva vreest dat een verkrachter die een paar jaar geleden de contreien onveilig maakte, weer actief is. Na analyse van de signatuur van de verkrachter en de aangetroffen sporen blijkt dat ze gelijk heeft. Hoofdinspecteur Hoeben besluit een val op te zetten en Eva stelt zich beschikbaar als doelwit voor de dader.

7. 7. Rip Deal

2 april 2010 (50 minuten)

Op de golfbaan van Maastricht wordt een politieman dood aangetroffen. Wolfs wil niet dat Eva aan deze zaak werkt, want ze heeft het al zwaar genoeg met het verwerken van haar verkrachting. Maar Eva heeft geen zin om zielig thuis te zitten en draait gewoon weer mee in het onderzoek. De dode is een bekende wijkagent. De man was in zijn eigen tijd bezig met een onderzoek naar jeugd die 's nachts op de golfbaan hangt. De vraag is of dat hem fataal is geworden.

8. 8. Ome Will

9 april 2010 (50 minuten)

Tijdens een rondleiding in de Maastrichtse kazematten verdwijnt de aanstaande schoonzoon van ome Will, een bekend financieel genie, die heel wat geld belegd voor de happy few in Limburg. Er wordt met man en macht gezocht, maar tot Wolfs en Eva's verbazing is de jongeman uit de kazematten verdwenen. Hoeben ziet er niet meteen een zaak in, tot blijkt dat de jongen op de dag van zijn verdwijning een afspraak met de politie had.

9. 9. Alarm

16 april 2010 (50 minuten)

Tijdens een ruzie op een schoolplein tussen twee meisjes worden messen getrokken. Beide meisjes belanden gewond op de eerste hulp. Als Eva en Wolfs ze voor ondervraging komen halen, wijst de behandelende arts Eva erop dat Loretta, een van de meisjes, waarschijnlijk stelselmatig verkracht en mishandeld wordt. Dat zou ook een verklaring kunnen zijn voor haar agressieve gedrag. Eva en Wolfs gaan met Loretta praten, maar die wil het nergens over hebben.

10. 10. Hangen

23 april 2010 (50 minuten)

Wolfs zit in de gevangenis, op beschuldiging van moord en verkrachting. Eva en Daan kunnen niet geloven dat Wolfs zover gegaan is. Maar het opgedoken geld uit de plofkoffer brengt Eva toch aan het twijfelen. Wat weten ze nu eigenlijk van Wolfs? Als Eva hem in de gevangenis bezoekt vraagt Wolfs haar hem te vertrouwen.

avatar van Serie fanaat_mm

Serie fanaat_mm

Geweldig prachtig vierde Flikken Maastricht seizoen,

met de mooiste gastrol ooit van Piet Romer.

Aflevering 6 verkracht, van dit seizoen vond ik verdrietig

maar ook erg realistisch gemaakt.

Voor de rest vindt ik Helmert Woudenberg

goed acteren in zijn laatste seizoen als hoofdinspecteur.

Victor Reinier en Angela Schijf blijven ook een leuk duo.

avatar van The Oceanic Six

Serie fanaat_mm schreef:

Geweldig prachtig vierde Flikken Maastricht seizoen,

met de mooiste gastrol ooit van Piet Romer.

Aflevering 6 verkracht, van dit seizoen vond ik verdrietig

maar ook erg realistisch gemaakt.

Voor de rest vindt ik Helmert Woudenberg

goed acteren in zijn laatste seizoen als hoofdinspecteur.

Victor Reinier en Angela Schijf blijven ook een leuk duo.

Ik zal het maar gewoon eerlijk zeggen, maar kan je niet gewoon eens zinnen achter elkaar typen? Elke zin op een nieuwe regel staat en leest echt enorm irritant.

avatar van Serie fanaat_mm

Serie fanaat_mm

The Oceanic Six schreef:

Excuseer, bij deze probeer ik eraan te werken.