• 9.377.161 stemmen

Deadwood - Seizoen 2 (2005)

Show titel: Deadwood

Afleveringen: 12

Speelduur: 10 uur en 13 minuten

Ontwikkeld door: David Milch

Met: Timothy Olyphant, Ian McShane en Molly Parker

Datum van release: zondag 6 maart 2005

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 2 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Deadwood

1876. Deadwood, South Dakota. Een helse plaats vol misdaad en corruptie. Het leven is er hard, keihard. Een menigte rusteloze mislukkelingen die koortsachtig op zoek is naar goud, trekt naar deze vogelvrije nederzetting waar alles en iedereen te koop is. De kolonisten, van een ex-politieman tot een berekenende saloon-eigenaar en van de legendarische Wild Bill Hickok tot Calamity Jane, moeten ten koste van alles zien te overleven. Welkom in Deadwood... Een helse plaats om fortuin te maken.

Afleveringen Seizoen 2 (2005)

1. 1. A Lie Agreed Upon, Part 1

6 maart 2005 (49 minuten)

Silas heeft slecht nieuws voor Al over de verdeling van het land en een schietpartij in de saloon van Tom Nuttall vergt de aanwezigheid van de sheriff.

2. 2. A Lie Agreed Upon, Part 2

13 maart 2005 (51 minuten)

Al vraagt hoe Seth het maakt na de knokpartij. De sheriff maakt zich zorgen over zijn toekomst met Alma nu zijn vrouw en zoon aangekomen zijn.

3. 3. New Money

20 maart 2005 (58 minuten)

Francis Wolcott, een agent van mijnmagnaat George Hearst, arriveert in Deadwood. Al is er steeds slechter aan toe vanwege zijn niersteen.

4. 4. Requiem for a Gleet

27 maart 2005 (52 minuten)

Wolcott is wel al te nieuwsgierig naar Alma's goudcommissie. Doc Cochran heeft vervelende opties voor Al en Commissaris Jarry keert terug met nieuws.

5. 5. Complications

3 april 2005 (56 minuten)

Swearengen is herstellende maar Alma begint zich ziek te voelen. De onverwachte winst bij Chez Amis leidt Tolliver tot een verrassende ontdekking over Wolcott.

6. 6. Something Very Expensive

10 april 2005 (51 minuten)

Alma wil een bank beginnen. Swearengen hoort een lange rij smekelingen aan en discussies tussen Farnum en Miss Isringhausen blijken verhelderend.

7. 7. E.B. Was Left Out

17 april 2005 (50 minuten)

Tolliver houdt huis in Merricks kantoor. Con en Leon kunnen weinig klanten vinden voor Tollivers nieuwe Chinese hoeren. Wolcott heeft de laatste brief van Hickok.

8. 8. Childish Things

24 april 2005 (49 minuten)

Wolcott doet een bod op een mijnconcessie van twee lastige broers en houdt Hearst op de hoogte. Nuttall laat trots zijn nieuwe fiets zien.

9. 9. Amalgamation and Capital

1 mei 2005 (47 minuten)

Swearengen schakelt Farnum in om Blazanov in de gaten te houden en hij waarschuwt Merrick dat hij de geruchten in Montana in zijn krant overdrijft.

10. 10. Advances, None Miraculous

8 mei 2005 (49 minuten)

Het kamp wacht Doc Cochrans prognose van Bullock af. Commissaris Jarry keert naar Deadwood terug om een mogelijke annexatie met Swearengen te bespreken.

11. 11. The Whores Can Come

15 mei 2005 (47 minuten)

Bullocks bevestiging maakt het Commissaris Jarry heel moeilijk. Swearengen gebruikt een tragische gebeurtenis om een ruzie tussen Wu en Lee uit te stellen

12. 12. Boy the Earth Talks To

22 mei 2005 (54 minuten)

Swearengens slimme manipulatie van de roddels heeft succes. Intussen leidt de aankomst van George Hearst tot onrust in het kamp.

avatar van Dale Cooper_mm

Dale Cooper_mm

Zijn er meer mensen met sync-issues in dit seizoen? Een aantal episodes vertoont grote verschillen tussen beeld en geluid, waardoor dialogen niet synchroon lopen met de mondbewegingen. En andere geluiden uiteraard.

Bovendien vind ik de mixage ook heel raar. Er zit een soort echo in, dat was tijdens het eerste seizoen ook al goed te horen.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Zelf heb ik daar gelukkig (nog) geen last van, lijkt me erg vervelend. Ik kijk het op Netflix en daar loopt alles synchroon. Ben nu bij de 3e aflevering beland en was verrast dat de acteur die eerder een rol op zich nam nu een andere rol speelt. Francis Wolcott wordt neergezet door dezelfde acteur die Jack McCall (de moordenaar van Wild Bill Hickok) speelde. Vond ik toch erg merkwaardig. Vraag me af of het veel kijkers is opgevallen?

Toontje_mm

Als Netflix dit uitzendt en HBO niet terwijl ik voor HBO betaal en dit een HBO serie is hoef ik me dus geen moment te schamen dat ik niet de box voor vijftig euro heb genomen maar ervoor heb gekozen een ander meer kosteloos pad te bewandelen.

Niet dat ik deed overigens.

Is een skeve wereld af en toe, nou eenmaal.

Daar dien je creatief op in te spelen.

Voor survival.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

bram schreef:

Niet dat ik deed overigens.Is een skeve wereld af en toe, nou eenmaal.Daar dien je creatief op in te spelen.

De Blu-ray boxset met seizoen 1 t/m 3 en incl. NL-subs is € 27,20 (incl. porto) bij Amazon-UK.

Toontje_mm

Deze serie losjes liggen laaiekaaie destijds wat ik nu al enkele jaren niet meer doe, maar nooit ver gekomen.

Later, toen HBO er tot mijn diepe droefenis plots mee ophield in Nederland aan de Netflix gegaan en deze serie die er toen op stond weer een kans gegeven maar nooit ver gekomen.

Begin ik toch te vermoeden dat deze serie, ondanks gigant Ian McShane, niet zo mijn ding is. Kon ik er maar moeilijk in of doorheen komen. Wist het in mijn geval niet bepaald garant te staan voor dat welbekend veelbesproken enkeldaags veelvraat materiaal.

Wat het is, een gevoel.

Gelukkig wel een aardig stel andere leuke dingen op Netflix waardoor zowel het gebrek aan HBO als een skralend rechtvaardig laaikaailoos bestaan best te behappen zijn.

Alleen het aankomende GoT seizoen, ja, dat is nog wel even een dingetje.

Hoe dat te gaan doen, en zo.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Dale Cooper_mm schreef:

Dat lip-sinc probleem bij alle 3 seizoenen vastgesteld. Soms een hele aflevering, soms enkele minuten van een aflevering. Bij de 3 DVD-boxsets niet vastgesteld, wel bij de Blu-ray boxset.

En inderdaad, soms een vreemde echo.

Daarnaast mis ik in de Blu-ray boxset scènes, die wel op de DVD boxsets staan!

Irritant is soms de NL-ondertiteling: 2 woorden zijn soms aan elkaar geplakt en steeds een spatie tussen cijfers boven de 9. Ook wordt niet alles vertaald.

avatar van Dale Cooper_mm

Dale Cooper_mm

Wat zeg je me nou? Er missen scènes?!

Klinkt superskraal.

avatar van james_cameron_mm

james_cameron_mm

Iets minder sterk dan het eerste seizoen, met hier en daar wat doelloze afleveringen die maar een beetje voortkabbelen. Eén en ander dreigt sporadisch ook een beetje te toneelmatig en abstract te worden, met name door het taalgebruik, dat soms bijna Shakespeare-achtig aandoet, hoe grof het verder ook is. Gelukkig zijn de hoofdpersonen even boeiend als altijd en brengen bepaalde nieuwe personages flink wat leven in de brouwerij. Op naar het derde en laatste seizoen.

avatar van Boenga

Boenga

Sjongejongejonge... Ik kan echt totaal totaal totaal niet begrijpen hoe deze serie aan zo'n hoge score komt. Uiteindelijk valt dat dan altijd weer terug op 'de gustibus et coloribus...', maar toch.

Onder andere The Green Mile, de maffiafilms, en American History X zijn films uit de top 20 op Moviemeter die me niks doen - maar waar ik ergens het succes wel kan van vatten. Deadwood daarentegen...

Het aan- en verkopen van goudconcessies, de annexatie, de postjes in het kamp: de rode draden zijn als een kurkdroge en doodsaaie documentaire.

Idem voor de eindeloze rits vier-letterwoorden.

idem en nog het meest voor de artistieke monologen van burgemeester Farnum.

Hier en daar gebeuren er in afleveringen dingen die net iets boeiender zijn - zoals bijvoorbeeld de aanpak van nierstenen 150 jaar terug.

Maar dat volstaat niet voor een 5/10.

Wanneer ik het geluid afzet en voor Chinese ondertitels kies, valt het allemaal best mee.

De 2* zijn dan ook helemaal voor hoe Deadwood visueel gepresenteerd wordt.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

San Fransisco cocksucker! Swedgin!

En McShane in de rol van z’n leven. Draagt deze serie, wat een held. Swedgin!