• 9.381.171 stemmen

Hip-Hop Evolution - Seizoen 2 (2018)

Show titel: Hip-Hop Evolution

Afleveringen: 4

Speelduur: 3 uur en 05 minuten

Ontwikkeld door: Darby Wheeler

Met: Shad, Tupac Shakur en KRS-One

Oorsprong: Canada

Datum van release: vrijdag 19 oktober 2018

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Hip-Hop Evolution

In Hip-Hop Evolution praat rapper Shad Kabango met invloedrijke collega’s, dj’s en muziekbonzen over de evolutie van hiphop tussen de jaren 70 en 90. Hip-Hop is tegenwoordig een globaal fenomeen dat de muziekwereld, dans, mode en taal voorgoed wist te veranderen. Het begon echter allemaal in de Bronx waar kinderen bij elkaar kwamen om muziek te beluisteren en maken die ze nog nooit eerder gehoord hadden.

Afleveringen Seizoen 2 (2018)

1. 1. The Southern Way

19 oktober 2018 (47 minuten)

2 Live Crew maakt het Miami-basgeluid populair en behaalt een zege voor de vrijheid van meningsuiting. De Geto Boys zetten Houston op de kaart en maken de weg vrij voor UGK.

2. 2. Out the Trunk: The Bay

19 oktober 2018 (45 minuten)

In de Bay Area stuurt Too $hort de pooiercultuur, wordt MC Hammer de eerste popster-rapper en laat Digital Underground de wereld kennismaken met Tupac Shakur.

3. 3. Do the Knowledge

19 oktober 2018 (51 minuten)

KRS-One doet van zich spreken in de legendarische Latin Quarter club in New York. A Tribe Called Quest en De La Soul cultiveren een Afrocentrische jazzy stijl.

4. 4. New York State of Mind

19 oktober 2018 (42 minuten)

Aan het begin van de jaren 90 ontstaat er een nieuwe golf van hardcore artiesten aan de oostkust, aangevoerd door Nas, Wu-Tang Clan en The Notorious B.I.G.

Damn.... met name de laatse 2 episodes zijn echt mijn hele muziek-basis uit die tijd.

Echt alles hier aan is vet.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Seizoen 2 gaat op precies dezelfde voet verder als seizoen 1 - gelukkig maar. Hier wordt nog iets minder gezocht naar een rode draad of een overkoepelend verhaal over hiphop, maar dat hoeft ook niet; de nadruk op de verschillende stijlen en stromingen werkt erg goed, en dit seizoen vertelt een minder geijkt verhaal over hiphop. Elke zichzelf respecterend rapliefhebber heeft immers weleens Grandmaster Flash of Kurtis Blow gehoord, maar hoe vaak zie je in een goede, inzichtelijke documentaire over hiphop Bun B zo uitgebreid (en ontroerend) voor de camera zitten? Of de legendarische Too $hort? Of de immer ondergewaardeerde Paris? Fijn dat die hier een stem krijgen, in dit toonvaste en bij tijd en wijle verrassende tweede seizoen. (Dat ik overigens per ongeluk als eerste keek, en daarna pas seizoen 1, een foutje bij het aanklikken denk ik - maar dat maakte helemaal niets uit.)

avatar van Heino

Heino (moderator series)