• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.276 gebruikers
  • 8.985.835 stemmen
Avatar
 
banner banner

Vi på Saltkråkan - Seizoen 1 (1964)

3,38 4 stemmen

Alternatieve titels: Samen op het Eiland Zeekraai, De Kinderen van de Zoutkreek

IMDb beoordeling: 7,1 (1.753)

Afleveringen: 13

Speelduur: 5 uur en 53 minuten

Ontwikkeld door: Astrid Lindgren en Olle Hellbom

Met: Björn Söderbäck, Torsten Lilliecrona en Louise Edlind

Oorsprong: Zweden

Eerst uitgezonden op: SVT1 (Zweden)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Vi på Saltkråkan

De Zweedse familie Melkersson heeft een vakantie geboekt op het rustieke eiland Saltkråkan voor de kust van Stockholm. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen blijkt de woning echter een oud bouwval, waar het aan alle kanten naar binnen regent. Vader Melker geeft de moed echter niet op, en begint het huis te repareren. De kinderen maken ondertussen kennis met het buurmeisje Tjorven en haar hond Båtsman, met wie ze al snel bevriend raken. Ze vieren het midzomernachtfeest, gaan vissen op zee en krijgen een zeehondje om voor te zorgen. Maar dan dreigt het huis verkocht te worden...

Afleveringen Seizoen 1 (1964)

  1. 1. En Dag i Juni

    De familie Melkersson komen aan op een eiland waar ze een zomerhuis hebben gehuurd. Het is er echter minder mooi en idyllisch dan ze zich voorgesteld hadden.

  2. 2. Ro, Ro till Fiskeskär

    Teddy en Freddy nemen hun nieuwe vrienden Niklas en Johan mee op een tripje naar een van de rotsachtige eilandjes aan de buitenkant van de archipel. Ze nemen ook Båtsman mee, waardoor hun kleine zusje Tjorven boos is, omdat het haar hond is. Wanneer de ouders van Tjorven haar klachten niet serieus nemen, besluit ze het gezin te verlaten en huishoudster bij Söderman te worden. Johan legt de boot niet goed vast op het rotsachtige eilandje. Wanneer de vier jonge vrienden vis bij een kampvuur eten, drijft de boot weg. Hun boot wordt gered door de leraar van de meisjes, Björn, die toevallig met zijn boot in de buurt is.

  3. 3. Vilse i Dimman

    De mist komt uit de zee aan de rand van de archipel. Wanneer Johan, Niklas, Teddy, Freddy en Båtsman het rotsachtige eilandje verlaten, verdwalen ze met hun boot in de mist. Op Saltkråkan hoort men over de mist in het weerbericht. Melker wordt gealarmeerd. Nisse probeert hem te kalmeren door erop te wijzen dat de zee erg rustig is. De vier jonge vrienden en de hond komen uiteindelijk op een eiland aan. Ze dwalen rond tot ze ontdekken dat dit het eiland is waar de school op staat.

  4. 4. Midsommar på Saltkråkan

    Tijdens Midzomer probeert Christer Malin te versieren, maar de kinderen doen hun best om hem te stoppen.

  5. 5. Denna Dagen - Ett Liv

    In een boek vindt Melker de stelregel "Deze dag - een leven". Hij besluit om de stelregel meteen te laten gelden, maar ondanks zijn goede bedoelingen mislukken al zijn pogingen. Hij bouwt een waterleiding naar de keuken, maar de hele keukenvloer wordt overspoeld met water. Hij kookt vis voor het avondeten, maar ze zijn niet te eten vanwege teveel zout. Christer nodigt Malin uit voor een boottocht en is niet gelukkig wanneer ze haar kleine broertje Pelle meeneemt. Uiteindelijk verlaat Christer Saltkråkan met de bedoeling om er nooit terug te komen.

  6. 6. Sjörövarna

    Söderman dringt er bij Nisse Grankvist op aan bij de politie te melden dat er dieven zijn die visnetten van de vissers stelen. Johan, Niklas, Teddy en Freddy maken een boottocht naar Kattskär, een eiland in de rand van de archipel, waar ze overnachten in een huisje. Het eiland is onbewoond, maar er zijn enkele huisjes die af en toe door vissers worden gebruikt. De vier jonge vrienden denken dat ze alleen op het eiland zijn. Ze weten niet dat de dieven, Berra en Elis, het eiland als hun schuilplaats gebruiken.

  7. 7. Vad Händer på Kattskär?

    In de ochtend ontdekken Teddy, Freddy, Johan en Niklas dat ze niet alleen zijn op Kattskär. Ze ontdekken dat de twee vreemdelingen op het eiland de dieven zijn die visnetten stelen. Johan sluipt aan boord van de motorboot van de dieven en neemt de bougies mee, zodat de dieven het eiland niet kunnen verlaten. De kinderen gooien de bougies in de zee. De dieven proberen de boot van de kinderen te stelen, maar de kinderen slagen erin weg te gaan in hun boot en de dieven op het eiland achter te laten, waar ze moeten blijven totdat de kustwacht ze oppakt.

  8. 8. Far Ända in i Baljan

    Als er iets is dat oom Melker echt leuk vindt zijn het paddenstoelen. Een ander eiland, in de buurt van Saltkråkan, heeft de grootste en de beste paddenstoelen. Hoewel het eiland klein is, kun je er gemakkelijk verdwalen.

  9. 9. Ett Litet Djur åt Pelle

    Vandaag is het de beurt aan Tjorven en Pelle om wat melk bij de boer te halen. De reis wordt echter iets langer dan gepland, en wanneer ze weer thuis komen, hebben ze een nieuwe kleine burger naar Saltkråkan meegebracht.

  10. 10. Visst Finns det Tomtar

    De familie Melkersson komt naar Saltkråkan om Kerstmis te vieren. De kinderen kunnen niet wachten om de kerstman te ontmoeten, die woont immers in de buurt.

  11. 11. Räven Raskar över Isen

    Het kippenhok van Jansson is bezocht door een ongenode gast, een vos! Björn gaat met zijn geweer naar de schuur, alleen is er deze nacht meer dan één bezoeker.

  12. 12. Snickargården i Fara

    Het is weer zomer en de familie Melkersson is terug op het eiland. Hun gehuurde huisje, "Snickargården", moet worden verkocht aan een rijke heer en zijn chique dochter wat kan betekenen dat dit de laatste zomer op het eiland is.

  13. 13. Melker Får Napp!

    Voor het eerst in zijn leven slaat oom Melker iets aan de haak, zowel letterlijk als figuurlijk. Hoewel Pelle eigenlijk degen is die de credits hiervoor verdient.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van stinissen

stinissen (crew series)

  • 22196 berichten
  • 66792 stemmen

Misschien wel de beste serie van Astrid Lindgren samen met Pippi en Emil.


avatar van Baggerman

Baggerman

  • 10577 berichten
  • 7977 stemmen

Ik vond deze serie altijd een beetje suffig in vergelijk met die je noemt, stinissen. Maar nog steeds mooi gemaakt en locaties waar je zo een zomer zou willen logeren!


avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

  • 359 berichten
  • 654 stemmen

Deze toevoeging had ik volledig gemist. Wat een leuke serie was dit toch. Alleen al het taaltje en de kindjes,... Zou ik graag nog eens terug zien.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.