• 10.800 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.986.001 stemmen
Avatar
 
banner banner

Lili & Marleen - Seizoen 7 (2003)

3,67 6 stemmen

Alternatieve titel: Lili en Marleen

IMDb beoordeling: 7,1 (269)

Afleveringen: 13

Speelduur: 6 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Guido De Craene

Met: Bob Snijers, Simonne Peeters en Carry Goossens

Oorsprong: België

Datum van release: maandag 1 september 2003

Eerst uitgezonden op: VTM (België)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Lili & Marleen

Lili & Marleen speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en het naoorlogse Antwerpen aan de Antwerpse Kaaien in Café 'De Lichttoren' dat wordt uitgebaat door moeder Lisa. Rijk zal ze er nooit van worden want haar deur staat altijd voor iedereen open. Stavros, een Griekse kapper die gevlucht is uit een Duits kamp, Jef & Ida, een derderangs variéte-duo en Marleen, een Limburgs weesmeisje, hebben een gastvrij onderdak gevonden bij moeder Lisa. Moeder Lisa's gastvrijheid is niet naar de zin van haar broer Rik. Rik verrijkt zich immers op de zwarte markt en kan al die pottenkijkers missen als kiespijn.

Afleveringen Seizoen 7 (2003)

  1. 1. Come on Let's Twist Again

    1 september 2003 (30 minuten)

    September 1962. Rikki wordt zestien en dat moet uiteraard gevierd worden. In het magazijn wordt er een feest georganiseerd, waar de jeugd uit de bol gaat met rock ’n roll en de twist. Hoewel Rikki voor zijn verjaardag een bromfiets heeft gekregen van Rik en Stavros, voelt hij zich ongelukkig omdat zijn moeder niet is komen opdagen.

  2. 2. De Oliebaronnen

    8 september 2003 (30 minuten)

    Uit schrik voor een atoomoorlog besluit Rik de kelder in het magazijn terug als schuilkelder in te richten. Als Jef en Stavros de kelder moeten leegmaken, treffen ze een borrelende smurrie aan. Lou vertelt hen dat ze olie hebben gevonden. Rikki komt weeral met een belabberd rapport thuis. Het is duidelijk dat hij de school beu is. Rik en Marleentje dreigen ermee dat hij moet gaan werken.

  3. 3. Kareltje

    15 september 2003 (30 minuten)

    Op een ochtend vliegt een mooie sierduif de kamer van Jef en Ida binnen. Jef is in de wolken en ontfermt zich over het diertje. Dit tot grote ergernis van Rik. Rikki wil op leercontract en Rik probeert 'vuile Juul' te overtuigen hem in zijn garage te laten werken. De familie nodigt Juul uit voor een etentje en Stavros moet koken. Dan blijkt dat de lievelingskost van Juul gestoofde duif is.

  4. 4. Vicky

    22 september 2003 (30 minuten)

    Stavros is op stap geweest en komt pas in de vroege uurtjes thuis. Hij heeft een meisje meegenomen, maar op de bus blijkt zij toch niet de vrouw van zijn dromen te zijn. Nu wil hij van haar af, maar zij denkt daar anders over. Rikki heeft een afwezigheidskaart op school gekregen. Hij is naar de cinema geweest met een vriend, en vraagt Stavros een briefje te schrijven dat hij ziek was. En ook eentje voor die vriend, die Vicky blijkt te heten.

  5. 5. Kadaster

    29 september 2003 (30 minuten)

    Madame Muys, ambtenaar bij het kadaster, wil niet dat Rikki haar dochter Vicky nog ziet. Ze laat Rik op haar bureau komen. Voor het berghok achter het café is er nooit een bouwaanvraag ingediend en Stavros zijn kapperszaak moet meteen worden afgebroken. Om dit probleem van de baan te helpen moet Rikki het uitmaken met Vicky. Jef en Ida proberen het jonge koppel te helpen.

  6. 6. Blackmail

    6 oktober 2003 (30 minuten)

    Rik heeft in zijn magazijn twee controleurs van de RMZ over de vloer gekregen net wanneer Stavros en Jef de kar aan het afladen waren. Het bewijs van zwartwerk was dus meteen geleverd. Rik ziet het niet zitten om een boete en achterstallige bijdragen op te hoesten en hij probeert zijn vel te redden.

  7. 7. Zie Ginds Komt de Stoomboot

    13 oktober 2003 (30 minuten)

    Jef mag in de huid kruipen van de Heilige Man tijdens het Sinterklaasfeest voor de weeskindjes. Hij laat niets aan het toeval over en bereidt zijn optreden tot in de kleinste details voor, maar tijdens het moment suprême heeft Jef last van krampen. Marc gaat met zijn zwemclub voor drie dagen naar Parijs en hij wil dat Marleentje met hem meegaat. Ze twijfelt, zeker wanneer ze nieuws krijgt van Pierre.

  8. 8. Beatlemania

    20 oktober 2003 (30 minuten)

    Rikki is wild van de Beatles, een nieuwe groep uit Liverpool. Rik houdt niet van hun muziek en hij vreest het ergste wanneer ook Vicky fan blijkt te zijn. Toch heeft hij er geen probleem mee dat Rikki in het magazijn een optreden organiseert met de eerste “Echte Antwerpse Beatles”.

  9. 9. De Optimist

    27 oktober 2003 (30 minuten)

    Jef is in de ban van Anton Baert, een rare man die een politieke partij heeft opgericht. Wanneer Anton argumenteert dat de politiek nood heeft aan artiesten, is Jef helemaal verkocht. Uiteraard wil hij lijsttrekker worden. Daar krijgt hij spijt van, want in de partijfilosofie past uitsluitend gezonde voeding. Vanaf nu moet Jef rabarber eten in plaats van dikke vette varkenskoteletten.

  10. 10. De Pil

    3 november 2003 (30 minuten)

    Nieke heeft na maanden nog eens de weg naar 'De Lichttoren' gevonden. Ze is in alle staten omdat Rikki zijn studies heeft opgegeven en omdat hij een vaste vriendin heeft. Rik neemt het voor zijn kleinzoon op en kaatst tijdens de confrontatie met zijn dochter de bal terug.

  11. 11. 'T Is van Moettes

    10 november 2003 (30 minuten)

    Vicky haar maandstonden blijven uit. Lijkwit gaat Rikki te rade bij Marleentje. Zij wil zekerheid en gaat met Vicky naar de dokter. En die is formeel, het tienermeisje is zwanger. Het nieuws slaat in 'De Lichttoren' en ten huize Muys in als een bom. Rik dacht dat hij in zijn leven al alles had meegemaakt en besluit te emigreren. Jef en Ida hebben andere zorgen.

  12. 12. De Receptie

    17 november 2003 (30 minuten)

    Rikki en Vicky gaan trouwen. De organisatie van de bruiloft is een zware beproeving, vooral omdat moeder Muys alleen het beste van het beste wil en verwacht dat Rik voor de kosten opdraait. Ze eist ook de absolute geheimhouding met betrekking tot Vicky’s zwangerschap en ze bepaalt als een echte tiran wie er welkom is op het trouwfeest en wie niet. Jef en Ida hebben in haar ogen niet genoeg standing en zijn bijgevolg niet welkom.

  13. 13. Arriba España

    24 november 2003 (30 minuten)

    Jef en Ida zijn in alle staten omdat Rik de huur van hun kamer opgeslagen heeft met tweehonderd frank. Ze kunnen dit bedrag niet ophoesten en dreigen naar een appartement in één van de sociale blokken te verhuizen. Rik laat het niet aan zijn hart komen en verkoopt alvast het bed van het koppel, maar zijn plezier is van korte duur. De relatie van Nieke en Sylvain is op de klippen gelopen en dochterlief wil terug in 'De Lichttoren' intrekken.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.