• 10.591 nieuwsartikelen
  • 161.806 films
  • 10.110 series
  • 29.675 seizoenen
  • 613.413 acteurs
  • 192.965 gebruikers
  • 8.967.846 stemmen
Avatar
 
Woody Harrelson speelt hoofdrol in WOII-film 'The Man With The Miraculous Hands'
Foto: © ANP

Woody Harrelson speelt hoofdrol in WOII-film 'The Man With The Miraculous Hands'

Woody Harrelson speelt hoofdrol in WOII-film 'The Man With The Miraculous Hands'
Foto: © ANP

De Amerikaanse acteur Woody Harrelson heeft een rol bemachtigd in de nieuwe Tweede Wereldoorlogfilm The Man With the Miraculous Hands. Dat meldt Variety dinsdag. De acteur, bekend van onder meer True Detective, kruipt in de huid van Felix Kersten, de privé-arts van SS-leider Heinrich Himmler. 

De Amerikaanse acteur Woody Harrelson, onder meer bekend van de films Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en de goed ontvangen serie True Detective zal binnenkort te zien zijn als Felix Kersten in de aankomende film The Man With the Miraculous Hands. De film, onder regie van Oren Moverman, is gesitueerd rondom het leven van Kersten en zijn relatie ten opzichte van Heinrich Himmler, die gedurende de Tweede Wereldoorlog leider van de SS was. De in Finland geboren medische professional werd met tegenzin naar het Derde Rijk overgevlogen om zich te ontfermen over de slopende maagklachten van de Nazi-topman.

Waargebeurd verhaal

The Man With the Miraculous Hands is naast een historisch verhaal ook een heldenepos. Niet alleen wist Kersten de buikpijnen van Himmler succesvol te behandelen, ook slaagde hij erin een vertrouweling van de SS-baas te worden en hem op die manier te manipuleren in zijn besluitvorming. Door middel van slimme trucjes en levensgevaarlijke onderhandelingen met zijn monsterlijke patiënt, slaagde Kersten erin om uiteindelijk duizenden levens te redden uit de concentratiekampen en bovendien zelf ook uit de klauwen van het nazi-regime te ontsnappen. 

De film wordt geregisseerd door Oren Moverman, die je zou kunnen kennen als regisseur van de films The Messenger en Rampartwaarvoor Harrelson en Moverman de handen al eerder ineen sloegen. De film zal worden geproduceerd door Eric Jehelmann en Philippe Rousselet. "Zelfs 70 jaar na het einde van het conflict, slaagt de Tweede Wereldoorlog er nog steeds in om enkele van de meest ontroerende, onvertelde verhalen aan het licht te brengen van degenen die erin slaagden tegenspoed te overwinnen," zo schrijft Jehelmann over het project. 

Het is nog niet bekend wanneer de film van Harrelson en Moverman op het witte doek zal verschijnen, maar zodra daarover meer bekend wordt, lees je dat natuurlijk hier.

Reacties (1)


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Zakkie

Zakkie

  • 57 berichten
  • 30 stemmen

Is deze tekst letterlijk van de film samenvatting, of is dit een persoonlijke interpretatie?

Hier wordt namelijk geschetst alsof Kersten een heroïsche verzetsstrijder was die Himmler met gevaar voor eigen leven wist te manipuleren. Niets is echter minder waar. Kersten is dan weliswaar betrokken geweest (mogelijk alleen als contactpersoon) bij de vrijlating van gevangenen uit de concentratiekampen, deze actie vond echter pas eind van de oorlog plaats en was volledig gestoeld op opportunisme en eigenbelang. Men was in Scandinavië al jaren bezig om Himmler zo ver te krijgen hier mee akkoord te gaan, pas toen duidelijk werd dat Duitsland niet de oorlog ging winnen werd hier aan toegegeven om zo een wit voetje bij de geallieerden te halen. Himmler wilde met de geallieerden vredesonderhandelingen voeren en wilden de gevangenen gebruiken als ruilmiddel (uiteraard was Hitler niet te spreken over dit stukje defaitisme). Wellicht dat Himmler dit met Kersten heeft besproken, maar ik geloof nooit dat Kersten hem hiertoe heeft aangespoord, laat staan met gevaar voor eigen leven.

In eerdere jaren zou hij enkele malen bemiddeld hebben om individuele gevangenen een mildere straf te geven, echt dit kon vooral als vriendendienst gezien worden.

In hoeverre zijn handelen tijdens de oorlog goed of fout was, daar valt over te twisten. Wat wel vaststaat is dat hij na de oorlog nooit de contacten met zijn oude nazi netwerk heeft gebroken. Daarnaast heeft hij zich meerdere malen ingezet voor strafvermindering van oorlogsmisdadigers en gepleit voor vrijlating of onwaarschijnlijke verklaringen afgelegd.

Tenslotte heeft Kersten zelf nog een boek gepubliceerd waarin hij verzachtende omstandigheden aandroeg voor Himmler en de SS weer in een beter daglicht wilde plaatsen.

Kortom, uit het leven van Kersten blijkt maar weer dat geheel 'goed' of volledig 'fout' vrijwel niet bestond, echter om dit een heldenepos te noemen gaat veel te ver, daar er zeer dubieuze kanten aan Kersten zaten.