• 144.945 films
  • 7.305 series
  • 22.120 seizoenen
  • 498.379 acteurs
  • 313.528 gebruikers
  • 8.303.582 stemmen
Avatar
 
Dodelijke ongelukken op de set: drie acteurs die overleden tijdens de opnames

Dodelijke ongelukken op de set: drie acteurs die overleden tijdens de opnames

Vrijdag 22 oktober 2021 om 18:30, door Dion Olbach
Dodelijke ongelukken op de set: drie acteurs die overleden tijdens de opnames

Vandaag hoorden we het droevige nieuws dat acteur Alec Baldwin op tragisch ongelukkige wijze een einde maakte aan het leven van cameravrouw Halyna Hutchins op de set van Rust. Hij raakte haar per ongeluk met een prop-gun, waarin losse flodders hadden moeten zitten. Hoewel een filmset meestal een relatief veilige werkomgeving is, wil het ook nog wel eens heel erg misgaan en hebben ongelukken soms een tragische afloop. Deze drie acteurs kwamen op droevige wijze aan hun einde terwijl ze met opnames bezig waren. 

Brandon Lee • The Crow (1994)

Een poëtische gitarist Eric Draven wordt een jaar nadat hij en zijn verloofde zijn vermoord door een kraai weer tot leven gewekt. De kraai leidt hem door het land van de levenden en leidt hem naar zijn moordenaars: messenwerper Tin-tin, drugsverslaafde Funboy, autofanaat T-Bird en de ongekunstelde Skank. Eén voor één geeft Eric deze boeven een koekje van eigen deeg.

Lee speelde de rol van Eric Draven. Hij stierf op 31 maart 1993 aan een dodelijke schotwond na een ongeluk op de set van The Crow. De bemanning van de rekwisieten had onjuiste, naar zij dachten, dummy-kogels in het pistool geplaatst. Vanwege de manier waarop de kogel was voorbereid, schoot hij in feite met dezelfde kracht als een gewone kogel, waarbij hij Lee in de buik raakte en zijn verwondingen fataal bleken.

Geregisseerd door: Alex Proyas,
Met onder meer: Brandon Lee, Rochelle Davis en Ernie Hudson

Vic Morrow • Twilight Zone: The Movie (1983)

De film bestaat uit 4 korte filmpjes van verschillende beroemde regisseurs: Een man die zijn promotie heeft verloren aan een Joodse collega maakt racistische opmerkingen, waarna hij zichzelf in de schoenen van diegene vindt. Oude mensen in een bejaardentehuis herleven nog een maal hun jeugd. Een jonge leraar sluit vriendschap met een jongen wiens huis ieder kinds droom is... of nachtmerrie. En een passagier op een vliegtuig denkt te weten waar de motorproblemen van het vliegtuig vandaan komen.

Tijdens het schieten van één scène waarbij het personage van Morrow, een personage genaamd Bill Connor, twee Vietnamese kinderen redt, gaat er iets helemaal mis. De helikopter waarin zogenaamde Amerikaanse soldaten zitten die het drietal achtervolgt, stort neer en komt bovenop de acteurs terecht. De zes mensen in de helikopter raken gewond, maar Morrow en kindacteurs Myca Dinh Le en Renee Shin-Yi Chen, kunnen het niet navertellen. Het incident leidde tot jaren van civiele en strafrechtelijke vervolging en was verantwoordelijk voor de invoering van nieuwe procedures en veiligheidsnormen in de filmindustrie.

Geregisseerd door: Joe Dante, John Landis, George Miller en Steven Spielberg
Met onder meer: Dan Aykroyd, Albert Brooks en John Lithgow

Roy Kinnaer • The Return of the Musketeers (1989)

Er zijn twintig jaar verstreken sinds de ontmoeting tussen D'Artagnan en de drie musketiers: Athos, Porthos en Aramis. Ze hebben nu allemaal de middelbare leeftijd bereikt en zijn verbitterd en verdeeld. Niettemin brengt de oproep van de koningin ze weer bij elkaar.

In 1988 terwijl de opnames van de film bezig waren viel Kinnear van een paard en liep een gebroken bekken en inwendige bloedingen op. Hij werd naar het ziekenhuis in Madrid gebracht, maar stierf de volgende dag aan een hartaanval, veroorzaakt door zijn verwondingen. Na zijn dood klaagde de familie van Kinnear het productiebedrijf en de regisseur van de film aan, op grond van ooggetuigenverslagen, dat de producent geld en tijd had willen besparen, en dat het gehaaste filmproces had bijgedragen aan het ongeval. In 1991 ontvingen ze een schikking van een kleine 700.000 dollar.

Geregisseerd door: Richard Lester
Met onder meer: Michael York, Oliver Reed en Christopher Lee

Reacties (0)

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Dit artikel bevat nog geen berichten. Wees de eerste.