• 146.071 films
  • 7.566 series
  • 23.270 seizoenen
  • 508.630 acteurs
  • 317.994 gebruikers
  • 8.353.325 stemmen
Avatar
 
Barbara Broccoli zegt dat nieuwe James Bond een 'Britse man' moet zijn

Barbara Broccoli zegt dat nieuwe James Bond een 'Britse man' moet zijn

Woensdag 8 december 2021 om 15:50, door Dion Olbach
Barbara Broccoli zegt dat nieuwe James Bond een 'Britse man' moet zijn

James Bond-producente Barbara Broccoli is op zoek naar een 'Britse man' als opvolger voor de voormalige 007-vertolker Daniel Craig. Dat vertelt ze in een interview met The Hollywood Reporter. Volgens de producente, die al sinds jaar en dag bij de franchise betrokken is, maakt het in dat geval niet uit welke etniciteit deze acteur heeft. 

De discussie rondom de opvolger van Daniel Craig als wereldberoemd geheim agent James Bond zal nooit helemaal verdwijnen, maar momenteel is deze misschien op zijn hoogtepunt. Sinds de verschijning van No Time to Die en daarmee het definitieve aftreden van de Britse acteur, wordt producent Barbara Broccoli het hemd van het lijf gevraagd over wie er straks de tuxedo aantrekt. Daarover bleef ze altijd wat vaag. Craig had immers net zijn spullen gepakt en het stof moest nog neerdalen. Tegenover The Hollywood Reporter laat ze nu echter wat meer los over waaraan de volgende vertolker van 007 moet voldoen. Daarover is volgens haar geen twijfel mogelijk.

Britse man in een film van Fukunaga?

"Ik denk dat het een man zal zijn, want ik vind niet dat een vrouw James Bond moet spelen. Ik denk niet dat er genoeg geweldige rollen zijn voor vrouwen, en het is heel belangrijk voor mij dat we films maken voor vrouwen over vrouwen," zo citeert de website Broccoli, die eveneens stelt dat de acteur, net als (bijna) al zijn voorgangers in het Verenigd Koninkrijk geboren is. "Hij zou Brits moeten zijn, en dat betekent dus dat hij van iedere etniciteit of ieder ras kan zijn."

Wat betreft de regisseur voor de nieuwe film: ook daarover kan de producente nog niks vertellen. Verschillende filmmakers, waaronder Sam Mendes en Martin Campbell, kropen meermaals achter de camera voor het inblikken van een Bond-film. Cary Joji Fukunaga, de man achter No Time to Die maakte er pas één, maar Broccoli zou graag nog een keer met hem werken. "Ik heb geen idee of hij er nog een zou doen. Ik denk dat hij dit deed omdat hij een uitdaging wilde, en hij is er zeker in geslaagd. Maar ik weet niet zeker of hij er nog een zou doen. We zouden graag weer met hem samenwerken."

Wie de nieuwe Bond en regisseur worden is vooralsnog onbekend. Over de genoemde namen en hun kansen, lees je meer in dit artikel.

Praat eventueel mee in het filmforum.