• 11.443 nieuwsartikelen
 • 163.663 films
 • 10.463 series
 • 30.440 seizoenen
 • 618.632 acteurs
 • 194.140 gebruikers
 • 9.037.746 stemmen
Avatar
 
Barack Obama ziet rapper Drake wel zitten als zijn personage in biografische film
Foto: © ANP

Barack Obama ziet rapper Drake wel zitten als zijn personage in biografische film
Foto: © ANP

Barack Obama speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de Verenigde Staten en de geruchten gaan dat er binnenkort een autobiografische film van de oud-president in productie gaat. Maar welke acteur zou geschikt zijn om de rol van Obama op zich te nemen? Als het aan de 59-jarige Amerikaan zelf ligt, is rapper Aubrey Drake Graham, beter bekend als Drake, een uitstekende optie.

Obama was tussen 2009 en 2017 de president van de Verenigde Staten en maakte tijdens deze periode veel impact. Hij was niet alleen de eerste zwarte Amerikaanse president in het Witte Huis, maar hij was ook een charismatische man met prachtige en doordringende speeches. Obama oogste wereldwijd veel lof, al was er ook wel kritiek op het beleid van de politicus. Obama drukte tijdens zijn periode als president vooral zijn stempel op de geschiedenis met de dood van Osama bin Laden en de acties van de Verenigde Staten in Irak, Afghanistan en Libië. Er valt genoeg te vertellen over de periode van Obama als president en daarom gaan er geruchten de ronde dat er gewerkt wordt aan een biografische film. Maar welke acteur is er geschikt voor de rol als Obama?

Obama schuift Drake naar voren

Obama is momenteel op tour om zijn boek 'A Promised Land' te promoten en zei tijdens een interview met Complex dat rapper Drake een uitstekende kandidaat is om zijn personage te vertolken. Drake is weliswaar voornamelijk actief in de muziekwereld, maar is absoluut niet onbekend met acteerwerk. Zo had hij onder meer (kleine) rollen in Degrassi: The Next Generation, Anchorman 2: The Legend Continues en deed hij een voice-over in Ice Age: Continental Drift. De hoofdrol spelen in een biografische film over Barack Obama is echter andere koek. Toch denkt de voormalig president dat Drake het zou kunnen.

"Ik zal het zo zeggen, Drake lijkt alles te kunnen doen wat hij wil", zo begint Obama. "Ik bedoel, hij is een erg getalenteerde kerel. Dus, als de tijd er is en hij is er klaar voor.... En Drake heeft, wat misschien nog wel belangrijker is, volgens mij de goedkeuring van mijn gezin. Ik vermoed dat Malia en Sasha (dochters Obama) het prima zouden vinden." Wat betreft het talent van Drake, heeft Obama wel een punt. De 34-jarige Canadees is niet alleen de best verkopende artiest in de wereld op dit moment, hij heeft ook vier Grammy-awards achter zijn naam staan en was dus ook al actief in meerdere filmproducties. 

Reacties (20)


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van eRCee

eRCee

 • 13372 berichten
 • 1930 stemmen

Slimme manier van Obama om ervoor te zorgen dat het in elk geval niet Drake wordt.


avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

 • 8247 berichten
 • 1079 stemmen

Waarom zou iemand een film willen maken over Obama? Het is een prima kerel hoor, maar toch niet een president die echt een interessante ambtsperiode gehad heeft. Eigenlijk de saaiste president van de VS die ik me kan heugen, en dat spreekt zeker in zijn voordeel.

Een film over Trump is natuurlijk veel leuker, maar dan zou Drake weer niet de aangewezen acteur zijn.


avatar van eRCee

eRCee

 • 13372 berichten
 • 1930 stemmen

Wat ik begreep is dat de Obama's een deal met Netflix hebben om een serie te maken over de machtsoverdracht aan Trump. Stephen Colbert kwam met de (meesterlijke) grap om de titel 'Orange is the new black' te gebruiken.


avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

 • 8247 berichten
 • 1079 stemmen

eRCee schreef:

Wat ik begreep is dat de Obama's een deal met Netflix hebben om een serie te maken over de machtsoverdracht aan Trump. Stephen Colbert kwam met de (meesterlijke) grap om de titel 'Orange is the new black' te gebruiken.

Zelfs hier zou het natuurlijk veel leuker zijn om een film over de machtsoverdracht, of gebrek daaraan, van Trump aan Biden te maken.

Maar misschien ben ik te sensatiebelust.


avatar van eRCee

eRCee

 • 13372 berichten
 • 1930 stemmen

In beide gevallen gaat het om een clash tussen twee denkwijzen over de overheid, maar ik denk dat het interessanter is om naar vier jaar geleden te kijken (van structuur naar chaos). Nu is er eigenlijk nauwelijks sprake van een overdracht maar meer van twee systemen die langs elkaar heen werken, denk dat er minder aanknopingspunten in zitten voor een serie.

Verder is Obama nog altijd bijzonder populair, niet bij iedereen uiteraard, en weer helemaal in de spotlights met z'n biografie, dus dat zal voor Netflix ook aantrekkelijk zijn.


avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

 • 8247 berichten
 • 1079 stemmen

Zelf lijkt me de machtsoverdracht van vier jaar geleden juist heel normaal te zijn gegaan, omdat het Obama was die die periode aan de touwtjes trok. De zittende president is degene die de machtsoverdracht regisseert, lijkt me, maar ik kan me vergissen.

Juist nu de machtsoverdracht van chaos naar orde verloopt (om het zo maar te zeggen) is de kans op interessante ontwikkelingen groter.

Punt blijft dat Obama zelf gewoon zo'n vreselijk saaie pief is. Een beetje een Wouter Bos met een kleurtje.


avatar van eRCee

eRCee

 • 13372 berichten
 • 1930 stemmen

Graaf Machine schreef:

Zelf lijkt me de machtsoverdracht van vier jaar geleden juist heel normaal te zijn gegaan, omdat het Obama was die die periode aan de touwtjes trok.

Nee hoor. Het is al een bekend gegeven dat de Obama-administration z'n briefings niet kwijt kon aan het Trump-team: ze kwamen niet opdagen of waren simpelweg niet geïnteresseerd.

(Het idee dat mensen interessant zijn als ze de raarste dingen doen of zeggen is in mijn ogen een wijdverbreide misvatting. De biografie van Obama nu is natuurlijk ook duizend keer interessanter dan als Trump met een biografie zou komen. Maar dit terzijde.)


avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

 • 8247 berichten
 • 1079 stemmen

Ik zeg niet dat mensen interessant zijn als ze rare dingen doen. Ik zeg dat mensen die geen rare dingen doen zelden interessant zijn. Dat jij iets als een misvatting beschouwt is niet een argument voor de stelling dat het een misvatting is.

Wat er interessant is aan de biografie van Obama is hooguit hoe hij als zwarte Amerikaan de top in de politiek heeft bereikt. Dat hij een goede president was (mijn mening) is verder niet interessant.

Verder ben ik dus niet erg op de hoogte van de machtsoverdracht indertijd, ik had toen andere dingen aan mijn hoofd, dus geloof ik je direct als je zegt dat het niet zo soepel ging als ik me indenk. Waarom zou ik dat ook niet geloven?


Lijkt mij persoonlijk veel interessanter om een echte docu te krijgen over Obama en dan ook met de keiharde feiten. De shit die Trump naar zich toe geslingerd krijgt, voor dingen die Obama de wereld in bracht vind ik echt hilarisch en ook bizar.

Er wordt in de wereld gedaan alsof Obama zo'n lieverdje was, alles was ineens goed wat hij deed. Trump? Die heeft geen enkel ding goed gedaan. Wat overigens totale bullshit is.


avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

 • 8247 berichten
 • 1079 stemmen

Ik kan nu, vier weken na dato, nog steeds genieten van die verontwaardigde Trumpies.


avatar van Flipman

Flipman

 • 6469 berichten
 • 1081 stemmen

Yep, zelfs hier op MovieMeter.


Oh ik ben geen Trumpie hoor. Ik geloof alleen niet zomaar klakkeloos de mainstream media. Men gelooft nu dat Biden de held van Amerika gaat worden. Hij zou tegen racisme zijn.....mag ik lachen? Men doet duidelijk geen research.

Ik heb alleen maar gezegd dat Trump ook echt goede dingen heeft gedaan, iets wat je de media nooit zal horen zeggen. Immens kortzichtig om iemand dan gelijk als Trumpie te bestempelen. Maar you do you.

Correct me if I'm wrong....

Obama voerde oorlog meerdere malen. Trump niet en haalde juist de troepen terug. Biden gaat in no time weer de mist in ermee, just watch.

Trump krijgt de schuld van de kooien. Maar wie bouwde de kooien?


avatar van korenbloem02

korenbloem02

 • 699 berichten
 • 1764 stemmen

Graaf Machine schreef:

De zittende president is degene die de machtsoverdracht regisseert, lijkt me, maar ik kan me vergissen.

Klopt.

andersom heet het een machtsovername, aka een coup


avatar van Flipman

Flipman

 • 6469 berichten
 • 1081 stemmen

Ik had 't niet over jou, Mosquito. Maar ik kom ze wel tegen. De echte 'Trumpies' vind ik persoonlijk de mensen die geloven dat hij gewonnen heeft, wat ik jou niet heb horen - eigenlijk lezen - zeggen.


Flipman schreef:

Ik had 't niet over jou, Mosquito. Maar ik kom ze wel tegen. De echte 'Trumpies' vind ik persoonlijk de mensen die niet geloven dat hij gewonnen heeft, wat ik jou niet heb horen - eigenlijk lezen - zeggen.

Je bedoelt "verloren" toch?

Zoals ze zeggen "it ain't over until the fat lady sings" haha, maar ik denk dat het nu wel duidelijk is. Ik zie inderdaad hier en daar op YouTube mensen die echt geloven dat Sidney Powell een bom heeft gedropt en dat Trump absoluut nog vier jaar krijgt.

Ik denk dat de pro Trump mensen het beter gewoon kunnen accepteren. Maar zeg nooit nooit, I guess? Wel denk ik dat er dingen niet kloppen. Massale fraude? Geen idee, maar er kloppen dingen niet.


avatar van Flipman

Flipman

 • 6469 berichten
 • 1081 stemmen

Al aangepast, dank je. En ja, op hoog niveau wordt altijd vuil spel gespeeld. Maar massale fraude moet dan eerst maar 's bewezen worden.


Dat zeker weten. Als de boel naar Supreme Court gaan ben ik pas benieuwd, voor nu zegt het allemaal zo weinig.


avatar van eRCee

eRCee

 • 13372 berichten
 • 1930 stemmen

Het goede nieuws is dat deze sectie 17 (nu 18) berichten heeft opgeleverd. Het slechte nieuws dat het een intens vermoeiend geheel is geworden.


avatar van Star Wars

Star Wars

 • 104 berichten
 • 8 stemmen

Er worden berichten verwijderd, bewust? Redactie?


avatar van eRCee

eRCee

 • 13372 berichten
 • 1930 stemmen

Dat heet modereren. Politieke discussies zijn niet toegestaan op Moviemeter. De vraag is vooral waarom zoveel berichten nog zijn blijven staan.