menu

Film / Algemeen / Filmrecensenten

zoeken in:
avatar van Onderhond
Ajax&Litmanen1 schreef:
Je hoeft als je echt moet kiezen eigenlijk het minst voor de geoefende filmkijker te schrijven. Die hebben zich hoe dan ook wel goed ingelezen of diverse trailers bekeken voor ze naar de film gaan.

Nee hoor.

Wel zou het leuk zijn moest men zich wat vaker richten op films die niet in de bios uitkomen. Maar eerlijk is eerlijk, echt missen doe ik de recensenten niet.

Geen scores willen geven vind ik dan weer pompeus. Dan moet je je eigen schrijfsels wel erg belangrijk vinden.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
Tuurlijk moeten stemmen blijven, ik doe ook graag mee. Maar ik ben er van overtuigd dat de meeste mensen niet verder kennen dan het aantal stemmen. Dan kan je beter aandacht geven aan het schrijfsel. En zolang je niet begint te zweven of in een eigen filmbubbel leeft, mag je je eigen schrijfsel best belangrijk vinden. Met de nodige zelfrelativering uiteraard.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Hans Beerekamp: ‘Ik ben altijd op zoek geweest naar extreme filmervaringen’ - hpdetijd.nl

HP/De Tijd schreef:
Als je terugkijkt op je carrière, hoe zou je jezelf dan omschrijven?
“Ik denk dat ik altijd op zoek ben geweest naar extreme ervaringen. Naar sentiment. Naar momenten die niet analytisch zijn. Ik had grote moeite met films en filmers die heel erg intellectueel blijven. Johan van der Keuken en Rohmer bijvoorbeeld. Daarentegen had ik veel meer met filmers die een direct beroep doen op je gevoel en emotie. Heddy Honigmann en Hitchcock bijvoorbeeld, of musicalfilms.

“Ik ben ook verder gegaan dan veel van mijn lezers prettig vonden. Want veel van hen willen alleen maar een gezellig avondje bioscoop, waarbij niet al te veel in het diepste van je ziel wordt geroerd. Ik wil juist mensen wijzer maken en inzicht geven. Maar ik ben ook geen wereldverbeteraar die de smaak van mensen wil veranderen.

avatar van mjk87
Bij Recensies op MovieMeter - MovieMeter.nl:

Wat ik ook al schreef bij Goodfellas (1990)

Wat een volslagen bezopen woke recensie in NRC zeg: De stereotypen storen nu in ‘Goodfellas’ - NRC

Iets over stereotypen dat anno niet meer kan ofzo, Trump moet ook weer eens genoemd worden (Trump wordt eigenlijk in elke recensie van een Amerikaanse film genoemd in die krant, ze hebben er fetisj op hem denk ik) en blijkbaar geldt kwaliteit niet meer.

Die zijn helemaal wappie geworden daar. Nou ik zit morgen lekker in de bios hiervoor.


Als kwaliteit niet meer het uitgangspunt is, waarom zou ik dan nog recensies lezen? Ik lees ze niet voor iemands politieke mening of fascinatie met Trump.


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Ik vind het gewoon een slechte zaak als (identiteits-)politiek, waan van de dag en bepaalde agenda's te veel doordringen in filmrecensies / filmartikelen. Zelfs al hebben ze ergens een punt. Ik vind dat niet de taak van een filmrecensent. Bepaalde maatschappelijke thema's moeten natuurlijk wel aan bod kunnen komen, afhankelijk van het onderwerp van de betreffende film die gerecenseerd wordt.

avatar van Ajax&Litmanen1


Ow, echt vreselijk zeg. Ik krijg hier kromme tenen van. Genderdiversiteit komt bijna altijd van die feminazi types die hun blanke en voorrechte voorkomen willen compenseren door extreem de focus op ongelijkheid te leggen om deugpuntjes te scoren. Bleh. Zeg maar types als Claudia de Breij en Halina Reijn in de showbizz.

De Volkskrant is dan ook een krant die enorm ver van me vandaan ligt en die ik in principe boycot. Al heb ik de linkjes net even aangeklikt.

avatar van Ajax&Litmanen1
mjk87 schreef:
Wat ik ook al schreef bij Goodfellas (1990)

(quote)


Als kwaliteit niet meer het uitgangspunt is, waarom zou ik dan nog recensies lezen? Ik lees ze niet voor iemands politieke mening of fascinatie met Trump.


Ach, paar jaar geleden begon dit gehuil al met mensen die Friends vrouwonvriendelijk vonden en wilden boycotten. Dat zijn tegenwoordig de mensen die Jip en Janneke in de vergetelheid willen brengen. Laten we toch aub niet buigen voor dit soort flutmensen.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:41 uur

geplaatst: vandaag om 21:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.