menu

Film / Algemeen / Filmboeken

zoeken in:
Geralt of rivia
Heb vandaag het filmboek van the hobbit the battle of the five armies gekocht tot nu toe is het erg intessant.


avatar van Arri
De 'A24 Screenplay Books' kan ik iedereen aanraden.

avatar van VanRippestein
https://www.fabpress.com/images/cache/FAB-Press/FAB119.500.jpg
https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Ftse4.explicit.bing.net%2Fth%3Fid%3DOIP.vr0d62MFal-yN_csIU7btAAAAA%26pid%3DApi&f=1
https://www.fabpress.com/images/cache/FAB-Press/FAB147.500.jpg
https://www.fabpress.com/images/cache/FAB-Press/9781903254912.500.jpg

Wat een fijn magazine/compilatie van meuk is dit toch. Bevat recensies interviews, rants, strips, analyses, toplijstjes etc. Heerlijk hoe Robin Bougie zonder schaamte opkomt voor de meest neergekeken genres en stijlen in de filmwereld, voornamelijk exploitatie en porno. Er grappig en waar geschreven. Ik kan dit iedereen aanraden die van trashfilms houdt.

avatar van Onderhond
https://www.amazon.co.uk/Art-Cult-Commerce-Japanese-Cinema/dp/1937220095/

Interessant boek voor liefhebbers en mensen die een startpunt willen om de recente Japanse cinema te ontrafelen. Een hoop interviews, 236 reviews en overlappend Top 10 lijstjes van de laatste 20 jaar. Nogal wat films die niet in de standaard Westerse arthouse lijstjes terug te vinden zijn en iets beter tot de kern van de Japanse film doordringen.

Ook meteen een lijstje van de reviews gemaakt op ICM
https://www.icheckmovies.com/lists/mark+schillings+art+cult+and+commerce+-+japanese+cinema+since+2000/onderhond/

Heb zelf 150/236 films gezien, waarvan 68 persoonlijke favorieten en maar 2 dislikes. Mijn zege heeft Schilling in ieder geval.


avatar van John Milton
Ik heb er 'toch nog' 18 van gezien

avatar van Onderhond
Duidelijk dat er nood is aan meer exposure dan

avatar van Malick
79 / 236

Boek kwam vandaag binnen. Punt van kritiek is dat het schier onleesbaar is met misschien 0.7 cm marges op de bladspiegel dus helemaal vol lettertjes met een paar droedels als illustratie en verder niks. En dat 450+ pagina's lang. Maar wel lekker veel filmbeschrijvingen van de laatste jaren, van films die je alleen op CJ kan treffen, zoals Bood of Wolves, Melancholic, Long Excuse, Dear Etranger, Going the Distance etc etc etc.

avatar van Onderhond
Mochizuki Rokuro schreef:
Punt van kritiek is dat het schier onleesbaar is met misschien 0.7 cm marges op de bladspiegel dus helemaal vol lettertjes met een paar droedels als illustratie en verder niks. En dat 450+ pagina's lang.

Dit ja, daar keek ik toch ook even van op Het oogt echt niet professioneel, een mooi tafelboek is het ook zeker niet. Maar inhoudelijk toch wel een must, al is het maar omdat er verder niks gelijkaardis te vinden is (denk ik).

avatar van danuz
Kijk maar weinig (Japanse) films de afgelopen jaren, maar Schilling's lijst doet veel warme gevoelens boven borrelen! En maakt me dus ook zeker benieuwd naar wat ik allemaal gemist heb.

avatar van Onderhond
De Japanse cinema heeft vooral jou gemist danuz

avatar van danuz
Kom wel op een titeltje of 100 gezien neer. Maar een hele zwik die ik nog graag eens wil zien (Sway, Charisma, Zen Zen, The Light Shines among others). Misschien langzaamaan weer eens werk van maken

avatar van danuz
Onderhond schreef:
De Japanse cinema heeft vooral jou gemist danuz

Toevallig dit weekend nog Survival Family gezien!

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Boeken: Lana and Lilly Wachowski - Filmkrant

Filmkrant schreef:
Op de aftiteling van The Matrix (1999) staan ze nog vermeld als The Wachowski Brothers, maar inmid­dels gaan de beide in­vloed­rijke regisseurs door het leven als trans­vrouw. In de aanloop naar de twintigste ver­jaar­dag van The Matrix leidde de identi­teit van de Wachowski-zusters tot een grondige nieuwe lezing van hun filmo­grafie. Academicus Cáel M. Keegan beziet hun werk in het licht van hun nieuwe trans­gender identiteit.

avatar van Metalfist
Nog eens een filmboek(je) gekocht:
Livre : Le Cinéma et ses affiches - livres-cinema.info

Le Cinema et ses Affiches. Wel in het Frans dus maar een fijn (maar klein qua formaat) overzicht van filmposters tussen 1910 en 1950 met hier en daar een woordje uitleg.


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Filmboek: Pauline Kael: A Life in the Dark (2011) van Brian Kellow - De meest gevierde én gevreesde filmcriticus van Amerika - vpro cinema

vpro cinema schreef:
De Amerikaanse Pauline Kael (1919-2001) werd wel de Muhammad Ali van de filmkritiek genoemd. Het is de perfecte bijnaam voor iemand die net als de beroemde bokser altijd al wist dat ze de beste was, en even ook echt the greatest werd.
Maar bij Kael kwam de erkenning pas laat. Toen ze in 1968 eindelijk een vaste aanstelling als filmcriticus bij het chique tijdschrift The New Yorker kreeg, was ze 48 jaar oud.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
Hoe Robert Rodriguez voor 7000 dollar zijn debuutfilm maakte - vpro cinema - VPRO

vpro cinema schreef:
Het lezen van Rebel Without a Crew kan gevaarlijk zijn: grote kans dat je na afloop staat te popelen om zelf een film te maken. In het boek memoreert regisseur Robert Rodriguez (Desperado, Sin City) hoe hij voor slechts 7000 dollar, zonder crew, zijn debuutfilm El mariachi maakte. De Spaanstalige, zwart-komische actiefilm verscheen in 1992, toen hij net 24 was, en werd tegen alle verwachtingen in een wereldwijd succes.


avatar van Brix
geplaatst:
De memoires van filmmaker Henk van der Linden (inmiddels verschenen)

Tussen de filmrollen - Uitgeverij IJzer - uitgeverij-ijzer.nl

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
Hoe Pixar floreerde dankzij creativiteit en experimenteerdrift - vpro cinema - VPRO

vpro cinema schreef:
Nu de bioscopen dicht zijn, kunnen we ons verdiepen in al die fraaie boeken die in de loop der jaren over film geschreven zijn. Deel zeven in een serie van acht: The Pixar Touch (2009) van David A. Price.
In het boek The Pixar Touch doet journalist David A. Price een doorwrochte poging het geheim van Pixar te ontrafelen. Zijn reconstructie van de oprichting en vroege successen van het bedrijf leest zelf als een typisch Pixarverhaal: een groepje buitenbeentjes jaagt een schijnbaar onmogelijke droom na, trotseert het ene na het andere obstakel en overwint ten slotte glorieus.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
Componist Bernard Herrmann: van Citizen Kane tot Taxi Driver - vpro cinema - VPRO

vpro cinema schreef:
Nu de bioscopen dicht zijn, kunnen we ons eindelijk verdiepen in al die fraaie boeken die in de loop der jaren over film geschreven zijn. Als laatste in een serie van acht: A Heart at Fire’s Center – The Life and Music of Bernard Herrmann (1991) van Steven C. Smith.
Je kan je filmcarrière slechter beginnen. De allereerste film waaraan de Amerikaanse componist Bernard Herrmann (1911–1975) meewerkte was Citizen Kane (1941), volgens velen nog steeds de beste film ooit gemaakt. De regisseur van die film, Orson Welles, had speciaal om Herrmann gevraagd, omdat ze elkaar nog kenden van de radio. Herrmann schreef namelijk de muziek bij Welles’ geruchtmakende hoorspel The War of the Worlds.

avatar van JP
JP
geplaatst:
Ik geloof niet dat ik hier Paul Verhoeven - een Filmersleven (Rob van Scheers) al langs heb zien komen?

Een dikke dikke aanrader, zeer leuk om tijdens het lezen de films van Verhoeven ook weer eens te herzien. Boek beslaat zijn volledige oeuvre t/m Elle en bevat zeer veel leuke anekdotes door Verhoeven, Houwer en betrokken acteurs. Fijn geschreven ook.

Voor nog geen EUR 8 te krijgen, onbegrijpelijk.

https://media.s-bol.com/NQEl6rgBkkL/550x771.jpg

avatar van Brix
Het koopje van de week!
Een kloek boek,: 23 X 29 CM groot en 239 pagina's dik, met veel fraaie foto's, in hardcover.
Gevonden bij "Boekwinkeltjes", in nieuwstaat voor slechts € 4,50
Met dank aan starbright boy voor de tip

https://imgbb.com/

avatar van starbright boy
starbright boy (moderator)
Kijk, dat is nog een stukje minder dan ik betaald heb. Veel plezier ermee.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:51 uur

geplaatst: vandaag om 14:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.