• 11.270 nieuwsartikelen
 • 163.453 films
 • 10.400 series
 • 30.306 seizoenen
 • 617.959 acteurs
 • 193.899 gebruikers
 • 9.024.446 stemmen
Avatar
 

Gratis Suikerzoet Filmfestival Schiedam

zoeken in:
avatar van citizen kane

citizen kane

 • 26 berichten
 • 12 stemmen

In Film > Festivals en evenementen > Suikerzoet Filmfestival 2012:

Het festival groeit ieder jaar stukje bij beetje. Dit jaar is er plek voor zo'n 10.000 bezoekers. Hoe dit alles werkt kun je terug lezen op:

www.suikerzoetfilmfestival.nl


avatar van citizen kane

citizen kane

 • 26 berichten
 • 12 stemmen

9e editie SuikerzoetFilmfestival

28 november t/m 1 december 2013

Ook dit jaar zijn er weer 4 dagen volop feelgood en dramafilms te zien in het centrum van Schiedam.

Tijdens het festival kunnen de bezoekers genieten van meer dan 80 films op verschillende locaties, maar ook exposities en live optredens.

Zaterdag 30 november is er een Suikerzoete afterparty vanaf 23.30 u in de Grote zaal in het Wennekerpand.

Vanaf half oktober zal het programma langzaam verschijnen op de website en zal er half november weer een festivalkrant verspreid worden.

Wil je vrijwilliger worden? Meld je aan via [email protected]

www.suikerzoetfilmfestival.nl


avatar van citizen kane

citizen kane

 • 26 berichten
 • 12 stemmen

Het programma van 2013 is compleet terug te vinden op www.suikerzoetfilmfestival.nl


avatar van citizen kane

citizen kane

 • 26 berichten
 • 12 stemmen

[embed][/embed][img][/img]10e editie wordt een bijzonder feest

Schiedams Suikerzoet Filmfestival

biedt 100 gratis films in 4 dagen

Wie van donderdag 27 tot en met zondag 30 november door het centrum van Schiedam wandelt, komt onderweg zeker honderden filmliefhebbers tegen. Drama en feelgood staan ook tijdens de feestelijke, tiende en – ja wel alweer ! – gratis editie van het Suikerzoet Filmfestival centraal en dat trekt bezoekers van heinde en ver. De vrijwilligersorganisatie combineert in 4 dagen meer dan 100 films op 17 bijzondere historische locaties met live muziek en verschillende exposities. Een scala aan jeugdfilms, de Rode-loper-avond, de eerste Zilveren Traan en een roze Gay-night geven extra kleur aan dit jubileumjaar.

Initiator van het festival en grote organisator Edwin Spek raakt niet uitgepraat over alle feestelijkheden: “Op donderdagavond vindt de aftrap plaats met een Rode-Loper-avond waaraan professionele cocktailshakers van De Kuyper en live muziek een echte première-sfeer geven. Kom dus feestelijk!” Op vrijdagavond wordt vanaf 23 uur de Roze Avond gevierd in de Korenbeurs. “In samenwerking met de Homo Ambassadeurs Schiedam hebben we het subthema Gay Cinema ingevuld met acht prachtige gay films.”

Elke avond een feestje

De Sprockets musiceren die vrijdagavond live bij klassieke films van Buster Keaton en Charles Chaplin. Voor de echte filmliefhebbers verzorgt Suikerzoet Film Festival een 24-uurs filmmarathon met de 10 beste Suikerzoet films van de afgelopen 10 edities. Zaterdagavond is er weer een grootse afterparty. Dit keer met een bekende band en DJ. Dat wordt dansen tot in de kleine uurtjes in de Grote Zaal van het Wennekerpand. In diverse ruimten in het Wennekerpand en de Bibliotheek Schiedam zijn films met zingende filmsterren te zien.

Fans denken mee over programma

Dit jaar is er aan fans gevraagd via Facebook welke films zij graag wilden zien tijdens dit jubileum. Daaruit kwamen onder andere naar voren: Walk on Sunshine, Hartenstraat, Her, Ida, Philemona, The Fault in Our Stars, Boyhood, Club Sándwich, Hector and the Search for Happiness, Rosie en L'Inconnu du Lac.

Vrijwilligers

Suikerzoet Film Festival werkt al tien jaar met een geweldige ploeg vrijwilligers. Ook alle beheerders van historische panden staan pal achter het festival. Sommige particulieren met grote patriciërswoningen zetten hun deuren open voor een onvergetelijke thuisbioscoop. Met vijf horeca-gelegenheden worden speciale activiteiten georganiseerd, variërend van een filmdiner tot een filmquiz.

Bijzondere locaties

Wie ooit een Suikerzoet Filmfestival heeft meegemaakt, kent het bijzondere gevoel dat de historische panden toevoegen aan het filmgenot. De films worden niet aan vertoond in de (film)theaterzalen van het Wennekerpand, maar ook in

Westvest 70 (Cooperatie Gym), Westvest 90 (Westvestkerk), St. Joris Doele, Hoogstraat 85, de Kunstruimte aan het Stationsplein, Pand Paulus, de Bibliotheek Schiedam, Grote Kerk, Galerie Jabelle, Oudkatholieke kerk ’t Huis te Poort, de Korenbeurs, Hosman Vins, Ruimte in Beweging, Muziek-eetcafé van der Wal, bij mensen thuis in de enorme patriciërswoningen aan de Warande en Tuinlaan, en in Theater aan de Schie.

Programma compleet

Op 5 november staat het complete overzicht van alle films en locaties op de website www.suikerzoetfilmfestival.nl. Like ook Facebook: suikerzoetfilmfestival en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

Het SuikerZoet Film Festival is een gratis feelgood-filmfestival in Schiedam, dat in 17 schitterende historische locaties meer dan 100 films biedt. In de afgelopen tien jaar is het uitgebreid met muziek, dans en exposities. Van 27 tot en met 30 november bruist het centrum van Schiedam met feelgood films!


avatar van citizen kane

citizen kane

 • 26 berichten
 • 12 stemmen

Vanaf donderdag 26 t/m 29 november is alweer de 11e editie van het Suikerzoet Filmfestival.

Kijk op https://www.facebook.com/Suikerzoetfilmfestival


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 73016 berichten
 • 5813 stemmen

Gratis naar een filmfestival? Dat kan nog steeds op het Suikerzoet Film Festival in Schiedam. Op het jaarlijkse festival, waarvan de elfde editie van 26 t/m 29 november op dertien locaties in het centrum van Schiedam wordt gehouden, zijn de film gratis toegankelijk.

Programma


avatar van Mr Thee

Mr Thee

 • 1563 berichten
 • 1113 stemmen

Ook dit jaar weer GRATIS films te zien van 14 tm 17 november 2019 in Schiedam op verrassende plekken!

Onder meer:

Manbiki Kazoku (2018)

Leto (2018)

The Favourite (2018)

Lazzaro Felice (2018)

Tel Aviv on Fire (2018)

En een heel aardig kinderprogramma!

Meer info:

Suikerzoet filmfestival : Programma

https://www.facebook.com/Suikerzoetfilmfestival


avatar van Mr Thee

Mr Thee

 • 1563 berichten
 • 1113 stemmen

Suikerzoet filmfestival - suikerzoetfilmfestival.nl

Met om. Minari, Mandibules, A Perfect Candidate en Corpus Christi maar ook films voor de jeugd!

De locaties zijn uniek en vaak mooi en bijzonder. Ontdek films en ontdek Schiedam.

Gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld!

“bummer” kan worden:

”Volgens de bronnen adviseert het OMT een lockdown van zo'n twee weken.

In die periode zouden evenementen moeten worden geschrapt en zouden bioscopen en theaters dicht moeten” bron: www.nos.nl


avatar van citizen kane

citizen kane

 • 26 berichten
 • 12 stemmen

ZO’N 85 FILMS GRATIS OP SUIKERZOET FILMFESTIVAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Suikerzoet Filmfestival barst los in Schiedamse binnenstad. Op donderdag 17 november 2022 begint de zestiende editie van het Suikerzoet Filmfestival in Schiedam. Vier dagen feest, met ruim tachtig speelfilms en korte films in historische locaties in de Schiedamse binnenstad. Ons motto is als vanouds: goed, groot en gratis.

Begonnen als een bescheiden festival voor een paar honderd liefhebbers, is Suikerzoet uitgegroeid tot een volwassen evenement met zo’n 10.000 bezoekers van binnen en buiten de stad. Na twee jaar gedwongen corona-stilte kijken we uit naar editie 16, van donderdag 17 tot en met zondag 20 november.

De openingsfilm op 17 november is Three Thousand Years of Longing, een uitbundig en eigentijds sprookje, met onder andere de Britse diva Tilda Swinton. Festivaldirecteur Edwin Spek kijkt terug naar de jaren zonder Zuikerzoet en naar de toekomst van het festival. Tijdens de openingsavond in Theater aan de Schie wordt ook de prijs voor de beste korte film uitgereikt, de Zilveren Traan. Na afloop is er een feest in de foyer van het theater, met een optreden van singer-songwriter Nicolaas. Er kan gedanst worden, onder meer op muziek van de swingende BHC Big Band.

Het vierdaagse festival is minder zoet dan bij de eerste editie. De programmering omvat een brede doorsnede uit het filmaanbod van de laatste twee jaar, van een rapmusical als Casablanca Beats, de oude en nieuwe versie van West Side Story, tot en met een aangrijpend drama over het oude conflict in Noord-Ierland, Belfast. Vrijwel alle genres komen aan bod, van animatie tot en met kostuumdrama’s zoals Downton Abbey: a New Era.

Op het programma staan twee ’stomme’ klassiekers met live begeleiding. Orgelgeweldenaar Geert Bierling voorziet The Circus (1928) van en met Charles Chaplin van geïmproviseerde muziek op het machtige orgel van de Havenkerk. Maud Nelissen mag als enige ter wereld Chaplins’ tragikomedie The Kid (1921) solo op piano begeleiden. Dat doet zij in de Westvestkerk.

Ruim twintig ondernemingen en instellingen maken het festival financieel mogelijk. Organisatorisch leunt het Suikerzoet Filmfestival zwaar op ongeveer honderd vrijwilligers.

Alle films zien is onmogelijk: in vier dagen tijd verschijnen er ruim tachtig speelfilms op de schermen. Het Suikerzoet Filmfestival programmeert consequent een korte film voorafgaand aan elke voorstelling. Een jury van professionals uit de filmwereld beoordeelt het ingezonden werk. De winnende maker worden beloond met een kunstwerk, de Zilveren Traan, en een prijs van 500 euro.

Suikerzoet filmfestival - suikerzoetfilmfestival.nl


avatar van citizen kane

citizen kane

 • 26 berichten
 • 12 stemmen

GROOTSTE GRATIS FILMFESTIVAL VAN NEDERLAND BLIJFT GRATIS

Suikerzoet Filmfestival

Goed, groot en gratis

Donderdag 9 november begint de zeventiende editie van het Suikerzoet Filmfestival. Vijf dagen feest in Schiedam, met zo’n 75 speelfilms op negen grote schermen in historische locaties in de Schiedamse binnenstad. Suikerzoet is het grootste filmfestival in Nederland. Het motto is als vanouds: goed, groot en gratis. Dat laatste is onder meer mogelijk dankzij de inzet van zeker honderd vrijwilligers.

Begonnen als een bescheiden festival voor een paar honderd liefhebbers, is Suikerzoet uitgegroeid tot een volwassen evenement met een kleine 10.000 bezoekers van binnen en buiten de stad. Editie 17 duurt van Woensdag 8 tot en met zondag 12 november. Voor jonge Kijkers is er op woensdag 8 november een speciale middag, Suikerzoet Kids, met drie jeugdfilms in Theater aan de Schie.

Openingsfilm is Rocco & Sjuul, de jongste komedie van Anna van der Heide. De regisseuse is aanwezig voor een Q&A na afloop van de voorstelling. Tijdens de openingsavond in Theater aan de Schie wordt de prijs voor de beste korte film uitgereikt, de Zilveren Traan. Een driekoppige jury van filmprofessionals beoordeelde eerder de 18 korte films, die tijdens het festival voorafgaand aan de voorstellingen worden vertoond.

De programmering omvat een brede doorsnede uit het filmaanbod van het afgelopen jaar, van Barbie, tot en met het aangrijpend drama The Blue Caftan. Vrijwel alle genres komen aan bod. Natuurlijk zijn er voorpremières;. Naast de openingsfilm zijn dat o.a. De dans van Natasja van Jos Stelling en Perfect Days van Wim Wenders. Jos Stelling gaat op 11 november na de vertoning van zijn film in Wenneker Cinema in gesprek met het publiek.

Op het programma staan twee ’stomme’ klassiekers met live begeleiding. Orgelgeweldenaar Geert Bierling voorziet Pandora’s Box (1929) van geïmproviseerde begeleiding op het machtige orgel van de Havenkerk. Jazztrio Sunrise verzorgt de muziek bij Sunrise: A Song of two Humans (1927).

De organisatie van het Suikerzoet Filmfestival houdt vast aan het uitgangspunt dat alle voorstellingen gratis toegankelijk moeten zijn. Brede steun van zowel particulieren als ruim twintig ondernemingen en instellingen maakt dat mogelijk. Organisatorisch leunt het festival zwaar op ongeveer honderd vrijwilligers.

www.suikerzoetfilmfestival.nl/


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.