menu

Film / Festivals en evenementen / Cinekid

zoeken in:
avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
De Cinema Junior-film KNETTER van regisseur Martin Koolhoven zal het Cinekid Filmfestival 2005 openen. Dit festival vindt jaar plaats van 23 tot 30 october 2005 in Amsterdam.
bron: Lemming Film

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Cinekid opent in Verkadefabriek

Het 19de Cinekidfestival wordt zaterdag 15 oktober met de wereldpremière van de Nederlandse jeugdfilm Knetter geopend in de Verkadefabriek in Den Bosch.

In Knetter spelen onder anderen Carice van Houten,Daan Schuurmans en Judith Bovenberg mee. De regie is van Martin Koolhoven, die momenteel veel succes heeft met Het Schnitzelparadijs.

Na de wereldpremière in Den Bosch gaat Knetter samen met de acteurs op toernee langs de Cinekidlocaties Nijmegen (Lux),Maastricht (Lumière), Haarlem (De Filmschuur, Enschede (Concordia Cinema) en Rotterdam (De Lantaren/Venster).

bron: NOS teletekst 404

Festivalsite: http://www.cinekid.nl

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Cinekidprijs naar Knetter

(afbeelding)
Bonnie (Jesse Rinsma) met haar olifant (Foto: Lemming Film/A-Film/Victor Arnolds)


Op het kinderfilmfestival Cinekid hebben kinderen zowel de Nederlandse film Knetter als de Noorse productie Vrienden voor het leven gekozen als de beste kinderfilm van het jaar. De makers van de films moeten de 15.000 euro delen.

Knetter, van filmmaker Martin Koolhoven, gaat over het meisje Bonnie dat een olifant als huisdier krijgt. In de film spelen onder meer Daan Schuurmans en Carice van houten mee. Bonnie wordt gespeeld door Jesse Rinsma.

De Noorse film Vrienden voor het leven van Arne Lindtner Naess vertelt het verhaal van de 12-jarige Peter die verhuist naar het platteland en daar de zorg op zich neemt van een mishandelde hond.

De 15.000 euro die de vakjury mocht weggeven, ging naar de Russische film De kleine Italiaan van Andrei Kravchuk over een adoptiekind. Deze film is ook de Russische inzendig voor de Oscars, de Amerikaanse filmprijzen die begin volgend jaar worden uitgereikt.

De jury gaf een eervolle vermelding aan de Ierse film The Mighty Celt en de Iraanse productie Hayat.


bron: NOS journaal

En nog 1:
"'Knetter' wint Cinekid-prijs in Hilversum

De Nederlandse film 'Knetter' won afgelopen zondag de prijs van de Hilversumse Kinderjury van het Cinekid-festival in Filmtheater Hilversum. De zevenkoppige jury bestond dit jaar helemaal uit meisjes (er hadden zich geen jongens aangemeld) bekeek alle vijf films die tijdens Cinekid hun Nederlandse première beleefden. Ook de kinderen die deze films kwamen kijken, mochten hun mening geven door middel van een puntenkaartje. Na telling van de stemmen bleek de Publieksprijs te zijn gewonnen door de Deense film 'Zafir' (over een meisje en haar paard).

Ook in Amsterdam, waar een jury van filmprofessionals de films beoordeelde tijdens de hoofd-versie van het Cinekidfestival, won 'Knetter' de hoofdprijs. Deze film van Martin Koolhoven (die ook net 'Het schnitzelparadijs' afleverde) gaat over het meisje Bonnie en haar moeder die op sommige momenten so down is dat ze niet uit bed wil komen, en dan weer zo hyperactief en gek. Bonnie wil graag een broertje of een zusje, maar dan zal haar moeder toch eerst weer een nieuwe vriend moeten vinden. Hoofdrollen worden gespeeld door Jesse Rinsma, Carice van Houten en Daan Schuurmans. De film werd o.a. in Hilversum en Laren opgenomen. Zo zijn de Godelindeschool aan de Mozartlaan en de Larense Brink duidelijk te herkennen.

'Knetter' draait de hele maand november in Filmtheater Hilversum (op zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag). De film 'Zafir' is daar vanaf half december weer te zien. De juryrapporten zijn na te lezen op de site van het Filmtheater: www.filmtheaterhilversum.nl.
"

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
'De Daltons' openen Cinekid

Het Cinekid Festival opent op zaterdag 13 oktober met het televisiedrama De Daltons, de jongensjaren, het vervolg op de populaire VPRO jeugdserie uit 1999. De Daltons, de jongensjaren is jeugddrama van hoge kwaliteit. De serie is op film gedraaid en aan scenario en regie zijn veel aandacht en tijd besteed. Cinekid opent voor het eerst in zijn geschiedenis met televisiedrama en hoopt met deze opening dit kwetsbare genre extra te ondersteunen.
In de nieuwe serie volgen we opnieuw de belevenissen van de familie met een speciale focus op Tim (Mick Mulder). Hij is inmiddels veertien jaar en moet opboksen tegen zijn broer Jelle (Dajo Hogeweg) en oudste broer Erik (Matthijs van de Sande Bakhuizen). Er valt een nieuwe wereld te ontdekken. Alleen is het leven nu een stuk minder eenvoudig dan zeven jaar geleden. Het gezin moet verhuizen uit de Daltonstraat en Tim heeft last van hormonen, school en een lichaam dat niet altijd meewerkt. Met enige afgunst kijkt hij zo nu en dan naar zijn jongste broertje Daan, die met zijn zeven jaar even oud is als Tim destijds, in de eerste serie.
De Daltons won vele (inter)nationale prijzen - Prix Jeunesse, de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek, een eervolle vermelding van de Nipkowjury - en werd genomineerd voor een internationale Emmy Award.
Alle rollen worden gespeeld door dezelfde acteurs, die net als hun alter-ego's zelf zeven jaar ouder zijn geworden. Dit zijn: Mick Mulder (Tim), Matthijs van de Sande Bakhuizen (Erik), Dajo Hogeweg (Jelle), Rick Hartjes (Gijs-Jan), Peter Blok (pap), Carine Crutzen (mam) en Joke Tjalsma (moeder Gijs-Jan). Het scenario is opnieuw geschreven door Robert Alberdingk Thijm, die net als Tim opgroeide tussen drie broers en nu de herinneringen aan zijn puberteit als uitgangspunt heeft genomen. Rita Horst tekent weer voor de regie en werkt grotendeels met hetzelfde team als zeven jaar geleden.
De Daltons, de jongensjaren werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.
Het volledige programma van Cinekid is vanaf 10 september beschikbaar op www.cinekid.nl. Het festival vindt dit jaar plaats op Cultuurpark Westergasfabriek en in The Movies. In Amsterdam is Cinekid van 14 t/m 21 oktober. Cinekid op Locatie vindt plaats van 14 tot en met 28 oktober door heel Nederland.
Bron: Cinekid / Oene Kummer

tovenaar
Ponyo on the Cliff by the Sea (Gake no ue no Ponyo), de nieuwe animatiefilm van Hayao Miyazaki, gaat in première op de opening van Cinekid. Hayao Miyazaki is een van de bekendste makers van Japanse tekenfilms. In 2003 ontving zijn film Spirited Away (2001) de Oscar Beste Geanimeerde Film en Howl's Moving Castle (2004) kreeg een Oscarnominatie in 2006. Het festival wordt zaterdag 18 oktober officieel geopend door minister Plasterk.

Ponyo on the Cliff by the Sea is in één maand tijd uitgegroeid tot een van de meest populaire Japanse films. De film vertelt over de vriendschap tussen een vijfjarig jongetje en het kleine goudvisje Ponyo, dat maar één droom heeft: mens worden. De handgetekende animatie Ponyo leverde al meer dan 100 miljoen dollar op en duizenden Japanners hebben de titelmelodie als beltoon gedownload.

Terugkerend thema in Miyazaki's werk is de relatie van de mens met natuur en technologie. De hoofdpersonen zijn vaak sterke onafhankelijke meisjes of jonge vrouwen en de schurken worden neergezet als dubbelzinnige karakters die ook het goede in zich hebben.

Bron: Cinekid

15 september wordt het complete programma bekend gemaakt op de website van Cinekid.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Cinekid, het jaarlijkse Film-, Televisie- en Nieuwe-Mediafestival voor de jeugd maakte deze week de programmering bekend.
Enkele hoogtepunten zijn Tim Burtons nieuwste 3D film FrankenWeenie, een retrospectief van alle Harry Potterfilms en eregast Guus Kuijer die onlangs de Astrid Lindgrenprijs ontving.
Met vele nagesprekken en masterclasses gegeven door acteurs en makers en met het 1200m2 grote MediaLab belooft het een bijzondere editie te worden.

Het Amsterdamse festival vindt plaats van 17 t/m 26 oktober in de Westergasfabriek, EYE en The Movies.

Op de site staat het volledige programma. Het bevat een ruim aanbod van films, documentaires, televisieseries, interactieve installaties, games, workshops en masterclasses. In 26 Nederlandse steden is er tijdens de herfstvakantie ook ‘Cinekid op Locatie’ met een speciale selectie Cinekidfilms, workshops en installaties.

http://www.cinekid.nl/festival

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Gisteravond zijn de Cinekidprijzen 2012 uitgereikt tijdens de prijsuitreiking in Amsterdam.


Kindsterren uit bekende Nederlandse films en televisieseries die op Cinekid te zien waren, reikten de prijzen uit. De grote winnaar van de avond is de Franse animatiefilm Ernest et Célestine (2012) die zowel de jury- als publieksprijs voor Beste Internationale Kinderfilm won.
Brammetje Baas (2012) is de winnaar van de Beste Nederlandse Film Juryprijs. Door de stemmen van de kinderen is Mees Kees (2012) de winnaar van de publieksprijs voor Beste Nederlandse film. De prijsuitreiking is de afsluiting van het 26ste Cinekid Festival.


Beste Internationale Film:

(afbeelding)


Bernard van Leer Foundation Beste Internationale Kinderfilm (Cinekidleeuw, Publieksprijs):
Ernest et Célestine (2012), Benjamin Renner, Stéphane Aubier, Vincent Patar / Frankrijk

Beste Internationale Kinderfilm (Cinekidleeuw Juryprijs):
Ernest et Célestine (2012), Benjamin Renner, Stéphane Aubier, Vincent Patar / Frankrijk

MovieSquad Beste Internationale Kinderfilm (Kinderjuryprijs):
Milo (2012), Berend Boorsma, Roel Boorsma / Ierland, Nederland


Beste Nederlandse Film:

UPC Beste Nederlandse Kinderfilm (Juryprijs):
Brammetje Baas (2012) van Anna van der Heide

Beste Nederlandse Kinderfilm (Publieksprijs):
Mees Kees (2012) van Barbara Bredero


Beste Nederlandse Televisieprogramma:

UPC Gouden Kinderkast (Juryprijs):
MIJN VADER IS…, Jack Valkering, 2011, VPRO

Cinekid Kinderkast Non-fictie (Juryprijs):
MIJN VADER IS…, Jack Valkering, 2011, VPRO

Cinekid Kinderkast Non-fictie (Publieksprijs):
CHECKPOINT, Jan Pool en Wouter Peters, 2011, EO

Cinekid Kinderkast Fictie (Juryprijs):
HOE OVERLEEF IK…, Remy van Heugten en Ties Schenk, 2011, AVRO

Cinekid Kinderkast Fictie (Publieksprijs):
Mina Moes (2011), Mirjam de With, VPRO (bekijk de film online)

Beste Nieuwe Media productie:

Beste Nieuwe Media Productie (Juryprijs):
PAPIRIA, opdrachtgever Kinderboekenmuseum, Kiss the Frog / Grob Enzo / Platvorm / Rapenburg Plaza / Joost de Bleij BV / Kloosterboer Decor, 2012

Beste Nieuwe Media Productie (Publieksprijs):
SPRONG IN ’T DIEPE, opdrachtgever Cinekid, Tividorfabriek & Jasper Bos Animation, 2012

bron: Cinekid

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Cinekid opent 16 oktober 2013 het 27ste festival in de Amsterdamse Westergasfabriek met de spannende familiefilm Eskil & Trinidad (2013) uit Zweden.
Geregisseerd door Stephan Apelgren, die eerder onder andere de populaire detectiveserie Wallander regisseerde.


Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=1Sr6Xx9umdc

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.Eskil & Trinidad (2013)

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Cinekid gaat morgen van start!

HET MEDIAFESTIVAL VOOR DE JEUGD! | Cinekid

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Het leven volgens Nino beste kinderfilm van het jaar

(afbeelding)


Gisteravond zijn de Cinekid publieks- en juryprijzen 2014, in de categorieën film, televisie en nieuwe media uitgereikt in Amsterdam. De Zuid-Afrikaanse film Felix won maar liefst twee prijzen: Beste Kinderfilm Publieksprijs en de MovieZone Cinekid Award, een kinderjuryprijs.
De openingsfilm van het festival, Het leven volgens Nino, is gekozen door de jury als Beste kinderfilm. Jongens is de winnaar van de Beste Nederlandse Familiefilm Juryprijs.

Beste Kinderfilm (Cinekid Leeuw Juryprijs € 15.000,-)
Het Leven volgens Nino (2014) / Simone van Dusseldorp / Nederland

Beste Kinderfilm (Cinekid Leeuw Publieksprijs € 7.500,-)
Felix (2013) / Roberta Durrant / Zuid-Afrika

Beste Nederlandse Familiefilm (Cinekid Leeuw Juryprijs € 7.500,-)
Jongens (2014) / Mischa Kamp / Nederland

Beste Nederlandse Familiefilm (Cinekid Leeuw Publieksprijs)
Rabarber (2014) / Mark de Cloe / Nederland

MovieZone Cinekid Award (Kinderjuryprijs € 1.500,-)
Felix (2013) / Roberta Durrant / Zuid-Afrika

Beste korte Europese animatiefilm (Cinekid Leeuw Juryprijs)
Pitt and Weem (2014) - imdb.com / Nigel Cutler / Verenigd Koninkrijk

bron: Cinekid

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://vimeo.com/140398808

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.Programmakrant festival 2015

Cinekid Amsterdam: 17 t/m 23 oktober
Cinekid op locatie: 17 oktober t/m 1 november

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
https://www.moviemeter.nl/images/cover/1118000/1118908.300.jpg?cb=1536342614

VECHTMEISJE wint prijzen op Cinekid Festival

De speelfilm Vechtmeisje (2018) is in de prijzen gevallen op Cinekid Festival. De film heeft zowel de juryprijs als de publieksprijs in de categorie Beste Nederlandse Familiefilm in de wacht gesleept en heeft daarmee twee Cinekid Leeuwen gewonnen. De prijzen werden gisteravond in ontvangst genomen door regisseur Johan Timmers en producenten Jan van der Zanden en Ineke Kanters in het Westergastheater in Amsterdam.

Regisseur Johan Timmers over het winnen van de Cinekid Leeuwen: "Ik ben erg blij met de mooie reacties op de film. En deze prijzen zijn natuurlijk de grote kers op de slagroomtaart! Eigenlijk zijn de prijzen vooral voor hoofdrolspeelsters Aiko en Noa; hun energie, lol en kracht maakt de film tot wat hij is.”

Vechtmeisje draait sinds 18 oktober 2018 in de Nederlandse bioscopen en ging eerder dit jaar in première op het Nederlands Film Festival.

(persbericht)

Zag er gister in GroningerForum gezellig uit. Kwam in de foyer al gauw een kikker-naspelend meiske langs duurde ook een stuk langer dan gewoonlijk voor de zaal opgeruimd en schoongemaakt was

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
https://www.moviemeter.nl/images/cover/1119000/1119678.300.jpg?cb=1570439162

Kapsalon Romy op Cinekid ui­tge­roe­pen tot beste Neder­landse familie­film - Filmkrant

De Filmkrant schreef:
Gisterenavond zijn tijdens Cinekid de prijzen voor de jeugdfilms uitgereikt. Kapsalon Romy kreeg de prijs voor beste Nederlandse familiefilm. Het Vlaams-Nederlandse Binti kreeg de Cinekid Leeuw voor Beste Kinderfilm.
De publieksprijzen gingen naar de Zweedse komedie Sune vs. Sune en Mijn bijzonder rare week met Tess.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
34ste editie Cinekid waaiert uit - Sterke meisjesrollen in internationale competitie - Filmkrant

Filmkrant schreef:
Zoals te verwachten viel heeft ook Cinekid vanwege corona gekozen voor een hybride vorm – op locatie en online. Een overkoepelend thema ontbreekt dit jaar in dit internationaal belangrijke kinderfilmfestival, maar dat wil niet zeggen dat er niet veel te ontdekken valt. Zoals de openingsfilm Calamity, een prachtige animatie die een onafhankelijke geest ademt.


Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=nXOCi7491aU

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
https://www.moviemeter.nl/images/cover/1128000/1128510.300.jpg?cb=1601625107

Jackie en Oopjen win­naar Cine­kid Gouden Leeuw - Filmkrant

Filmkrant schreef:
Jackie en Oopjen is de winnaar van de Cinekid Gouden Leeuw voor Beste Nederlandse Kinderfilm. De film van Annemarie van de Mond won eerder dit jaar ook de Heart-on Award van het Busan International Kids and Youth Film Festival in Zuid-Korea. In de Cinekid-competitie dongen in totaal elf films mee naar de prijs.
Cinekid-openingsfilm Calamity van Rémi Chayé werd bekroond met de Cinekid Leeuw voor Beste Kinderfilm. Echte Mannen van Benjamin Parent kreeg de Cinekid Leeuw Jeugdjuryprijs. The Crossing van Johanne Helgeland en de documentaire Amira van Elza Jo Tratlehner zijn door het publiek gekozen tot beste internationale en beste Nederlandse kinderfilm.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:15 uur

geplaatst: vandaag om 08:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.