• 159.509 films
 • 9.818 series
 • 29.120 seizoenen
 • 608.829 acteurs
 • 355.351 gebruikers
 • 8.900.883 stemmen
Avatar
 

Cinekid

zoeken in:
avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

De Cinema Junior-film KNETTER van regisseur Martin Koolhoven zal het Cinekid Filmfestival 2005 openen. Dit festival vindt jaar plaats van 23 tot 30 october 2005 in Amsterdam.

bron: Lemming Film


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Cinekid opent in Verkadefabriek

Het 19de Cinekidfestival wordt zaterdag 15 oktober met de wereldpremière van de Nederlandse jeugdfilm Knetter geopend in de Verkadefabriek in Den Bosch.

In Knetter spelen onder anderen Carice van Houten,Daan Schuurmans en Judith Bovenberg mee. De regie is van Martin Koolhoven, die momenteel veel succes heeft met Het Schnitzelparadijs.

Na de wereldpremière in Den Bosch gaat Knetter samen met de acteurs op toernee langs de Cinekidlocaties Nijmegen (Lux),Maastricht (Lumière), Haarlem (De Filmschuur, Enschede (Concordia Cinema) en Rotterdam (De Lantaren/Venster).

bron: NOS teletekst 404

Festivalsite: http://www.cinekid.nl


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Cinekidprijs naar Knetter

(afbeelding)

Bonnie (Jesse Rinsma) met haar olifant (Foto: Lemming Film/A-Film/Victor Arnolds)

Op het kinderfilmfestival Cinekid hebben kinderen zowel de Nederlandse film Knetter als de Noorse productie Vrienden voor het leven gekozen als de beste kinderfilm van het jaar. De makers van de films moeten de 15.000 euro delen.

Knetter, van filmmaker Martin Koolhoven, gaat over het meisje Bonnie dat een olifant als huisdier krijgt. In de film spelen onder meer Daan Schuurmans en Carice van houten mee. Bonnie wordt gespeeld door Jesse Rinsma.

De Noorse film Vrienden voor het leven van Arne Lindtner Naess vertelt het verhaal van de 12-jarige Peter die verhuist naar het platteland en daar de zorg op zich neemt van een mishandelde hond.

De 15.000 euro die de vakjury mocht weggeven, ging naar de Russische film De kleine Italiaan van Andrei Kravchuk over een adoptiekind. Deze film is ook de Russische inzendig voor de Oscars, de Amerikaanse filmprijzen die begin volgend jaar worden uitgereikt.

De jury gaf een eervolle vermelding aan de Ierse film The Mighty Celt en de Iraanse productie Hayat.

bron: NOS journaal


avatar van Wouter

Wouter

 • 18615 berichten
 • 2981 stemmen

En nog 1:

"'Knetter' wint Cinekid-prijs in Hilversum

De Nederlandse film 'Knetter' won afgelopen zondag de prijs van de Hilversumse Kinderjury van het Cinekid-festival in Filmtheater Hilversum. De zevenkoppige jury bestond dit jaar helemaal uit meisjes (er hadden zich geen jongens aangemeld) bekeek alle vijf films die tijdens Cinekid hun Nederlandse première beleefden. Ook de kinderen die deze films kwamen kijken, mochten hun mening geven door middel van een puntenkaartje. Na telling van de stemmen bleek de Publieksprijs te zijn gewonnen door de Deense film 'Zafir' (over een meisje en haar paard).

Ook in Amsterdam, waar een jury van filmprofessionals de films beoordeelde tijdens de hoofd-versie van het Cinekidfestival, won 'Knetter' de hoofdprijs. Deze film van Martin Koolhoven (die ook net 'Het schnitzelparadijs' afleverde) gaat over het meisje Bonnie en haar moeder die op sommige momenten so down is dat ze niet uit bed wil komen, en dan weer zo hyperactief en gek. Bonnie wil graag een broertje of een zusje, maar dan zal haar moeder toch eerst weer een nieuwe vriend moeten vinden. Hoofdrollen worden gespeeld door Jesse Rinsma, Carice van Houten en Daan Schuurmans. De film werd o.a. in Hilversum en Laren opgenomen. Zo zijn de Godelindeschool aan de Mozartlaan en de Larense Brink duidelijk te herkennen.

'Knetter' draait de hele maand november in Filmtheater Hilversum (op zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag). De film 'Zafir' is daar vanaf half december weer te zien. De juryrapporten zijn na te lezen op de site van het Filmtheater: www.filmtheaterhilversum.nl."


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

'De Daltons' openen Cinekid

Het Cinekid Festival opent op zaterdag 13 oktober met het televisiedrama De Daltons, de jongensjaren, het vervolg op de populaire VPRO jeugdserie uit 1999. De Daltons, de jongensjaren is jeugddrama van hoge kwaliteit. De serie is op film gedraaid en aan scenario en regie zijn veel aandacht en tijd besteed. Cinekid opent voor het eerst in zijn geschiedenis met televisiedrama en hoopt met deze opening dit kwetsbare genre extra te ondersteunen.

In de nieuwe serie volgen we opnieuw de belevenissen van de familie met een speciale focus op Tim (Mick Mulder). Hij is inmiddels veertien jaar en moet opboksen tegen zijn broer Jelle (Dajo Hogeweg) en oudste broer Erik (Matthijs van de Sande Bakhuizen). Er valt een nieuwe wereld te ontdekken. Alleen is het leven nu een stuk minder eenvoudig dan zeven jaar geleden. Het gezin moet verhuizen uit de Daltonstraat en Tim heeft last van hormonen, school en een lichaam dat niet altijd meewerkt. Met enige afgunst kijkt hij zo nu en dan naar zijn jongste broertje Daan, die met zijn zeven jaar even oud is als Tim destijds, in de eerste serie.

De Daltons won vele (inter)nationale prijzen - Prix Jeunesse, de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek, een eervolle vermelding van de Nipkowjury - en werd genomineerd voor een internationale Emmy Award.

Alle rollen worden gespeeld door dezelfde acteurs, die net als hun alter-ego's zelf zeven jaar ouder zijn geworden. Dit zijn: Mick Mulder (Tim), Matthijs van de Sande Bakhuizen (Erik), Dajo Hogeweg (Jelle), Rick Hartjes (Gijs-Jan), Peter Blok (pap), Carine Crutzen (mam) en Joke Tjalsma (moeder Gijs-Jan). Het scenario is opnieuw geschreven door Robert Alberdingk Thijm, die net als Tim opgroeide tussen drie broers en nu de herinneringen aan zijn puberteit als uitgangspunt heeft genomen. Rita Horst tekent weer voor de regie en werkt grotendeels met hetzelfde team als zeven jaar geleden.

De Daltons, de jongensjaren werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.

Het volledige programma van Cinekid is vanaf 10 september beschikbaar op www.cinekid.nl. Het festival vindt dit jaar plaats op Cultuurpark Westergasfabriek en in The Movies. In Amsterdam is Cinekid van 14 t/m 21 oktober. Cinekid op Locatie vindt plaats van 14 tot en met 28 oktober door heel Nederland.

Bron: Cinekid / Oene Kummer


avatar van tovenaar

tovenaar

 • 6723 berichten
 • 0 stemmen

Ponyo on the Cliff by the Sea (Gake no ue no Ponyo), de nieuwe animatiefilm van Hayao Miyazaki, gaat in première op de opening van Cinekid. Hayao Miyazaki is een van de bekendste makers van Japanse tekenfilms. In 2003 ontving zijn film Spirited Away (2001) de Oscar Beste Geanimeerde Film en Howl's Moving Castle (2004) kreeg een Oscarnominatie in 2006. Het festival wordt zaterdag 18 oktober officieel geopend door minister Plasterk.

Ponyo on the Cliff by the Sea is in één maand tijd uitgegroeid tot een van de meest populaire Japanse films. De film vertelt over de vriendschap tussen een vijfjarig jongetje en het kleine goudvisje Ponyo, dat maar één droom heeft: mens worden. De handgetekende animatie Ponyo leverde al meer dan 100 miljoen dollar op en duizenden Japanners hebben de titelmelodie als beltoon gedownload.

Terugkerend thema in Miyazaki's werk is de relatie van de mens met natuur en technologie. De hoofdpersonen zijn vaak sterke onafhankelijke meisjes of jonge vrouwen en de schurken worden neergezet als dubbelzinnige karakters die ook het goede in zich hebben.

Bron: Cinekid

15 september wordt het complete programma bekend gemaakt op de website van Cinekid.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Cinekid, het jaarlijkse Film-, Televisie- en Nieuwe-Mediafestival voor de jeugd maakte deze week de programmering bekend.

Enkele hoogtepunten zijn Tim Burtons nieuwste 3D film FrankenWeenie, een retrospectief van alle Harry Potterfilms en eregast Guus Kuijer die onlangs de Astrid Lindgrenprijs ontving.

Met vele nagesprekken en masterclasses gegeven door acteurs en makers en met het 1200m2 grote MediaLab belooft het een bijzondere editie te worden.

Het Amsterdamse festival vindt plaats van 17 t/m 26 oktober in de Westergasfabriek, EYE en The Movies.

Op de site staat het volledige programma. Het bevat een ruim aanbod van films, documentaires, televisieseries, interactieve installaties, games, workshops en masterclasses. In 26 Nederlandse steden is er tijdens de herfstvakantie ook ‘Cinekid op Locatie’ met een speciale selectie Cinekidfilms, workshops en installaties.

http://www.cinekid.nl/festival


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Gisteravond zijn de Cinekidprijzen 2012 uitgereikt tijdens de prijsuitreiking in Amsterdam.

Kindsterren uit bekende Nederlandse films en televisieseries die op Cinekid te zien waren, reikten de prijzen uit. De grote winnaar van de avond is de Franse animatiefilm Ernest et Célestine (2012) die zowel de jury- als publieksprijs voor Beste Internationale Kinderfilm won.

Brammetje Baas (2012) is de winnaar van de Beste Nederlandse Film Juryprijs. Door de stemmen van de kinderen is Mees Kees (2012) de winnaar van de publieksprijs voor Beste Nederlandse film. De prijsuitreiking is de afsluiting van het 26ste Cinekid Festival.

Beste Internationale Film:

(afbeelding)

Bernard van Leer Foundation Beste Internationale Kinderfilm (Cinekidleeuw, Publieksprijs):

Ernest et Célestine (2012), Benjamin Renner, Stéphane Aubier, Vincent Patar / Frankrijk

Beste Internationale Kinderfilm (Cinekidleeuw Juryprijs):

Ernest et Célestine (2012), Benjamin Renner, Stéphane Aubier, Vincent Patar / Frankrijk

MovieSquad Beste Internationale Kinderfilm (Kinderjuryprijs):

Milo (2012), Berend Boorsma, Roel Boorsma / Ierland, Nederland

Beste Nederlandse Film:

UPC Beste Nederlandse Kinderfilm (Juryprijs):

Brammetje Baas (2012) van Anna van der Heide

Beste Nederlandse Kinderfilm (Publieksprijs):

Mees Kees (2012) van Barbara Bredero

Beste Nederlandse Televisieprogramma:

UPC Gouden Kinderkast (Juryprijs):

MIJN VADER IS…, Jack Valkering, 2011, VPRO

Cinekid Kinderkast Non-fictie (Juryprijs):

MIJN VADER IS…, Jack Valkering, 2011, VPRO

Cinekid Kinderkast Non-fictie (Publieksprijs):

CHECKPOINT, Jan Pool en Wouter Peters, 2011, EO

Cinekid Kinderkast Fictie (Juryprijs):

HOE OVERLEEF IK…, Remy van Heugten en Ties Schenk, 2011, AVRO

Cinekid Kinderkast Fictie (Publieksprijs):

Mina Moes (2011), Mirjam de With, VPRO (bekijk de film online)

Beste Nieuwe Media productie:

Beste Nieuwe Media Productie (Juryprijs):

PAPIRIA, opdrachtgever Kinderboekenmuseum, Kiss the Frog / Grob Enzo / Platvorm / Rapenburg Plaza / Joost de Bleij BV / Kloosterboer Decor, 2012

Beste Nieuwe Media Productie (Publieksprijs):

SPRONG IN ’T DIEPE, opdrachtgever Cinekid, Tividorfabriek & Jasper Bos Animation, 2012

bron: Cinekid


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Cinekid opent 16 oktober 2013 het 27ste festival in de Amsterdamse Westergasfabriek met de spannende familiefilm Eskil & Trinidad (2013) uit Zweden.

Geregisseerd door Stephan Apelgren, die eerder onder andere de populaire detectiveserie Wallander regisseerde.

Eskil & Trinidad (2013)


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Cinekid gaat morgen van start!

HET MEDIAFESTIVAL VOOR DE JEUGD! | Cinekid


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Het leven volgens Nino beste kinderfilm van het jaar

(afbeelding)

Gisteravond zijn de Cinekid publieks- en juryprijzen 2014, in de categorieën film, televisie en nieuwe media uitgereikt in Amsterdam. De Zuid-Afrikaanse film Felix won maar liefst twee prijzen: Beste Kinderfilm Publieksprijs en de MovieZone Cinekid Award, een kinderjuryprijs.

De openingsfilm van het festival, Het leven volgens Nino, is gekozen door de jury als Beste kinderfilm. Jongens is de winnaar van de Beste Nederlandse Familiefilm Juryprijs.

Beste Kinderfilm (Cinekid Leeuw Juryprijs € 15.000,-)

Het Leven volgens Nino (2014) / Simone van Dusseldorp / Nederland

Beste Kinderfilm (Cinekid Leeuw Publieksprijs € 7.500,-)

Felix (2013) / Roberta Durrant / Zuid-Afrika

Beste Nederlandse Familiefilm (Cinekid Leeuw Juryprijs € 7.500,-)

Jongens (2014) / Mischa Kamp / Nederland

Beste Nederlandse Familiefilm (Cinekid Leeuw Publieksprijs)

Rabarber (2014) / Mark de Cloe / Nederland

MovieZone Cinekid Award (Kinderjuryprijs € 1.500,-)

Felix (2013) / Roberta Durrant / Zuid-Afrika

Beste korte Europese animatiefilm (Cinekid Leeuw Juryprijs)

Pitt and Weem (2014) - imdb.com / Nigel Cutler / Verenigd Koninkrijk

bron: Cinekid


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Programmakrant festival 2015

Cinekid Amsterdam: 17 t/m 23 oktober

Cinekid op locatie: 17 oktober t/m 1 november


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

https://www.moviemeter.nl/images/cover/1118000/1118908.300.jpg?cb=1536342614

VECHTMEISJE wint prijzen op Cinekid Festival

De speelfilm Vechtmeisje (2018) is in de prijzen gevallen op Cinekid Festival. De film heeft zowel de juryprijs als de publieksprijs in de categorie Beste Nederlandse Familiefilm in de wacht gesleept en heeft daarmee twee Cinekid Leeuwen gewonnen. De prijzen werden gisteravond in ontvangst genomen door regisseur Johan Timmers en producenten Jan van der Zanden en Ineke Kanters in het Westergastheater in Amsterdam.

Regisseur Johan Timmers over het winnen van de Cinekid Leeuwen: "Ik ben erg blij met de mooie reacties op de film. En deze prijzen zijn natuurlijk de grote kers op de slagroomtaart! Eigenlijk zijn de prijzen vooral voor hoofdrolspeelsters Aiko en Noa; hun energie, lol en kracht maakt de film tot wat hij is.”

Vechtmeisje draait sinds 18 oktober 2018 in de Nederlandse bioscopen en ging eerder dit jaar in première op het Nederlands Film Festival.

(persbericht)


avatar van Richardus

Richardus

 • 1695 berichten
 • 864 stemmen

Zag er gister in GroningerForum gezellig uit. Kwam in de foyer al gauw een kikker-naspelend meiske langs duurde ook een stuk langer dan gewoonlijk voor de zaal opgeruimd en schoongemaakt was


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

https://www.moviemeter.nl/images/cover/1119000/1119678.300.jpg?cb=1570439162

Kapsalon Romy op Cinekid ui­tge­roe­pen tot beste Neder­landse familie­film - Filmkrant

De Filmkrant schreef:

Gisterenavond zijn tijdens Cinekid de prijzen voor de jeugdfilms uitgereikt. Kapsalon Romy kreeg de prijs voor beste Nederlandse familiefilm. Het Vlaams-Nederlandse Binti kreeg de Cinekid Leeuw voor Beste Kinderfilm.

De publieksprijzen gingen naar de Zweedse komedie Sune vs. Sune en Mijn bijzonder rare week met Tess.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

34ste editie Cinekid waaiert uit - Sterke meisjesrollen in internationale competitie - Filmkrant

Filmkrant schreef:

Zoals te verwachten viel heeft ook Cinekid vanwege corona gekozen voor een hybride vorm – op locatie en online. Een overkoepelend thema ontbreekt dit jaar in dit internationaal belangrijke kinderfilmfestival, maar dat wil niet zeggen dat er niet veel te ontdekken valt. Zoals de openingsfilm Calamity, een prachtige animatie die een onafhankelijke geest ademt.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

https://www.moviemeter.nl/images/cover/1128000/1128510.300.jpg?cb=1601625107

Jackie en Oopjen win­naar Cine­kid Gouden Leeuw - Filmkrant

Filmkrant schreef:

Jackie en Oopjen is de winnaar van de Cinekid Gouden Leeuw voor Beste Nederlandse Kinderfilm. De film van Annemarie van de Mond won eerder dit jaar ook de Heart-on Award van het Busan International Kids and Youth Film Festival in Zuid-Korea. In de Cinekid-competitie dongen in totaal elf films mee naar de prijs.

Cinekid-openingsfilm Calamity van Rémi Chayé werd bekroond met de Cinekid Leeuw voor Beste Kinderfilm. Echte Mannen van Benjamin Parent kreeg de Cinekid Leeuw Jeugdjuryprijs. The Crossing van Johanne Helgeland en de documentaire Amira van Elza Jo Tratlehner zijn door het publiek gekozen tot beste internationale en beste Nederlandse kinderfilm.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Cinekid naar nieuwe loca­tie in Am­ster­dam Noord - Filmkrant

Filmkrant schreef:

Cinekid verhuist voor de 35ste editie naar Amsterdam Noord. De hoofdlocatie ligt van 13 tot en met 31 oktober bij Pathé Amsterdam Noord. Daarnaast worden er – weer als vanouds – voorstellingen georganiseerd in veertig steden in heel Nederland. ’s Werelds grootste kinderfilm- en mediaplatform opent met de wereldpremière van Captain Nova.

De verhuizing van Cinekid is vooral ingegeven door praktische overwegingen. De nieuwe locatie is met de Noord/Zuid-metrolijn een stuk makkelijker te bereiken dan het Westergasterrein, dat voorheen de hoofdlocatie vormde.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Cinekid 2021: Dome-vertoning en The Miracle Basket - Filmkrant

Filmkrant schreef:

Met een speciale screening in de koeplbioscoop van Planetarium Artis en een aards VR-project biedt het programma van Cinekid dit jaar twee uiteenlopende vormen van onderdompeling.

Cinekid presenteert The Miracle Basket in samenwerking met IDFA’s DocLab. Volgende maand zal deze VR ook daar te zien zijn.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

https://weserv.moviemeter.nl/?url=https://www.moviemeter.nl/images/cover/1139000/1139151.300.jpg?cb=1633510589

Captain Nova grote winnaar Cinekid 2021 - Filmkrant

Filmkrant schreef:

Cinekid opende vorige week met Maurice Trouwborsts familie-scifi Captain Nova, en aan het eind van het festival is de film gisteren ook als grote winnaar uit de bus gekomen.

“Ik wilde de toekomst tonen, laten zien dat die klimaatwaarschuwingen geen bullshit zijn”, stelde regisseur Maurice Trouwborst in ons interview over zijn scienfictionfilm Captain Nova. Die boodschap wordt nu miscshien nog iets breder verspreid, doordat de film als grote winnaar van Cinekid 2021 uit de bus kwam. Trouwborsts film won zowel de prijs voor Beste Nederlandse Kinderfilm als de hoofdprijs van het festival.

Alle winnaars op een rij

Beste Kinderfilm: Captain Nova, Maurice Trouwborst

Beste Nederlandse Kinderfilm: Captain Nova, Maurice Trouwborst

Beste Jeugdfilm: Nachtwoud (Nachtwald), André Hörmann & Katrin Milhahn

Beste Nederlandse Korte Animatie: Spiegeling, Sanna de Vries

Beste Nederlandse Korte Live-Action: Vlekkeloos, Emma Branderhorst

Beste Nederlandse Korte Documentaire: Waarom bleef je niet voor mij?, Milou Gevers

Beste Internationale Korte Animatie: Koninklijke klanken (Zvuky spoza lúky), Filip Diviak

Beste Internationale Korte Live Action: Het beste orkest ter wereld (The Best Orchestra in the World), Henning Backhaus

Beste Nederlandse Non-Fictieserie: De dikke data show, Emiel Strzeszewski

Beste Nederlandse Fictieserie: Kabam!, Elisabeth Hesemans

Cinekid Game & App Award: Traffic Jams

Eurimages Co-Production Development Award: Ik heb per ongeluk een boek geschreven, Nora Lakos

Filmmore Post-Production Award: Idje wil niet naar de kapper, Michael Middelkoop


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Nieuwe pro­gram­meur en marke­teer voor Cinekid - Filmkrant

Filmkrant schreef:

Cinekid heeft twee ervaren krachten toegevoegd aan het team. Hidde de Vries wordt het nieuwe Hoofd Filmprogrammering. Mirella Boumans treedt aan als Hoofd Marketing.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Openingsfilm Cinekid 12 oktober 2022:

Totem (2022) - vanaf 13 oktober te zien in de bioscopen


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Cinekid 2022 - Filmkrant

Filmkrant schreef:

De herfstvakantie is in aantocht, en daarmee ook Cinekid Festival. Dit internationaal toonaangevende kinderfilmfestival verrast kinderen in het hele land opnieuw met de nieuwste internationale en Nederlandse films. Een kleine vooruitblik met Hidde de Vries, sinds februari hoofd films en series bij het festival.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Cinekid Industry Forum - Filmkrant

Filmkrant schreef:

Op het Cinekid Industry Forum, een ontmoetingsplek voor internationale professionals uit alle hoeken van de jeugdfilmbranche, dook een middagsessie in de link tussen humor en hoop.

Wie het aanbod van Cinekid een beetje kent weet dat zware onderwerpen niet geschuwd hoeven te worden in kinderfilms. Verlies van een dierbare, alleenstaande ouders, discriminatie, het zijn zomaar een paar zaken die met zekere regelmaat terugkomen. Dus belangrijke kwestie: hoe geeft je bij al dat realisme de jonge kijkers toch een positief uitzicht?


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Voor de ‘moeder’ van Cinekid stonden de makers van kinderfilms altijd op één - volkskrant.nl

Volkskrant schreef:

Op de voorgrond treden vond Elly Engel onnodig. Onder leiding van haar projectbureau groeide Cinekid uit tot het grootste filmfestival voor kinderen ter wereld. Interviews gaf ze zelden; het draaide om de makers, die kregen de ruimte om groot te worden.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Jippie No More! is de openingsfilm van Cinekid 2023 - hollandfilmnieuws.nl

Holland Film Nieuws schreef:

De 37e editie van Cinekid Festival opent zondag 15 oktober met de wereldpremière van de Nederlandse familiefilm Jippie No More! In de film van regisseur Margien Rogaar zijn tijdens de voorbereiding op een huwelijk de leden van hetzelfde gezin allemaal op een andere manier met de liefde bezig.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Cinekid wil meer ruimte voor kinderfilm - Filmkrant

Filmkrant schreef:

Zondag gaat de 37ste editie van Cinekid van start. In een week tijd worden op veertig locaties door heel Nederland 60.000 kinderen bereikt, die zo eens iets anders zien dan TikTok-filmpjes. Buiten het festival is het minder goed gesteld met de zichtbaarheid van kwalitatief hoogstaande kinderfilms, stelt directeur Heleen Rouw.avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 71405 berichten
 • 5674 stemmen

Linda wil kip! en Jippie no more! winnaars van Cinekid 2023 - hollandfilmnieuws.nl

Holland Film Nieuws schreef:

Woensdag zijn op het Cinekid Festival de prijzen voor beste films, series, game en app voor kinderen uitgereikt. De Franse animatiefilm Linda wil kip! won daarbij de Cinekid Leeuw voor beste internationale kinderfilm. Als beste Nederlandse jeugdfilm kwam Kiddo uit de bus en openingsfilm Jippie no more! kreeg de speciale juryprijs.

In Linda wil kip! van regisseurs Chiara Malta en Sébastien Lauerbach vinden een moeder en een dochter elkaar in een doldwaze jacht om een kip te kopen. De film zal in een Nederlands gesproken versie hier uitgebracht worden.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.