menu

Overig / Algemeen / Sigaretten, sigaren en andere rookwaar

zoeken in:
avatar van Hannibal
En nu lijkt het weer alsof mensen "over het algemeen" wél last hebben van mensen die roken. Als roker pas ik me aan iedereen aan. Ik rook nooit in de buurt van andere mensen die daar eventueel last van zouden kunnen hebben. Ik rook ook nooit in de buurt van kinderen. Het is ook niet de schuld van de sigaret, maar van degene die hem opsteekt in de buurt van anderen zonder rekening te houden met mensen die dat niet op prijs stellen. Ik vind dat je je als roker aan iedereen moet aanpassen. Het is tenslotte je eigen verslaving, en dan moet je er ook maar een beetje moeite voor doen. Niemand hoeft er last van te hebben. Ik denk dat de meeste rokers er net zo over denken. Met drank is dat anders: Mensen die teveel drinken zullen minder rekening houden met anderen, omdat het denkvermogen wordt aangetast.
Ik ben het dus ook met Onderhond en Boordappel eens dat iedereen maar doet wat ie wil zolang anderen er maar geen last van hebben.
Als ik een hele zak chips leeg eet, heb ik daar ook alleen mezelf mee, omdat het alleen mijn buik is die daar dikker van wordt.

Onderhond schreef:

Dionysos: je bedoelt ongetwijfeld onverschilligheid ipv misantropie.


Eigenlijk bedoelde ik puberaal rancuneus gezwets, maar ik wilde beleefd blijven.

avatar van U-96
Eigenlijk bedoelde ik puberaal rancuneus gezwets, maar ik wilde beleefd blijven.

Lul toch niet zo stom. Je doet net alsof je hier de oude wijze bent die mij zo goed lijkt te kennen.

Ik rook helemaal nie, ik vindt het ech vies!

Als een ander wil roken, moe die natuurlijk zelf weten. Tis nie sow dat ik er last van heb of me der aan stoor.

Ramon K
Ik rook ook nooit in de buurt van kinderen. Het is ook niet de schuld van de sigaret, maar van degene die hem opsteekt in de buurt van anderen zonder rekening te houden met mensen die dat niet op prijs stellen.


Ik houd er veelal ook rekening mee, maar ik vind niet dat de roker zich stellig aan iedereen moet aanpassen. Houd je er niet van om je in het gezelschap van rokers en zuipers te bevinden? Je kunt dan ook zelf de kamer verlaten. Rokers zijn verdomme toch geen outcasts?

avatar van ThaMovieVoter
Ik denk eerder dat niet-rokers tegenwoordig de outcasts zijn

avatar van speedy23
Zeggen de rokers.

Dustyfan
Ramon, ik ben het met je eens. Roerend zelfs.

FisherKing
Zelfs Indianen rookten hun vijand de tent uit

sydney
Dit moet ik onthouden.

FisherKing
dit was in het kader van de vredespijpen

En big Chiefs die de uiterst vijandige US boeren op zich af zagen komen.

Waar maakt iedereen zich eigenlijk zo druk om:

"Who's done more research than the good people at the American Tobacco Industry? They say its harmless. Why would they lie? If you're dead, you can't smoke."

En wie weet het nou beter dan Roy Munson?

avatar van gemaster
Niemand. Roy Munson is mijn held. Jammer van die verloren finale.

avatar van Yekezzez
Gisteren ben ik voor het eerst gestopt met roken. Na tien jaar is het mooi geweest.

avatar van kos
kos
Sterkte .

Yekezzez schreef:
Gisteren ben ik voor het eerst gestopt met roken. Na tien jaar is het mooi geweest.
Sterkte!!

us_raider
U-96 schreef:
(quote)

Ik kan er verder wel tegen. Maar Bullit blijkt (als enige energiedrank) een bepaalde vitaminegroep van de afgelopen 3 dagen helemaal af te breken en overmatig gebruik is van zichzelf helemaal niet goed.
Maar 1 blikje geeft meteen vol energie, en zeer duidelijk merkbaar ook.

Laatst toen ik naar Tsjechie ben geweest heb ik 10 blikjes ingeslagen en binnen een aantal uren had ik ze op. Vervolgens ook nog wat blikjes bier en meer dan 24 uur geen slaap.
Ik kreeg die avond in het hotel toch een energie-bui en een vreetkick.
Een zeer mooie ervaring en voor herhaling vatbaar!

Ik rook trouwens niet en ik ga het ook nooit doen.

Reinbo
Yekezzez schreef:
Gisteren ben ik voor het eerst gestopt met roken. Na tien jaar is het mooi geweest.


Vlohouden! Stoppen is niet moeilijk, deed ik vroeger ruim 30 keer per dag, ben nu 7 jaar geleden voor het laatst gestopt, nu is de truc om er nooit meer aan te beginnen.

Had nooit eerder een 'niet meer beginnen mt roken' poging ondernomen, dus als je voor het laatst wilt stoppen doe het dan ook, anders wordt het steeds lastiger.

PS. Als je zin in een sigaret hebt is die zin meestal na enkele seconden weer voorbij, gewoon steeds even doorzetten en nooit, maar dan ook nooit toegeven aan die trek, hij verdwijnt vanzelf steeds langer, maar gaat nooit echt weg. Na 7 jaar heb ik soms nog steeds zin een een sigaret en steeds moet ik er geen opsteken, want dan rook ik binnen een week weer een pakje.....

FisherKing
Wijze praat.

avatar van speedy23
Yekezzez schreef:
Gisteren ben ik voor het eerst gestopt met roken. Na tien jaar is het mooi geweest.

Veel sterkte man. Stoppen met roken is een unieke ervaring. Onderstaand bericht heb ik een jaar geleden al een keertje gepost.

speedy23 schreef:
Ik heb 29 jaar gerookt (van 1969 tot 9 mei 1998). Op het laatst rookte ik 2 pakken Gauloises filter (25 per pak hier in België). Het waren ongeveer de zwaarste die hier te koop zijn.
Toen kwam er een longspecialist aan te pas. Ik had nog 29% longinhoud. Die beloofde mij dat, als ik verder rookte, voor mijn 50ste aan een zuurstofapparraat zou liggen. Ik heb nooit meer gerookt, terwijl ik daarvoor misschien al 20 maal 'gestopt' was. Ik geloof dat het de psychologische schok was.
Nu kom ik aan een longinhoud tussen de 65 en 70%, heb zeer veel last van chronische bronchitis en werkt de helft van de antibiotica's niet meer bij mij. Door de veelvuldige onderzoeken en longspoelingen is met de scanner aan het licht gekomen dat ik lijd aan het syndroom van Mounier-Kuhn (aangeboren sterke verwijding van de kraakbeenringen om de luchtpijp en de hoofdaftakkingen daarvan), wat de infecties zeker niet ten goede komt.
Al bij al prijs ik mij nog een zeer gelukkig man, want voor hetzelfde geld was er misschien longkanker vastgesteld.
Wij leven in een democratie, maar hopelijk blijven jullie van die rookwaar af. Men steekt veel geld in zijn zak (reken eens hoeveel films je daarmee kan kopen), het is gezond voor jou en je omgeving en je hebt er geen vuiligheid van.
Ik kom nog uit de tijd dat men zei dat roken 'onschuldig' was en men 'een man' werd als men rookte. Wel, het roken is ongeveer het enige wat ik mij in mijn leven beklaagd heb, en wees maar zeker, ik heb veel gedaan.

avatar van Yekezzez
Thanks, het vervelendste zijn de ingebakken gewoontes. Toen ik vanmorgen wakker werd, ben ik in de zakken van mijn jas gaan voelen of daar nog sigaretten inzaten. Er heel even niet meer van bewust dat ik niet meer rook. Of dat je na iets gegeten te hebben, je arm automatisch naar achter grijpt.

Volhouden lukt zeker, maar het is niet het lekkerste gevoel op dit moment.

avatar van mikey
Roken is k*t. Ik rook zelf een pakje per dag en krijg daarop min. 5x te horen hoe erg het is dat mensen roken. Ik ben het er wel mee eens hoor. Lijkt me ook niet fijn al die rook in je toeter.

Sterkte Yekezzez

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
Met het geld dat je uitspaart kan je meer DVD's aanschaffen. Dat moet toch een goeie motivering zijn om niet te roken.

avatar van mikey
Film Pegasus schreef:
Met het geld dat je uitspaart kan je meer DVD's aanschaffen. Dat moet toch een goeie motivering zijn om niet te roken.
neuh

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
mikey schreef:
(quote)
neuh


rook jij dan maar verder, ik ga wel een filmpje kijken

avatar van mikey
Thanx. Heel soms rook ik ook tijdens een film

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
ik moet eigenlijk niet veel zeggen... ik rook wel niet, maar af en toe geniet ik wel van een streekbiertje tijdens de film. Ieder zijn ding, zolang je er niet iemand anders mee stoort. Vandaar dat ik ook het verbod op openbare plaatsen niet erg vind. Tenslotte heb je nog altijd de keus om buiten of thuis een sigaret op te steken. Roken op (binnen) in openbare plaats is als drinken (buiten) op de openbare weg. In de meeste gevallen komt het storend over.

avatar van dutchtuga
Ik rook zelf ook. Gelukkig niet al te veel (6 á 7 sigaretten per dag), maar zelfs dat kan teveel zijn voor me soms. Heb een beetje stressvolle periode achter de rug, geestelijk was ik ook niet helemaal 100% en ik heb een periode gehad van 2 weken ofzo dat ik vaak na een sigaret opgestoken te hebben begon te hyperventileren. Dat heb ik nu niet meer maar wel dat ik nerveus raak van een peuk. Vreemd, aangezien ik dit in het verleden niet echt had. Toch heb ik niet echt de behoefte om te stoppen. Op bepaalde momenten is een sigaretje gewoon erg lekker. Ik word eigenlijk ook steeds meer een gelegenheidsroker. Financieel vind ik dat prima want oh wat is roken toch duur als je het allemaal optelt. Ik woon sinds kort op mezelf en dat geld kan ik beter gebruiken voor andere belangrijkere zaken.

avatar van speedy23
Yekezzez schreef:
Volhouden lukt zeker, maar het is niet het lekkerste gevoel op dit moment.

Binnen enkele dagen zal je weer een fantastisch gevoel hebben door de zuivere lucht die je inademt.
Ik had ook nooit beseft dat door het roken mijn reukzin erg achteruit gegaan was. Na een tiental dagen kon ik bijvoorbeeld een sinaasappel ruiken die mijn dochter in een andere woonkamer zat te pellen.

Het is ook de 'klik' in je hoofd die je moet maken. Ik rookte dus twee pakken van 25 stokken per dag en ik had het gevoel dat ik na het stoppen met mijn handen geen blijf meer wist.
Anders zat er haast een ganse dag een sigaret tussen mijn vingers en plots niets meer.
Je hebt ook meteen veel meer tijd. Anders is het na het eten een sigaretje, voor je ergens binnengaat een sigaretje, enz... Als je rekent hoeveel tijd je overhoud.

Volhouden jong. Het is gezonder, je houd er veel geld aan over, je hebt er geen vuil meer van en je ruikt 1000 maal frisser. En niet te vergeten: het respect dat je van veel mensen krijgt, omdat je het aangekunt hebt om te stoppen met roken.

Veel niet-rokers beseffen echt niet hoe moeilijk het is om van deze verslaving af te komen.

avatar van soom
speedy23 schreef:

Veel niet-rokers beseffen echt niet hoe moeilijk het is om van deze verslaving af te komen.
Dat geloof ik niet... Iedereen die te maken heeft met rokende mensen en het gevecht ziet dat de rokende mensen leveren, zou dat wel kunnen beseffen lijkt mij.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:07 uur

geplaatst: vandaag om 06:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.