menu

Overig / Algemeen / Sigaretten, sigaren en andere rookwaar

zoeken in:
avatar van Yekezzez
Ik vind een sigaret het lekkerst als ik net gegeten heb. Ook kan ik ervan genieten bij een biertje, in de zon, op de fiets, tussen werkzaamheden om te ontspannen, als ik wakker word, voor het slapen gaan, in de auto, tijdens een gesprek, op het internet en tijdens en na een willekeurig spel. En jullie?

avatar van Chr.s
Nah, rook alleen hash

avatar van Purmerend
Wanneer eigenlijk niet?

avatar van Jorick
Tja, elke roker zal antwoorden: Na het eten of na de sex!

avatar van BoordAppel
En wie is er allemaal begonnen met roken omdat het stoer was?

avatar van Yekezzez
Hannibal schreef:
Waarom mag je die sigarenrook eigenlijk niet inhaleren? Wat heeft het dan voor zin om ze te roken, of is het puur om mensen in de buurt lastig te vallen met de stank?
Het mag wel, het is alleen niet aan te raden. Sigaren zijn vrij zwaar (Bevatten veel teer en nicotine) en het inhaleren lijdt tot een onprettige ervaring. Het nut van het roken van een sigaar: een goeie sigaar kan een lekkere volle smaak hebben. De rook rond laten gaan in je mond zorgt er op zich al voor dat er nicotine wordt opgenomen en is dus ook verslavend. Maar vergelijk het gebruik van een sigaar met wijn. Ook daar is de smaakervaring heel belangrijk. Je kunt sigaretten dus weer met bier vergelijken. (Light met Breezers als je wilt)

joyce.b
BoordAppel schreef:

En wie is er allemaal begonnen met roken omdat het stoer was?ik niet!

ik begon pas op mijn 18 en een halfde,en begon meteen met blowen.

van tabak of sigaret zelf krijg ik barstende koppijn.

avatar van speedy23
Ik heb 29 jaar gerookt (van 1969 tot 9 mei 1998). Op het laatst rookte ik 2 pakken Gauloises filter (25 per pak hier in België). Het waren ongeveer de zwaarste die hier te koop zijn.
Toen kwam er een longspecialist aan te pas. Ik had nog 29% longinhoud. Die beloofde mij dat, als ik verder rookte, voor mijn 50ste aan een zuurstofapparraat zou liggen. Ik heb nooit meer gerookt, terwijl ik daarvoor misschien al 20 maal 'gestopt' was. Ik geloof dat het de psychologische schok was.
Nu kom ik aan een longinhoud tussen de 65 en 70%, heb zeer veel last van chronische bronchitis en werkt de helft van de antibiotica's niet meer bij mij. Door de veelvuldige onderzoeken en longspoelingen is met de scanner aan het licht gekomen dat ik lijd aan het syndroom van Mounier-Kuhn (aangeboren sterke verwijding van de kraakbeenringen om de luchtpijp en de hoofdaftakkingen daarvan), wat de infecties zeker niet ten goede komt.
Al bij al prijs ik mij nog een zeer gelukkig man, want voor hetzelfde geld was er misschien longkanker vastgesteld.
Wij leven in een democratie, maar hopelijk blijven jullie van die rookwaar af. Men steekt veel geld in zijn zak (reken eens hoeveel films je daarmee kan kopen), het is gezond voor jou en je omgeving en je hebt er geen vuiligheid van.
Ik kom nog uit de tijd dat men zei dat roken 'onschuldig' was en men 'een man' werd als men rookte. Wel, het roken is ongeveer het enige wat ik mij in mijn leven beklaagd heb, en wees maar zeker, ik heb veel gedaan.

avatar van Purmerend
Mooi he precies tot 9 Mei!

avatar van Onderhond
Het stinkt.

avatar van BoordAppel
Het stinkt inderdaad . Het is slecht voor je. Het kost handen vol geld en het is alleen lekker omdat je verslaafd bent. Aan roken zijn gewoon geen voordelen te verzinnen dus ik begrijp niet waarom zo veel mensen het nog doen.

Er wordt trouwens ook veel gerookt in het tv-programma Voetbal Insite.

Ik ben benieuwd wat jullie van dit programma vinden?

avatar van Da Jando
Ik rook enkel hash&wiet zo nu en dan. Verder heb ik geen behoefte om te roken.

avatar van BoordAppel
En je moet elk jaar je huis weer overschilderen, dat is ook al een nadeel.

avatar van moviefreak#1
EmDee schreef:

Er wordt trouwens ook veel gerookt in het tv-programma Voetbal Insite.

Ik ben benieuwd wat jullie van dit programma vinden?


Daar mag toch niet meer worden gerookt ?

Blijf het een heel leuk programma vinden. Prachtig hoe Johan Derksen altijd die nutteloze quiz van Wilfred Genant afkraakt.

avatar van moviefreak#1
Ik rook ook al weer een jaartje of 10. Afgelopen zomer kwam ik er achter dat ik 2 pakjes filtersigaretten per dag aan het oproken was en ben toen met onmiddelijke ingang gestopt. Een maand of 3 geleden ben ik toch weer begonnen maar nu een buil halfzware Drum per week, dat vind ik nog te doen. Ik hoef nu niet persé te roken maar doe het alleen op speciale gelegenheden en na het eten, blijft toch het lekkerste.

avatar van Quentin
Da Jando schreef:

Ik rook enkel hash&wiet zo nu en dan. Verder heb ik geen behoefte om te roken.
Hier hetzelfde, aan verdere rookwaren ook geen behoefte, aangezien ik daar niets aan en zelfs vies vind.

avatar van blabla
BoordAppel schreef:

dus ik begrijp niet waarom zo veel mensen het nog doen.

Omdat we verslaafd zijn.

We zijn allemaal een lul dat we er ooit aan zijn begonnen, het was niet eens lekker toen, nu zijn we een soort van junks.

avatar van Anatolia
Ik vind roken kei slecht.

avatar van BoordAppel
Och ja de rokers doen maar hoor, zolang ik er maar geen last van heb. Helaas moet ik vaker vragen of de sigaret uit mag dan mensen aan mij vragen of ik er bezwaar tegen heb als er gerookt wordt.

avatar van ThaMovieVoter
Jammer dat de mensen die roken vaak pas naderhand zeggen dat je het nooit moet doen en dat het slecht voor je is (terwijl ze vaak gewoon wel blijven doorgaan) Het is net zoals met het milieu, pas inzien en ingrijpen als het al te laat is.
Ik zie niets positiefs in roken, het is gif wat bovendien alleen tussen je oren werkt. Ik kan echter wel begrijpen dat een jointje lekker kan zijn, want dat is iets wat wél effect heeft, maar ook zeer ongezond.

avatar van BoordAppel
Ik kan echter wel begrijpen dat een jointje lekker kan zijn, want dat is iets wat wél effect heeft, maar ook zeer ongezond.

Nou die eerste sigaret die ik rookte had toch ook een aardig effect hoor, een goed licht gevoel in mn hoofd.

avatar van ThaMovieVoter
Tja, daar kan ik niet over meepraten

Nah, ik heb het weleens geprobeerd (wie niet) maar ik vond het gewoon niks.

Dustyfan
Zoals blabla al zegt: omdat we verslaafd zijn...

Een sjaggie om wakker te worden bij de eerste kop koffie.
Een sjaggie bij de tweede kop koffie.
Een sjaggie om de zenuwen in te dammen bij welke stress-gevoelige situatie dan ook.
Een sjaggie tijdens de film, na het eten, bij een drankje 's avonds.
En een laatste sjaggie voor het slapengaan.

Het is heel erg slecht, heel erg ongezond en heel er fout. En bovendien ben ik ook nog een aso ten opzichte van niet-rokers die last hebben van mijn rook.

Ik ben asociaal, onverantwoord en dom uitschot, want ik rook. Ik hoef geen medelijden ook, want ik ben er zelf aan begonnen en te zwak om ermee te stoppen. Mijn wilskracht schiet ernstig tekort. Ik verdien niet anders dan om vroegtijdig aan longkanker te sterven. Wat? Ik verdien het niet eens om te leven, crimineel die ik ben.

- pauze, ik steek er nog even eentje op -

Hoe durf ik nog in deze gezonde tijd, waarin iedereen weet hoe erg roken wel niet is, nog een sjaggie op te steken. Weet ik wel hoeveel mensen ik vroegtijdig de dood injaag, omdat zij meeroken met mijn sjaggie. Ik verdien veroordeeld te worden voor 'dood door schuld' en levenslang te krijgen. Ik ben het leven niet waardig.

Want ik rook....

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

http://www2.ru.nl/gnkstudent/images/foksuk_roken.jpg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.Zie hier: een volledige schuldbekentenis. Is de anti-rook lobby nu tevreden?

FisherKing
Anatolia schreef:

Ik vind roken kei slecht.

Slecht posten is ook Kei Slecht

Dustyfan

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

http://www.geneeskundestudent.nl/images/FokSukStoppen.gif

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.


avatar van Jordy
Is de anti-rook lobby nu tevreden?


Is het erg als ik tot deze laatste zin niet door had dat je berichtje sarcastisch was?

avatar van Onderhond
ThaMovieVoter schreef:

Nah, ik heb het weleens geprobeerd (wie niet) maar ik vond het gewoon niks.

Ondergetekende, en da's een eerlijk antwoord.

En de dag dat men een portable audio systeem uitvindt dat veel lawaai maakt en er niet uitziet als een lelijke zwarte doos ga ik in de tegenaanval :evil

Dustyfan
Jordy schreef:

(quote)


Is het erg als ik tot deze laatste zin niet door had dat je berichtje sarcastisch was?

Gezien het tijdstip... nee

avatar van BoordAppel
Is de anti-rook lobby nu tevreden?

Ben pas tevreden als de gemiddelde roker zijn kankerstokjes opsteekt als ik niet in de buurt ben of op zijn minst vraagt of ik het erg vind als ze er een op steken.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:53 uur

geplaatst: vandaag om 06:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.