Genre: Biografie / Muziek
Met onder meer: Madonna, Antonio Banderas en Jonathan Pryce
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 december 1996
Plot Evita
"The Most Anticipated Motion Picture Event of The Year."
De film, gebaseerd op de musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, vertelt het verhaal van Eva Duarte. Zij verruilt haar thuis voor Buenos Aires, samen met de zanger Agustin Megaldi. Uiteindelijk wordt ze de vrouw van president Juan Peron, en de held van het volk van Argentinië.
Eva Perón
Elisa
Erminda
Young Eva
dttom
een keer in engeland op tv gekeken, waarom, geen idee. Ik vond er iig geen klap aan . Dat gezang. Bleh.
Sparkle
Een musical, daar moet je voor zijn hè. Ik ben er ook niet zo voor te vinden, maar moet toegeven dat de film op zich beter dan gemiddeld is, wat je ook kan zeggen van Madonna's acteertalent (maar een Golden Globe waard ook weer niet).
FisherKing
prulletje: hoewel ik van de Madonna muziek houdt, daar is hier niks an !
Queto Yurlunyur
Mooie muziek, maar als film maar moeilijk serieus te nemen. De situatie van Argentinie wordt amper uitgewerkt, de plotontwikkelingen (voor zover die er zijn) abrupt gebracht, en zelfs op het personage van Evita zelf kan de film geen licht werpen. Natuurlijk mag een musical wat magerder op het punt van plot zijn, maar helemaal geen plot gaat mij toch wat te ver. Gelukkig zagen de filmmakers zelf ook in dat het verhaal niet het sterkste punt was en besloten ze niet te veel (eigenlijk praktisch geen) tijd te verspillen aan dialoog, maar gewoon direct na het eindigen van een stuk muziek met het volgende stuk muziek verder te gaan, wat het dan nog een beetje boeiend houdt. Iets van een conclusie hadden ze desalniettemin toch beter wel toe kunnen voegen, want nu is het geheel wel erg doelloos. 2,5 *
kimmie
Kwam net tijdens het zappen geheel toevallig deze tegen op bbc 1. Was geheel verast want blijkbaar wisten ze alleen bij bbc dat dit op het programma stond, maar goed, dat terzijde.
Ik heb het zo'n 40 min. volgehouden, ik ben zoiezo geen musical liefhebber, maar dit was wel echt een cliche musical met van die echte musical muziek en dat vind ik echt vreselijk. Maar ook die overgangen van scenes, een hele vage rol van antonio banderas en geen verhaal gaven voor mij de doorslag om hem niet af te kijken.
EmDee
lngrid
Pf, nou, eigenlijk alleen om hier iets te kunnen posten de film uitgezien. Het verhaal wordt afschuwelijk slecht gebracht en de muziek... er zitten best mooie nummers tussen maar alles wordt overgoten met zo'n smeuig showsausje, bah. Werkt misschien nog op het toneel, maar in een film... Alles klinkt hetzelfde. De tekst past af en toe ook helemaal niet op de muziek (niet qua aantal lettergrepen en accenten, maar ook past de inhoud van de tekst vaak niet bij de sfeer van de muziek) en waarom moet nou echt elk stukje tekst gezongen worden? Misschien om te verbergen dat de acteurs/zangers niet konden acteren? De teksten sloegen trouwens ook nergens op. Pf, wat een draak. 1*
Zo, dat lucht op
predator
- 1948 stemmen
Zeer sterke rol van Madonna. Mooiste scenes van de film zijn wel de ontmoeting met de generaal en de balkonscene. Net geen West Side Story, maar wel erg goed.
T_fuckin_montana
Waardeloos, veel te langdradig. je moet te veel kennis hebben van het verhaal voordat je de film gaat kijken, Madonna kan niet acteren en antonio banderas kan niet zingen. 0.5*

*Sandra*
We moesten em op school kijken, moet zeggen dat ik het uiteindelijk toch een aardige film vind. Ik zou em nooit zelf huren, maar hij verveelt zeker niet. Leuke liedjes, maar wel irritant dat echt ALLES wordt gezongen.. 2,5*
Ivettetjah
Over dat alles gezongen wordt... Het is een musical!!! Daarbij is het logisch dat er veel gezongen wordt... Ik vin dit zelf wel een hele goeie film, in alle andere films vind ik madonna heel slecht acteren maar heer doet ze het voor haar doen heel goed, dat antonio banderas ook kon zingen was een verrasing, ik vond hem ook lekker gaan in een keer hele andere soort film, de liedjes zijn wel typische musical liedjes maar ik heb echt van deze musical kunnen genieten, meerdere keren
Ess-86
Heb deze film nu voor de tweede keer gezien.. en moet zeggen.. het blijft een mooie, goede film. Ik vindt Madonna helemaal niet slecht spelen in deze film (ook al wordt alles gezongen, ze acteert ook en dat doet ze goed) en Antonio Banderas heeft een leuke rol. Hij loopt als rode draad door de film heen, met een beetje cynische humor. 4*
Dustyfan
Herzien en vraag me nu af, waarom ik hier in vredesnaam ooit een 3,5 voor heb kunnen geven. Afgezien van Madonna's stem en de mooie kop van Banderas, is deze film een bron van tenenkramp.
soom
Don't cry for me argentina..... Geweldige liedjes, goed verhaal. Alan Parker wist wat hij deed. Madonna wilde deze rol persé hebben, en ze doet het echt goed.
lottetje
ik vind het ook wel een mooie film.
oke een beetje jammer van madonna. maar deze film speelt ze wel goed..
en ik vind musicals gewoon leuk.
pablo petresco
Madonna is de beroemdste, meest veelzijdige en vooruitstrevende vrouw op deze wereld. Ik ben een groot fan van haar. Maar acteren kan ze niet, veel te houterig. Ook de film zelf is zwaar klote, nu begrijp ik pas waarom Michelle Pfeiffer de film heeft geweigerd. Ze heeft namelijk het script gelezen.
RobinKollaard
Dit is toch een van de beste Films die ik ooit heb gezien. madonna schittert als Eva duarte de peron in deze mooie film, echt geweldig! Salve Regina Peron

Hattori
Gisteren voor de 2e keer gekeken en moet zeggen dat dit de enigste rol is van Madonna waarin ze ook echt goed is.
Dat alle teksten worden gezongen heb ik me geen moment gestoord. Madonna is goed maar Pryce en Banderas zijn minstens zo indrukwekkend.
Naar het einde toe wordt het geheel wel een beetje te langdradig wat uiteraard het logisch gevolg is van de lange speelduur.
hel1
als madonna-liefhebber kan je hier denk ik wel van genieten. maar ik vond het een zware zit. de muziek is mooi, het verhaal is ook wel te doen maar ik vind madonna er echt niet in passen. hoe goed ze ook acteert en probeert evita neer te zetten, je ziet toch madonna. veel te lange film
kaztor
Slechtste film ooit. Heb ik ooit eens in de bioscoop moeten doorstaan, want m'n ex en ik wilden een filmpie meepikken in Amsterdam en zag dat deze op het menu stond. Ik haat musicals en weet dus niks daarvan, dus ik dacht 'Hmm, een Madonna-film, maarja... liever iets dan niets', dus gingen we naar binnen. Wat een martelgang! Ik wilde halverwege weggaan maar m'n vriendin vond het zo prachtig... Zucht!
0,5 (bij een gebrek aan een 0).
Xaio
mwa, als je er van houd is deze best te doen. Vooral de rol van Antonio Banderas
lottetje
Ik vind deze film echt geweldig.
Ik hou niet zo van Madonna, maar ze doet het goed ik erger me er absoluut niet aan.
Als kind vond ik deze film al leuk, ik was de enige 10 jarige die hem leuk vond maar dat maakte mij niet uit.
heb hem gister weer gezien en ik vind het geweldig.
Ben ook wel geinteresseerd in het leven van Eva Peron, ik hou wel van dat soort mensen (al zijn ze vaak heeel fout)
homerjay
Madonna vond ik niet op haar plaats hier (zowel qua stem als acteren). De beelden waren prima, maar het verhaal wel heel erg versnipperd. Is meer opgeknoopt aan Eva Peron dan dat het over haar leven gaat. Muzikaal gezien was het op Madonna na wel goed te doen.
Goblin
Echt mijn best gedaan om deze film uit te kijken en dat is me op een kwartiertje na ook gelukt.
Vind dit echt een prul van een film, toegegeven ik ben geen fan van het musicalgenre hoewel ik een film als Moulin Rouge wel kan verdragen, maar deze film kan ik echt niets meer geven dan een magere 1 voor de moeite. Op één of andere manier vind ik het zang gebeuren thuishoren in het theater en niet in een film ( voordat de reacties los barsten dit is mijn mening).
Parisa
Volgende week ga ik hem live zien met Brigitte en Stanley, dus heb ik hem nog een keer gekeken. Voor de 100e keer ongeveer?
Heb lang gedacht waar ik puntenaftrek voor zou kunnen geven, maar ik zou het niet weten. Laat ik dan maar beginnen met al het goeds... Antonio Banderas, man man man, wat ben ik onder de indruk van de manier waarop hij de verteller heeft gespeeld. Zo goed zingend, vol passie, ik mag dat graag. Hij mocht bijna in het begin al aftrappen met 'Oh what a circus' om vervolgens nog een paar keer te mogen plagen met 'Perons latest flame' en 'High flying, adored' bijvoorbeeld.
Hij had een goede tegenspeelster in Madonna. Zij mocht schitteren in o.a. 'Another suitcase in another hall', 'A new Argentina' en 'You must love me'.
Dan mag ik het ensemble niet vergeten. Met "Perons latest flame' mochten ook zij laten blijken hoe ze in het verhaal stonden. En dat kwam bij mij luid en duidelijk over. Ook een pluim voor de grootse opzet met alle figuranten.
kaztor
Ik wil echt niet bevooroordeeld zijn ofzo, maar.... een 5??
Dat lijkt me echt niet mogelijk bij deze film...
Weet je zeker dat je de juiste film bedoelt, ofzo?

Escape from Alcatraz
Drama / Thriller, 1979

What Ever Happened to Baby Jane?
Horror / Thriller, 1962

The Color Purple
Drama, 1985

The Commitments
Komedie / Muziek, 1991
prostituerenvertellingbuenos aires, argentinamusicalkankergebaseerd op toneelstuk of musicaldeificationdancehall hostessperónismargentinean president rise to powerfootball (soccer) ball jaren 40jaren 50