• 9.377.538 stemmen

Releasedatum: 17 september 2015

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Slow West

"Wanted Dead or Dead"

De zeventienjarige Jay Cavendish (Kodi Smit-McPhee) besluit vanuit Schotland naar Colorado af te reizen, in de hoop zich te herenigen met zijn ware liefde. Tijdens zijn zoektocht merkt hij al gauw hoe gevaarlijk het leven is in het Amerikaanse Wilde Westen en wanneer hij de mysterieuze reiziger Silas (Michael Fassbender) ontmoet, kan hij zijn steun goed gebruiken. Silas gaat tegen betaling met Jay mee op zijn reis door Amerika om hem te beschermen en zijn ervaring uit het reizigersbestaan met hem te delen.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

De score bij IMDb is hoopgevend, maar speelduur van 84 minuten is wel wat aan de korte kant.

avatar van John Milton

John Milton

Ja dat viel mij ook op...

Maar leuke cast!

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Leuk sfeertje en het fantastische kleurenpalet levert wondermooie plaatjes op!

avatar van madmax1

madmax1

Prachtige beelden,traag maar goed spel van de cast ,ook deze western heeft de juiste actie drama sfeer

Deze kan ik de fans aanraden.

avatar van gauke

gauke

Deed aan producties van de broers Coen denken, dit kenmerkende, fabel-achtige, tragische, fatalistische buddy (voor hetzelfde geld een verstoorde vader-zoon relatie) verhaal, vol contrasten, dat zich afspeelde in 1870. De regisseur schotelde geen romantisch wilde westen genre voor, maar deze film herbergde een onbarmhartige wereld waar voor het kleinste optimistische geluid of een sprankje onschuld geen plaats was. Een tegelijk spannende en speelse western met een combinatie van geweld en bijtende humor. De cast speelde hartstikke goed (het meedoen van Michael Fassbender vond ik op zichzelf al een pre; hij is een prachtspeler), het camerawerk was fantastisch en de beelden van het onmetelijke landschap van Nieuw Zeeland waren wonderschoon. Enige minpunt: ik vond het rommelig.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Jammer dat het niet een half uur langer duurt. En Kodi Smit-McPhee is wat groter geworden sinds The Road.

avatar van LuukRamaker

LuukRamaker

• 2020 berichten

Kort maar krachtig. Ik had er na het zien van de trailer niet eens zo gek veel verwachtingen van en had het idee dat het een soort komedie zou zijn, maar niets bleek minder waar. De sfeer is heel ontspannen, maar tegelijkertijd is Slow West een prima drama dat een interessant verhaal vertelt. Hoofdrolspelers Michael Fassbender en Kodi Smit-McPhee doen het uitstekend en ook de schurkenrol van Ben Mendelsohn mag er wezen. De film weet van begin tot einde te vermaken en in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, vliegt de tijd voorbij.

avatar van schumacher

schumacher

Niet echt zo mijn ding.

Ik zie liever wyatt earp en tombstone etc...

avatar van Thorak

Thorak

Niet heel slecht, maar soms wat erg vaag en vooral heel erg kaal. Minimalistische beelden kunnen juist een toevoeging zijn, maar hier vind ik alles toch echt veel te kaal, schoon en niet erg historisch/oud over komen.

De genre aanduiding als thriller/aktie is ook zeer misleidend, het is drama in een (krap) western jasje, maar weinig thriller of aktie. Het feit dat er een aantal personen worden neergeschoten maakt de film echt geen aktie film! Zelfs de shoot-out aan het eind is meer drama dan aktie.

De titel is wel erg passend, de film is traag, maar niet op een vervelende manier.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Mwah.

Ik heb een dubbel gevoel bij Slow West. Het is een ander soort western dan ik gewoon ben, maar het heeft wel iets: zowel iets naïefs als iets spannends. De combo Jay - Silas werkt zeer goed en ook de premiejagers die erbij gesleurd worden storen niet echt, al vraag ik me af of de film niet beter was geweest mocht het enkel gefocust hebben op de twee hoofdpersonen.

Kodi Smith-McPhee doet het oké voor zijn doen. Ik ben niet zo'n fan van hem en een Schots accent klinkt volgens mij anders, maar soit. Michael Fassbender is met afstand de beste acteur van zijn generatie. Welk soort personage hij ook vertolkt: het is steeds weer een genot hem bezig te zien. Ook hier weer.

Audiovisueel onderscheidt Slow West zich nogmaals van het genre. De kleuren zijn vrij fel - soms mooi, maar over het algemeen oogt het te digitaal. Ook de soundtrack is net wat anders en dat zorgt voor een sfeerbeeld dat onconventioneel maar tegelijk ook intrigerend is.
Minpunten zijn de momenten waarop de regisseur humor rondom 'wreedheden' probeert te creëren (zout in de wonde bijvoorbeeld..). Dat zorgt voor een weinig consistente toon.
Oh ja, die speelduur helpt ook mee. Plezant om nog eens een film te zien die hoop en al 80 minuten duurt (eindcredits niet meegerekend).

avatar van vranque

vranque

Prachtige beelden dat wel.

Maar had soms de neiging om weg te denken.Verhaal hielp mij ook niet om er stevig bij te blijven. Blijft toch wel een bijzondere film. 1X schieten raak kan natuurlijk niet in die tijd maar goed. Vond het zeker genietbaar in zijn totaliteit.

3.5 * voor de werkelijk heerlijk geschoten beelden.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Sympathieke westerns, ze bestaan dus. Tocht door het prachtige land, het geweld voelbaar. En de liefde, de hoop. Ja, fijne kleine film.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit soort westerns bevalt me meer dan goed. De film begint wat traag maar ik vond het toch aangenaam om naar te kijken. Ook heel goed geacteerd . De scene met Werner vond ik wel grappig. En hij liet hem inderdaad ook nog een vers ei achter voor ontbijt.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Mooie beelden, aardig verhaal derhalve voldoende, niet bijzonder. 3.0

avatar van stinissen

Kon me niet bekoren met pijn en moeite 2*

avatar van Brabants

Brabants

Prachtige beelden maar een verhaal waarbij karakterontwikkeling ontbreekt en het acteerwerk oké was, maar niet spectaculair. Michael Fassbender lijkt niet te committeren aan zijn rol en dat is helaas het meest opvallend. Visueel sterk maar verhaaltechnisch laat het behoorlijk te wensen over.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige western. De film is wel wat traag, maar niet storend. Het verhaal is wat rommelig, maar wordt best aardig neergezet door Maclean. Visueel ziet alles er fraai uit, met mooie landschappen en kleuren. De shoot out op het eind is verrassend. Smit-Mcphee zet een prima passende rol neer en Fassbender blijft een topper. Mooi debuut van Maclean. 3.5

avatar van Bond,TeBond

Bond,TeBond

Best een lekker filmpje voor de western liefhebber hoor. Verassend einde en de sfeer die je verwacht van een ruig gebied! Ik zeg: kijken!

avatar van Kondoro

Kondoro

Slow West

Een kort maar krachtig western filmpje. Slow West is niet een alledaags filmpje en is zeker het kijken waard als je een beetje van de cowboys en indianen bent! Ik zelf ben iemand die nog moet wennen aan deze genre maar, kan me prima vermaken met een lekker western filmpje. Helaas moet er dan wel actie in zitten en, dat zat er ook in deze! Niet veel maar het was wel aanwezig. In de 84 minuten speeltijd waarvan 5 minuten aftiteling (dus nog 79 minuten over) word een heel compact verhaaltje verteld. Maar, je dwaalt soms erg af aangezien de film traag en vermoeiend begint maar toch een verrassend eind heeft. Ik heb Slow West met alle concentratie proberen te volgen en het was me prima gelukt maar, ik was toch een stuk weg gedompeld met mijn concentratie en dan was ik er eventjes niet bij. Van hak op de tak ja, daarvoor moet je hier zijn. Acteerwerk is onverwachts nog best wel goed!! Het concept is wel geinig en de beelden zien er prachtig uit. Toch niet helemaal wat ik er van had verwacht!

avatar van broncode

broncode

puike film die je op een paar momenten na niet doet vervelen .

Het geheel is goed opgebouwd met een solide apotheose met een standaard verplichte shout-out!

Deze Amerikaans voelende western is een van de betere in zijn genre, vooral als je weet dat het geheel is opgenomen in nieuw Zeeland met Europese acteurs.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

84 minuten slechts, maar wat duurt deze film lang zeg! Een dodelijk saaie film, ik zat bijna te slapen. Het gaat allemaal zo tergend traag, wat dat betreft doet de film zijn naam wel eer aan. Pas in de laatste 15 minuten ofzo komt er een beetje leven in de brouwerij. Einde is wel oké, en er wordt ook naar behoren gespeeld. Maar was wel blij dat ie was afgelopen.

avatar van keimpeS

keimpeS

Niet helemaal mijn ding, ben zeker een liefhebber van westerns. De naam zegt al Slow West en dat is het zeker, ondanks de korte speelduur. Met de cast is niets mis, er wordt goed geacteerd alleen is dit niet mijn soort Western. Ik hou toch meer van spaghetti-westerns of westerns als Wyatt Earp, Death Rides a Horse, High Noon, True Grit etc.

avatar van bjerik76

bjerik76

enorm langzame trage film
De beelden van het landschap zijn mooi, maar alle ontmoetingen in het landschap zijn te toevallig.

Hele uitgerekte vlakten " in the middle of nowhere" en precies op zijn route komt het jongetje Jay elke keer een (rare) passant, / ontmoeting tegen.
Het begon al erg vreemd met het Franstalig triootje, de dichter.
En de dingen die ze onderweg tegenkwamen...... te dom gewoon.
de man die onder een boom was gevallen precies op hun looproute...komop zeg..

De eentonige muziek dat zich keer op keer herhaald, het kon mij niet boeien meer.
Teveel toevalligheden en vol met " perfecte timingen"

De laatste 8 min zijn de moeite waard, en voor de rest is het eigenlijk niks dan mooie landschapsbeelden.

avatar van NERD

NERD

Hele aparte western. Vooral tegen het einde veel dingen die ik op basis van het verloop van de film niet zou verwachten. Zowel kwa verhaal als kwa stijl. Misschien mede daardoor juist vermakelijk.

avatar van Collins

Collins

Amusante en lichtvoetige western met komedietrekjes.

Een avontuurlijke trip door een prachtig landschap met bizarre ontmoetingen en gebeurtenissen. Ook een trip met behoorlijk wat wapengekletter en dode slachtoffers. Steeds gefilmd en uitgevoerd op luchtige en ludieke wijze. De insteek is vaak grappig.

De film ziet er fris uit. Kleurige beelden met daarin een fijn laconiek spelende cast.

De gebruikte muziek staat haaks op de gangbare westernmelodietjes. De muziek is vreemd en simplistisch en vormt dan ook een onwezenlijke begeleiding van de (actie)scenes. Ik vond de muziekkeuze wel geslaagd.

De speelduur is aan de korte kant, maar dat geeft niet. De korte speelduur doet recht aan de film. De lengte grenst precies aan de hoeveelheid lichtvoetigheid die nog prettig kijkbaar is.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Dat "slow" klopt wel... film over een uiterst naieve jongen, die traag op gang komt en geen moment echt weet te boeien. Ben fan van het western genre maar deze film had het allemaal net niet.

avatar van LPereboom

LPereboom

Heel korte film vind ik... Maar goed geacteerd en een zalige eindscene. Film verveelt niet, de western sfeer zit goed. Mooie scènes maar mocht iets langer duren en er dan wat meer actiescènes insteken.. toch een 7/10 voor deze Slow West

avatar van jerry r

jerry r

ja vooral erg slow allemaal.

avatar van wibro

wibro

Mooie landschappen, mooie schiet-scènes, lekker western sfeertje en ook de nodige komische scènes waarvan dat van die indianen die op de paarden sprongen maar niet in de gaten hadden dat die met een waslijn met elkaar waren verbonden om in te lijsten was. Wat er toen gebeurde, dat laat zich raden. Ik lag echt in een deuk. Mooi einde ook, hoewel dat wel enigszins voorspelbaar was.

avatar van scorsese

Matige film waarin een jongeman uit Ierland zijn geliefde achterna reist in Colorado. Zeker geen standaard western, ondanks de mooie plaatjes van het landschap. Mist een beetje een verhaal en alhoewel er zeker wel een aantal goeie momenten in zitten, wist het me als geheel niet echt te bekoren (ook omdat het wat onevenwichtig overkwam).