Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Santiago Segura
Met onder meer: Santiago Segura, Javier Cámara en Neus Asensi
Gesproken taal: Spaans
Plot Torrente, el Brazo Tonto de la Ley
De onooglijke politie-inspecteur Torrente, ook bekend als 'de domme arm van de wet', is berucht in zijn woonplaats Madrid. Vanaf het ochtendgloren in zware staat van dronkenschap, scheurt hij door de stad en richt meer kwaad aan dan de boeven die hij zou moeten vangen. Zo dwingt de egoïstische Torrente zijn gehandicapte vader uit te gaan bedelen om geld, houdt hij zich bij gevaarlijke situaties altijd op de vlakte en arresteert hij alleen kleine, allochtone kruimeldieven. Torrente bevriendt zijn zielige buurjongen, de zwaar bebrilde Rafi, alleen maar om zich te kunnen vergapen aan diens knappe maar ordinaire nichtje. Op een dag komt hij op de hoogte van een groot drugstransport en probeert met de sukkelige Rafi en zijn niet minder domme vrienden de slag van hun leven te slaan.
José Luis Torrente
Antoñito
Francés
Cayetano
Blindfold
Torrente is echt de ultieme anti held. Nog leuker als je ook Spaans kan, aangezien niet altijd alles goed te vertalen is.
Agony
- 1985 berichten
hilarisch filmpje met echt een vieze ranzige achterbakse luie sadistische racistische Segura in de hoofdrol... ik heb echt weer eens smakelijk zitten lachen om smakeloze humor. Topvermaak van Spaanse bodem!
4 sterren!
Droopy
Ik vond het wel erg plat allemaal, het verhaal is erg dunnetjes maar volgens mij ook ondergeschikt aan de hoofdrolspeler.
Ik heb wel moeten lachen om de humor in de film.
Agony
- 1985 berichten
Take One
Wat ik dan wel weer verrassend vond is dat 'ie tóch die heerlijke Spaanse zo gek weet te krijgen dat 'ie erover heen mag...
Meesterlijke humor van Spaanse bodem.
TheMaestro
Torrente is gewoon een enorme TOPPER. Jammer dat je niet meer politiek incorrecte humor hebt. Misschien tijd voor een nieuw genre!! Hij is tot op het bot fout, kapsel, kleren, gedrag, etc... Zelfs de oude Seat is goed gekozen..
Smoghler
Whahaha, deze film is echt geweldig!
Niemand kent hem haast, mijn neef heeft m een keer gekocht in de knakenbakken bij de V&D!
Zoeken deel 2 en 3 nog!
Liefhebbers van films als Seul Contre Tous en C'est Arrivé Près de Chez Vous EN Álex de la Iglesia fans zouden deze film verplicht moeten zien!
as
Het zou verboden moeten worden; berichten eindigen met puntje puntje puntje.
Een statement maken en dan vergeten de argumentatie te plaatsen. Oppervlakkige internetcultuur. As, het is niet persoonlijk bedoeld.
TheMaestro
Torrente 3 is op dit moment in de maak. Verschijnt warschijnlijk ergens in november.
MarkFish
Smakeloos, maar best grappig. Hoe die Torrente iedereen gebruikt begint op een gegeven moment wel een beetje te irriteren, maar het einde is wel weer leuk. Heb me wel vermaakt.
Phobophile
Absoluut briljante film. Meerdere malen gekeken en het blijft genieten.
Dwaalman
Geweldig om zelfs deze film op MovieMeter tegen te komen! Een van mijn favoriete cultkomedies. Vulgair, absurdistisch, politiek incorrect... En toch stiekem met het hart op de juiste plaats. Hoofdrolspeler (en regisseur) Santiago Segura lijkt in deze film nog het meest op Dennis Franz op z'n zweterigst. Een Amerikaanse remake lijkt me trouwens gedoemd te mislukken. En terecht.
Spiekercoen
Ik zie de vergelijking met absurde films als C'est Arrivé Près de Chez Vous hier niet in. Eerder een hele flauwe actiecomedy, met humor a la Naked Gun, maar dan een stuk minder. Af en toe zo flauw dat het nog wel geestig is.
Mads Smikkelsen
Traaaaaaaaanen met tuiten, meligheid ten top, wat een ranzige figuur die Segura. Hij doet me nog het meest denken aan Benny Hill, altijd bezig met drank en vrouwen. Heerlijke film!!
Meneer Bungel
Het is behoorlijk wennen aan deze Torrente, maar er zitten eenmaal een flink aantal sterke scenes in. Daartegenover staan dan weer mindere stukken, zoals met die kids, dat had er van mij(zo goed als) helemaal uit gemogen, maar ja... Misschien dat een extra kijkbeurt nog wat teweeg kan brengen, maar voorlopig hou ik het op een heel aardig fout filmpje, goed voor drie sterren.
benny the cop
Lijkt me heel vet! Maar waar kan ik deze film krijgen? Graag een direct message!
benny the cop
Geniale film! Heb hem bij de Free Record Shop gekocht voor 5 euro. Nu op zoek naar deel 2 en 3 en 4. Heeft iemand die gekocht? Waar zijn die te krijgen?
funnyhow
mijn favourite komedie
Torrente is gewoon geniaal ... vervolgen komen niet in de buurt van dit meesterwerk
...
Corcicus
Kapotlachen deze film!
Het personage Torrente is echt heerlijk neergezet. Wat een vettige randfiguur! Van 's ochtends tot 's avonds zuipt hij zich de afgrond in, hij respecteert man noch vrouw en niets is heilig voor hem, zelfs zijn eigen vader niet. Al van toen hij 'tortelduifjes' grijnst, wanneer hij getuige is van hoe een vrouw door een of andere smeerlap in elkaar geslagen wordt, wist ik dat dit een topfilm zou worden. Wanneer hij daarna nog eens een team samenstelt uit jeugdige losers, kon de pret echt niet meer op.
Gewoon briljant, 4.5*
sinterklaas
Torrente, een titel die ik al erg lang in de smiezen had (na een review over de game Torrente gelezen te hebben een hele tijd terug) Nu eindelijk maar eens de film aanschouwd, en....lachen gegarandeerd.
We hebben inmiddels al een tal aan films over klunzige politieagenten die bijvoorbeeld elke dag dronken zijn, en meer brokken aanrichten dan alle verdachten bij elkaar. Torrente is er ook zo'n eentje. Zijn personage opzich zegt al genoeg.... Segura zet hier een moddervette, stinkende, slobberige, bezwete rechercheur neer die alle criminaliteit door de vingers ziet en zich voornamelijk richt op buitenlanders. Voordat hij in dienst gaat gaat hij zichzelf eerst nog voltanken met whiskey en maakt hij er ook altijd weer een zooitje van. Afin, je weet het wel. Dan moet hij toch echt aan de slag wanneer zijn vader het ziekenhuis in beland na het eten van een gestolen loempia waar opium van de Chinese maffia in zit verstopt. En daarbij komt zijn nerderige, misschien wel nog dommere buurjongen (die hij alleen maar interessant vind vanwege zijn nymfomane nichtje) en enkele andere losers mooi bij van pas(?)
En zo is Torrente gewoon lachen, gieren, brullen waarin het gewoon genieten geblazen is om Torrente's politieke incorrecte houding, de brokken die hij maakt en het feit dat hij overal schijt aan heeft. Om over zijn perverse imago en zijn vunzige houdingen maar te zwijgen. Ook genoeg pief paf poef aan het eind, en hele gemene gangsters, dus dat kan niet misgaan.
Leuk!
sinterklaas
Er komt een Amerikaanse Remake van deze film.
Dat zeggen ze nu ondertussen wel zo'n beetje bij elke niet-Amerikaanse film...

Torrente V: Misión Eurovegas
2014