• 9.373.905 stemmen

Torrente, el Brazo Tonto de la Ley (1998)

Actie / Komedie | 93 minuten

Genre: Actie / Komedie

Alternatieve titel: Torrente

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Santiago Segura

Met onder meer: Santiago Segura, Javier Cámara en Neus Asensi

Gesproken taal: Spaans

Plot Torrente, el Brazo Tonto de la Ley

De onooglijke politie-inspecteur Torrente, ook bekend als 'de domme arm van de wet', is berucht in zijn woonplaats Madrid. Vanaf het ochtendgloren in zware staat van dronkenschap, scheurt hij door de stad en richt meer kwaad aan dan de boeven die hij zou moeten vangen. Zo dwingt de egoïstische Torrente zijn gehandicapte vader uit te gaan bedelen om geld, houdt hij zich bij gevaarlijke situaties altijd op de vlakte en arresteert hij alleen kleine, allochtone kruimeldieven. Torrente bevriendt zijn zielige buurjongen, de zwaar bebrilde Rafi, alleen maar om zich te kunnen vergapen aan diens knappe maar ordinaire nichtje. Op een dag komt hij op de hoogte van een groot drugstransport en probeert met de sukkelige Rafi en zijn niet minder domme vrienden de slag van hun leven te slaan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Absurde comedy. Ontzettend grappig.

avatar van Blindfold

Blindfold

Torrente is echt de ultieme anti held. Nog leuker als je ook Spaans kan, aangezien niet altijd alles goed te vertalen is.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

hilarisch filmpje met echt een vieze ranzige achterbakse luie sadistische racistische Segura in de hoofdrol... ik heb echt weer eens smakelijk zitten lachen om smakeloze humor. Topvermaak van Spaanse bodem!

4 sterren!

avatar van bobdebouwer

bobdebouwer

Agony...hij was fantastisch..helemaal in een deuk gelegen.

avatar van Droopy

Droopy

Ik vond het wel erg plat allemaal, het verhaal is erg dunnetjes maar volgens mij ook ondergeschikt aan de hoofdrolspeler.

Ik heb wel moeten lachen om de humor in de film.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Droopy schreef:

tuurlijk is het verhaal ondergeschikt... het draait juist helemaal om de hoofdpersoon die wordt uitgelicht en hoe zijn karakter in een vreemde sfeervolle spaanse omgeving wordt neergezet. En dat wordt fantastisch en met heel veel humor gedaan!

avatar van Take One

Take One

Wat ik dan wel weer verrassend vond is dat 'ie tóch die heerlijke Spaanse zo gek weet te krijgen dat 'ie erover heen mag...

Meesterlijke humor van Spaanse bodem.

TheMaestro

Torrente is gewoon een enorme TOPPER. Jammer dat je niet meer politiek incorrecte humor hebt. Misschien tijd voor een nieuw genre!! Hij is tot op het bot fout, kapsel, kleren, gedrag, etc... Zelfs de oude Seat is goed gekozen..

avatar van Smoghler

Smoghler

Whahaha, deze film is echt geweldig!

Niemand kent hem haast, mijn neef heeft m een keer gekocht in de knakenbakken bij de V&D!

Zoeken deel 2 en 3 nog!

Liefhebbers van films als Seul Contre Tous en C'est Arrivé Près de Chez Vous EN Álex de la Iglesia fans zouden deze film verplicht moeten zien!

avatar van as

as

kappeuter schreef:

gedaan: niets bijzonders...

Het zou verboden moeten worden; berichten eindigen met puntje puntje puntje.

Een statement maken en dan vergeten de argumentatie te plaatsen. Oppervlakkige internetcultuur. As, het is niet persoonlijk bedoeld.

avatar van as

as

None taken

TheMaestro

Torrente 3 is op dit moment in de maak. Verschijnt warschijnlijk ergens in november.

avatar van MarkFish

MarkFish

Smakeloos, maar best grappig. Hoe die Torrente iedereen gebruikt begint op een gegeven moment wel een beetje te irriteren, maar het einde is wel weer leuk. Heb me wel vermaakt.

avatar van damon

dalez

TheMaestro schreef:

avatar van Phobophile

Phobophile

Absoluut briljante film. Meerdere malen gekeken en het blijft genieten.

avatar van Dwaalman

Dwaalman

Geweldig om zelfs deze film op MovieMeter tegen te komen! Een van mijn favoriete cultkomedies. Vulgair, absurdistisch, politiek incorrect... En toch stiekem met het hart op de juiste plaats. Hoofdrolspeler (en regisseur) Santiago Segura lijkt in deze film nog het meest op Dennis Franz op z'n zweterigst. Een Amerikaanse remake lijkt me trouwens gedoemd te mislukken. En terecht.

avatar van Spiekercoen

Spiekercoen

Ik zie de vergelijking met absurde films als C'est Arrivé Près de Chez Vous hier niet in. Eerder een hele flauwe actiecomedy, met humor a la Naked Gun, maar dan een stuk minder. Af en toe zo flauw dat het nog wel geestig is.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Traaaaaaaaanen met tuiten, meligheid ten top, wat een ranzige figuur die Segura. Hij doet me nog het meest denken aan Benny Hill, altijd bezig met drank en vrouwen. Heerlijke film!!

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Het is behoorlijk wennen aan deze Torrente, maar er zitten eenmaal een flink aantal sterke scenes in. Daartegenover staan dan weer mindere stukken, zoals met die kids, dat had er van mij(zo goed als) helemaal uit gemogen, maar ja... Misschien dat een extra kijkbeurt nog wat teweeg kan brengen, maar voorlopig hou ik het op een heel aardig fout filmpje, goed voor drie sterren.

avatar van benny the cop

benny the cop

Lijkt me heel vet! Maar waar kan ik deze film krijgen? Graag een direct message!

avatar van benny the cop

benny the cop

Geniale film! Heb hem bij de Free Record Shop gekocht voor 5 euro. Nu op zoek naar deel 2 en 3 en 4. Heeft iemand die gekocht? Waar zijn die te krijgen?

avatar van funnyhow

funnyhow

mijn favourite komedie Torrente is gewoon geniaal ... vervolgen komen niet in de buurt van dit meesterwerk ...

avatar van Corcicus

Corcicus

Kapotlachen deze film!

Het personage Torrente is echt heerlijk neergezet. Wat een vettige randfiguur! Van 's ochtends tot 's avonds zuipt hij zich de afgrond in, hij respecteert man noch vrouw en niets is heilig voor hem, zelfs zijn eigen vader niet. Al van toen hij 'tortelduifjes' grijnst, wanneer hij getuige is van hoe een vrouw door een of andere smeerlap in elkaar geslagen wordt, wist ik dat dit een topfilm zou worden. Wanneer hij daarna nog eens een team samenstelt uit jeugdige losers, kon de pret echt niet meer op.

Gewoon briljant, 4.5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Torrente, een titel die ik al erg lang in de smiezen had (na een review over de game Torrente gelezen te hebben een hele tijd terug) Nu eindelijk maar eens de film aanschouwd, en....lachen gegarandeerd.

We hebben inmiddels al een tal aan films over klunzige politieagenten die bijvoorbeeld elke dag dronken zijn, en meer brokken aanrichten dan alle verdachten bij elkaar. Torrente is er ook zo'n eentje. Zijn personage opzich zegt al genoeg.... Segura zet hier een moddervette, stinkende, slobberige, bezwete rechercheur neer die alle criminaliteit door de vingers ziet en zich voornamelijk richt op buitenlanders. Voordat hij in dienst gaat gaat hij zichzelf eerst nog voltanken met whiskey en maakt hij er ook altijd weer een zooitje van. Afin, je weet het wel. Dan moet hij toch echt aan de slag wanneer zijn vader het ziekenhuis in beland na het eten van een gestolen loempia waar opium van de Chinese maffia in zit verstopt. En daarbij komt zijn nerderige, misschien wel nog dommere buurjongen (die hij alleen maar interessant vind vanwege zijn nymfomane nichtje) en enkele andere losers mooi bij van pas(?)

En zo is Torrente gewoon lachen, gieren, brullen waarin het gewoon genieten geblazen is om Torrente's politieke incorrecte houding, de brokken die hij maakt en het feit dat hij overal schijt aan heeft. Om over zijn perverse imago en zijn vunzige houdingen maar te zwijgen. Ook genoeg pief paf poef aan het eind, en hele gemene gangsters, dus dat kan niet misgaan.

Leuk!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

TheMaestro schreef:

Er komt een Amerikaanse Remake van deze film.

Dat zeggen ze nu ondertussen wel zo'n beetje bij elke niet-Amerikaanse film...

avatar van funnyhow

funnyhow