• 9.370.370 stemmen

Genre: Komedie / Misdaad

Geregisseerd door: Vernon Zimmerman

Met onder meer: Dennis Christopher, Tim Thomerson en Gwynne Gilford

Plot Fade to Black

"Eric Binford lives for the movies... Sometimes he kills for them, too!"

Het leven van de jongste bediende in een magazijn voor speelfilms wordt verziekt door het gezeur van zijn chef en het gepest van zijn collega's. Gekleed als een van zijn filmhelden neemt hij wraak.

Jerry Moriarty

Capt. M.L. Gallagher

Aunt Stella Binford

avatar van Spider

Spider

Geen echte horror, want nergens echt griezelig en nergens ook echt spannend.

Geschikt voor mensen die van turner classic movies houden want de hoofdrolspeler is gek van oude zwartwit films en er zijn stukjes "oude"films door de scenes heen gemonteerd.

Inclusief cameo van Mickey Rourke.

avatar van SylvieterD...

SylvieterD...

hm,

vanavond op kanaal twee!

avatar van meurisse

meurisse

Ben in slaap gevallen en niet eens omdat ik niet meer wou volgen

Volgende keer beter zeker.

avatar van Friac

Friac

Een cultfilm die eigenlijk niet zoveel om het lijf heeft, maar owv zijn vele filmreferenties toch een plezier is om te bekijken als filmliefhebber.

Echte horror kan je dit bezwaarlijk noemen: behalve de duelscène bevat de film geen enkele akelige/schokkende scène. Het monteren van fragmenten uit o.a. oude Cagneyfilms (Public Enemy en White Heat) tussen de shots door lijkt misschien wat makkelijk, maar ik vond het best origineel en verfrissend.

Voor de acteerprestaties of het verhaal moet je het niet doen, maar als filmliefhebber is de film best aardig om eens bekeken te hebben (ver moet je er echter niet voor lopen).

avatar van Halcyon

Halcyon

Zoals Friac zegt leuk omwille van alle verwijzingen naar onder andere Night of the Living Dead, Dracula, The Mummy, Halloween, ...

Een goede plot, verrassend sterke acteerprestaties en de interessante geweldsequenties maken deze kleurloze film toch enigszins interessant. Naar het einde toe wordt het wat langdradig en heb je het allemaal wel gezien, maar voor het grootste stuk weet Fade to Black toch te boeien.

Een aandrader voor de filmnerds zoals Jan Verheyen het zei .

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Geestige en vermakelijke film, die naar het einde toe helaas schromelijk uit de bocht gaat. Wel een aantal leuke knipogen naar bekende (horror)films en een sterke acteerprestatie van Dennis Christopher.

2.5 sterren.

avatar van horrorjp

horrorjp

yes komt zaterdag op tv.

zou deze film al een tijd willen zien hoop dat ie leuk word!

avatar van nightbreed

nightbreed

Deze ga ik tjekken

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Volgens mij klopt het niet dat hij zo op tv komt. Volgens de tv gidsen gaat het over die docu van Jay Z

avatar van Mojo Pin

Mojo Pin

Volgens de Veronica niet.

avatar van Mojo Pin

Mojo Pin

Dit meen je niet

avatar van Word_Play

Word_Play

Gelukkig maar. De Jay-Z versie is veel leuker.

avatar van horrorjp

horrorjp

vind het egt jammer had er net op gehoopt

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Dat was dus echt een tegenvaller!

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik heb de veronica gids en daarin stond dat het om de horrorfilm uit 1980 betrof.

Wat een stelletje amateurs zeg

avatar van niethie

niethie

Had de film al eens eerder gezien en had een sterk filmpje in mijn geheugen en wou hem daarom graag weer eens herzien en dat had ik dus beter niet kunnen doen. Het plot is natuurlijk erg orgineel en leuk verzonnen maar de uitwerking ervan is erg slecht gedaan, het hoofdpersonage draaide veels te snel door zonder dat er echt diepgang aan gegeven was en daarnaast duurde het zo tegen het einde allemaal veels te lang om over dat verschrikkelijke moraaltje maar niet te spreken. Verder is de film niet barslecht ofzo, het wordt af en toe nog gered door wat sterke sfeervolle (griezelige) scenes, een aardig sfeertje, hier en daar een goede acteerprestatie en natuurlijk de veel filmverwijzingen die vooral als je filmfan bent heel interessant kunnen zijn. Toch waren er teveel dieptepunten en vond ik dit over het algemeen maar een zoutloos en saai filmpje om het echt, jammer want er had zeker meer in gezeten.

2 sterren voor de moeite.

avatar van aburex

aburex

Inderdaad heb de film in 2006 opgenomen van toenmalig Kanaal 2. Dit is echter niet mijn soort film. Nogal langdradig en weinig spannend. De personages waarin Binford zich vereenzelvigd zijn wel goed.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Tsja, de verwijzingen waren mij te makkelijk. Fade to Black weet verder ook nergens spannend te zijn en enkel het acteerwerk houdt dit filmpje enigszins interessant. De moorden zijn waardeloos en het psychologische aspect van de film te plat. Magere horror.

avatar van Vascago

Vascago

Goed geacteerd en een mooie soundtrack, maar het had allemaal wat subtieler gemogen wat betreft de verwijzingen. Om nu 7 acteurs uit een bepaalde film op te gaan noemen gaat iets te ver. En er worden ook teveel films bijgehaald waardoor het wat onoverzichtelijk wordt. Dat is jammer, want het wordt nergens spannend hierdoor, terwijl deze film best meer potentie had.

avatar van Halcyon

Halcyon

Het gebeurt niet zo vaak, maar af en toe herontdek je een titel die de passie van het filmkijken opnieuw aanwakkert, voor zover die al uitgedoofd mocht zijn. Fade to Black is er zo eentje. Deze prent toont dat de scheidingslijn tussen fictie en werkelijkheid flinterdun kan zijn. We zien hoe filmliefhebber Eric plots van een misbegrepen einzelgänger verandert in een meedogenloos monster dat zijn grip op de realiteit verliest en langzaam afdaalt in de fictieve wereld van het witte doek. Hij neemt wraak op iedereen die hem vernederd heeft en doet dit op een wel erg originele manier: door zich uit te dossen als zijn filmhelden.

Voor de volledige review: Cult Movies Reviewed: Fade to Black (1980, Vernon Zimmerman) - recensie - cultmoviesreviewed.com

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Gisteravond eindelijk eens deze kunnen bekijken en hij viel me licht tegen. De picture quality van de Nederlandse DVD is echt bedroevend slecht en is vooral erg donker
Vooral het hoofdpersonage Eric (Dennis Christopher) vond ik erg slecht. Hij word neergezet als een onsympathiek persoon die in zijn eigen (film)wereld lijkt te leven. Een personage waarbij het mij gewoon niet lukte om bij mee te leven. Het leefde net een klein beetje op toen men erachter kwam dat zijn tante eigenlijk zijn moeder was.
De filmreferenties zijn hier en daar wel tof. Al was het wel even onduidelijk van welke Dracula hij het meest hield. Hij quote volgens mij Bela Lugosi tijdens de moord en je ziet ook een foto van hem aan Eric's spiegel, maar tijdens de moord gebruiken ze fragmenten uit de Hammer Dracula en Eric draagt later nog een Nosferatu t-shirt.
Dennis Christopher wist me dus niet te overtuigen (vooral niet als hij zijn tenenkrommende 'kwaadaardige lach' deed) en de rest van de cast deed het ook niet noemenswaardig goed.
Een film die volgens velen onder het slashergenre zou horen, maar ik vind dit geen slasher. Het is haast bijna een soort drama die een stuk beter uit de verf was gekomen met een beter overkomende Eric.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

"Fade to Black" werd begin de jaren 80 uitgebracht onder de Nederlandse titel "Totaal Ontredderd".

Eric Binford is een stille, verlegen jongeman en een echte filmfreak. Hij sluit zich op in zijn cryptachtige studio om tientallen keren dezelfde videofilms te bekijken. Hij staat buiten de werkelijkheid en gaat volledig op in zijn fantasiewereld. Op een dag ontmoet hij een meisje dat als twee druppels water op Marilyn Monroe gelijkt. Hij maakt een afspraakje met haar maar ze komt niet opdagen. Dan begint Eric zich zo opzichtig te gedragen als zijn filmidolen. Hij pleeegt een reeks groteske moorden volgen scenario’s van griezel-en gangsterfilms waarmee hij dweept. Verkleed als een mummie bezorgt hij zijn baas een hartinfarct....

“Fade to Black” is een sfeervolle psychologische thriller, waarin de moordscènes handig werden uitgekiend, met aanwending van oude filmfragmenten in functie van het verhaal. De talloze verwijzingen naar oudere films zijn nostalgisch en charmeren. Deze hommage aan de horror- en misdaadfilm was in elk geval een mooi werkje van de mij onbekende Vernon Zimmerman.

avatar van mrklm

mrklm

Zijn vader koos het hazenpad voor hij werd geboren, zijn moeder - een veelbelovend actrice - stierf bij zijn geboorte en zijn verbitterde tante [Eve Brent] geeft hem de schuld van alles wat er mis is gegaan in haar leven. Geen wonder dat Eric Binford [Dennis Christopher] zich helemaal kan verliezen in zijn favoriete films. Totdat de hoofdpersonen dodelijke alter-ego's worden die hij niet kan beheersen! Het idee is fascinerend en de verwijzingen naar films als Kiss Of Death, The Public Enemy en White Heat bijzonder plezierig voor liefhebbers van de betere misdaadfilm, maar Christopher beschikt over onvoldoende acteertalent om je als kijker betrokken te houden bij zijn psychoses. In plaats daarvan ben je slechts een toeschouwer bij een serie bloederige moorden, waarvan o.a. ene Mickey Rourke één van de slachtoffers is. Met een meer getalenteerde hoofdrolspeler en betere make-up had dit echt wel wat meer kunnen zijn dan de middelmatige thriller die het is geworden.

avatar van Noodless

Noodless

Eric Binford (Dennis Christopher) is een wat suffe jongeman die door nare omstandigheden bij zijn nare tante woont. Hij verdiept zich in films, vooral oude films geniet zin voorkeur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij alles weet over de filmrollen, de quotes van filmsterren...ja zelfs de producers. Maar op een dag breekt er iets in hem en gebruikt hij zijn filmliefde voor het moorden van mensen. Hij verkleedt zich in verschillende filmpersonages zoals Dracula, The Mummy, .....en vermoord de mensen die hem in de weg staan. Een geweldig idee dat jammer genoeg geen goede uitwerking krijgt. Het blijft allemaal wat braafjes en de moorden komen wat gezapig over. Ook de hoofdrolspeler bezit niet dat charisma om deze rol te spelen. 5/10

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Geinig filmpje over een film freak die gepest wordt en wraak neemt, waarbij hij zijn inspiratie haalt uit beroemde filmscenes. Klein rolletje van een erg jonge Mickey Rourke.

Leuk!

3,5

avatar van Woland

Woland

Hiervoor heb ik Pin gekeken, en raakvlakken zijn er zeker - wederom een jongeman die gepest wordt en wiens grens tussen realiteit en fantasie steeds verder vervaagt. Hier is Eric Binford een filmnerd die, na net een paar keer te vaak gepest, geïntimideerd en door z'n date gedumpt te zijn, zich op wat schizofrene wijze gaat uitleven als filmkarakter. En in die karakters heeft ie opeens zelfvertrouwen én neemt ie wraak op allerlei mensen. Maar heel leuk wordt dat niet gebracht, eerlijk gezegd - een horrorlabel heeft het weliswaar op IMDb maar dat is niet echt verdiend. En zowel als psychologische thriller en als komedie weet Fade to Black ook niet echt te overtuigen. Het is verder okee geacteerd, en er zijn een hoop knipogen naar allerlei filmklassiekers. Maar dit is toch eigenlijk op elk vlak het net niet.