menu

Eyes of a Stranger (1981)

mijn stem
3,15 (65)
65 stemmen

Verenigde Staten
Horror
84 minuten

geregisseerd door Ken Wiederhorn
met Jennifer Jason Leigh, Lauren Tewes en John DiSanti

Journaliste Lauren Tewes ontdekt op een dag dat één van haar buren een seriemoordenaar is, die de hele stad terroriseert. Maar als niemand Lauren dan wil geloven, moet ze alles op alles zetten om de waarheid zelf boven tafel te krijgen. Maar ze zal wel snel met goede bewijzen moeten komen, anders is ze straks zelf één van zijn slachtoffers.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=7TaIVF7P3TY

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van brucecampbell
4,0
voor mij komt deze thriller ver boven de middelmaat vanwege een zeer vroege rol van jennifer jason leigh. een 4

Reinbo
Heb deze film indertijd in de bios gezein. Zou hm best wel eens willen hezien om te kijken of er meer in zit dan de 2,5* die ik het nu geef op basis van mijn mening toen.

avatar van dutchtuga
4,0
Geweldige poster.

avatar van Mac Hammer Fan
3,5
Een meeslepende, zenuwslopende horrorthriller die je aan je stoel genageld houdt. Uit op DVD in de States. Een aangename verrassing, want die prent is stukken angstaanjagender dan het matte "Shock Waves", die de kineast enkele jaren voordien regisseerde. De muziek draagt ook heel efficiënt bij tot de sfeerschepping. Tom Savini zorgde voor de nodige blood and gore effecten en Wiederhorn weet er vanaf het begin de spanning in te houden.

avatar van Zinema
2,5
Zinema (crew)
Een film waarin als wordt ingezoomt op de doden, ze nog even bewegen. Zo'n film.. Wiederhorn is nooit het TV-niveau ontstegen. Eyes Of A Stranger is nergens gemiddeld wel zoutloos en matig.

avatar van Vascago
4,0
Zeer spannende thriller. Goed geacteerd, lekker beklemmende sfeer. Prima werkje.

4,0
Spannende thriller, doet mij qua sfeer en opbouw erg denken aan 'Someone's Watching Me' van John Carpenter (3 jaar eerder). Net als deze film Hitchcockiaanse invloeden (muziek, voyeurisme uit Rear Window), alleen is Someone's Watching Me nog iets spannender. De effecten zijn echter zeer bijzonder en als geheel een meer dan geslaagde thriller.

avatar van Friday the 13 th
5,0
Immens spannende thriller. Lijkt inderdaad qua concept op "Someone's watching me", maar is in mijn inziens nog beter. Dat komt ondermeer door de hoeveelheid aan slachtoffers en de goor en bloederigheid. Dat had ik niet meteen verwacht, dus ik was aangenaam verrast.

Maar "Eyes of a stranger" heeft nog veel meer in huis. De nagelbijtende sfeer die tijdens de hele film te bespeuren valt is gewoonweg super. Elke alledaagse lokatie en situatie wordt omgetoverd tot iets dreigends. De straten s'nachts, de verlaten gebouwen, de dreigtelefoontjes...het zorgt allemaal voor die nagelbijtende momenten. Acteerprestaties waren ook dik inorde en de killer zag er echt als een pervert uit. Geloofwaardig dus en daarom krijgt deze eighties thriller de volle 5 sterren. Ik ben aangenaam verrast en heb een spannend avondje gehad.

Meneer Bungel
Aparte mengeling van slasher, tv-film (drama/thriller) met als grote slagroomtoef een jonge JJL in een beklemmende finale. Af en toe is het acteerwerk echter vreselijk (mevrouw Love Boat en haar vriend) en zijn bepaalde keuzes van de personages en ontwikkelingen wat geforceerd en onbenullig. Er zit verder nog wat prima gore in, wat sfeervolle creepy scenes met dito muziek (die zo uit een Lustig film weggeknipt lijken) en ook bad guy DiSanti doet z'n werk (over het geheel genomen) goed.

Prima thrillerslashertvfilm die vooral door die finale met Leigh boven de middenmoot uitpiekt.

Een dikke 3,5* voor de eerste kijkbeurt.

avatar van Zinema
2,5
Zinema (crew)
Ga hem herzien Mr. Bungel. Je sterretjes doen me zowaar twijfelen. Is lang geleden en heb nu iets anders dan de magnetische tape. Ben benieuwd.

Meneer Bungel
Ben ook benieuwd wat je er bij herziening van gaat vinden. Ik moet er bij zeggen, als dat nog niet duidelijk was, dat ik Jennifer Jason Leigh maar al te graag op het witte doek bewonder.

Zinema schreef:
Een film waarin als wordt ingezoomt op de doden, ze nog even bewegen. Zo'n film..
Dit is me trouwens niet opgevallen, maar kan ik zomaar gemist hebben!

avatar van Zinema
2,5
Zinema (crew)
Zal mezelf kielhalen wanneer dat met die doden niet klopt. En JJL is i.d.d. beeldschoon (in de jaren '80).

Edit/ Ze ziet er hier nog wel piepjong uit op haar 19e. Was even vergeten dat niet zij de hoofdrol speelde.

Het klopt dat hier niet met de oogjes wordt geknipperd (ben zeiknat nu). Ik vermoed dat ik in de war ben met The Eyes Of Laura Mars. Dat was ook de film die ik op DVD had. Heb deze maar even herkeken vanaf VHS, speciaal voor deze gelegenheid op het bioscoopdoek (was al weer lang geleden). En i.d.d. de rit beviel beter dan toentertijd.

Sterretje erbij.

avatar van Zinema
2,5
Zinema (crew)
Telefoon-horror.

Weinig gore, des te meer suspense. Met name dat laatste had iets meer mogen worden uitgemolken, al is de finale wat dat betreft goed. Sowieso is de wending in het verhaal een prima keuze.

Binnen de lange lijst telefoon-horrors doet deze aardig mee, maar het houdt niet over. Dat ligt hem niet aan het debuut van Leigh zelf, maar juist haar character had meer tijd verdient (denk aan een 'Wait Until Dark'). Tewes is schitterend om te zien, doch geen acteerwonder. Ze doet het echter niet gek in deze onderhoudende slasher.

Redelijk.

Meneer Bungel
Toch een hele punt er bij!

Zinema schreef:
...een 'Wait Until Dark'...
Bedankt voor de tip, ik dacht nog even dat JJL daar ook in zou zitten, maar soit.

avatar van Zinema
2,5
Zinema (crew)
Is met de beeldschone Audrey Hepburn.

Meneer Bungel
Die film stond al in mijn updates (zal er ook wel van komen), maar heb zojuist toch maar twee titels met Jennifer besteld.

avatar van Zinema
2,5
Zinema (crew)
Ze is wel sexier dan Audrey. Wait Until Dark is een aanrader.

avatar van FillumGek
3,5
Spannende film die me dankzij mijn lage verwachtingen alleszins is meegevallen.

Eyes of a Stranger deed me af en toe denken aan het latere Scream. Ook hier wordt veelvuldig gebruik gemaakt van telefoons waarna het slachtoffer meestal het loodje legt. De moordenaar heeft hier echter geen masker op maar is gewoon herkenbaar. Nu is het gevaar dat de moordenaar niet kan overtuigen, maar gelukkig acteert DiSanti goed als perverse psychopaat. Heeft er ook echt de kop voor.

Gezien het feit dat Leigh als eerste wordt genoemd hierboven speelt ze echter een relatief kleine rol. Jammer, want het is echt een erg mooie meid en ze acteert hier ook nog eens goed een doofstomme tiener. De film is vaak spannend en heeft een lekker onheilspellend sfeertje. Verder is er wat naakt te zien en een paar spetters bloed. Leuke scene ook waarin Herbert zelf het slachtoffer wordt aan de telefoon. En Leigh kicks ass!

avatar van yeyo
FillumGek schreef:
Gezien het feit dat Leigh als eerste wordt genoemd hierboven speelt ze echter een relatief kleine rol.

Mijn interesse in deze film is plots verdwenen.

Meneer Bungel
En toch mis je dan wat (ook wat betreft JJL)!

avatar van perceived
3,5
Lijkt wat op 'Somebody's Watching Me' en kijkt aardig weg. Van begin tot eind spannend! 7/10*

avatar van Filmkriebel
3,0
Thriller die geweld en een paar bloedige scènes niet schuwt. Ik heb gelukkig de "uncut" versie gezien, en inderdaad gelukkig maar, anders had deze film lager gescoord. Enkele teruggezette gore scènes zorgen ervoor dat de film toch het label horror verdient. De film voelt best vies aan. Het verhaal stelt niet veel voor en het TV-film gehalte zit er dik in. De focus ligt vooral op de onheilspellende sfeer en dat levert enkele uitstekende scènes op ( dat rondsnuisteren in de flat van de killer, de eerste moord, de eindscène met Leigh ). Ik zou zelfs durven zeggen dat Hitchcock nu en dan eens om de hoek loert. Een degelijke "slasher" waarvan je meestal de situaties van mijlenver ziet afkomen maar met taferelen die steeds met de grootste zorg in elkaar zijn gestoken.

avatar van Friday the 13 th
5,0
Zojuist herzien, de film maakte deel uit van mijn halloween movie list.

En ik moet zeggen dat ik dit een erg sterke tv-thriller vind. Enge stalkscènes met enkele gruwelijke moorden. Er mochten misschien nog iets meer stalkscènes tussen zitten (zo een lange zoals bij de eerste moord waar de spanning te snijden is) en de identiteit van de moordenaar was misschien best iets later onthuld geweest, maar dit mag de pret niet bederven.

Er zit een erg snelle vaart in de film, wat toch wel ongewoon is voor een 80's film. Het was een fijn weerziens!

avatar van Halcyon
IJzersterke horrorfilm waarin een lustmoordenaar het gemunt heeft op jonge vrouwen. De film werd twee jaar later uitgebracht dan When a Stranger Calls en een jaar later dan Maniac en vertoont behoorlijk wat raakvlakken met beide films: telefoonterreur, een camera die geen bloed of bruut geweld schuwt en spannende stalkscènes waarbij seconden lang een stel mooie benen over het scherm danst. Hier krijgt de moordenaar evenwel geen diepgang mee en dat is niet eens zo'n slechte keuze omdat hierdoor een ongemakkelijk sfeertje ontstaat. Stilistisch doet Eyes of a Stranger denken aan De Palma, zonder de splitscreens weliswaar, maar mét een zenuwslopende soundtrack die naadloos bijdraagt aan de suspense.

Eigenlijk is het onbegrijpelijk waarom een pareltje als dit in de vergetelheid is geraakt. De film is beter dan De Palma's Dressed to Kill en bijna zo goed gemaakt als Maniac. En bovendien enorm spannend. De openingsmoord met zijn nagelbijtende opbouw en de scène waarin een sterk getraumatiseerd doofstom en blind meisje (moeilijke maar goed vertolkte rol van Leigh) geconfronteerd wordt met haar belager horen in feite instant klassiekers te zijn.

superhenkie
Toffe stalk-film die best mooi geschoten is. Niks mis mee.
Komt dat zien.

4 sterren.

avatar van the spies
4,0
Heerlijk sfeervolle stalk-thriller met horror elementen. Af en toe eigenaardig geregisseerd, maar dat komt de film juist ten goede.

Ik zie (zoals hierboven ook al genoemd) knipogen naar Hitchcock, De Palma, Carpenter en Lustig's 'Maniac' en daar is helemaal niets mis mee.

Regisseur Wiederhorn maakt van de gelegenheid ook nog even gebruik om zijn Nazi-zombie film 'Shock Waves' te promoten. Ook geen onaardige prent.

Aanradertje deze 'Eyes of a Stranger' mensen!

avatar van alexander038
3,5
Someone's watching me en Maniac in de mix, spannende film!! (maar niet beter als Dressed to kill )

Dikke 3,5 sterren

avatar van Peake
4,0
Verrassend spannende en sfeervolle film.

avatar van dutchtuga
4,0
Erg sfeervolle film die goed de spanning weet op te bouwen en een geweldige killer kent. Eyes of a Stranger doet inderdaad aan Someone's Watching Me van John Carpenter denken door de haast identieke setting. Niets mis mee, ik ben er gek op. Sterke score ook en een paar fantastische individuele scènes, zoals die in het begin met de twee eerste kills. Eyes of a Stranger verdient een groter publiek, maar gelukkig weet de liefhebber hem toch goed te vinden .
4*

avatar van GrobbekuikenXL
2,5
Binnenkort de uncut versie eens bekijken. Ooit op televisie gezien in de tijd dat ook Rosemary's killer en Prom Night regelmatig te zien waren. Raar dat dat wichtje uit Love boat hier in speelt. Daarom leek mij er vroeger niets aan, maar dat viel nog wel mee. Zag Duitse DVD en daar heet hij Maniac 3! Fremd! Heeft er niets mee te maken.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:43 uur

geplaatst: vandaag om 19:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.