• 9.378.109 stemmen

Geregisseerd door: Camille Delamarre

Met onder meer: Paul Walker, David Belle en RZA

Releasedatum: 8 mei 2014

Plot Brick Mansions

"Undercover and never Outgunned"

In de criminele onderwereld van Detroit worden de straten overspoeld met geweld en drugs en de corruptie beïnvloedt de levens van velen. Voor Lino (David Belle) is elke dag een strijd voor een eerlijk leven. Maar wanneer een drugsbaron zijn vriendin ontvoert, leidt dat tot de samenwerking met Damien Collier (Paul Walker), een undercover agent die de betrokkenheid van de drugsbaron in iets veel ergers onderzoekt - een plan om de hele stad te verwoesten.

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

Brick Mansions valt onder de categorie vermakelijke actiefilm. Het optreden van vrijwel elke acteur behalve Walker schreeuwt B-film. De opzet van de film had veel potentie, maar helaas is de uitvoering niet goed uit de verf gekomen. Enkel door de aanwezigheid van Paul Walker is deze film beter. Dit is niet omdat hij er niet meer is, maar omdat hij simpelweg een veel betere acteur was dan de rest van de cast. Als je met je verstand op nul de film kijkt is deze wellicht nog prima te doen, maar ik raad Brick Mansions absoluut af.

Recensie Brick Mansions (Fabian van der Starre) - Filmhoek.nl

avatar van mrklm

mrklm

Stompzinnig, humorloos, meer van hetzelfde en dus een aanrader voor fans van mooi-boy Paul Walker, wiens carrière hiermee een passende afsluiting heeft gekregen. Ik zou een essay kunnen schrijven over de idioterie die hier de plaats inneemt van een scenario, maar dat is deze film niet waard. Aanstootgevend dom en racistisch bovendien!

avatar van schram101

schram101

Hoewel lang geleden gezien, lijkt Banlieu 13 toch echt een stuk beter te zijn dan deze remake. David Belle mag weer opdraven en ook wijlen Paul Walker in een van zijn laatste rollen doet mee. De openingsscene lijkt een één op één kopie van het origineel, al is ook deze een stuk minder dan eerst genoemde film. Actie is er volop en al is niet alles even cool, het kijkt allemaal aardig weg.

Acteerwerk is matig te noemen. Vooral sommige dialogen werken op de zenuwen, met de burgemeester en zijn kompanen als dieptepunt, of voor de sadomasochisten onder ons misschien wel als hoogtepunt van Brick Mansions.

avatar van Dannysientje31

Dannysientje31

vond dit toch wel een aardig filmpje....het is alleen wel allemaal snel weer vergeten.
Jammer dat dit de afsluiter van walkers carriere is maar wel respect naar het in loving memory gebeuren...
wat ik alleen niet snap isEerst wilde tremaine de raket lanceren en toen schoot walker de receiver stuk om daarna helemaal om te draaien en te zeggen dat hij een zakenman is en geen miljoenen mensen wil doden maar ja logica viel dan ook wel ver te zoeken maar heb hier toch wel van genoten, 3 ***

avatar van Brabants

Brabants

Binnen het genre is dit een uiterst vermakelijke film. Het camera en acteerwerk genereren een lekker reflexief sfeertje. De actie/misdaad staan op de voorgrond maar moeten toch door het tempo van de film met een korreltje zout worden genomen. Postuum beeldmateriaal van 'Paul Walker' is zo kort na het ongeluk nog behoorlijk wennen, maar in dit soort rollen past hij perfect en is het hiermee jammer genoeg zijn laatste werk m.u.v. 'Fast Seven' die nog uit gaat komen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Paul Walker is nooit wat geweest. Koning van de middelmaat. Wordt ook compleet overschaduwd door David Belle die véél beter uit de voeten kan met dit soort actie. Bij die gladde Paul is het toch altijd wat geforceerd.. RZA kan ik ook prima hebben, maar verder weet Delamarre er een verschrikkelijke warboel van te maken. Lelijke cinematografie -met name rond de actie- die gewoon slordig is omdat het ''moet''.

De editing heeft hij uit handen gegeven.. dat lijkt op voorhand goed (want met misbaksels zoals Taken 2 en Colombiana achter je naam..), maar hij lijkt alsnog geen vinger, maar een hele hand in de pap te hebben gehad wat editing betreft. Hij moet duidelijk iets teveel verbloemen in deze zoveelste semi-remake.

avatar van filmkul

filmkul

Zwakke maar vermakelijke actiefilm. Het verhaal is stompzinnig en dient puur als basis voor actie. De actie is redelijk en het tempo ligt hoog. Dat in combinatie met de korte speelduur houdt de film staande. Walker stijgt als acteur boven de rest uit, maar dat komt door het lage niveau van de rest. De zogenaamde twist op einde is best wel triest. Laten we vooral Walker niet vergeten. 2.5

avatar van james_cameron

Overbodige amerikaanse remake van het franse Banlieue 13, een aktiefilmpje dat feitelijk al niet zo bijzonder was. Originele scriptschrijver Luc Besson pende ook deze remake, die vooral uitblinkt in middelmatigheid. Paul Walker, in één van zijn allerlaatste rollen, is vlak en anoniem; David Belle imponeert sporadisch nog steeds met zijn maffe stunts, maar onder de saaie en vooral op veilig spelende regie van Camille Delamarre krijgt niets en niemand een kans om een echt positieve indruk achter te laten.

avatar van Theunissen

Ondanks dat deze film qua verhaal een dertien in een dozijn cliché film is (welke me ook regelmatig deed denken aan enkele jaren 80 en 90 films), heb ik me er toch aardig mee vermaakt. Dat komt vooral omdat de vaart enorm hoog was en ook door de vele actie waarbij vooral de scenes met de Franse acteur (accent was duidelijk hoorbaar) David Belle er spectaculair uitzagen.

Opzicht is de laatst genoemde persoon wel grappig, want deze film is dus schijnbaar een remake van de Franse film "Banlieue 13" uit 2004, waarbij David Belle ook een hoofdrol speelt. Die film heb ik echter niet gezien en dus moet ik mijn recensie baseren op deze Amerikaanse versie.

Het verhaal zit verder ook redelijk luchtig in elkaar. Ook de cast deed het wel aardig en dan vooral natuurlijk Paul Walker en David Belle. De dames Ayisha Issa en vooral Catalina Denis waren niet onaardig om naar te kijken en ze stonden ook hun mannetje. Al met al was dus gewoon een lekker tussendoortje welke zich ook lekker wegkijkt.

Voor Paul Walker is dit helaas zijn laatst afgemaakt film na zijn tragische dood in november 2013. En op het einde volgt dan ook een eerbetoon aan hem met de tekst "In liefdevolle herinnering aan Paul Walker". Persoonlijk vind ik deze film goed passen in zijn filmrepertoire, want hij was zeker niet de beste acteur en speelde ook niet in de beste films. Desondanks dat, zag ik hem toch graag in films.

avatar van blurp194

blurp194

Onlogisch gedoe waarbij het af en toe volstrekt ongeloofwaardig wordt, een verhaal van de hak op de tak, helden die ondanks de ene kogelregen na de andere nauwelijks een schrammetje oplopen, gevechten van 1 tegen 10 met een voorspelbare afloop, en veel te veel focus op de actie.

Misschien nog net verteerbaar als je geluid en ondertiteling uitzet, en alle onzin tussen de actie doorspoelt. De free-running achtige scenes zijn nog wel leuk, de rest doet het voor mij echt niet.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

***1/2

de afsluiter voor dé afsluiter van de filmcarrière van Paul Walker. en dé afsluiter is diegene waar hij hoge toppen mee scheerde. deze is misschien wel waarom hij nog meer bekend stond. een leuk actietussendoortje dat nooit een hoogvlieger wordt maar ook amper verdeeld. zeker het parcour-gedeelte is leuk verworven in de actie en het is dan ook enigszins jammer dat dat parcour langzaamaan verdwijnt in de film. walker speelt op de paul walker manier, maar dat blijft aangenaam om te zien. de actie is leuk en zoals ik al zei vaak 'origineel' door het parcourgegeven waardoor je over de top kan gaan én dat doet deze film ook. denk vooral niet te veel na want dan ga je alle fouten beginnen tellen en je hebt daarvoor geen vingers genoeg. maar ondanks de onlogica, de middelmatige vertolkingen van de cast is het dankzij de actie, de parcour, het beetje sci-fi toch een aangenaam tussendoortje dat mij zeker bevallen is. 1 groot minpunt! de muziek, zeker bij de actiescènes was die nutteloos en verbrak het de sfeer.

avatar van scorsese

Matige film waarin een agent moet voorkomen dat er een bom ontploft. Een remake van Banlieue 13 (met ook één dezelfde acteur). Het verhaal en de personages stellen weinig voor. De film moet het hebben van de actie-scenes, en die zien er op zich prima uit (vooral het spectaculaire stuntwerk). Op zich wel vermakelijk, en als je het origineel niet hebt gezien toch wel de moeite waard (in het andere geval net geen 3.0 sterren).

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/misdaad/drama/thriller film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Paul Walker (leeft die nog??)...

Prima camerabeweging...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid

(Dolby Digital)...

Heerlijk actie...

avatar van Film Pegasus

Ik had echt genoten van het originele Banlieue 13 en ik had dan nog wel hoop met David Belle terug in z'n originele rol bij deze remake. Paul Walker is ook wel geknipt voor dit genre, dus dat kon niet slecht gaan. Maar deze Amerikaanse remake haalt al het goeie uit de film en kopieert gewoon het verhaal zonder de leuke dingen. Weinig humor, geen opvallende figuren, veel braver trouwens en ook de actie is een pak minder indrukwekkend. Met regisseur Camille Delamarre aan het stuur heb ik nu nog minder hoop voor zijn volgende film Transporter refueled, zeker zonder Jason Statham.

avatar van Kondoro

Kondoro

Brick Mansions

Ode aan Paul Walker. Was destijds op Film1 te zien, ik was helaas op deze dag ziek, en ook best wel erg. De film was leuk, het plot was heel slapjes dus speciaal kan je deze film niet noemen maar, hij was vermakelijk genoeg dat ik de middag niet verspild heb. Het verhaal was ok en het concept was prima. Acteerwerk kon wat beter maar was geen ramp, leuke acties scenes.

avatar van leatherhead

leatherhead

Beroerd. Paul Walker heb ik altijd een acteur gevonden die beter in onderbroekenreclames van de H&M had kunnen fungeren of zo, want als actieheld alsmede als acteur valt hij door de mand. Ook RZA komt als acteur toch wat magertjes voor de dag.

Verder was ik deze film blind ingegaan, wat ik beter niet had kunnen doen in dit geval, aangezien ik dus ook niet wist dat dit een remake van Banlieu 13 was. Bijna alles is dan ook integraal uit die film overgenomen, behalve hetgeen wat die film nou nét zo leuk maakte: de visuele schwung. Hoewel het er nergens echt slecht uit ziet, ontbeert het aan de vitaliteit die het origineel kenmerkte. Naar ik mij herinner was die verder ook wat meer tongue-in-cheek gebracht itt tot deze remake die het allemaal nét wat serieuzer lijkt te bedoelen. Maar daar kan ik naast zitten, aangezien het alweer een tijdje terug is dat ik het origineel zag.

Het kijkt allemaal wel vlotjes weg, maar verder een eenheidsworst. Ook op visueel vlak dit keer helaas, vooral dat is jammer. Sowieso mogen ze weleens stoppen met het remaken van films die slechts amper 10 jaar oud zijn. Krappe 1,5*.

Vreemde remake.

Vooral omdat B13 toch niet zo oud is en het toch niet zo héél moeilijk moet zijn om die film internationaal te laten renderen. Maar Besson zal het wel weten zeker, Amerikanen zijn doorgaans ook niet zo tuk op niet-Engelstalige film dus allicht dat deze film wel de nodige centjes heeft opgeleverd.

Belle is er weer bij, maar het gebrekkige Engels doet z'n personage niet al te veel goed. Walker is wat te flauw voor deze rol en RZA is gewoon niet zo'n goeie acteur, al is dit wel één van z'n betere rollen denk ik. Maar dit kijken voor het acteerwerk doe je ook niet natuurlijk.

Actie is wel redelijk, maar zeker niet beter dan B13. Aardig pompende soundtrack en blits in beeld gebracht, maar het is toch niet stoer of cool genoeg. Het wordt niet echt saai en het zakt ook nergens echt in, de film levert genoeg actie, maar het knalt gewoon niet genoeg voor een film als deze. Misschien dat B13 ondertussen ook wel een beetje van z'n glans verloren heeft, maar deze remake blijft onder het niveau van het origineel.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Banlieue 13 was en is een geweldige actie film.

Een die uitblonk in het franse cinema actie films en zeer gewaardeerd werd.

En gelukkig heeft luc besson hier weer een vinger in de pap,,,geproduceerd en het scenario .( geloof ik )

En het is zeer strak geregisseerd , vandaar mijn voldoende,'

Maar verder is het niet zo fraai.

De actie liefhebber heeft vaker veel beter gezien,maar dit kan er ook wel mee door .

matig,maar best oke .

avatar van JanLo

JanLo

Wat een zielige vertoning is dit. Dit kun je geen remake van Banlieue 13 noemen, maar een kopie. En dan ook nog niet zo'n geweldige kopie. Het enige wat ze zelf bedacht hebben dat het nu niet in Parijs is, maar in Detroit. De wijk heet dit keer geen Banlieue 13, maar Brick Mansions. De kruidenierszaak is nu een wasserette, maar verder is er niks zelf bedacht. Ik begrijp dat deze film veel minder gewaardeerd wordt dan Banlieue 13.

Voor de mensen die van plan zijn deze film te gaan bekijken, wil ik adviseren om Banlieue 13 te gaan kijken in plaats van deze nepfilm!!!

avatar van Shadowed

Shadowed

Veel potentie.

Een experimenterende actieregisseur. Dat zijn meestal de leuke regisseurs. Maar het lijkt alsof regisseur Delamarre zichzelf hier niet volledig durfde te laten gaan. Het ziet er wel aardig uit, maar het maximale is er bij lange na totaal niet uitgehaald.

Heb het origineel nog niet gezien, dus ik kan ze moeilijk vergelijken qua loop en stijl. Maar deze had in ieder geval redelijk een eigen smoel. Het ziet er vaak prima uit, maar ik had het gevoel dat de regisseur nog een stuk verder kon gaan qua experimenteren.

Zo is de film bij vlagen best boeiend, maar dit soort films leunen op een hoog tempo. Die weet Delamarre er niet kundig genoeg in te houden, waardoor deze film ook saaie momenten kent. Dat is dodelijk in dit soort films, want van het verhaal en personages moeten ze het al zeker niet hebben.

Voor de rest ook redelijk brave en veilige actie. Het ziet er vaak best aardig uit, maar veel verder dan wat slaan, gooien en schoppen komt het niet. En de indrukwekkende bewegingen van Belle kunnen de film niet 90 minuten lang blijven vullen.

Walker, in zijn laatste rol, is helaas wat matig. Ik weet dat hij veel en veel beter kan. Belle kan goed stunten, acteren wat minder. Ook RZA heeft nooit echt een gevaarlijke uitstraling helaas. Voor de rest blijft er dan weinig over. Gouchy Boy vond ik dan nog het leukst als K2.

Film met geen verhaal en te weinig benutte actie. Veel potentie en een goede opening. Maar de rest van de film laat het op vele gebieden afweten. Meer stijl, meer bloed en betere, grovere actie. En zeker meer tempo. Die ontbreekt eigenlijk. Voor de rest prima, maar niet genoeg voor een voldoende.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Wat een vreselijke slechte actiefilm zeg. Super domme conversaties, acties en vechtscènes!

Echt zonde van je tijd, als je dit gaat kijken.

Blijft echter wel jammer om te zien dat Paul Walker niet meer onder ons is. Een knappe acteur.