Genre: Komedie / Misdaad
Verenigde Staten / Zweden
Geregisseerd door: Jonas Åkerlund
Met onder meer: Jason Schwartzman, Mickey Rourke en Brittany Murphy
Plot Spun
"The ultimate speed freak's tale."
Speedverslaafde Ross (Schwartzman) is dringend op zoek naar een nieuwe dosis en besluit Spider Mike (Leguizamo) te bezoeken. Deze dealer en zijn geflipte vriendin Cookie (Suvari) zijn echter hun voorraad kwijt. Gelukkig is er nog de vriendin (Murphy) van The Cook (Rourke), de gekke chemicus die de poedertjes prepareert.
Ross
Escort
Nandini80
Heerlijk wazig filmpje!
I enjoyed
Brittany in deze film--> SUPER !!
Een leuke stijloefening qua montage, ware het niet dat dit trucje na een half uurtje al begint te vervelen. Daarna werd het nogal vermoeiend. Inhoudelijk gezien stelt het ook nauwelijks iets voor helaas. Murphy en Rourke waren daarentegen wel weer aardig.
candymancandyman
toffe film. al kreeg ik na 5 minuten wel een epileptische aanval van het montagewerk.dat werd in de loop van de film wel minder gelukkig.leuke rollen van murphy en rourke en lesbienne harry. en hier ook weer een paar corrupte smerissen.bij de scenes met de 2 zussen in een avondwinkel heb ik wel ff geschaterd.3.5 ster.
Fryce
Trippen met een film lekker denk dat de gehele cast weet wat het effect van drugs inhoud en wat het met je kan doen, waarschijnlijk dat er daarom zo goed in geacteerd word en de soundtrack hmmmmm. Sja ik lees dat sommige mensen er geen verhaal in vinden zitten, niet mee eens zit juist een verhaal en beter nog een boodschap in en niet alleen maar dat drugs je seksleven kan verbeteren maar ook dat het je leven kan verkloten :-P Ik kan deze film echt ontzettend vaak zien. Krijgt van mij 5 welverdiende sterren.
mikey
Heb me op een een of andere manier wel vermaakt met de oude cultlegenden die gelukkig stand houden tegen de vele effectjes, close-upjes, versnellinkjes en zoooo (cute). Sommige animaties zijn echt lelijk en natuurlijk jammer dat het moraal van het verhaal langzaam maar zeker een plekje krijgt in dit hysterisch filmpje. Het zijn trouwens altijd figuranten en onbekenden die uit de kleren moeten en nooit de 'sterren'. Flauw
The_Game
Zeer vermakelijke film, met goed acteer werk van iedereen. Het verhaal is wat slapjes, maar dat maakt niet zoveel uit. De 3.5* heeft hij wel verdient.
Captain_Kuro
deze film is AWESOME.
Het is lastig te beschrijven maar ik vind bijna alles goed aan deze film.
geweldige cast, muziek, beelden, bewerking, humor , actie (ook als er niets aan de hand is). Dit allemaal drijvend in een zee van meth.
Het juiste recept.
Soeperman87
Heerlijke film, die op bepaalde vlakken overeenkomt met Trainspotting, maar voor mij beter uit de verf komt.
De beelden van de trips, de dramatiek en lichtelijke komedie zijn werkelijk prachtig uitgevoerd. Het acteerwerk was ook van boven gemiddeld niveau.
Mooie drugsfilm in de trant van (zoals eerder genoemd) Trainspotting maar ook invloeden van Requiem for a Dream.
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Leuke manier van opnemen en leuke geluidseffectjes, maar toen de film afgelopen was had ik echt het gevoel dat het nergens over ging.
Moeilijk om een punt te geven. 4* voor camera+geluid (hopen dat niet al te veel films dit gaan doen), 2,5* voor verhaal en acteerprestaties.
Hmm, 3,0* dan maar
missl
Zwak verhaaltje, in het begin is het allemaal heel interessant door de manier van filmen en alles wat op je af komt, maar na 20 min is dat zo interessant niet meer.
Lizzard45
wat een flut commentaar van de meeste van hier....
we weten allemaal waar het omgaat in deze dope flim, en het is behoorlijk realistisch verhaal behalve de bedscene dan
al het mindere is van belang omdat het draait om de METH en wat het met je doet
Soeperman87
al het mindere is van belang omdat het draait om de METH en wat het met je doet
Jij snapt het! De wazige beelden, de verschietende kleuren en de zenuwachtige muziek, ze laten in deze film goed zien hoe iemand zich voelt die 'tript' op drugs, amfetamine.
Spun is een stuk artistieker en ingrijpender dan de gemiddelde drugsfilm.
orbit
- 12092 berichten
Je vergeet de legendarische rol van Eric Roberts nog, die ik wil nomineren tot beste bijrol ooit in een film
Erwinner
Huh, die is me helemaal niet opgevallen! Als ik aan iemand een hekel had dan was het Eric wel.
orbit
- 12092 berichten
Hij komt helemaal aan het eind in beeld, in een geweldige outfit.. maar als je vantevoren al hebt bepaald dat je een hekel aan hem hebt, zou ik er geen moeite voor doen die scène nog eens na te zoeken.
Kan me dat ook niet meer herinneren. Helaas te veel andere dingen wel.
Vlotte lekker drukke speed komedie. De jumpcuts in de montage werken soms goed, maar zijn vaak ook net te slordig. De leuke personages, vooral de outfit van Rourke is fantastisch, maken dat het lekker wegkijkt. Jammer alleen dat het verhaal om weinig om het lijf heeft. 4*
DeReveo
Hysterische,psychodelische en wazige film!
Maar een genot om naar te kijken!
Ossenkar
Saaie langdradige film over een paar junkies.
Een aanrader zeker als je een komedie wil zien waar je niet om kan lachen.
Eerder een drama de hele film door huilende telefoontjes naar een of andere Amy lekker boeiend allemaal.
alleen die Rourke vind ik wel aardig acteren
2 sterren hiervoor
Leo Van Steen
Aparte film, maar zeker niet slecht. Je wordt als kijker als het ware meegenomen in een wereld zoals verslaafden hem, waarschijnlijk, beleven. Onwerkelijke belevenissen, sexuele lusten en perversiteiten, de basisbehoeften van een menselijk lichaam zijn niet meer belangrijk.
Chaos en chaotisch gedrag door een op hol geslagen brein.
Goed geacteerd en een prima gedrogeerd sfeertje.
Ik heb me goed geamuseerd met deze film.
Bottleneck
Lekker vlotte meth film met een fijne soundtrack. Van de snelle en mooie montagetruukjes zijn er wel heel erg veel, maar heb me van begin tot eind toch prima vermaakt. Blijft een goede methode om de effecten in beeld te brengen, zij het vooral dat komedie de boventoon voert.
Het heeft ook duidelijk invloeden van de drie 'grote' drugsfilms maar who cares, de gebeurtenissen zijn leuk genoeg en het acteerwerk is prima. Die meiden in de winkel zijn wel grappig en Rourke
Pruim
Een film waarbij Billy Corgan (Smashing Pumpkins) de muziek verzorgd kan bijna alleen maar goed zijn. En dat was deze film ook wel. Puike rollen inderdaad van Rourke en Murphy (R.I.P.) en ach, die American Beauty-chick viel ook niet uit de toon. Niet geweldig, niet groots, niet heel bijzonder deze film, maar zeker wel gewoon een lekker wegkijkfilmpje waarvan ik blij ben dat ik 'm zo nu en dan eens uit mijn DVD-kast kan pakken!
Ceeda7
Als je een betere film wilt bekijken omtrent hetzelfde genre, vind ik Bully persoonlijk beter... Het verhaal daar heeft ietsje meer om lijf.
Acteerwerk valt weinig over te zeggen dat was gewoon weg goed.
De film was op zich erg druk, valt op als je nuchter bent.
Verhaal was redelijk.
evolva20
leuke dope film, natuurlijk hier en daar wat overdreven, maar dat maakt het juist tot een leuke trip! aanrader..
blurp194
Geniale film waarin alle acteurs boven zichzelf uit lijken te stijgen, de grappen goed overkomen, de muziek bij de film past... Niks op in te brengen.
Leland Palmer
Vermakelijk, vlot filmpje. Flitsend monteerwerk, een paar leuke scénes met wat grappig geanimeerde toestanden en leuke personages. Vooral Rourke is behoorlijk op z'n plaats hier; leuke rol. Brittany Murphy is(/was) een prachtige meid en een leuke actrice die ik altijd wel kan waarderen. Schwartzman is goed, alleen vond ik die toestanden met Suvari en Leguizamo wat minder - wat ranzig vooral. De film kent haar grappige momenten, maar slaat helaas wel een paar keer door, zoals die meid op dat bed. De 1e keer is grappig, laat het daarbij. Maar... lekker chaotisch wegkijkertje. Voldoende.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Heerlijk trippy filmpje.
Camerawerk en montage staan goed in lijn van het onderwerp en helpen mee met de vlotheid. Fijn uitgewerkt, een wat vreemd, maar fijn groeps-sfeertje en bij vlagen, wat zeg ik bijna de hele tijd vrij komisch.
Cast volstaat zeker, vooral Brittany Murphy was een geweldige actrice, en bewees dat in deze film ook.

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Drugstore Cowboy
Misdaad / Drama, 1989

Human Traffic
Komedie / Drama, 1999
video surveillanceonafhankelijke filmmethamphetamineveterinarylhbtspeed freakjunky copboy toyporn magazinedope sellingcrank cctvneedlepointneedle older woman younger woman relationshiptelephone sex