Genre: Komedie / Misdaad
Verenigde Staten / Zweden
Geregisseerd door: Jonas Åkerlund
Met onder meer: Jason Schwartzman, Mickey Rourke en Brittany Murphy
Plot Spun
"The ultimate speed freak's tale."
Speedverslaafde Ross (Schwartzman) is dringend op zoek naar een nieuwe dosis en besluit Spider Mike (Leguizamo) te bezoeken. Deze dealer en zijn geflipte vriendin Cookie (Suvari) zijn echter hun voorraad kwijt. Gelukkig is er nog de vriendin (Murphy) van The Cook (Rourke), de gekke chemicus die de poedertjes prepareert.
Ross
The Man
Giggles
Escort
Mrblackwell
Ik vond het acteerwerk erg goed. De beelden waren ook fantastisch. Ik heb me goed vermaakt. Ik vond het laaste deel van de film alleen wat ingezakt (wanneer er de televisie inval plaats vind ik het crack-huisje) Ik geef een 3
Smoghler
Snap niet dat mensen deze film gaan zitten vergelijken met Requiem for a dream!
Requiem is een DRAMA film (en niet zo een klein beetje ook)
Spun is gewoon een visuele trip (gemaakt door iemand die veel clips maakt) met een berg humoristische situaties erin.
De vergelijking gaat dus totaal niet op!
Vond spun zeker wel de moeite waard! Leuk opgezette karakters.
Kijk iig nu wel HEEL anders tegen Mena Suvari aan :d
djelle
Spun is gewoon een visuele trip
Ik vond hem uiteindelijk redelijk goed en heb veel moeten lachen. Enkele scenes vond ik minder, het acteerwerk kon soms een stuk beter en de speciale romance lag me niet zo. (Het is niet echt origineel meer enzo...) Het springt hoedanook voldoende boven de doorsnee uit om hem 3* te geven en hij is wel aan te raden vind ik.
justR
spun was een film die me erg verraste.
heb er erg van genoten.
stem= 4.0
Consurgo
Mwha, vond het een beetje moeilijk om echt "in" deze film te komen. Was meer een beetje een aaneenschakeling van (te?) absurde situaties.
Ook vond ik het acteren niet altijd helemaal overtuigend overkomen, met betrekking tot het speed gebruik.
Al met al aardig, maar niet super.
Ynst
volgende week vrijdag (22 juli) GRATIS in het Valkenberg (park) in Breda te zien..
Rond 22.15 en 22.30 uur als het donker is. (als het regent gaat het niet door...)
Paalhaas
Vette film! Veel goede humor en echt als een LSD-trip in beeld gebracht. 4/5
lieloo
Kee dan. Ik vond deze film ook zeker top. Heb er van genoten. Juist het bizarre en vage trekt mij wel. Dat met die cartoons in die striptent...(tis alweer poos terug, kan ook ergens anders zijn geweest dan striptent.). En dat op dat bed...wow....en hoe ze erbij liepen, hun ogen. Het beeld!!! Jep echt een super film.
muismat
Dit is echt wel een strakke film
Vet realistisch, vooral dat stuk op het begin als die ene helemaal opgaat in dat spel met die aap.
Verder ook goeie acteerprestaties en komische momenten, toch wel een beetje onderschatte film (naar mijn mening).
Jonkster
Kon me best vermaken met deze film. Het verhaal heeft idd weinig om het lijf maar er zijn genoeg grappige situaties.
De situaties, dwaze characters, verschillende effecten zorgen dat er genoeg te beleven valt.
Dat de film soms nogal doet denken aan andere (betere) films stoorde mij verder niet.
jherb
prachtige film
heb me van begin tot eind kostelijk vermaakt
vette effects
hilarische situaties
kleurrijke personages
meesterlijk!
5!
PeterOomen
Vette film.
Komedie van begin tot het eind.
vette visual effects. helemaal spacend.
wel slap einde.
goed in zn genre maar requiem for a dream vind ik beter.
4,5
jimbo79
zeer leuke filmmet een schitterende mickey rourke
ik vergelijk hem niet echt met reguiem maar het is toch een beetje de light versie ervan maar gefucust op speedverslaafde maar dan zonder de deprimerende sfeer
requiem is natuurlijk beter maar dit probeert ook niet meer te zijn dan een vermakelijke drugstrip en daar slaagt hij helemaal in
mensen die anti drugs zijn vermijden deze film
MarjoleinM
Erg irritant, maar de film heeft een unieke stijl. En juist daarom verdient deze film mijn volle respect.
Bartel
Deze film is leuk aan het begin maar omdat er totaal GEEN Verhaal in zit vind ik hem eigenlijk niet de moeite waard om te kijken . 2 Sterren
krang74
Gave trip, deze film. Ondanks dat het verhaal kant noch wal raakt wist het me enorm te boeien.
kArIzMa_TuRk
deze vond ik een beetje minder dan andere Leguizamo films.. ik geef een 2½*
muismat
Hij is echt erg realistisch, zo panisch als het leven van de speedjunk in deze film word weergeven... het is bijna kunst.
divjunky
Leuk camera werk
Alleen het verhaal is een beetje slap. in tegenstelling de middelen die ze gebruiken. Het kon van mij heel wat zieker. Het moest echt klote aflopen.. Dan was hij volmaakt! Door zn stijl toch ervan genoten.
3 Donutz
BlueSword
aparte film maar toch wel aardig goed! mooie en harde beelden, vond de film best wel schokkend maar aan de andere kant ook wel komisch door de overdreven en gekke situaties...ook erg goed geacteerd zag er allemaal wel realistisch uit, deed me wel een beetje aan requiem for a dream denken maar dan alleen met die korte aparte beelden zoals dat oog die groter en kleiner word enzo, RFAD is toch wel een stuk beter.
voor de rest wel mooie muziek maar af en toe werd het een beetje saai rond het einde, vond het einde ook niet zo goed wat de film wel minder maakte.
BlueSword
ik verhoog mijn stem toch nog naar een 4.0*, ik zat nog te twijfelen maar ben eruit, ook al was het einde niet zo de rest van de film was wel erg goed.
nightbreed
Te gekke film met leuke typetjes en veel grappige momenten.
Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze heb gezien dus ik kan er op dit moment niet meer over zeggen.
Cijfer: 4
Kisje
Bij deze film had ik vaak het gevoel dar ik naar a requiem for a dream aan het kijken was, niets nieuws dus.
Wel grappige scènes tussen: de hond die groen uitslaat en een hysterische Brittany Murphy
2.5 *
realpino
Weer zo'n typische film waar je niet teveel bij moet snuiven.
Anders is deze, zeker in het begin, erg confronterend.
3.5 sterren
Ché Cliché
Niet al te bijzonder, bij vlagen zelfs irritant. Te snel wisselende beelden en 0,0 verhaal. 2 sterren voor uitstekend acteerwerk, dat dan weer wel.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Drugstore Cowboy
Misdaad / Drama, 1989

Human Traffic
Komedie / Drama, 1999
video surveillanceonafhankelijke filmmethamphetamineveterinarylhbtspeed freakjunky copboy toyporn magazinedope sellingcrank cctvneedlepointneedle older woman younger woman relationshiptelephone sex