• 9.377.017 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Ernie Barbarash

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Darren Shahlavi en John Ralston

Plot Pound of Flesh

"The black market is about to get bloody"

Deacon, een voormalige black-ops agent, is in China om zijn nier af te staan aan zijn stervende nichtje. Een dag voor de operatie wordt hij wakker en blijkt hij het slachtoffer te zijn van orgaandiefstal. Op zoek naar zijn nier laat hij een spoor van geweld achter in de donkerste uithoeken van de stad, bordelen, vechtclubs, zwarte markten en landgoederen van miljardairs.

DiDa

De nieuwe Van Damme! Ziet er goed uit!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Poster & trailer zien er inderdaad goed uit, ik heb er in ieder geval zin in!

avatar van eka81

eka81

Eindelijk een film waar hij de hoofd rol in heeft.

avatar van Polat Alemdar

Polat Alemdar

wachtte wachtte wachtte tot ???

avatar van Lurtz

Lurtz

Krijg er zin in. Eindelijk weer een Van Damme.

avatar van bart007bond

bart007bond

Ziet er stoer uit. Hij heeft wel wat weg van een slanke terminator met dat haar en die jas. Hij is iets gespierder als ik. Lijkt me wel een direct to video in Nederland. Deze wil ik zeker zien. Aziatische vrouwen die ik zag waren erg appetijtelijk.

avatar van schram101

schram101

Ha! Fijne trailer.

eka81 schreef:

oei, wanneer komt hij uit?

Nou, ik heb contact gehad met Splendid Films en zij releasen de film pas op 24 september in de Benelux....Dit begrijp ik niet. In de US en andere landen komt de film in mei/juni al uit. Iedereen wil dat het downloaden stopt maar op deze manier speel je dat wel in de kaart. Maar goed 24 september it is.

avatar van eka81

eka81

z.sm. uitbrengen. Ik kan niet wachten en hoop ook dat Full Love aka Soldiers aka Eagle Path dit jaar uitkomt.

eka81 schreef:

Dat wordt onderhand echt wel eens tijd ja.....tsjonge jonge....

avatar van ipman-99

ipman-99

"The Black Market Is About To Get Bloody..." ... " !!!

Heerlijke Actiefilm !!! Emoji!!! 'Pound Of Flesh' is de nieuwe Actiefilm met Jean-Claude Van Damme.

Opnieuw een samenwerking met regisseur Ernie Barbarash

('Six Bullets', 'Assassination Games') !

Darren Shahlavi ('Yip Man 2') is een leuke toevoeging in de cast ...

en ook hij knalt regelmatig van het scherm.

Het koele kille sfeertje is wat direct deze Actiefilm typeert, en je mag

gerust toch wel spreken van enkele bijna 'creepy' thriller elementen ...

denk maar aan die scène waar Jean-Claude van Damme in

zijn bad een 'vreemde' ontdekking doet !

De actie is strak geregisseerd met afwisselend heerlijke gevechten en vuurgevechten.

De gevecht scènes in die dancing waren lekker strak met enkele heerlijke 'gekende' moves

van onze Actie-held van dienst ! Jean-Claude Van damme is weer zijn charismatische zichzelf, en tussendoor worden we nog eens getrakteerd op zijn eerlijke split !

Macady

We hebben lang moeten wachten op weer eens een 'echte' van Damme film. Ik vind pound of flesh een krappe voldoende waard. Van Damme oogt wat stroperig in de actie scenes en er zit weinig chemie tussen de hoofdrol spelers, wel leuk om oude bekende Aki Aleong weer eens te zien ( the Quest). Van Damme probeert er het beste van te maken maar naar mijn mening moet hij geen films meer maken met Ernie Barbarash.

2,5 ster

avatar van Corcicus

Corcicus

Één van de betere Van Dammes.

Strak ritme, strakke regie (enkel de vechtscènes konden beter in beeld worden gebracht), puik verhaal en redelijk acteerwerk. Vond de personages ook best cool zoals die oude Chinees die hij nog kent van vroeger. Heerlijk hoe Van Damme met één nier toekomt om half Peking in de as te leggen. Zijn wonde is zelfs nog niet eens geheeld wanneer hij uit narcose wakker wordt en tot de actie overgaat. Ayeah!

avatar van JdeB

JdeB

Ik kan er - net als Macady - ook niet meer voor geven dan een krappe voldoende.

De eerste 15-20 minunten waarin een verdwaasde en gedesorienteerde Jean-Claude ontdekt dat zijn nier is gejat en probeert te reconstrueren hoe dat eigenlijk is gebeurd is best leuk gebracht. De regisseur neemt de tijd een bepaalde sfeer te creeren en Jean-Claude voert dat prima uit. Tot dan toe uitermate positief.

Echter daarna slaat de film over in een standaard pief paf poef verhaaltje. Nu is dat geen verrassing in een Jean-Claude flick, echter dan moeten de knok- en actiescenes wel in orde zijn. Op voorhand zou je denken dat deze b-film regisseur daartoe in staat zou moeten zijn. Dat valt jammer genoeg tegen. Van Damme is inderdaad wat aan de stroperige/houterige kant en de overige actiescenes (met name de autoachtervolging) zijn onder de maat. Overigens vind ik wel dat de regisseur er mede voor zorgt dat Van Damme in het knokwerk niet helemaal uit de verf komt. Het montagewerk is matig en het is vaak te donker.

Desondanks is het voor een B-film allemaal redelijk onderhoudend en prima voor anderhalf uur vermaak. Van Damme lijkt zich ook best te vermaken.

Perfecte aanvulling JdeB....

avatar van shadowradio

shadowradio

Wat een flut film jcvd moet echt geen films meer maken ..helft van de film is gewoon nep beeld. jeetje wat word hij slecht tijd voor de rusthuis ?

avatar van Corcicus

Corcicus

Mijn 3.5 is zonder twijfel overdreven gul, maar jullie overdrijven toch in het andere uiterste. JCVD deelt rake klappen uit, wat wil je nog meer? Een stomende tentscène zoals in Brokeback Mountain? Komaan gasten.

avatar van kuiponok

kuiponok

Je weet met JCVD-films van tevoren al bijna wat je kunt verwachten, dus als je daar niet van houdt zou ik persoonlijk zelf niet gaan kijken.

Toch vond ik dit niet een slechte film van hem; redelijk verhaal wel (niet diepgaand/moeilijk), en zoals mijn voorganger Corcicus al aangeeft, genoeg actie/klappen en dat lijkt me toch wel dé reden om dit soort films te gaan kijken.

Het is allemaal voorspelbaar, maar zoals ik al meldde weet je dat met dit soort films.

@shadowradio: Heb jij een CAM-versie gezien of zo? De film is gewoon gefilmd in een bepaalde stijl, iets donker en hierdoor creëer je een bepaalde sfeer, maar om dit nou te bestempelen als 'nep' ben ik het totaal niet met je eens.

In mijn optiek mag je wel met betere argumenten/uitleg komen als je de laagste score gaat geven...

Ter compensatie geef ik een halve ster meer dan mijn oordeel over deze film: 3.5

Macady

Ik ben vanaf het prille begin een diehard van damme fan, vanuit die positie vind ik het lastig eerlijk te oordelen. Maar pound of flesh kan ik onmogelijk hoger dan een 2,5 geven, dat ligt niet eens aan het verhaal of de ongeloofwaardigheden. Persoonlijk vind ik de chemie tussen de acteurs niet om aan te zien. Zijn broer en Aki waren gewoon tenenkrommend slecht, van damme verdient acteurs van een iets hoger kaliber als tegenspeler, dat geld trouwens ook voor het niveau regisseurs waar hij these days mee werkt.

Maar hopen dat full love beter wordt al vrees ik het ergste gezien deze film " detox' achtige praktijken aanneemt.

P.s.

Maakt er iemand even een topic voor de nieuwe kickboxer aan?

avatar van gauke

gauke

Jean-Claude Van Damme mag er nog altijd zijn: hij heeft de kop van een 55-jarige, maar tegen zijn gespierde lijf en souplesse kun je u zeggen. Ik vond het ook zeker niet de slechtste productie van deze acteur. Als kijker wil je hem toch graag in actie- en gevechtsscènes zien en ik werd op mijn wenken bediend. Het verhaal zelf (het begin was sterk) was flinterdun en ridicuul en de religieus getinte uitspraken van de broer van de hoofdpersoon waren allerverschrikkelijkst en eigenlijk lachwekkend.