- Home
Met onder meer: Jake Johnson, Damon Wayans Jr. en Nina Dobrev
Releasedatum: 14 augustus 2014
Bekijk via Videoland
Plot Let's Be Cops
"Fake Cops. Real Trouble."
Twee vrienden genaamd Ryan en Justin spelen met gehuurde politie-uniformen voor agent. Ze zijn namelijk van plan naar een gekostumeerd feest te gaan. Aanvankelijk gaat alles goed, totdat de twee nepagenten een echte Russische gangster tegen het lijf lopen en ze langzamerhand in allerlei problemen verzeild raken.
Ryan Davis
Annie
Todd Cutler
Georgie
mrklm
Twee dertigers [Jack Johnson en Damon Wayans jr.], die net tot de conclusie zijn gekomen dat ze hun ambities niet waar hebben kunnen maken, gaan verkleed als politieagenten naar een feest. Onderweg ontdekken ze dat voorbijgangers hun aanzien voor échte agenten en ze spelen het spelletje met alle plezier mee. Maar dan komen ze ineens oog in oog te staan met de levensgevaarlijke crimineel Mossi [een zeer intimiderende James D'Arcy] werken ze zichzelf diep in de nesten en worden ze het doelwit van de georganiseerde misdaad.
Let's Be Cops onderscheidt zich van de andere politiekomedies doordat het erin slaagt om op een natuurlijke wijze over te gaan van een komedie naar een misdaadfilm en scoort op beide punten. Daarbij helpt het dat Johnson en Wayans zeer naturel zijn en er een aangename chemie is tussen beide acteurs. En zwaargewicht Andy Garcia is perfect gecast als de meesterschurk. Een film die dus zowel hilarisch als spannend is en dus topvermaak biedt zonder enige pretentie.
Shinobi
"It's not funny."
De trailer beloofde een erg grappige comedy, maar hetgeen wat ik in de bios zag, was verre van dat.
Op zich is het gegeven best aardig; twee losers die zich voordoen als agenten. Maar vervolgens wordt er simpelweg niets boeiends meer mee gedaan, tenzij je de puberale dingen meerekent. Het is dat Jake Johnson en Damon Wayans Jr. nog enige chemie met elkaar hebben om het ietwat dragelijk te maken. Om vooral de mooie Nina Dobrev niet te vergeten.
'Let's Be Cops' is dan ook eigenlijk een langgerekte grap die al gauw zijn kruit verschiet. Het resulteert zich in een hoop voorspelbaarheid en random - domme - situaties die aan elkaar zijn geplakt om het geheel van materiaal te voorzien, terwijl de film al zo een lange speelduur heeft.
Hier en daar zijn er wel wat aanknopingspunten die naar de rode draad leiden, maar het mag niet baten. Met als gevolg dat de film in de laatste act opeens een serieuze toon aanslaat die het er niet beter op maakt. Hierbij vraag ik me af hoe Andy Garcia in dit misbaksel is beland.
Al met al vrij waardeloos te noemen. Je bent beter af door alleen de trailer te bekijken.
Kleine 1,5 sterren.
Flat Eric
Vermakelijke comedy die zich zowaar halverwege de film ontpopt tot een misdaadfilm.
Ondanks de soms wat flauwe en voorspelbare grappen zaten er een paar erg geestige scenes bij.
De rol van Andy Garcia (is die al zo oud dat hij een witte baard heeft?!) zag ik niet aankomen. De twee hoofdrolspelers hadden verder een goede chemie.
Prima wegkijker.
Elineloves
''I look like somebody hit me in the face with Lil Wayne!"
Leuk. Ik ben normaal niet van de buddycop films, maar deze was erg geslaagd. Nu was het een grote plus dat ik de twee hoofdrolspelers in New Girl al geweldig vond, dus eigenlijk kon het al niet meer mis gaan. Ik hou van hun humor, charisma en chemie. Perfecte stel, die twee.
De grappen zijn van constant niveau en goed gedoseerd, evenals de actiemomenten. Nergens een saai moment, al wordt het na 3/4 film ietsje minder. Wel regelmatig hardop moeten lachen, iets wat niet vaak voor komt als ik een komedie kijk. De humor is ook niet zo vervelend plat, de film is beter dan de trailer laat lijken. Pupa was ook een fijne toevoeging aan het verhaal, hij gaf net dat beetje extra.
Goldie63
Net gezien en vondt m zwaar tegenvallen. Karikaturale bad guys (vooral Andy García) en een rommelig script, wat vaak in herhaling viel. Heb n paar keer kunnen lachen maar over t algemeen erg zwak. Muziek was wel erg lekker.
dualcia
Door de chemie van Damon Wayans Jr. en Jake Johnson (och, wat is hij leuk!) in New Girl, ben ik deze film gaan kijken en ja hoor: De twee mannen samen zijn een groot succes! Als de hoofdrolspelers niet zo goed op elkaar ingespeeld waren was het waarschijnlijk een stuk minder geslaagd geweest, maar Wayans Jr. en Johnson zijn individueel al leuk, maar samen al helemaal.
Humor en actie komen beide naar voren, en hoewel ik in een film als deze vaak enthousiaster ben over de humor, mag het actie-gedeelte er ook zeker zijn. Ik moet zeggen dat het met een gestoorde bad guy als Mossi toch wel aardig spannend werd op het einde.
Oh, en als een film begint met I Want It That Way van de Backstreet Boys dan kan het al bijna niet meer fout gaan.
*3.5
Mirob1
Zonder enige verwachtingen naar deze film gegaan en het was het geld dubbel en dwars waard. Ik heb tranen over me wangen gehad van het lachen in de bioscoop. Vele malen leuker dan ik had gedacht. Ja, bij vlagen flauw, maar wel erg leuk. Goede komedie, must see
John Lee Hooker
Ik kon deze wel waarderen. Geniaal moment toen ze na de teleurstelling bij het gemaskerde bal er buiten op de stoep achter kwamen dat zowat alle vrouwen hitsig van ze werden en ze eigenlijk alle voorbijgangers commando's konden geven zoals ''Freeze!'' en ''Don't move!''. Terwijl Justin het meer als een eenmalig geintje zag en er vooral naar neigde om zijn normale leven weer op te pakken, blijft Ryan hun nieuwe levensstijl opvoeren naar een hoger level (koopt bijvoorbeeld een politieauto).
Naar het einde toe wordt de humor helaas wat naar de achtergrond geschoven maar grotendeels wordt er schitterend geacteerd en het script heeft veel versassingen in petto.
tattoobob
Een geslaagde komedie met een duo in de hoofdrol....das ff geleden.
Ja ik heb me geen moment verveeld bij deze film en zelfs....jaaaa zelfs regelmatig dubbel gelegen...de chemie tussen de bijde heren is dan ook prima...en wat is Nina Dobrev - IMDb toch een lekkere meid...tja het oog wil ook wat.
Er zitten nog wat andere bijrolletjes in de de moeite waard zijn.
Leuke komedie!!!
New Girl meets Vampire Diaries.
Een film die bedoeld lijkt als springplank voor een aantal seriesterretjes. Johnson en Wayans zijn vooral zichzelf, Dobrev hangt erbij voor spek en bonen. Wat rest is een snel in elkaar geknutselde comedy/cop films die op beide vlakken niet weet te overtuigen.
Johnson en Wayans blijven te lang hangen in hun New Girl rolletjes, wat enigszins vervelend is binnen een ander concept. Dobrev irriteert vooral en is zelfs behang compleet waardeloos. Het duurt even voor de film op gang is, jammer genoeg slaagt Greenfield er nooit in om de transitie van lamzakken naar politiebazen geloofwaardig weer te geven. Hoe dieper de twee in hun rollen vast komen te zitten, hoe vervelender het wordt.
Ook de humor vlot niet echt. Af en toe wel een paar gniffelmomentjes, maar ook veel grappen die dood vallen of situaties die helemaal niet grappig zijn. De romance tussen Wayans en Dobrev is ook compleet getelefoneerd, enkel de bad guys (met name James D'Arcy dan) hebben nog enige uitstraling. Alleen draait het in deze film niet echt om hen.
Mnee, dit lijkt een film die poogt te scoren op het succes van wat ongerelateerde series, om meteen ook als springplank te dienen voor de gerelateerde sterretjes. Het resultaat is alleen niet echt grappig.
filmkul
Leuke frisse actie komedie. Het verhaal is best aardig en wordt leuk uitgewerkt met aardige grappen, soms wat flauw, soms treffend. De twee hoofdrolspelers rakende gedurende de film beter op elkaar ingespeeld. De film heeft verder een vlot tempo en is mooi geschoten.
Prima film binnen zijn genre. 3.5
martijn011
- 2034 berichten
Had hier meer van verwacht. Weer een leuk concept, beetje 21/22 Jump Street-achtig, maar een matige uitwerking. Ik hoopte zelf vooraf op een film a la de Lethal Weapon-reeks, maar dat was helaas ijdele hoop.
Wat staat of valt in een film als deze is de chemie tussen de hoofdrolspelers, Johnson en Wayans jr. Ook dat kon me niet overtuigen, vond de dialogen tussen hen vooral irritant. Johnson die maar blijft doorgaan en Wayans die er mee wil stoppen. En dan die irritante verhaallijn met die computerspelletjes, totaal onzinnig.
Leuk om Garcia hier eens in te zien. Klein rolletje, maar hij overtuigde veel meer dan James D'Arcy, die echt een vreselijk slechte rol neerzet als Mossi, een zogenaamde angstaanjagende gangster. Totaal over the top.
Nina Dobrev in een film is nooit weg, al zet zij hier één van de grootste clichérollen neer die er in een film kunnen voorkomen.
Af en toe een leuke scene en een leuke grap redden de film van een totale ondergang, al is een onvoldoende zeker verdiend.
Vermakelijk, maar meer ook niet. De laatste paar jaar krijgen we weer vrij vaak een buddy-movie te zien en dat is op zich goed nieuws, maar helaas zijn de meeste van die titels vrij middelmatig en ben ik ze een minuut na afloop weer vergeten. Vroeger, toen films als Lethal Weapon nog uitkwamen, toen had je echte topfilms in dit subgenre.
Let's be cops is gelukkig wel een stuk leuker dan een hoop werk van de laatste jaren. Het duo heeft een redelijke chemie met elkaar (al staan ze mijlenver weg van het duo Glover en Gibson) en er valt ook nog wel voldoende te lachen. Maar echt geniaal of hilarisch wordt het niet. Verder is het ook een standaardverhaal, met uiteraard onderlinge problemen, een misdaad die ze nog oplossen en een happy end. Niks bijzonders dus. Het misbruiken van hun zogenaamde ''agent zijn'' vond ik wel weer geslaagd.
Kleine 3* en dus voldoende.
Kondoro
"Tjik-Tjak" - Let's Be Cops
Ik wou eigenlijk naar Let's Be Cops gaan in de bios.. Maar we hadden besloten om naar Fury te gaan. Hier heb ik opzich geen spijt van want Let's Be Cops lijkt mij niet echt een leuke film geweest voor de bios.. Mijn mening..
Jake Johnson speelde prima zijn rol! En je kon ook wel af en toe lachen om deze vent.. Maar, Damon Wayans Jr. was mij toch echt de grappigste uit de film, wat een kluns is dat zeg! Ik houd daar wel van! Rob Riggle is volgens mij echt een persoon die alleen in politie films wilt acteren.. 21 & 22 Jump Street, The Other guys en nu weer Let's Be Cops!.. Nina Dobrev is wel een mooie meid.. Maar heeft een standaard rolletje gekregen naar mijn mening.. James D'Arcy .. Die mag van mij part echt in UFC films gaan spelen, wow.. Zo ziet ie er wel uit!
Let's Be Cops gaat over twee vrienden, Jake word uitgenodigd voor een gemaskerd bal.. Maar hij denkt dat het een verkleed feest is... Dus ze gaan maar als politie agenten, wanneer ze dan over straat lopen denkt iedereen dat hij hun echte agenten zijn.. Jake vind dat helemaal geweldig en koopt dan een auto, even pimpen en het word een politie auto, vanaf toen gaan ze Politie "werk" doen.. Maar komen al snel uit bij de gevaarlijkste man van de stad, die wapens steelt van de politie die in beslag genomen zijn.. Een film met leuke komedie en af en toe geniale scene's!
Ik vond het een leuke film waar ik wel soms goed om kon lachen! Deze film krijgt van mij een mooie 4.0*!
john mcclane 2
allemaal een leuk idee,,,zit een goede comedy in.
maar dat wil alleen niet lukken.
voorspelbaar,net niet grappig(ik heb niet gelachen in ieder geval)
en alhoewel er wel wat licht gewaagde dingen in zaten,is het braaf.
het was leuk als de film op een positieve manier ontspoorde.
eigenlijk kreeg ik zin om 21 jump street nog eens te kijken.
die had veel wat ik in deze film miste.
de soundtrack was oke.
cantforgetyou
- 1954 berichten
In het begin tenenkrommend, maar naar het einde toe wordt het wat leuker. Een aardige komedie, maar echt lachen heb ik niet gedaan.
tbouwh
Het idee van de film is leuk, en in het eerste halfuur kon ik een lach regelmatig niet onderdrukken. De humor is vaak flauw, te flauw, maar omdat er geen pogingen worden gedaan enigszins serieus over te komen kon ik er af en toe nog om lachen. Jake Johnson vond ik tamelijk irritant, Wayans Jr. zorgde wel voor komische momenten. Na het eerste halfuur wordt de humor wel steeds slechter, op het tenenkrommende af. Enige spanning en een actie-element aan het einde van de film maken het vervolg nog enigszins de moeite waard. Gematigd vermakelijk, ik had hier toch meer van verwacht. Pluspunten wel voor het draaien van Band of Horses vlak voor de aftiteling.
Verdient in de laatste minuten 2,5* (was anders bij 2* gebleven).
Aardige film over twee vrienden die zich als agenten verkleden en zich vervolgens ook zo voordoen. Een prima gegeven voor bijna ouderwetse buddy-actie-comedie. Ook al is de humor niet altijd even geslaagd en is het verre van origineel te noemen, over het geheel is het wel vermakelijk. Jake Johnson en Damon Wayans Jr vormen een leuk duo.
Captain Pervert
Ik verdeel mijn films altijd in twee groepen: films die ik in mijn eentje kijk als mijn vrouw een avondje weg is, en films die geschikt zijn om gezellig met mijn vrouw te kijken. Het eerste lijstje is bedoeld voor extreem flauwe films en extreem gewelddadige films. Op dat tweede lijstje belanden zo nu en dan per ongeluk de verkeerde films. Na een paar flinke missers (met als dieptepunt A Million Way to Die in The West) durfde ik het niet aan om deze film op dat lijstje te zetten. Vrouw is met twee vriendinnen eten, beppen en dat soort vrouwendingen doen en papa kijkt Let's Be Cops. Papa heeft goed gegokt.
Al vanaf het begin overheerst een complete afkeer van beide hoofdpersonages. Ze doen hun best maar de karakters zijn plat, puberaal en oninteressant. De keuzes die ze maken zijn zelfs binnen het kader van flauwe komedie volkomen ongeloofwaardig. Uiteraard zitten er wel een paar leuke momenten en geslaagde grappen in, maar nergens brengt het veel meer dan een glimlach teweeg.
Dit is een film die met het zelfde script maar met betere acteurs stukken beter zou zijn. Ik noem wat: Seth Rogen versus Chris Rock / Chris Tucker / Kevin Hart? Alles is beter dan deze twee kneuzen. De grappen zouden dan nog steeds flauw zijn, maar de dialogen veel leuker. Er is ruimte zat voor improvisatie maar deze acteurs hebben daar de capaciteiten niet voor.
Ik ben heel blij dat ik deze in mijn eentje heb gekeken want anders had ik voor straf Valentine's Day en New Years Eve op 1 avond moeten kijken ter compensatie.
1,5 ster
schram101
Gezien in het vliegtuig en dat is misschien wel de enige setting waar je deze film prima uit kan kijken. De verwachtingen extreem laag, het gezoem en geruis deert de film nauwelijks en je kan de film eigenlijk niet uitzetten omdat je toch de tijd wilt doden. Toch was het allemaal zo heel slecht nog niet, al vraag ik me af hoe ik dit had beoordeeld wanneer ik hem thuis op de bank had gezien. Het voelt allemaal wat goedkoop aan, de grappen zijn flauw en de film duurt een kwartier te lang.
qwatje
Onbegrijpelijk hoge score hier op moviemeter. De film is niet spannend en nooit grappig. Een berg standaard cliche's en een mager script. De humor zit hem in de stukjes bij deend credits. Waarom ze die uit de echte film hebben gelaten is het beste bewijs dat de regiseur zelf ook geen idee had welke kant die op wilde met deze film, actie of komedie. Het is het dus allebie niet geworden. 2*
Eerlijk gezegd vond ik dit best een verrassend leuke Actie / Komedie. Het leuke verzonnen verhaal mag dan misschien niet hoogstaand zijn (eigenlijk wel nog best origineel) en is misschien qua verloop ook wat cliché, maar de uitvoering van het verhaal was gewoon leuk en ik heb me dan ook vanaf de eerste tot de laatste minuut goed vermaakt met deze leuke film.
Dat ik me er goed mee vermaakt heb komt mede ook door de twee hoofdrolspelers Jake Johnson (in de rol van Ryan) en Damon Wayans Jr. (in de rol van Justin), die samen een goed en leuk duo vormden (ze hadden er zelf zichtbaar ook veel plezier in) en waar ik ook best vaak om heb moeten lachen. Met name het begin is leuk als ze zich voor de gein voordoen als politieagenten. Hierdoor komen ze natuurlijk ook in de problemen terecht en dat levert dan weer een aantal leuke situaties op. Buiten dat het verhaal de nodige humor bevat (toch min of meer vanaf de eerste tot de laatste minuut) zit er ook actie in, maar die moet je eigenlijk een beetje met een korreltje zout nemen. De actie komt overigens vooral op conto van de slechterik Mossi die goed gespeeld werd door James D'Arcy. De overige cast (waaronder o.a. de bekende acteur Andy Garcia en Rob Riggle die ik altijd wel leuk vindt om te zien) deed het ook leuk en met Nina Dobrev en de hitsige Natasha Leggero (wel in korte maar leuke rol) zitten er ook een paar leuke en mooie vrouwen in.
Qua uitvoering is verder alles aardig in beeld gebracht, zit het met de luchtige sfeer ook goed en zelfs het ietwat cliché einde vond ik mooi en goed. Dus al met al heb ik me gewoon prima vermaakt met deze leuke Actie / Komedie en daarom krijgt hij van mij ook een ruime voldoende.
Decec
Een redelijk komedie film...
Redelijk verhaal...
Grappig acteerwerk...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid
(Dolby Digital)...
Prima camerabeweging...
IH88
“I feel like Danny Glover before he got too old for this shit.”
Let's Be Cops is een aardige komedie die erg sterk begint en ook een aardig einde heeft maar die in het middendeel wat problemen heeft om het niveau van het begin vast te houden. De grappen komen wat minder uit de verf en er worden wat nieuwe personages geïntroduceerd die meer irritant zijn dan grappig.
Het verhaal rond Ryan (Jake Johnson) en Justin (Damon Wayans Jr.) die niets met hun leven doen en besluiten om zich voor te doen als politieagenten is zeker in het begin leuk. Origineel is het allemaal niet maar dat hoeft ook niet als er goede humor in zit en het plezier van de acteurs er zo vanaf spat. Het einde is humorvol en actierijk en zorgt er voor dat de film niet als een nachtkaars uitgaat. Johnson en Wayans Jr. zijn uitstekend op dreef en het is altijd leuk om Andy Garcia de rol van bad guy te zien spelen alhoewel hij beter is dan het materiaal waar hij het hier mee moet doen. James D’Arcy is redelijk maar is iets te eendimensionaal. Van Rob Riggle had ik wel wat meer willen zien want hij is erg grappig en Nina Dobrev is een prachtige actrice die helaas een erg kleine rol heeft. Let's Be Cops heeft zijn sterke momenten maar ontstijgt nergens de middelmaat.
Shadowed
Knotsgek.
Wel een gek filmpje dit. Niet perse slecht daarmee. Johnson en Wayans Jr zijn een redelijk komisch duo in deze vlotte komedie met een uitermate zwak verhaal. Dit verhaal hebben we echter al heel vaak gezien en dan heb je gewoon de komedie zelf over.
Het is allemaal best vlot. De schurken komen echter vrij zwak over, maar Dobrev is dan wel een leuke verschijning. De grappen zijn vrij komisch en de film is vrij vlot. 104 minuten zijn best snel om, en daarmee kan de film zichzelf vrij geslaagd in noemen.
Leuke film voor een avondje bankhangen met snacks erbij. Desnoods met een groep vrienden. Deze film ging er prima in bij mij.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

St. Vincent
Komedie / Drama, 2014

Chef
Komedie / Drama, 2014
corruptiediefstalontvoeringnachtclubmannelijke vriendschaponderzoekpolitiefeestjemoordflashbackgangsterlos angeles, californiëbuddy coplyingimpersonating a police officer guns