• 9.370.271 stemmen

Geregisseerd door: Thierry Poiraud en Benjamin Rocher

Met onder meer: Xavier Laurent, Alban Lenoir en Sebastien Vandenberghe

Gesproken taal: Frans

Plot Goal of the Dead

"Football Is a Team Game... Not Survival!"

Zaterdag, 18 januari 2012. Caplongue, een klein dorpje in het noordoosten van Frankrijk, dat bestaat uit een kerncentrale, geïndustrialiseerde landbouw, een kerk en een voetbalteam, heeft de 1/32 finale gehaald van de Franse voetbalbeker. Het dorpje is enorm blij om Paris Olympic, een club uit de hoogste divisie, te mogen ontvangen. Terwijl de amateurs zich kranig verzetten tegen de professionals zorgt een epidemie ervoor dat de spelers, toeschouwers en bewoners veranderen in vreemde, woedende wezens.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van judgepaddy

judgepaddy

O.....ke

avatar van jerry r

jerry r

pas na een uur komt de film pas op gang met een paar leuke grapen maar meer ook niet.

maar het duurt gewoon allemaal veel te lang door de te lange speelduur.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Met de timing om deze film op DVD uit te brengen is in ieder geval niets mis, zo tijdens het WK. Iedereen is in de ban van een slachting op Spanje en de zoveelste bijt-actie van Suarez, dus dan kan dit bloedbad uit Frankrijk er zeker wel bij. Goal of the Dead is opgedeeld in twee helften en beide helften duren iets meer dan een uur, wat deze horrorkomedie voor zijn genre een best lange film maakt. De film gaat dan ook niet enkel over voetbal en agressieve gemuteerde zombies, regisseurs Rocher en Poiraud komen met een flinke berg subplotjes op de proppen. Een romance, familieperikelen, concurrentiestrijd, hooligans met stadionverbod, de commerciële kant van voetbal en een belangrijke transfer komen onder andere voorbij varen. Sommige van deze verhaallijnen werken best aardig, maar bij veel van deze uitstapjes hoop je dat snel de krankzinnige mutanten weer aan komen hollen.

Want eerlijk is eerlijk, als de mutanten verschijnen is de film op zijn best. Goal of the Dead geeft ons geinige personages en best redelijke verhaallijnen, maar het is het lompe geweld, vaak gemengd met een portie gortdroge humor, dat de film echt interessant maakt. Telkens als de film even dreigt in te zakken door iets te veel zijtakken, brengen de vliegensvlugge mutaties weer leven in de brouwerij. Rocher en Poiraud hebben duidelijk goed gekeken naar het werk van Edgar Wright. De film zit dichtgesmeerd met snelle sequenties, afgewisseld met extreme slowmotion, en sterke droge humor in de stijl van de Britten. En ook de invloeden van Peter Jackson’s vroege werk zijn goed zichtbaar.

Je krijgt enkel het gevoel dat de makers zich qua gore en humor wat hebben ingehouden. Dat de Kijkwijzer ’12 jaar en ouder’ op de DVD heeft gezet, zegt genoeg. Zo had er wat betreft gore best iets meer registers opengetrokken mogen worden. En ook de humor had af en toe best iets zwarter en scherper gekund. Maar deze kleine minpunten wegen niet op tegen het ongenuanceerde amusement dat deze Franse horrorkomedie ons voorschotelt. Een avondje prima vermaak, zo tussen de wedstrijden van het WK door.

3,5 sterren.

avatar van N23

N23

Goal of the dead, al met al een aardige film. De film bestaat uit 2 delen, waarvan deel 2 toch wel de beste is. Deel 1 was achteraf gezien wat overbodig, hierin komen de achtergrond verhalen aan bod, die niet echt boeiend zijn. Maar goed vlak voordat je denk van 'i realy dont care' komen de zombies al weer aanrennen en hoop je dat ze van de 'belangrijke' personages ook zombies maken. De film heeft wat gore momenten en deed dat overtuigend. Zeker de moeite waard als je fan bent van het zombie genre. Al had er meer ingezeten

avatar van Shinobi

Shinobi

Voetballende zombies?!

Oké, niet helemaal waar, maar dat is wel het eerste waar ik aan dacht toen ik van de titel hoorde. Overigens een gepaste tijd om de film uit te brengen.

'Goal of the Dead' is duidelijk afgebakend in twee delen. In de eerste helft krijg je als kijker te maken met een hoop leuke stereotypen uit het voetbalwereldje, zoals: de vedette, hooligans, groupies enz. Deze personages zijn stuk voor stuk geslaagd en zorgen voor een lekker luchtig sfeertje. Hierbij zijn er wat subplotjes opgezet om het geheel van meer 'inhoud' te voorzien, hoewel ze niet helemaal uit de verf komen, werkt het gelukkig niet al te afleidend.

De tweede helft is meer gericht op de verspreiding van de epidemie en hoe 'Jan en alleman' zich moeten zien te redden. Zoals eerder gezegd, is daarbij goed gekeken naar het werk van een Edgar Wright. Het creëert een aantal gestoorde situaties waarbij droge humor zowat naadloos wordt afgewisseld met lomp geweld. Het is alleen jammer te noemen dat men niet volledig los is gegaan met de gore. Hierdoor is de film over het algemeen net iets te braaf.

Al met al best geinig, maar op het gebied van gore had hier meer mee gedaan moeten worden. Daarnaast is de lange speelduur niet echt bevorderlijk; de verveling slaat op momenten redelijk snel toe.

2,5 Sterren.

avatar van Noodless

Noodless

Leuke horrorkomedie die vooral naar het einde wat slapjes overkomt. Het verhaal bestaat uit 2 delen waarvan het eerste deel meer gericht is naar de kennismaking van de verschillende personages en het voetbalwereldje in al zijn facetten. Goed opgebouwd met de nodige maatschappijkritiek gecombineerd met wat humor. Het tweede gedeelte is dan vooral zich ontdoen van de geïnfecteerden en laat dit nu net wat tegenvallen. Het blijft allemaal nog leuk, maar qua gore valt het een beetje tegen. Vaak te braaf en soms wat te donker gefilmd. Het slot op het voetbalplein wordt een beetje flauw uitgewerkt.
Best amusant, maar de verwachtingen lagen hoger. 6,5/10

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Na de magistrale La Horde, halen de 2 regisseurs weer een nieuw zombie-onderwerp uit de kast, dat dit keer het hele voetbalwereld een dodelijke voetbalschop geeft. De film begint lekker droog met het typische voetbalcultuur van de Paris Olympics, die met een bus naar een een of ander verlaten boerengat in Frankrijk worden vervoerd om daar opnieuw de uitdaging aan te gaan met een plaatselijke voetbalclub die voorheen van ze gewonnen had. Op het moment dat we er zijn worden we al meteen in het dorpsculuur gegooid, waar oud zeer nooit zal verdwijnen. Dus ook niet de jaloezie dat Sam Lorit, die voorheen toen hij nog in het dorpje woonde, bijna alle vrouwen daar heeft bevredigd, inc van de supporters. Logisch dat ie ook heel snel verkaste naar Parijs.

De wrok en de passie voor jou voetbalclub wordt echter ruw verstoord wanneer er een voetbalspeler iets te laat op het veld komt, en wel heel raar en agressief doet... en ook nog eens besmettelijk is geraakt na een mislukte doping. En voor we het kunnen beseffen worden de supporters/voetballers nog bloeddorstiger en agressiever dan ze al in werkelijkheid zijn. Dat wordt ook nog eens een manier om te overleven voor Lorit en de overgebleven voetballers uit Parijs, de coaches, een plaatstelijke politiechef, 2 debiele hooligangs, en... Cleo, waarbij Lorit er nu achterkomt dat dat zijn dochter is die hij bij een van de zoveel gelukkigen in het dorp schijnt te hebben verwekt.

Goal of the Dead was weer lekker genieten en een knotsgekke, zwartgallische kijk op de voetbalwereld. Wel jammer dat het wat minder heftig en bloederig is dan La Horde, dat verklaard ook al gauw de 12+ kijkwijzer. Enfin, deze film duurt ook geen 140 minuten. Dat het in twee delen werd gesplitst alsof het moest ogen als een voetbalwedstrijd of een gemiddelde uitzending op Studio Sport was wel erg leuk gedaan.

Fijn apocalyptisch vermaak weer...

avatar van shrink

shrink

Leuke film en gelukkig viel de traagheid nog wel mee.