• 9.376.523 stemmen

Geregisseerd door: Tod Williams

Met onder meer: John Cusack, Samuel L. Jackson en Isabelle Fuhrman

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Cell

"When everyone is connected no one is safe."

Er wordt een krachtig signaal wereldwijd uitgezonden over mobiele netwerken. Dit zorgt ervoor dat de hersenen van de gsm-gebruikers direct en gevaarlijk geherprogrammeerd worden. Clay Riddell reist door New England richting het noorden in de hoop zijn vrouw en zoon te vinden. Hij krijgt bijval van een groep overlevenden en samen proberen ze de bloeddorstige 'phoners' af te weren.

avatar van blurp194

blurp194

De zombieapocalypse naar het evangelie van Stephen King.

De wat duisterdere benadering dan gemiddeld - tenslotte, meestal is een zombieapocalypse wel ietwat komisch - werkt op zich redelijk, maar aan de andere kant is er ook weinig nieuws te vinden in deze zoveelste film in het genre. Weer zijn de zombies relatief makkelijk te killen, weer zijn ze relatief dom. Van Stephen King zou je toch eigenlijk iets beters verwachten. Verder is het natuurlijk wel erg fijn om Samuel L. eens in een net wat andere rol te zien - hij kan het dus toch nog! en een paar mooie bijrolletjes waarin Stacy Keach misschien wel de meest eervolle heeft.

Maar de uitsmijter is dan wel weer echt geniaal, dat moet gezegd. Daar meen ik dan toch de hand van King in te zien. Jammer dat die verder wat leek te ontbreken.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

goede innovatieve variatie op het zombie soort film.

Die zijn niet nieuw de laatste jaren,kijk bijvoorbeeld naar warm bodies.

Het blijkt ook dat de Hereniging van S.King , S Jackson en J. Cusack na room 1480 hen geen wind eieren legt .

L .jackson speelt opvallend ingetogen.

En voor degene die het onzin vind,en te ver gezocht,,,en je houd ook niet van George A. Romero films moet je dit wijken.Die films zijn bovendien wel genoeg uitgemolken.

er zitten wat gaten in het verhaal,en soms ziet het er wat goedkoop uit,en de reactie van de hoofdpersonen op de situatie an sich is wat onderkoeld.

dat maakt de film geen topper.

hou je over een film gebaseerd op S.king boek , die zich ook met het script bemoeide.

Die en een apocalyptische horror thriller oplevert die er best mag wezen.

Niet een film die je dagen bij blijft,maar die zijn zowiezo zeldzaam

Dit trolololo nummer had al een geinige trol rol gekregen,,,

krijgt door deze film een extra lading

Mr. Trololo original upload - YouTube

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Met plaatsvervangende schaamte naar dit rommeltje gekeken. Met Jackson en Cusack (Nicholas Cage 2.0) probeer je hoog in te zetten, maar wanneer je er zowel qua stijl (puur gebrek aan kwaliteit, erg rommelig en onevenwichtig) als inhoud (zoveelste rehash van een bekend concept, nu met de nadruk op onze smartphone.... boehoe) volledig naast zit, dan is het vooral een pijnlijk onnodige toevoeging aan het grote aanbod. Jackson en Cusack lopen beide nogal stuurloos rond en geen enkel moment weten ze te dragen. Niet alleen hun schuld; ook van de hak op de tak stijl van Williams draagt er aan bij.

Zit op geen enkel moment een lekkere flow in. Mis vooral een duidelijke lijn in het verhaal. Een verhaal dat ik ook liever wat minder uitleggerig vertelt zie worden, maar that's me. Eigenlijk vanaf de opening al duidelijk hoe Williams het zombie-gegeven totaal niet onder controle heeft. Vond hem beter met Paranormal Activity 2, al was dat ook geen reden tot juichen.

avatar van Kondoro

Kondoro

Cell

Cell is duidelijk geen topper, dat heb ik wel gelezen bij de meeste mensen hier maar, bij het kijken vond ik de helft nou ook niet echt speciaal. Cell is een film wat ik een beetje uit vond komen met een vervolgend concept van 'Kingsman: The Secret Service (2014)', alleen hier werd het tegen gehouden en in deze film had de slechterik dan gewonnen zeg maar, en Samuel L. Jackson speelt nu I.P.V. de slechterik een metro bestuurder.

Cell is van lage kwaliteit waar ik eigenlijk niet echt van opkijk, ook is het begin juist wel gaaf maar na mate het einde nadert begint de film in een afgrond te komen en is die vrijwel heel erg saai. Vooral het eind, erg animatie gericht en erg amateuristisch en saai.

Ik vond de 'zombie' of ook wel 'phoners' saai bedacht met een irritant geluid wat ze maakten, niet passend. Vond het verhaal krom en het concept was vaag en saai, wat dat betreft geen toppertje in mijn ogen maar, je komt (ook met ietwat spoelen) er prima door heen op zondag middag.

avatar van filmkul

filmkul

Matige film. De film opent nog redelijk sterk. Maar in plaats van het mysterieuze voor te zetten, wordt gekozen voor een standaard horror werkje, wat verder niks nieuws te brengen heeft. De twist op het einde is nog aardig, maar niet Stephen King waardig. De film wordt nergens echt spannend en verveelt al snel. Gelukkig is de speelduur niet al te lang. Het acteerwerk is gemiddeld, Cusack zal nooit een topper worden. 1.5/2.0

avatar van Diederik58

Diederik58

Boek van Stephen King verfilmd. Boek niet gelezen, maar de film ademt de sfeer van zijn boeken.

Er zit wat jatwerk in nl. dat het fone-volk hun mond open doen om te communiceren ("Invation of the body snatchers"). Maar in welke film is dat niet zo.

Halverwege zakte de film wat in.

Geen enerverende film, maar prima kijkvermaak.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Vroeger vond ik het boek altijd bijzonder tot de verbeelding spreken, maar deze verfilming doet het hem voor mij niet. Verhaaltechnisch zit het allemaal niet zo lekker in elkaar en springt de film wat van de hak op de tak. Verder vind ik dat het 'zombiegedeelte' wel wat meer uitgebuit had mogen worden.

Verrassend om Jackson en Cusack hier samen in te zien, die moeten toch gemerkt hebben dat dit een slechter werk zou worden dan bijvoorbeeld 1408.

Een gemiste kans en dit verhaal verdient nog een keer een fatsoenlijke verfilming. Ik hoop dan ook dat deze er in de toekomst een keer gaat komen.

avatar van coumi

coumi

Eén van de weinige boeken van Kind die ik niet heb gelezen en de film is geen aanbeveling om dit alsnog te gaan doen. De aanwezigheid van goede acteurs als Jackson en Cusack geeft het geheel nog duidelijk wat cachet, zodat het nog wat lijkt, maar qua het vertellen van een verhaal....oei, oei, oei...Zeer warrige, onduidelijke vertelling. Waarschijnlijk heeft King dit opgezet als een maatschappijkritisch verhaal, maar de film ontwikkelt zich al vlug tot het zoveelste zombie achtervolgings vehicle, en door het gebrekkige script en de gemakzuchtige regie ook nog een hele matige. Zal dus wel één van de vele Stephen King verfilmingen zijn die het niveau van het boek niet haalt, en dus louter de hoon van de schrijver zelf zal opwekken.

avatar van Q Jones

Q Jones

Toch wel een vrij goede prent al vond ik het zelf.

Ik verwachte niet veel van de film maar ik moet zeggen ik heb me uiterst vermaakt. Je ziet dat er geen super hoog budget aanwezig was maar dat is nergens echt vervelend. De acteurs leveren puik werk, toch wel jammer dat we Cusack niet meer in de bios voorbij zien komen want hij is echt een begaafd acteur. Het apocalyptische sfeertje, de acteurs die doen wat ze moeten doen, en het dubbel zinnige einde. Ik vond het een prima film. Die me geen moment verveeld heeft en telkens bleef ik geboeid.

Jammer van het lage gemiddelde hij is meer waard

avatar van james_cameron

Het gelijknamige middelmatige boek van Stephen King resulteert in een middelmatige film. John Cusack en Samuel L. Jackson zijn oké in de hoofdrollen, maar de gebeurtenissen maken weinig indruk en de apocalyptische sfeer is niet dreigend genoeg. Er wordt wel enige moeite gedaan om dit te doen onderscheiden van de doorsnee zombie-film, maar de visuele aanpak schiet gewoonweg tekort en de plot is te dun om te blijven boeien. Hier en daar een creepy scene, maar uiteindelijk kunnen we ook hier toch weer zeggen: het boek was beter.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“I thought when you get older, the nightmares go away.

No, they still happen.

They just grow up, too.”

Ben je geen echte Stephen King fan of zombiefilm fanaat, dan mag je gerust bij deze film afhaken. Iets wat de meerderheid in deze film ook best gedaan had bij het ontvangen van een oproep. “Cell” was nu eens een boekverfilming van King waar ik reikhalzend naar uitkeek. Spijtig genoeg ben ik halfweg het boek gestopt. Niet omdat het een slecht boek was (’t is tenslotte toch een Stephen King boek), maar wel vanwege tijdsgebrek. Dat is tenslotte nog altijd het grootste nadeel bij het lezen van een boek. Je moet er tijd voor vrijmaken. En dat is nu net iets waar ik jammer genoeg niet voldoende van heb. Een voordeel van een boek is dat de opbouw gelijkmatig kan gebeuren, dat er ruimte is voor diepgaande beschrijvingen en dat de karakters van de verschillende personages gedetailleerd uitgediept kunnen worden. Dit zorgt voor een uniek inlevingsgevoel dat door weinig films geëvenaard kan worden. En dat is nu net waar het schort in deze verfilming.

King lijkt wel uit te groeien tot een blitse, moderne versie van Jules Verne. Hij schreef dit verhaal ruim tien jaar geleden. Mobiele telefonie was toen al in ruime mate ingeburgerd, maar nog niet zo wijdverbreid als tegenwoordig. In deze moderne tijden wordt een hele generatie ingepalmd door deze elektronische telecommunicatie gadgets. Ik ben er van overtuigd dat er ’s avonds een meerderheid in bed kruipt met een pijnlijke duim en vermoeide, rode ogen vanwege het constant versturen van berichten en het neurotisch staren naar het flikkerende beeldscherm van hun smartphone. Stap de eerste de beste openbare plaats binnen en je kan een kudde, verwoed swipende technojunks bewonderen.

Iets gelijkaardigs maakt Clay Riddell (John Cusack), een grafisch ontwerper aka fantasy striptekenaar, mee als hij aankomt in de luchthaven van Boston. Het enige verschil is dat de digitaal verslaafden nogal agressief uit de hoek komen. Een mysterieus signaal heeft al diegenen die communiceerden met hun mobiele telefoon getransformeerd in schuimbekkende, moordende psychopaten. Halsoverkop vlucht Clay en slaagt er tenslotte in uit handen te blijven van deze tilt geslagen zombies. Met behulp van treinbestuurder Tom McCourt (Samuel L. Jackson) weet hij zijn appartement te bereiken en start een overlevingstocht richting Kent Pond. Daar hoopt hij zijn vrouw en zoontje ongedeerd terug te vinden. En als het buurmeisje Alice (Isabelle Fuhrman), die ook zonder kleerscheuren de chaos overleefde (maar wel een traumatische ervaring achter de rug heeft), zich bij het duo aansluit, gaat dit gezelschap op pad doorheen een apocalyptische maatschappij.

De allereerste ontgoocheling was voor mij de openingsscène die plaatsvond op een luchthaven. Ik had veel liever gezien dat het beginfragment uit King’s boek verfilmd werd. De setting was wel ideaal om een hele meute GSM-gebruikers bijeen te scharen die slachtoffer werden van de zogenaamde puls en het resultaat waren soms hallucinante beelden. Zoals die bewakingsagent die zijn trouwe viervoeter verscheurd. Of dat dolgedraaid tienermeisje die frontaal tegen een muur loopt met een tandeloze, bloederige glimlach als gevolg. En een destructieve vliegtuigcrash (wel met gebruik van belabberd uitziende speciale effecten). Spijtig genoeg is er na dit opwindend begin niet veel spannends meer te zien. De film is niet meer dan een standaard zombieflick, met rond hossende overlevers die op tijd en stond worden achtervolgt door een horde dolgedraaide “phoners”. Het enige nog noemenswaardige fragment is dat bij het voetbalveld. Voor de rest was het niet meer dan “The Day” gemengd met “Dark Skies”.

Grootste reden om het sowieso te kijken was enerzijds dat het een Stephen King verhaal was en anderzijds de cast die meewerkte. Ik geef grif toe dat een samenwerking tussen Samuel L. Jackson en John Cusack voor mij wel een enorme stimulans is. Ook al spelen ze beiden op automatische piloot en leek het soms alsof het met tegenzin was. Voor één keer wil ik ook eens de minder bekende cast in de bloemetjes zetten. En dit zijn namelijk de figuranten die de dolgedraaide, gewelddadige en mentaal opgewonden zombies uitbeelden. Het zijn wel geen Oscar-waardige vertolkingen, maar er zitten altijd enkele schitterende figuren tussen. Zoals de angstaanjagend uitziende kok met zijn uitpuilende ogen die dodelijk rondzwaait met een enorm keukenmes. Maar vooral eentje die deel uitmaakte van de eerste zombie-menigte die door de straten marcheerden. Een redelijk gestoord type die eerst manisch lacht om tenslotte in verwondering rond te kijken. Zo schitterend dat ik het wel 4 keer heb herbekeken.

Uiteindelijk voldeed “Cell” niet aan mijn hooggespannen verwachtingen. Echt spannend is het niet. En voor een zombie-achtige film ontbreekt er toch de nodige bloederigheid. De juiste betekenis van de figuur “The Night Traveller” ontging me ook volledig. Het einde van de film vond ik daarentegen niet zo slecht en een benadrukking van de hopeloosheid van de gehele situatie. Naar wat ik kon lezen, zou dit nogal afwijken van de initiële einde uit het boek. Maar ja, daar ik het nooit heb uitgelezen, kan ik me daar niet over uitspreken. Ik zou zo thuishoren bij deze gehersenspoelde schepsels, want ik word al knettergek als ik zo’n smartphone moet bedienen. De waarschuwende boodschap van King is overduidelijk. Maar nogmaals is deze film het bewijs dat er weinig verfilmingen zijn die de magie van de geschreven versie kunnen evenaren.

avatar van SimonV

SimonV

Erg tegenvallende film. Het boek ken ik niet, dus een vergelijk kan ik niet maken. De film is eigenlijk een standaard-zombie-film. Het acteerwerk is een beetje vlak en de special effects blinken niet uit. Het script blijft een beetje in raadselen. Het einde is onverwacht en laat je met vragen achter die niet beantwoord worden.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Deze film is lang zo slecht nog niet als de score mij deed vermoeden. Heel origineel is het allemaal niet en de computer effecten zien er vrij nep uit, op andere punten is de film vrij degelijk uitgevoerd. Prima acteerwerk, lekker sfeertje en een lekker tempo. Wellicht had er iets meer gore de film goed gedaan.

avatar van Collins

Collins

Redelijke film, die tegelijkertijd een povere verfilming van King's boek is, waarbij het vooral jammer is dat de sfeer van beklemming en wanhoop uit het boek niet goed wordt getroffen. De film neemt er de tijd ook niet voor. De speelduur is niet overdreven lang en het zwaartepunt van het verhaal ligt erg op de actie.

Die keuze gaat ten koste van psychologische bespiegelingen en overpeinzingen, die in het boek veel meer de ruimte krijgen en die het filmverhaal zeker van meer logica zouden hebben voorzien. Een jammere keuze want het is in z'n algemeenheid al behoorlijk lastig om het woord zombie te paren aan het woord logisch. Met wat uitleg gaat dat beter.

Tevens valt het ontbreken van een aantal verhalende draadjes en een aantal spannende scènes op die als filmmateriaal zeer geschikt zouden zijn.

Het zijn vreemde afwegingen die de film niet bepaald helpen om veel meer te zijn dan een aardige horror-actiefilm die zonder veel verdieping en soms zonder samenhang voortbeweegt naar een acceptabele slotacte. Dat wel.

Als King-verfilming is ie teleurstellend. Zoals vaker het geval is. Als gewoon kijkbeurtje is ie best ok.

Cusack en Jackson vallen op met routineus en ongeinspireerd acteerwerk. Dezelfde classificaties gelden voor de filmposter. Wat een lelijk ding.

avatar van K. V.

K. V.

Deze ook eens geprobeerd en 'k vond het niet mis, maar toch ook niet veel meer dan dat. De cast deed het niet slecht, maar het verhaal was niet zo bijzonder. Niet echt spannend of bloederig, maar zeker ook niet saai. Het einde was wel redelijk abrupt en toch wat teleurstellend. Mocht het einde wat meer uitgewerkt zijn, ging 'k hem een halve punt meer gegeven hebben, maar nu hou ik het op 3*

avatar van Theunissen

Opzicht wel een opmerkelijk combinatie, John Cusack en Samuel L. Jackson samen in een soort van Zombie-achtige Horror / Actie film, die eigenlijk ook nog eens best genietbaar is. Van deze film had ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar ik zag hem gisteren toevallig voorbij komen op de televisiezender "Film 1" en het trok gelijk ook mijn aandacht. "Gelijk" is ook letterlijk en figuurlijk van toepassing op deze film, want na korte inleiding op het vliegveld in Boston, begint ook gelijk de wereldwijde zombie uitbraak en wel op een leuke manier, namelijk via het gsm-netwerk.

In dit verhaal draait het om fantasie striptekenaar (tekent duistere en occulte verhalen) Clay Riddell (gespeeld door John Cusack), die van een zakenreis terugkomt en landt op het vliegveld in Boston. Eenmaal geland op het vliegveld, neemt hij met zijn mobiele telefoon contact op met zijn vrouw Sharon Riddell (gespeeld door Clark Sarullo), die aan het rijden is met de auto, waarin ook zijn zoontje Johnny Riddell (gespeeld door Ethan Andrew Casto) zit. Op een gegeven moment valt de mobiele telefoon van Clay uit, omdat zijn accu leeg is. Net op dat moment wordt er een krachtig signaal wereldwijd uitgezonden over het mobiele netwerk, waardoor de hersenen van mobiele gebruikers (die op dat moment bezig zijn met hun mobieltje) direct en gevaarlijk geherprogrammeerd worden, waardoor ze veranderen in agressieve en moordlustige zombie-achtige wezens, die ook wel "phoners" worden genoemd. Clay Riddell moet daarbij zien te overleven en ook gaat hij opzoek naar zijn vrouw en zoontje, waarbij hij bijval krijgt van overlevenden zoals metromachinist Tom McCourt (gespeeld door Samuel L. Jackson) en Alice Maxwell (gespeeld door Isabelle Fuhrman), die woont in het appartementencomplex waar Clay ook woont.

Het verhaal (had wel wat weg van de Drama / Mystery film "The Happening (2008)") vond ik opzicht wel leuk gevonden en wist me zeker ook wel te vermaken en te boeien. Sowieso kijk ik graag naar films die betrekking hebben op zombies. Verder is het tempo ook best hoog en gebeurt er meer dan genoeg (inclusief actie) en zitten er ook voldoende leuke wendingen in het verhaal die soms ook best verrassend zijn (zoals het moment dat Alice Maxwell gedood wordt door een zombie, terwijl ik juist verwacht had dat zij het wel zou overleven). Visueel gezien werd alles wel aardig in beeld gebracht (zeker de tijdens de zombie uitbraak op het vliegveld in Boston), maar de speciale effecten ogen wel zeer goedkoop (o.a. het neerstortende vliegtuig en het in brand steken van de zombies in het stadion).

Bepaalde scenes mogen er ook best wezen zoals natuurlijk de zombie uitbraak op het vliegveld van Boston (hoogtepunt van deze film), maar zeker toch ook de scene in het buitenlucht sportstadion van een school, waarbij het hele veld bezaaid is met zombies (die in "standby mode" staan) en waarbij men dan met een sproeiwagen op het veld gaat rijden (dus dan rijdt men ook dwars over de zombies heen) en de zombies dan besproeit met een brandbare vloeistof (soort van napalm). Op een gegeven moment blijven ze op dat veld eventjes vastzitten met de sproeiwagen, waarna Clay Riddell dan droogjes zegt als ze weer los geraakt zijn "We waren vastgelopen op iemands zijn hoofd" Nadat ze van het veld zijn afgeraakt, worden de zombies natuurlijk in vuur gezet.

Ook de scene waarbij men aankomt in soort van café, met daarin een aantal overlevenden was wel aardig en zeker als mijn daarbij disco muziek opzet en men daarop begint te dansen. Verder was leuk de scene waarbij men in het bos een vader en dochter tegenkomt, die een foodtruck bij zich hebben, welke de vader heeft volgestopt met explosieven (met een doel). De vader draagt daarbij zelf ook een explosief (net zoals terroristen) en het was geweldig toen hij aan het doordraaien (hij was sowieso ook wel apart) was en zichzelf daarbij opblies.

Het einde van het verhaal zie je eigenlijk wel aankomen, maar was desondanks wel aardig en daardoor eindigt het verhaal ook niet clichématig (of juist misschien wel). De cast deed het best aardig en vooral natuurlijk hoofdrolspeler John Cusack (in de rol van Clay Riddell), die ik ook wel graag zie in films en dat ondanks hij geen geweldige acteur is. Ook Samuel L. Jackson (in de rol van metromachinist Tom McCourt) en Isabelle Fuhrman (in de rol van Alice Maxwell) deden het verdienstelijk. De laatste had ik eigenlijk ook niet herkend, want ik zag haar voor het laatst in de sterke Horror / Thriller film "Orphan (2009)" en toen was ze natuurlijk een stuk jonger. Verder was het leuk dat oude rot Stacy Keach (als schooldirecteur Charles Ardai) ook een klein rolletje had in deze film.

Al met al best een aardige Horror / Actie film (verfilming van het Stephen King boek) om eens gezien te hebben en het verhaal was eigenlijk ook nog leuk gevonden. Een andere film omtrent een soort gelijk thema is overigens de verdienstelijke horrorfilm "The Signal (2007)".

avatar van Leno

Leno

Matte film met een uitgebluste Cusack, die er weinig zin in had, en een domme bijrol van Jackson die even wat wilde cashen. Hun karakters stellen totaal niets voor en hun beweegredenen zijn eveneens onduidelijk. Het verhaal is slap en voorspelbaar, zonder engie spanning. Het voelt als een derderangs b film, een scifi channel productie ofzo, alleen dan met een wat hoger budget.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/drama/horror/SF/ thriller film...

Goed verhaal, maar wel rare einde verhaal...

Goed acteerwerk, rare zombies...

Onrustige camerabeweging...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Bekende acteurs John Cusack en Samuel L. Jackson...

avatar van frolunda

frolunda

Zeker geen topper maar als genre film vond ik Cell nog best redelijk geslaagd.Stephen King weet zoals bijna altijd met een best origineel verhaal op de proppen te komen maar de uitwerking had wel wat beter gekund.Nu was het allemaal wat onevenwichtig,iets wat nog wat sterker naar voren kwam door de matige montage.

De beelden waren daarentegen wel oké en ook het apocalyptische sfeertje beviel me wel maar verder had de film niet zoveel te bieden.Een paar spannende momenten en Samuel L. Jackson die eigenlijk als enigste een goede rol neerzette.Helaas was dat niet helemaal genoeg om de film echt boven de grauwe middelmaat uit te tillen.

Als liefhebber van Horror/science fiction en alles wat daar in de buurt komt geef ik Cell toch een kleine voldoende.

avatar van Shadowed

Shadowed

Niet echt.

Een film die wel een leuk verhaal had, en daarom dus ook maar eens gekeken. Ook nog eens gebaseerd op Stephen King, al weet ik niet meer welk verhaal precies. Ook de cast sprak me best wel aan, vooral Jackson is best een positieve verschijning.

De film begint goed, de toon is al vrij vroeg gezet. Het eerste half uur is daarom ook wel leuk, maar het verhaal ontspoort daarna volledig. Dingen slaan volkomen nergens meer op en de vaart is er ook wel uit. Spanning is ook ver te zoeken.

Fuhrman en Jackson doen het wel leuk, Cusack is wat minder. Het einde is vrij vaag maar zo slecht vond ik hem niet. Wat ik minder vond was het domme verhaal en voorspelbare dingen van de karakters. Een film die eigenlijk vrij weinig toevoegt dus.

avatar van cor1946

cor1946

Wat een bagger deze film. Niet om aan te zien met weer van dat zombies gedoe.

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Een zombie/apocalyps film met goede hoofdrolspelers en van Steven King..!
Voor de liefhebber van dit genre moet dit dus goed komen, maar helaas...

Hoe goed en spannend een Steven King film ook kan zijn, een eerste nadeel van zijn films is vaak dat er uiteindelijk geen "hoe en waarom" is in het verhaal, wat tot grote frustratie kan leiden.

Een tweede is dat het een verfilming is van een boek waardoor er vaak veel te weinig tijd is om een verhaal te vertellen (in het geval van Steven King).
In deze film was dit wel heel erg aanwezig.

Het verhaal op zich was best wel goed, alleen de gebeurtenissen waren in zo'n rap tempo dat dit de spanning echt niet ten goede kwam. De personages hadden niet eens de tijd om te schrikken, emotioneel stuk te zitten of een plan te bedenken.
Als kijker heb je echt het idee wat gemist te hebben, omdat een volgende scène alweer bezig was, terwijl je nog niet eens toe was aan het "waarom" van de vorige scène.

Het einde kwam eigenlijk ook zó spontaan, waardoor je dus achteraf blijkbaar al een stuk daarvoor, afscheid had genomen van het personage van Samuel L Jackson.

Het plot was best aardig.
Hoe ik het begreep: was je wanneer je met de geluidsfrequentie in aanraking kwam, voor de buitenwereld als we gezien hebben, maar in je gedachte of droom leef je dus verder, wel erg jammer dat hier in het verloop van de film geen kleine aanwijzingen voor gegeven werden.

Als er wat meer tijd in de film gestoken was (minimaal een uur), of als er een miniserie van gemaakt was, zou het best wel een hele goede kunnen zijn....

Nu een hele kleine 5-

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

Nou, ik vond hem eigenlijk best wel vermakelijk! Een nachtmerrieachtig sfeertje waarin de mensheid onherroepelijk geassimileerd wordt door de Borg

Dat er veel meer uitgehaald had kunnen worden is natuurlijk waar.... maar ik heb gelukkig zo'n fantasierijk brein dat ik het strakjes op bed allemaal net wat smeuïger en gruwelijker kan gaan maken.

En dat het niet kan tippen aan het boek... tja, dat geldt voor vrijwel alle horrorverhalen van King.

avatar van ibendb

ibendb

Deze zomer heb ik Cell van Stephen King gelezen en het boek vond ik zeker niet tegenvallen. Het is zeker niet zijn beste maar wel een leuk tussendoortje. Dat de verfilming slechte reviews heeft ontvangen weerhield me niet hem toe te voegen aan mijn watchlist voor de challenge. Man, had ik dat beter niet gedaan. Niet alleen is het resultaat een erg saaie bedoening, het is ook nog eens verschrikkelijk lelijk. De begingeneriek lijkt rechtstreeks uit Windows Movie Maker te komen.

John Cusack en Samuel L. Jackson lopen gedurende de hele film zich af te vragen wat ze aan het doen zijn met zo'n ondermaats script. Nu vind ik Cusack al lang een man die meer afleidend door zijn mond loopt te ademen met een vage blik in zijn ogen dan dat hij acteert. Jackson voelt ook erg miscast aan. Isabelle Fuhrman, die je zult kennen uit Orphan, kan het al helemaal niet redden.

Waar het boek ieder moment zijn tijd neemt om op te bouwen naar een groter geheel, wordt hier van de hak op de tak gesprongen. Je krijgt geen tijd om te ademen want alles gaat zo snel en toch zit je verveeld. De helft van de tijd had ik ook geen idee waar ik naar aan het kijken was. Plotlijnen komen en gaan, zonder ook maar iets van impact te hebben. De laatste tien minuten zijn zo donker dat het pijnlijk duidelijk is dat dit een keuze is vanwege het beperkte budget en halfslachtige CGI. Dat men het einde dan nog eens heeft veranderd van het boek om een nog dommere climax te maken, verbaast me nog steeds.

Cell? Dull!

avatar van joolstein

joolstein

Stephen King doet zombies. Wow die openingsscène was behoorlijk goed! Er wordt een signaal uitgezonden over de mobiele telefoonnetwerken, mensen worden geherprogrammeerd tot een netwerk en veranderen in ongelooflijk overtuigend zombies. Ja ze hebben wel een aantal van de eigenschappen die je kent, zodat je meteen weet wat het zijn zombies maar deze 'phoners' eten geen hersenen maar zijn wel gevaarlijk! Voor de rest is grotendeels dezelfde overlevering; groepje mensen probeert te overleven, terwijl ze onderweg zijn...naar de vrouw van één van de personages. John Cusack en Samuel L. Jackson geven een geloofwaardige vertolking van twee mensen die kameraadschap, vertrouwen en vriendschap vinden aan het einde van de wereld Inmiddels heeft iedereen genoeg films over een zombie-apocalypse gezien, zodat je minder verrast zal zijn. Uiteindelijk zit het bij deze film dus in de verschillende details! Lezers van het boek kunnen ook vallen over het einde...Voor mij was dit een redelijke zombiefilm die geen moeite doet om nieuwe wegen in te slaan, maar wel vermakelijk genoeg was.