• 9.474.529 stemmen

Stranger in Our House (1978)

Horror / Thriller | 100 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Summer of Fear

Geregisseerd door: Wes Craven

Met onder meer: Linda Blair, Lee Purcell en Jeremy Slate

Plot Stranger in Our House

"Can she survive a nightmare of evil?"

Als de ouders van Julia Trent omkomen bij een auto-ongeluk, mag ze tijdelijk bij haar oom en tante en diens kinderen, de gelukkige familie Bryant, logeren. Al gauw gebeuren er dan allerlei vreemde dingen. Rachel, één van Julia's nichtjes, kan niet echt met Julia opschieten en begint dan langzamerhand te denken dat Julia verantwoordelijk is voor de vreemde gebeurtenissen.

Rachel Bryant

Professor Jarvis

Bobby Bryant

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Craven blijft voor mij toch een interessant regisseur, met meesterlijke hoogtepunten (A Nightmare on Elm Street, Scream, New Nightmare) en soms rampzalige dieptepunten (Cursed, Swamp Thing, Scream 3). De producties uit de jaren '70, waar hij mee is begonnen (Hills Have Eyes, Last House on the Left) lagen hier wat mij betreft mooi tussenin. Deze derde film van de Amerikaanse horror-regisseur uit de jaren '70 neigt jammer genoeg toch het meest naar de tweede categorie: De dieptepunten ...

Summer of Fear faalt op veel verschillende gebieden. Zo is het script een rommeltje en de dialogen zijn van bijzonder laag soap- niveau. En ook wordt er ontzettend slecht geacteerd; Linda Blair speelt behoorlijk waardeloos, de vader is echt lachwekkend en langs de scènes met Fran 'kan niet acteren' Drescher had iemand ook beter even een schaar kunnen halen. Daarnaast zit de film vol belachelijke en uiterst lachwekkende momenten; zo vliegen auto's al in de fik voordat ze überhaupt dichtbij de berm komen te rijden. Mede hierdoor doet de film grotendeels erg amateuristisch aan en wordt het steeds duidelijker dat de film de tanden des tijds niet heeft doorstaan.

Toch heeft de film ergens wel een charmant laagje over zich. Het ietwat vreemde jaren '70 sfeertje komt op sommige momenten erg sterk naar voren en dit doet de film soms best goed. Ook zitten er nier en daar nog wel een paar andere geinige en amusante momenten, maar helaas niet genoeg om er een goede thriller van te maken. Ik wilde eerst voor een anderhalve ster gaan, maar bij nader inzien maak ik er toch maar even twee hele kleine sterren van. Blijft duidelijk één van Craven's minste en is qua kwaliteit voor mij het best te vergelijken met The Swamp Thing, welke hij een paar jaar later maakte.

2 hele kleine sterren.

avatar van Zinema

Geen gekke Craven.

Best aardige griezelfilm zonder gore maar wel voorzien van een uitstekend sfeertje en vermakelijk plot. Een en ander voelt aan als het betere TV-werk en kent een goede spannings-opbouw. De uitwerking van het verhaal is helaas op sommige punten wat mager en een aantal goofs, alsmede het overdreven einde, doen de film geen goed. Toch is dit geen gekke Craven.

Redelijk.