• 9.375.363 stemmen

Geregisseerd door: Tommy Lee Jones

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Hilary Swank en Grace Gummer

Releasedatum: 24 juli 2014

Plot The Homesman

Het is 1855 en een vrouwelijke pionier besluit samen met een man op te trekken om een wagen met een aantal vrouwen van Nebraska naar Iowa te leiden. De meereizende vrouwen zijn gek geworden van de gruwelheden die ze aan de bijna onbewoonde grens hebben moeten doorstaan en moeten daarom zo snel mogelijk terug naar de bewoonde wereld, richting het oosten. Ze blijken echter niet zomaar meteen van alle ellende te zijn verlost.

Mary Bee Cuddy

Altha Carter

Thor Svendsen

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Wat een lange zit vooral, de film wist me echt nergens te boeien. Het verhaal an sich is nog wel te doen, typisch Western zelfs als een road trip, maar er zat maar gewoon geen tempo in. Swank weet verder weinig diepgang te creëren en Jones' personage is helemaal lachwekkend. Dus ook op psychologisch vlak is er niks van te maken. Verder vond ik ook de sfeer niet helemaal geweldig. De film oogt heel goedkoop met veel kale sets en vooral veel kale landschappen die soms wel mooie abstracties geven, maar niet het gevoel geven naar een Western te kijken, iets dat ik wel had verwacht en graag wilde zien. Pas tegen het einde wordt het allemaal beter, met dat brandende huis en dat dorpje en die wereld even later die veel meer leven.1,5*

avatar van james_cameron

Best goede western, degelijk geregisseerd door hoofdrolspeler Tommy Lee Jones. Bepaalde aspecten van de plot zijn niet altijd even goed uitgewerkt, zoals de weinig overtuigende rollen van de drie 'krankzinnige' vrouwen die vervoerd moeten worden door Jones (degelijk als altijd) en Hilary Swank (eersteklas), maar de film heeft genoeg originele invalshoeken en prachtige dialogen om te blijven boeien. Vooral de schijnbaar achteloze aanpak van bepaalde dramatische gebeurtenissen maakt indruk.

avatar van Piratje

Piratje

Een eigenaardig rustig verhaal verfilmd in een stijl, dat een western moet heten.

Opgetut met heel wat zwarte humor in de mooie natuur.

Misschien wat langdradig. Maar het stoort niet. Gewoon kijken en genieten is de boodschap.

Uitstekend begeleid door geluiden en muziek.

Tommy Lee Jones, in de hoofdrol, vertolkt best zijn rol. Keihard... Maar ook met een hart.

4,0 punten is deze prent waard.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

The Homesman lijkt in alles op een western, met de cowboy, de lange trektocht door het wilde westen, ook de Indianen komen ten tonele. Het is dan wel even abstractie doen van alle clichés die bij een western horen, want dit is een "reality" western met alle eigenschappen van een drama, en poogt om het ruwe bestaan in die periode zo getrouw mogelijk weer te geven.

Een western ontdaan van alle romantiek en nostalgie. Want wat je ziet is vrij tragisch en weinig opbeurend : de hopeloze eenzaamheid van Mary Bee, het tragische lot van die drie krankzinnige vrouwen, de dood die elk moment kan toeslaan, de harteloosheid van de anderen, honger... Beschaving en overleving bestaan naast elkaar en gaan in elkaar over.. een sterke scène in dat verband is dat hotel (toch een symbool van beschaving) waar de eigenaar het gezelschap niet wil ontvangen, waarna Briggs wraak neemt en het gebouw in lichterlaaie steekt ; Een scène die tot nadenken stemt vond ik. En dan de schoonheid van de landschappen versus de lelijkheid van de samenleving. Homesman kwam me over als een film met contrasten.

Het mag ook eens anders die westerns. Cowboys, indianen, goudzoekers, wraakverhalen. Zo'n films zijn er inmiddels meer dan genoeg. Jones' rauwe prent heeft een bittere nasmaak maar ik heb de film sterk kunnen waarderen.

avatar van sean-penn

sean-penn

Swank en Jones samen in een film, dat kan niet misgaan dacht ik.

Nou hou ik wel van films die de tijd neemt om alle personages te introduceren als het verhaal daartoe leent maar in deze prent gebeurd bitter weinig. Verhaal is flinterdun en de dialogen? Je zou verwachten dat tussen Swank - een diep religieuze, wilskrachtige eenzame vrouw - en Jones - een ronddwalende zwerver - interessante, heftige confrontaties aangaan, immers een groter contradictie is niet denkbaar, twee tegenpolen samen in een troosteloze verlaten wereld. Voor deels maken ze het waar maar het blijft overwegend tam.

En daar zit de crux omdat de film weinig leunt op bijrollen die de 2 hoofdrol spelers zou kunnen ondersteunen zijn Swank en Jones opzichzelf aangewezen en ondanks goede spel van beide bloed de film langzaam dood.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een innemende en boeiende westernfilm. Sfeervol en vakkundig geregisseerd door Tommy Lee Jones. Die tevens ook een zeer puike hoofdrol vertolkt. De beelden zien er ook prachtig uit, en de schitterende omgevingen zijn goed in beeld gebracht. Verder steekt het verhaal erg sterk in elkaar, al zijn er een aantal dingetjes die beter uitgediept hadden kunnen worden. De film verloopt in een wat traag tempo, maar dit heeft mij nergens gestoord. Ik werdt er in opgezogen. Verder ook ijzersterke rollen van Hilary Swank, en helaas maar een klein rolletje voor Hailee Steinfeld. Knap gemaakte western, met een roadtrip feel. 4 Sterren.

avatar van bjerik76

bjerik76

Een lange zit, maar wel met mooie beelden.

na 1,5 uur ging ik ervan uit dat Meryl Streep een van de 3 dames was, bijna onherkenbaar gemaakt.

Maar Meryl komt pas de laatste 8 minuten in beeld, beetje teleurstellend.

( in de film werd ze een van de eerste aangekondigd op het scherm, ik begrijp nu waarom dat hier dus niet vermeld staat)

de ineens luxe hotelscene in de middle of nowhere vond ik niet echt in deze western passen.

Tommy Lee Jones en Hillary Swank dragen de film wel, alleen vond ik Mary Bee wel een beetje heel erg "wereldverbeterend" bezig zijn.

de 3 gekken waren wat te simpel neergzet.

Een film met veel stiltes, mooie beelden en een simpel wat te langdradig verhaallijn zonder uitschieters.

avatar van bjerik76

bjerik76

Grace Gummer - IMDb is in het echt een van de dochters van Meryl Streep - IMDb en lijkt ook verdomd veel op haar andere dochter Mamie Gummer - IMDb [/quote]

Ik zag bij het begin van de film Meryl Streep staan, na 1,5 uur dacht ik dat dat Meryl dan moest zijn, vond ze er wel enorm jong uitzien, maar die neus..... dat verklaard het dus.

meryl zelf kwam pas de laatste 8 minuten in beeld bleek dus toen ik nog net niet in slaap viel.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Eigenaardig drama dat zich afspeelt in het Westen.

Laat een kil maar ogenschijnlijk realistisch beeld zien van leven en dood in een minder geciviliseerde samenleving halverwege de 19e eeuw.

Ik vond het een interessant stuk geschiedenisles dat, net zo als een SF kan intrigeren over hoe het "zou kunnen zijn", hetzelfde deed maar dan "zou kunnen zijn geweest"

Enfin, prima film met een tragische noot over de vergankelijkheid van het mens zijn,

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Mooie rustige film met mooie natuur en zeer goed acteerwerk.

Zal niet voor iedereen de moeite waard zijn door het trage tempo, maar film blijft genoeg boeien.

Door verrassingen en de zwarte humor.

Zeker een aanrader, voor mij een 7,5 en dus tussen 3,5 en 4 sterren in.

Afgerond 4 sterren.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Prachtig drama, speelt zich af in de tijd waarin je meestal Westerns ziet. Gelukkig was dit wat anders, goed verhaal, hangt tegen het melodramatische aan, maar weet dat heel slim weer onderuit te halen ook. Het einde was heel erg goed. Ben een fan van Tommy Lee Jones, die stelde me weer niet teleur en Hilary Swank deed bepaald niet voor hem onder. Heb van deze film genoten!

avatar van Wat een k..film

Wat een k..film

Lange zit, 2 uur. Dit verhaal kon makkelijk in een uur. Maar toch helemaal gezien, dat zegt toch wel iets, maar ik weet niet wat. (veel geduld, tijd over of toch een boeiende film?)

avatar van wei

wei

Swank de bazige vrouw die geen vent kan vinden, gaat op een roadtrip waarbij ze 3 gestoorde vrouwen van west naar oost begeleid. Dit keer geen schatzoekers of mexicaanse bandieten, maar verloren eenlingen. Het tempo is rustig fijn, de plaatjes en muziek ook prima, maar een vreemde overgang van perspectief halverwege is een bezwaarlijk smetje. Toch wel genoten van 2 hele sterke acteurs in weer eens een andere type western.

avatar van Tarkus

Tarkus

Niet een western zoals we dat allemaal kennen, met revolverhelden en shoot-outs, maar wel een mooie film met een prachtig verhaal.

En beide hoofdrolspelers, Hilary Swank en Tommy Lee Jones (die ook voor het scenario en de regie zorg draagt) spelen de pannen van het dak.

Puik drama dus waarvan ik wel heb genoten, de 2 uur waren zo voorbij.

Het is Tommy Lee Jones zijn tweede regie dat ik zie, en voor mij is hij als regisseur ook geslaagd, kijk al uit naar zijn volgende film.

Deze is alvast wel een aanrader, alleen het einde viel me iets tegen...

Maar daar ga ik nu niet over zeuren... voor de rest geslaagd !!

avatar van Noodless

Noodless

sean-penn schreef :

Kan me hier ook wel bij vinden. Goed acteerwerk, maar het verhaal wist me niet echt te boeien en naar het einde toe bloedt het inderdaad dood. Vrij saaie zit ! 5/10

avatar van Lee92

Lee92

Inderdaad een langdradige, nietszeggende film.

Het heeft met de benaming "Western" totaal niets meer te maken.

Die hele film is zo dood als een pier.

Ben blij dat ik er een duur bioscoopkaartje mee uitgespaard heb.

Tommy Lee Jones is aan zijn pensioen toe en Hillary Swank zat zeker krap bij kas om zo'n 'wanprestatie' neer te zetten.

Weg met die film!

avatar van Cleanshot

Cleanshot

De film lijkt een ongegeneerd beeld te geven en hoe vrouw onvriendelijk/plat/barbaars het destijds in de outback leek te zijn. Dat is op zich wel boeiend en zeker het verloop met Scwanck was verassend en onbegrijpelijk te noemen. En onbegrijpelijk is het eigenlijk niet, de film toont hoe dingen lopen en niet waarom. Simpelweg omdat er niet altijd een verklaring is of ooit zal komen. Boeiend maar toch enigszins onbevredigend mn het einde.

avatar van dekschrobber

dekschrobber

Aparte film. Mooie sfeer, goed gespeeld, onduidelijk verhaal. Dit laatste is erg jammer.

avatar van nadrin

nadrin

Meeslepend verhaal met uitzonderlijke goede acteerprestaties

avatar van Boneka

Boneka

De titel is een beetje miskend, want hij had zomaar Crazy women kunnen heten of iets dergelijks. Maar goed dan leggen we weer teveel accent op de drie vrouwen die om allerlei redenen een beetje gek zijn geworden en het gaat toch ook vooral om de man (ijzersterk gespeeld door Tommy Lee Jones) die een soort second chance krijgt en de glansrol van Hilary Swank die ijzersterk lijkt, maar toch ook vooral een vrouw is met gevoelens en emoties.

De film begint wat warrig en ik had niet gelijk door dat de trektocht pas echt begint als de vrouwen zijn opgehaald. Dat wordt duidelijk aan tafel verteld, maar was me even ontgaan. De vrouwen komen wat overacting over, maar dat is alleen in het begin. Tijdens de trektocht worden ze rustiger en komt het niet zo irritant over. De film begint eigenlijk wanneer de trektocht daadwerkelijk begint in een soort celkoets. De beelden zijn fascinerend de landschappen oogstrelend, de landhuizen fantastisch mooi vormgegeven. Wow deze film spat ervan af. Filmisch echt top!

De relatie tussen de man en vrouw zijn wat stroef. Tommy speelt een soort Clint Eastwood zonder echte emoties. Misschien door zijn verleden. Maar hij heeft ze wel als de film een gigantische shock te verduren krijgt. Het is de ommezwaai in de film. Daarna loopt ie nog goed door al vond ik het eindtoetje een beetje overbodig. Nadat de vrouwen netjes zijn afgeleverd gaat ie nog eventjes door.

Het thema bevalt me wel in deze film. Broken Trail heeft ook een bijzonder thema in de "western". En in Cold Mountain zit ook een scene die feitelijk voortkom in deze film. Vrouwen hebben in eenzaamheid en mislukkingen het niet altijd makkelijk in afgelegen gebieden. En als dan hun kinderen keer op keer overlijden of er niet voor gezorgd kan worden kunnen ze lijden aan vreselijke depressies zeker in die tijd.

De film heeft wel wat kleine rare momenten. Dat hotel in the middle of nowhere vond ik een vreemde eend in de bijt. Beetje onnatuurlijk. Maar de film heeft mij zeker indruk gemaakt daarom een dikke plus!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Best leuke western in een wat minder gebruikelijk jasje. De film was over het algemeen best grauw, maar had ook wel zijn gezellige momenten, bijvoorbeeld bij de kampvuren. Daarnaast had de film een survival aspect wat ik ook erg interessant vond zoals het zoeken naar eten, zorgen dat je het warm krijgt, overnachten in the middle of nowhere. In mijn ogen kwam de film best realistisch over en liet goed zien hoe het er vroeger aan toe kon gaan: honger, lang reizen, agressieve indianen, traders etc.

De 3 gekke vrouwen die de aanleiding zijn voor de trip, vond ik iets minder. Eerlijk gezegd had ik liever een andere aanleiding gehad. Overigens zouden die vrouwen een goede basis zijn voor een wetern horror

Overigens is de film is niet opgenomen Nebraska of Iowa, maar in New Mexico, wat toch wel een typische setting is voor een western. Je ziet alleen bijna niks terug van de rotsen en woestijn.

Kortom erg leuke wetern. Als je leuke en boeiende western zoekt, dan zou ik deze zeker even checken. Dikke 3.5*

avatar van Theunissen

Ik vond dit best een goede, realistische, harde (qua leven) en sobere Western / Drama (met vooral de nadruk op Drama), waarvan het verhaal wel hoofdzakelijk langdradig en saai verloopt.

Ondanks dat wist deze film me wel te boeien en vond ik het verhaal ook niet onaardig in elkaar steken en hetzelfde geldt voor de realistische uitvoering. Dat laatste met name door de goede dialogen (vooral bij de diverse kampvuren) en de cast in de vorm van hoofdrolspelers Tommy Lee Jones (in de rol van onstuimige maar ook goedaardige George Briggs) en Hilary Swank (in de rol van de goedaardige, zorgzame en alleenstaande Mary Bee Cuddy), die beiden goed en overtuigend speelden. Ik moest wel glimlachen toen een tweetal keren tegen Hilary Swank werd gezegd (nadat zij hun ten huwelijk vroeg) dat ze "bazig" en "lelijk" is Aan de andere kant was het natuurlijk ook zeer treurig en respectloos met alle gevolgen van dien (depressie gevolgd door zelfmoord).

Het verhaal is geregeld hard en tragisch en dat laatste zeker met de heftige wending op het einde welke ik zeker niet zag aankomen. Ik dacht eigenlijk vlak voor de wending (omdat ze dan eindelijk ook seks heeft) dat het verhaal positief ging omslaan, maar dat was zeker niet het geval. Sowieso vond ik het laatste gedeelte wel sterk en daarin hebben ook een andere bekende acteur (James Spader) en actrice (Meryl Streep) een aandeel in het verhaal. Het verhaal is van de eerste tot de laatste minuut sober en hard en zo wordt ook alles inbeeld gebracht. Ondanks dat, leverde het regelmatig fraaie beelden op en vond ik het einde ook wel goed (paste prima bij de rest van het verhaal). Hierdoor raakte Mary Bee Cuddy wel helemaal in de vergetelheid.

Ondanks dat deze film een lange zit is en het verhaal langdradig en saai is, heb ik me er goed mee vermaakt en heb ik ook geboeid (voor sommige vrouwen in de film was dit letterlijk van toepassing ) zitten te kijken.

P.S. wat "brabusRUS" hierboven op komische zegt, klopt eigenlijk wel want de drie gek geworden vrouwen zouden inderdaad perfect geknipt zijn voor een Western Horror. Ze zagen er niet alleen eng uit (met name Sonja Richter en Miranda Otto), ze handelden en gedroegen zich ook zo (met name de scene waarbij één van hun haar baby gewoon in het toilet weggooit was hard).

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/western film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende actrice Hilary Swank (Meryl Streep speelt kort)...

Ook een bekende acteur Tommy Lee Jones (regisseur!) speelt goed...

Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van Rodger

Rodger

Beetje langdradige film, en eigenlijk niks geen inhoud.

heb de film wel afgekeken, en ook de beelden zijn prachtig.

Maar niet verwacht van wat het moeten zijn.

2.0 **

avatar van frolunda

frolunda

Het begin was nog wel aardig maar halverwege werd het een onsamenhangend geheel met nog wel enkele goede scenes maar het verhaal ging nergens meer naar toe.Wel erg mooie en desolate beelden en goed acteerwerk maar in zijn totaliteit was the Homesman toch een teleurstelling.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een alleenstaande vrouw de opdracht aanneemt om drie zieke vrouwen weg te brengen. Een mooi verhaal dat ook mooi in beeld is gebracht. De film speelt zich af in het wilde westen, maar is zeker geen typische western. Redelijk zwaar van toon, maar niet geheel zonder humor. Twee goed neergezette hoofdpersonages.

avatar van QuidQuoPro

QuidQuoPro

Mooie ingetogen, sobere, trage en stemmige western met aparte wendingen. Er wordt alle tijd genomen om het verhaal te vertellen. Niets voor de liefhebbers van knal maar raak/actie-westerns. Goed acteerwerk.

" .... maar het verhaal ging nergens meer naar toe"

2 personen gaan een paar gekke vrouwen wegbrengen. Waar had het verhaal dan naar toe gemoeten ? Ze vonden goud en toen volgde er een grote schietpartij en was het verhaaltje af ??

Zo goed ?

" .... werd het een onsamenhangend geheel"

Zo, vertel eens ??

avatar van AC1

AC1

The Homesman is een Revisionist Western in de goede traditie van de jaren '60 en '70, mijn favoriete Western genre. Ik vond deze wel net iets beter dan de vergelijkbare (doch meer op sensatie beluste) Bone Tomahawk die ik onlangs heb gezien. Goh, ik word een beetje fan van regisseur Tommy Lee Jones, denk ik. The Three Burials of Melquiades Estrada was ook al de moeite. Bedankt, Netflix! 7/10

avatar van KingJ

KingJ

erg traag maar mooie tragische western (als je er de tijd en rust voor hebt): neigt naar drama

avatar van mr rumson

mr rumson

Ondanks ik wel iets anders verwacht van een western en de film zelfs voor een western traag is .

Vond ik dit toch een mooie film .

De film neemt alle tijd om het verhaalt te vertellen .

Het landschap ( alleen al om in die omgeving te wonen zou ik gek worden) en de soundtrack vond ik goed bij het dramatische verhaal passen al zat er hier en daar wel wat humor in .

Tommy Lee Jones en Hilary Swank deden het voor mij prima.

Al met al een film die de moeite waard is om te kijken als je tenminste van films houd die rustig voort kabbelen.