• 9.374.188 stemmen

Geregisseerd door: Tommy Lee Jones

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Hilary Swank en Grace Gummer

Releasedatum: 24 juli 2014

Plot The Homesman

Het is 1855 en een vrouwelijke pionier besluit samen met een man op te trekken om een wagen met een aantal vrouwen van Nebraska naar Iowa te leiden. De meereizende vrouwen zijn gek geworden van de gruwelheden die ze aan de bijna onbewoonde grens hebben moeten doorstaan en moeten daarom zo snel mogelijk terug naar de bewoonde wereld, richting het oosten. Ze blijken echter niet zomaar meteen van alle ellende te zijn verlost.

Mary Bee Cuddy

Bob Giffen

Altha Carter

Thor Svendsen

• 2020 berichten

Gaat dit jaar, op 22 mei, in Cannes in première.

avatar van schram101

schram101

Mooie trailer hoor. Ziet er erg boeiend uit!

avatar van nilserr

nilserr

Dit lijkt mij inderdaad ook wel interessant.

• 2020 berichten

Blijkt bij nader inzien komende zondag, op 18 mei, al op het Festival van Cannes te zien te zijn.

Kijk hier persoonlijk overigens wel naar uit.

Vanaf 17 juli in de bioscoop (Independent Films)

avatar van LPereboom

LPereboom

Heel goede film, dit is vooral te danken aan Swank & Jones die echt heel goed acteren. voor ik deze film zag las ik commentaren over het feit dat de teveel veel te traag opgang komt, voor mij zelf blijft te film heel traag in opbouw maar dat boeit hier in deze film niet, je blijft gekluisterd kijken tot het einde met een sterke twist naar het einde toe, wat me ook opvalt in deze film is dat er de perfecte muziek inzit die heel sterk inspelen op een paar prachtige scenes! ik heb genoten tot het einde, voor mij toch een DIKKE 4!!!

avatar van Menno

Menno

Een drama in de negatieve betekenis van het woord. Geen lijn, nauwelijks geloofwaardigheid en een bespottelijke TL Jones; ijdeltuiterij maakt dat de man van zichzelf een belachelijk personage (om de haverklap is meneer 'out of karakter') geregisseerd heeft. Wat wel goed is: mooie fotografie en een imposante Hilary Swank (mooie vrouw is dat!)

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Een roadmovie met pioniers....

Apart verhaal met mooie beelden van de midwest. De desolate leegte en de gure weersomstandigheden dragen bij aan de wanhoop en eenzaamheid in het verhaal. De film is bij vlagen traag maar die traagheid past eigenlijk wel goed bij het verhaal.

Aanrader.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ik ben niet zo gecharmeerd van westerns, maar ik ga deze zeker een kans geven.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

HALVE TAMME. schreef:

Ik ben niet zo gecharmeerd van westerns, maar ik ga deze zeker een kans geven.

Zeker doen. Soms valt het mee, soms valt het tegen. Ik laat me altijd graag verrassen.

En het is geen echte western hoor!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Flat Eric schreef:

En het is geen echte western hoor!
Merci voor de info.

avatar van Djek69

Djek69

Liefhebbers van 'western-settings en sferen' kunnen hun hart ophalen bij deze nieuwe film van acteur/regisseur Tommy lee Jones. De thematiek wijkt wellicht op vele punten af van de klassieke western, maar toch is dit veel meer een western dan bijv Tarantino's 'Django unchained'. Dat komt met name door de 'verstilde' sfeerzetting, en het feit dat de tijdsgeest/mentaliteit van het vroeg 19'e eeuwse Amerika hier relatief rauw en realistisch wordt weergegeven, zonder sentimenten en toeters met bellen.

avatar van blackcat13

blackcat13

Jammer van de beperkte uitgave, wordt wachten op de DVD release vrees ik. Heb hier wel zin in, de trailer is gaaf, Tommy Lee Jones is een uitstekende regisseur en heeft hier de perfecte uitstraling en het verhaal spreekt me wel aan. En een western is bij mij al snel genietbaar.

avatar van rep_robert

Vooral een erg grauwe film met een fantastische Tommy Lee Jones, die (ondanks dat ze erg sterk speelt) Hillary Swank toch van het scherm af acteert.
The Homesman maakt het niet rooskleuriger dan het is. "The Territory" is een erg desolaat gebied, met mensen die ook erg verwilderd overkomen en zich er ook naar gedragen.

Waar de film uitblinkt in het zijn van een sfeerportret, laat het op het gebied van het verhaal steken vallen. Het doel van de film is erg duidelijk en zelfs na de zeer onverwachtse zelfmoord van Swank haar personage(wat wel indruk maakte) leek het nog even goed te gaan.
Maar nadat Tommy Lee Jones de drie vrouwen heeft afgezet dwaalt de film teveel af en lijkt de gehele film geen doel meer te hebben.

Jammer, want ondanks het erg sterke eerste uur zwakt de film het laatste half uur erg af door het doelloze rondgehuppel van Tommy Lee Jones.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Tommy Lee Jones, en Hilary Swank, twee kanonnen. Dit moet toch een mooi product zijn?

Maar hier nog net boven de 3** (34 stemmen)....... Mmmm moet ik dan toch twijfelen?

Nog maar even in de gaten houden dus voor dat we hem binnen halen.

avatar van gauke

gauke

Een rustige, stemmige, eigenaardige, botte en ruwe epische western/roadmovie, waarin het conflict centraal stond en het afgrijselijke, griezelige verhaal, voorzien van een dosis zwarte humor, recht toe recht aan verteld werd (het had wel wat prikkelender gemogen). Wat een grandioos gefilmde, werkelijk schitterende landschapsbeelden! Zowel de cast als de soundtrack waren uitstekend. En wat een miserabel bestaan dacht ik na afloop: keiharde arbeid in combinatie met een diep zittend (protestants) geloof, waarbij het noodlot en de waanzin leken te regeren.

• 2020 berichten

In het verleden hebben boeken al vaak aan de basis gestaan van succesvolle films. Zo zijn er zeker in het doorgaans niet al te ingewikkelde westerngenre veel films op welbekende boeken gebaseerd. Tommy Lee Jones maakte bijvoorbeeld al deel uit van de verfilming van Larry McMurtry’s klassieke westernroman Lonesome Dove en schitterde daarnaast in de op Cormac McCarthy’s neo-western gebaseerde film No Country for Old Men. Dat de bekende Glendon Swarthout-klassieker The Homesman nog niet eerder in beeld is gebracht, gaf Jones daarom een interessante mogelijkheid om, na The Good Old Boys, ook als regisseur nog eens een dergelijke poging te wagen.

Een poging die zeer zeker geslaagd mag worden genoemd, want van begin af aan barst de film al van de prachtige, sfeervolle landschapsbeelden en tot het einde toe blijft het heerlijk rustig voortkabbelen. Het verhaal leent zich uitstekend voor een kalme en ietwat trage film als deze. De film kent een duidelijk begin en waar het zal eindigen is ook geen grote verrassing. Daartussen is er daarom een hoop tijd en ruimte om een aantal bijzondere belevenissen tentoon te spreiden en deze gebeurtenissen zijn voor degenen die het boek nog niet gelezen hebben spannend en verrassend genoeg om het gedurende twee uur redelijk boeiend te houden.

Op het acteerwerk valt niet bijster veel aan te merken. Tommy Lee Jones geeft zichzelf de ruimte om de show te stelen en dat doet hij dan ook met verve. Hij wordt bijgestaan door Hillary Swank, die ook een zeer verdienstelijke prestatie levert, en een flink aantal andere bekende acteurs en actrices. Bovendien is het geheel erg mooi vormgegeven en is alles erg mooi in beeld gebracht. De indrukwekkende omgevingen hebben een sfeerverhogende werking en ook de wat terughoudende muzikale klanken hebben een grote invloed op de vrij rustige filmbeleving, waarmee de film erg lekker wegkijkt.

En het mooie is dat het niet alleen mij goed bevallen is. Jones lijkt zelf ook de smaak helemaal te pakken te hebben en schijnt er gewoon meteen weer een western achteraan te doen. Ditmaal een remake van een western en ook die zijn net als boekverfilmingen behoorlijk succesvol geweest de laatste tijd. Wie weet lukt het hem om met een titel als ‘The Cowboys’ deze sterke lijn door te zetten en zichzelf op zijn oude dag nog even onsterfelijk te maken in het westerngenre. Al kan een dergelijke status hem na een western als deze eigenlijk al worden toegeschreven. The Homesman is immers een van de betere westerns van deze eeuw.

avatar van Richardus

Richardus

Och, nog best een aardige film maar geen hoogvlieger. Het verloop van het verhaal is voldoende om te blijven boeien, maar diepzinnig is het zeker niet. Tommy Lee Jones is zeker vermakelijk in z'n typetje, maar Swank lijkt in elke film hetzelfde en met weinig emotioneel uitdrukkingsvermogen in haar gezicht behalve de waterige oogjes. Toch altijd veel overacting, acteren om het acteren, in Hollywood films, weinig naturel, met Meryl Streep altijd als hoogte/dieptepunt. Leuk trouwens dat die jonge actrice uit die andere recente western ook even langspiept.

Maar goed, af en toe mooie beelden, goed verlopend verhaal en nog best verrassend goed afgebreid. Het was een voldoende vermakelijk avondje in een uitverkochte RKZbios. Maar ik twijfel nog steeds of ik de film wel 3.5* waard vind en het geen 3* moet zijn, ach soit...

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Tommy Lee Jones, Hilary Swank in een western, dat moet wel een goeie film zijn!

avatar van clubsport

clubsport

ik had hier wel meer van verwacht wat verhaal betreft , zeker de gebeurtenissen aan het eind vond ik nogal vreemd gekozen en ook het eind zelf was raar .

avatar van Brabants

Brabants

Er zal geen misverstand over bestaan dat het maken van een film gebaseerd op de gelijknamige roman van Glendon Swarthout een zeer interessante voedingsbron voor een sterke vertolking naar het witte doek kan vormen. Toch lijkt het alsof Jones er behoorlijk veel moeite mee heeft en de moeilijke en spannende reis door het Westen qua gevoel niet geheel succesvol vorm kan geven. De opbouw van de film is veelbelovend maar na de introductie van de drie vrouwen -d.m.v. flashbacks uiteengezet-, weten we als kijker nog weinig over de geestesziekte en het doel van de roadtrip om deze vrouwen te redden. Hierdoor krijgt het verhaal weinig inhoud en blijven karakters behoorlijk oppervlakkig. Tevens komen de gevaren van het Westen van die tijd gedurende de reis qua spanning en intensiteit niet echt van de grond. Het zit er allemaal wel in verwerkt, maar het gaat te plichtmatig snel voorbij, waardoor het maar weinig indruk kan maken. Het ontbreken van de diepgang t.a.v. de karakters en het missen van een serieus en gevaarlijk tot uiting komend Westen van die tijd is helaas te veel een feit. Tommy Lee Jones en met name Hilary Swank zijn beiden grote acteurs en maken met hun deelname gelukkig veel goed. Dit valt vooral op wanneer Hilary Swank zich onttrekt van het verhaal en lijkt het verdere vervolg tot het einde van de film geheel in mekaar te storten. In zekere zin kan dit verklaren dat de deelname van Swank zéér succesvol is en haar deel in het geheel van hoge kwaliteit is. Normaliter is dit van Jones ook zeker een vast gegeven, waarbij het in -the homesman- toch enigszins lijkt tegen te vallen. Waarschijnlijk kan de man beter acteren dan regisseren en is hij hierdoor slachtoffer van eigen makelij. De toevoeging van Meryl Streep was trouwens ronduit belachelijk en waardeloos. Haar deelname stond bol van overacting en daarmee kreeg haar karakter niet de inhoud die de film op het laatst zo nodig had. Het is de setting en het acteerwerk van Swank die interessant zijn, maar de rest had vele malen beter kunnen en vooral moeten zijn.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik ben enthousiaster over de film dan de vorige 2 berichten, maar ieder zijn mening uiteraard.

Ik heb me iig prima vermaakt bij The Homesman en dat grotendeels door Tommy Lee Jones. Die zie ik nou eenmaal graag acteren. En daarbij vond ik het verhaal ook goed.

avatar van blurp194

blurp194

Fijne sfeervolle en atypische western - waarin het eens niet gaat om de knallende colts, maar om het harde bestaan van de gewone mensen in het wilde westen. Best traag in het verhaal, maar dat past bij de lange reis waar het om gaat. Naar het einde toe verdwijnt het ingetogen karakter wat meer naar de achtergrond en lijkt er een tint van historische maatschappijkritiek in te komen die weer terugleidt naar de hardheid van het bestaan en het contrast met de beschaving.

Tommy Lee Jones heeft in ieder geval weer een mooie rol - eigenlijk in alle films die ik de laatste jaren van hem gezien heb is dat zo, en ook hier stelt hij niet teleur. In Hilary Swank in ieder geval een voldoende sterke tegenspeelster - meer dan Streep, hoewel ik in haar rol geen overacting zie, maar meer een vrij natuurlijke rol voor wat dan zo ongeveer de leading lady van het vrome beschaafde dorp aan de rand van de wereld moet inhouden. Contrast met de wildernis, zij het misschien wat dik aangezet. Maar daar ging het einde tenslotte over.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Sterke rollen van Tommy Lee Jones and Hilary Swank. De troosteloze sfeer en het harde bestaan in die tijd is uitstekend neergezet. De individuele verhalen van de drie vervoerde vrouwen had meer uitgediept kunnen worden. Voldoende en zeker het kijken waard. 3.0

avatar van Prinz

Prinz

Sfeervol, op zich wel leuk plot maar ik had vooral ook het gevoel dat het een 'hé-kijk-wat-ik-kan'- showtje van Jones was. Van Swank ben ik overigens ook geen groot bewonderaar. En van een 2 uur durende film kan ik me nu al bitter weinig memorabel herinneren. Een degelijke 3 omdat het toch het genre weer een nieuwe waardige injectie geeft.

avatar van schumacher

schumacher

Ik vind de score echt wel ferm overdreven maar ieder zijn gedacht natuurlijk .

Ik verwachte geen schiet gedoe maar dit nu ook weer niet ze.

De acteurs waren wel oke maar het scenario vond ik niet goed, ook zeker in den beginne al wat hak op den tak gedoe. Ook geen film waarin ik werd meegezogen. Ik begon me toch te vervelen, nee, dit vind ik echt geen goede film, jammer.

avatar van stinissen

Mooie rustige western met prachtige beelden en zeer goede rollen van Tommy Lee Jones en Hilary Swank . Deze western kon me goed bekoren en keek heerlijk weg , Grace Gummer - IMDb is in het echt een van de dochters van Meryl Streep - IMDb en lijkt ook verdomd veel op haar andere dochter Mamie Gummer - IMDb

avatar van cor1946

cor1946

Goede film met prima acteer werk van Tommy Lee Jones en die 3 vrouwen.En Hilary Swank.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijk.

Maar daar blijft het bij, ook al wordt getracht het af en toe epischer te laten lijken dan het is. Verhaaltechnisch vind ik dat vooral tot uiting komen met de dood van Mary, waardoor het lijkt alsof Briggs een ontzettend avontuur achter de rug heeft. Nu goed, langer moest het allemaal niet duren want echt veel stelt het immers niet voor.

Hilary Swank is uitstekend - al bij al zie ik niet al te veel films met haar, maar ze heeft me al meermaals positief verrast. Tommy Lee Jones daarentegen komt karikaturaal over. Als brompot valt hij goed mee, maar als hij jolig tracht te doen is het werkelijk te slecht voor woorden.

Dat is best spijtig gezien hij ook regisseur is. Nu ja, spijtig, vooral pijnlijk. Acteurs die zichzelf regisseren zie ik liever in een onopvallende (bij)rol.
Verder herbergt The Homesman veel mooifilmerij, al is dat het minste dat je mag verwachten van een western. De soundtrack vind ik iets te zeverachtig, daar had men beter kunnen doen. En dat rolletje van Meryl Streep, natuurlijk, ook een misser.

avatar van ipman-99

ipman-99

"You are a good citizen, Mary Bee.." ... " !!!

Western van en met Tommy Lee Jones !!! 'The Homesman' is een heerlijke

western geworden met een prima cast. Namen zoals Tommy Lee Jones, Hilary

Swank, Meryl Streep, Hailee Steinfeld, James Spader en William Fichtner klinken

als muziek in de oren. Het acteerwerk van vooral Tommy Lee Jones en Hilary Swank

is een krachtig signaal in deze film, net zoals het opbouwende/beklijvende verhaal

waarin je echt niet kan zeggen welke kant het verhaal uitgaat.

Apart schitterend verhaal met de nodige soberheid gefilmd en waarbij de

weersomstandigheden bijdragen tot de visuele pracht.

Geen Western waar de geweren spreken ..., maar de menselijke kant en het harde

bestaan worden heerlijk neergezet.