Genre: Horror / Komedie
Alternatieve titel: Nightmare Vacation II
Geregisseerd door: Michael A. Simpson
Met onder meer: Pamela Springsteen, Renée Estevez en Tony Higgins
Plot Sleepaway Camp II: Unhappy Campers
"When you go camping just take the essentials."
Angela werkt als begeleidster in Camp Rolling Hills, een vakantiekamp voor jongeren. Ze heeft een nogal traditioneel beeld van een vakantiekamp en ergert zich aan de onzedelijke acties van de kampeerders. Ze begint met het één voor één uitmoorden van de jongeren.
Angela Johnson
Demi
Lea
Brooke
Joetje
De makers van deze film hebben het echt begrepen. Angela slacht op een zeer vlotte en vaak erg originele manier het complete kamp af. Een film waarbij je je geen seconde zal vervelen.
damon
Kwa sfeer niet te vergelkijken met de 80s campy deel 1, maar deze film evenaart wel de voorganger. Angela wordt ditmaal gespeeld door de zus van Bruce Springsteen. Pamela Springsteen is geknipt voor de rol van Angela! Er bestaan gelukkig dus nog films waar de moorden in hoog temp EN origineel plaatsvinden! Neem het nou maar van mij aan; dit is een klassieker!!!!! 5*
Derkje
Leuk vervolg, en eigenlijk beter dan het orgineel, met veel zwarte humor. Goede rol van Pamela Springsteen (het zusje van Bruce). Zoek het eigenlijk nog op dvd...
damon
dvd is alleen regio 1 (amerika te krijgen)
dus bestellen via amazon ofzo
het SCHIJNT ook in duitsland op dvd uit te zijn, maar hoe en wat weet ik niet precies
ik heb dus gewoon de USA versie
dvd is alleen regio 1 (amerika te krijgen)
dus bestellen via amazon ofzo
ik heb dus gewoon de USA versie
damon
de film is binnen een maand ook op regio 2 uit (engeland)
Daanio
waar kan je deze kopen/huren met nederlandse ondertiteling of een winkel in nederland waar je hem kan kopen?
Soeperman87
Deze is naar mijn weten niet verkrijgbaar met Nederlandse ondertiteling.
Justice4All
Je moet af en toe op de (rommel)markten doorzoeken soms vind je wel zulke films. Meestal VHS, maar kan ook op DVD's te vinden zijn
niethie
Een totaal andere film dan deel een maar dat mag de pret niet bederven, een paar lekker bloederige scenes, een gezonde doses sarcasme en een heerlijke vaart maken dit tot een prima en ontzettend genietbaar filmpje. 3,5 sterren
FatMike
- 1976 stemmen
De jaren 80 had van alles te bieden, waaronder de typisch jaren 80
slashers:
gepermanente blondines die topless heen en weer rennen, goedgelovige jongemannen in te korte sportbroekjes die alleen maar uit zijn op sex met gepermanente blondines die topless heen en weer rennen, een hair-metal-soundtrack en een simpele ziel die
het hele zooitje op beestachtige wijze wil afmaken.
Dit beestachtige afmaken gebeurt meestal met behulp van verschillende instrumenten en gaat gepaard met uiteraard een hele goede reden.
Briljante formule die door de jaren heen keer op keer bleek te werken en wat mij betreft, zo ook bij Sleepaway Camp 2,
unhappy campers:
hier en daar een paar mooie borsten, goeie jaren 80 metal en
een ietwat verstrooid figuur die roet in het eten gooit bij wat kampeerders, die er daar op hun beurt niet vrolijk van worden.
Dit verklaart meteen de ondertitel: ongelukkige kampeerders.
Met onderwijl een dikke vette knipoog naar de eerdergemaakte
Nightmare on Elmstreet filmserie en Friday the 13th deel 3 plus al wat volgde in diezelfde reeks, slaagt Sleepaway camp 2 er glansrijk in een waardige jaren 80 slasher te zijn.
Met een hoogoplopende bodycount en een vleugje humor verdient deze parel een dikke 3 en een halve ster!
Op naar deel 3!!!
horrorjp
En wat hou ik van zulke films zeg!! Net als deel 1 word er lekker goed gemoord en zoveel achter elkaar daar je je geen seconden hoeft te vervelen. Wat ik bij deze (tot nu toe deel 1 en 2) films erg leuk vind zijn de origineel bedachte moorden. Sommige zijn gewoon zo goed dat ik ze teruggespoeld hebt om ze nog een keer te zien.
En deze film heeft er zelfs wat komedie ingegooid wat ik ook erg leuk vind bij 80 slashers. Alleen heeft het niet zo'n eind als deel 1.
Maar verder een erg leuk vervolg op een erg leuke film:D
niethie
Eeenb tijdje geleden nog eens herzien en vond hem toch niet zo goed meer als eerste, daarom een halfje aftrek.
Halcyon
Slecht vervolg. Zowat alles wat ik van dit soort films verwacht was hier afwezig. Sfeer was te weinig voelbaar, voornamelijk omdat de summercamp-setting zelden goed werd uitgebuit en ook de typische highschool-personages waren te mak om echt te kunnen boeien. Maar het ergste is nog het gebrek aan leuke kills. De body count is hoog, maar zowat alles gebeurt off screen, een echte dooddoener voor dit soort films. Pluspunten waren de goeie metalsongs en de sterke acteerprestaties. En laat dat laatste nu net datgene zijn waar ik bij dit soort films weinig belang aan hecht. Nuja, 't was mooi meegenomen, maar voor de rest was dit vervolgdeel toch een teleurstelling.
En voor de triviafans: hoofdrolspeelster Pamela Springsteen is de zus van...
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Inderdaad de moorden zitten in deze film in een zeer hoog tempo. Er zijn enkele orginele kills zoals de vermomming in Leatherface, Jason en Freddy Krueger .
Ook de BBQ kill was erg origineel. Er gebeuren inderdaad veel moorden off screen, maar misschien goed ook, want op het laatste wordt het een beetje overdreven en afgedraafd. Zeker al die lijken in het hutje is een beetje saai en overdreven.
Het campsfeertje is nog altijd voelbaar en de typische personages zijn nog zeker aanwezig. Angela is duidelijk haar twijfels en verlegendheid verloren en weet ook in deze film van aanpakken.
De cast acteert verrassend goed en dat is toch ook wel leuk en zeker een pluspunt.
Wel jammer dat ze zich nu volledig heeft laten opereren en dus geen shemale of wat dan ook niet meer is. Ik vind dit erg jammer, dit gegeven hadden ze nog eens opnieuw kunnen gebruiken vind ik.
De vrouw op de poster, is dat Angela die speelde in de film. Volgens mij leek ze magerder in de film?? En de plotomschrijving op moviemeter klopt ook niet precies.
Een goede film, zeker in het begin. Alleen jammer voor die laatste 20 minuten.
mikey
mikey
Maar daarnaast; hou je van het origineel, dan zal deze je bijzonder tegenvallen.
dutchtuga
Vervolg met leuke curiositeiten als de opvallende casting en grappige referenties naar horrorklassiekers en iconen maar als slasher niet echt gelukt genoemd mag worden.
Grootste reden hiervoor is dat Sleepaway Camp II afwijkt van de slasherformule om de moordenaar onbekend te laten tot een zinderende finale. Elke vorm van spanning valt hierdoor weg en ik vond dat een groot gemis.
Hiernaast zijn de moordpartijen zodanig off screen dat de teleurstelling best groot is voor een horrorfan die wel wat gore of inventieve moorden verwacht van een slasher.
Waren er ook positieve punten? Zeker wel. De sfeer en setting zijn gewoon prima hoewel het allemaal wel wat donkerder mocht. Opvallend veel dagscenes, De 80's metal geweldig, de blote borsten weer volop aanwezig en enkele personages zijn erg leuk. Springsteen zet een goede Angela neer hoewel ze na een tijdje een beetje begon te irriteren. Gelukkig duurde de film niet te lang.
Over het geheel gezien niet echt een gelukte sequel. Ik hoor dat het derde deel weer wat beter is. We zullen zien.
Vascago
Vond het wel een aardig deel. Het acteerwerk was iets beter dan in deel 1, maar dat is logisch aangezien de acteurs een stuk ouder zijn hier. Niet dat het goed is, maar dat boeit niet.
Het feit dat de moordenaar continue in beeld is doet idd wat afbreuk aan de spanning, maar het hoge aantal doden vergoed wel weer veel.
Vond het sfeertje wel weer prima en de muziek geweldig.
Het 1ste deel krijgt een iets hogere score vanwege het feit dat je de killer dus niet steeds in beeld ziet en vanwege het controversieele einde. Op naar deel 3
namingway24
Nu bekend is wie de moordenaar is, hebben de makers geen moeite gedaan dat te verhullen. En daar gaat een beetje de charme van het origineel verloren. Het is wel grappig dat Angela zo'n hart voor de zaak heeft, maar echt spannend is het allemaal niet.
Er zijn wel veel meer moorden, maar ze zijn niet veel explicieter dan in het eerste deel. Het begon op het laatst een beetje eentonig te worden. Een typisch geval van kwantiteit over kwaliteit. Het laatste gedeelte in Angela's "huis" was dan wel weer leuk. Ik vind het altijd grappig om de tofeeënkamer van de moordenaar te zien in een slasherfilm.
Een groot pluspunt van deel 1 waren de onderlinge relaties van de kinderen en kampleiders. Daardoor werd de impact vaak ietsje groter. Dat mis ik hier ook een beetje. Ik vind dit alsnog een leuk vervolg. Maar het haalt het helaas niet bij het origineel.
Wordt opnieuw vervolgd...
Naomi Watts
Waar ik me in deel 1 volop ergerde aan de typetjes, de hair do's, dek ledij en seventies stijl in de eighties gaat het hier allemaal stukken beter. Nog steeds foute kledij natuurlijk maar in dit deel krijgen we toch wel te maken met de charmante look van de eighties look, die ook al voorbij kwamen in de Friday's en veel van die andere campy eightie flicks. De permanentjes, de oversekste jongeren, die foute Krolbroekjes en bijbehorende Tee's. Onderstend door die heerlijke eighties metal. Heerlijk sfeertje, en zo hoort het ook in een eighties slasher.
Sleepaway Camp 2 doet bijna eigenlijk alles beter. Het who dun it concept uit het raam, veel non-functional nudity en last but not least; een hoog oplopende bodycount. Wel een slasher bij the book maar toch wel hoe ik ze graag zie. Einde was dan ook tof waar al de bodies in één huis verzameld, geeft de kijker toch even een recap hoe goed Angela haar best heeft gedaan in dit deel. Eng is de film natuurlijk nergens maar o wat houd ik toch van dit soort films. Ik ga van de week de Friday's maar eens herzien, erg zin in gekregen door Sleepaway Camp 2. Sleepaway Camp 2 troeft zijn voorganger op elk front af.
Meneer Bungel
Simpson geeft 'Sleepaway camp' een flinke update, en wat voor één! De opening zet meteen een humoristische toon met de speculaties over Angela, gevolgd door een kill met een leuke touch(het afsnijden van de tong vanwege een 'dirty mouth' en afgemaakt met 'Right between the eyes' van metal grootheid Anvil(niet hun beste nummer, maar vooruit). En zo gaat het eigenlijk de hele film door: Regelmatig originele moorden(Ik noem even die in het 'schijthuisje'!), veel humor(de verkleedpartij met leatherface, Jason Voorhees en Freddy Krueger!
), metal, boobs en een prima 'nieuwe' Angela. Acteerwerk zal ik het verder maar niet over hebben, doet weinig ter zake bij zoveel fun. Maar nog wel even de finale vermelden, waar alle lijken in het hutje verzameld zijn en er zowaar de lp van Flotsam and Jetsam('Doomsday for the deceiver') te zien is. Helaas werd die niet gedraaid...
Al met al net wat beter bevallen dan het eerste deel, ook al heeft die het briljante einde beter mee...
4,0*.
Macmanus
Ietsjes beter
Wens je bij deel 1 om meer camp en zelfbewustheid doet deze het allemaal weer te veel. Het is ook nooit goed.
Het begon best fris, beetje moorden tong eruit snijden, zag er allemaal te flauw uit maar ik kon er wel goed om lachen. Zat er toen ook wel in, visueel nog steeds typisch low budget b-film zonder enige drang naar vernieuwing. Maar ach, beetje verwachten dat je een 3 sterren maaltijd krijgt als je een frietje hebt besteld bij de plaatselijke snackbar. Helaas gaat er door de aanpak geen enkele dreiging uit van Angela en is het alleen maar kijken naar hoe ze strontvervelende kampbewoners omlegt. Zou als die kills heel vet waren geweest nog wel leuk geweest zijn, maar dat is hier niet te verwachten. En dan is het toch allemaal wat magertjes om de 80 minuten vol te houden.
Net ietsjes beter dan het eerste deel, maar in ruil daarvoor ook meteen weer wat mechanisch.
2 kleine sterren.
yeyo
De makers gooiden deze sequel over een volledig andere boeg, en terecht. Want ook al haalt Sleepaway Camp II nergens het unieke sfeertje van zijn voorganger, het is toch een enorm geinig filmpje.
Qua opzet alleen al is het geniaal: Angela is echt het prototype geworden van zo een vrolijke monitrice die leeft voor dat hele kamp-gebeuren. Vrolijke liedjes, kampvuren.. en ondertussen hier en daar wat stoute kindjes vermoorden. Dat gebeurt niet eens zo willekeurig, Angela focust zich voornamelijk op meisjes die volgens haar een onzedig leven leiden. Ze preekt voortdurend over sex, drank, drugs.. maar pleegt zelf wel af en toe een moord natuurlijk. Haar hypocrisie is een uitvergroting van een type mensen dat dus wel degelijk bestaat.
Pamela Springsteen zet een zeer enthousiaste prestatie neer en weet al haar one liners met de juiste intonatie en perfecte timing uit te spreken. De andere acteerprestaties zijn niet veel soeps, al is het kampsletje Aly wel een lust voor het oog!
Naar het einde toe verliest de film zijn tempo, omdat het verhaal maar zijn gangetje blijft gaan. Op een gegeven moment lijkt het alsof er nog maar 3 jongeren in het hele kamp aanwezig zijn, zonder dat iemand daar echt besef van heeft. Het lijkt me dan ook dat er van meet af aan gewoon veel te weinig (gevarieerde) personages waren, waardoor de eigenlijke activiteiten op het kamp niet zo leuk aan bod komen als in het origineel. Op de moordende Angela na, leek er eigenlijk geen bal te beleven.
De toffe 80's metal soundtrack is natuurlijk een vereiste voor dit soort films.
Tonypulp
Look who's on tv!
Minstens zo leuk als deel 1, wellicht ietsjes leuker zelfs! Meer naakt, meer kills en nog altijd veel dom gelul in de ruimte, love it.
Loopt best wat leuks rond op dit kamp, gelukkig zijn ze de beroerdste niet wanneer het wat warm wordt met een shirt aan. Angela bewerkt d'r slachtoffers op een aardige manier, het leukste hieraan is hoe ze alles in één huis terug laten komen.
Geinig dat je meteen de killer ziet, geen masker of out of sight shots (zoals deel 1). Werkt wat mij betreft goed omdat het daarmee weinig aandacht vraagt en de focus kan worden gelegd op de rest. Het is helaas minder sfeervol dan deel 1..
De uiteindelijke ontknoping is i.t.t deel 1 helaas weinig verrassend maar wel erg vermakelijk. Al met al een strak vervolg, veel fun en hopelijk weet deel 3 dat ook te bieden!
FillumGek
Bijna net zo goed als zijn voorganger. De sequel levert iets meer in aan sfeer, maar compenseert dit met een hogere bodycount.
De film heeft nog steeds een lekkere jaren '80 stijl maar het viel op dat vooral de kleding hier een stuk meer meeviel dan bij zijn voorganger. Die uniformpjes zijn nog steeds dorky, maar stiekem wil je niets anders zien. Behalve dan wat naakt, en dat krijg je hier gelukkig wel te zien. Angela wordt dit keer vertolkt door het zusje van Bruce Springsteen en doet dit best wel goed. Overtuigend genoeg om als psycho door het kamp te banjeren.
Meer kills, en dus meer fun. Vooral omdat de moorden soms best creatief zijn en de make-up wederom een voldoende scoort. De laatste scenes zijn dan ook tof gedaan, het onderstreept de zieke geest van Angela nog maar eens. Erg geinig ook met Freddy, Jason en Leatherface.
Ditmaal geen belachelijk, maar ook geen verrassend einde. Sleepaway Camp II is nooit spannend, maar vermakelijk zeker. Als ik moet kiezen zou ik voor het eerste deel gaan, maar dit deel boeide genoeg om naar de opvolger te gaan kijken.
Vind je het origineel kut, dan zal dit deel meevallen

In dit deel ligt de bodycount een stuk hoger, is de humor aanwezig, krijg je veel nudity te zien, is de kleding(of het gebrek eraan) minder gay dan het eerste deel, zijn de moralistische preken van Angela bij elke kill erg grappig en is het ondanks dat de dader al bekend is de film in een boel scenes een stuk spannender en effectiever uitgewerkt. Acteerwerk is nog steeds niet fantastisch, maar in vergelijking met deel 1 een verademing en geloofwaardiger. Ik vond het zomerkamp gevoel nog steeds prima aanwezig, snap die kritiek niet zo. Alleen het einde vond ik niet zo interessant, alsof het script nog niet af was en de regisseur geen creativiteit meer had. Uiteraard laat dit deel genoeg ruimte over voor een deeltje nummer 3.
Op alle fronten beter.

Return to Sleepaway Camp