• 9.370.277 stemmen

Sleepaway Camp II: Unhappy Campers (1988)

Horror / Komedie | 80 minuten

Genre: Horror / Komedie

Alternatieve titel: Nightmare Vacation II

Geregisseerd door: Michael A. Simpson

Met onder meer: Pamela Springsteen, Renée Estevez en Tony Higgins

Plot Sleepaway Camp II: Unhappy Campers

"When you go camping just take the essentials."

Angela werkt als begeleidster in Camp Rolling Hills, een vakantiekamp voor jongeren. Ze heeft een nogal traditioneel beeld van een vakantiekamp en ergert zich aan de onzedelijke acties van de kampeerders. Ze begint met het één voor één uitmoorden van de jongeren.

avatar van uberjason

uberjason

Gister deel 1 gezien, nu 'Sleepaway Camp II' en ik moet zeggen dat ik me wederom vermaakt heb!

Deze satire op het slashergenre en ook z'n voorganger heeft een leuke lichte humor en zoals meer mensen hier al is opgevallen: Pamela Springsteen weet een erg amusante en ontwapenende gestoorde neer te zetten. Deze rol is haar op het lijf geschreven en ze weet elke scene naar zich toe te trekken. Angela Baker/Johnson is in ieder geval een vrolijke uitbehandelde psycho die ervan overtuigd is dat ze het goede doet..ondanks die komische uitstraling weet ze het voor de kijker te rechtvaardigen wat ze doet, en zo'n rol kan lang niet iedereen zo prettig spelen ( ja misschien Bette Midler als komische variant op Mrs. Voorhees)

De kills zijn aardig en talrijk, de blote borsten en ubergeile tienerjongens en meisjes zijn over de top aanwezig en door al die heerlijk overdreven stereotypes is Sleepaway Camp II erg makkelijk om uit te zitten.

Grappig dat deze film ook meespeelt op de satirische versie van Jason Lives: Friday the 13th, part VI ( die mede door de veel aanwezige kolder en satire een groter succes bleek dan zijn voorganger(s)

Op naar Sleepaway Camp III...ik ben benieuwd;-)

avatar van PEN15

PEN15

Er is voor gekozen om de cultklassieker sleepaway verder te laten gaan als een campslasherserie die niet weet wat het wil zijn. Aan de ene kant wil het graag aansluiten op het eerste deel en wordt er vanaf het startsein naar gelinkt, maar aan de andere kant was het hen alleen maar om het hoge aantal moorden te doen zonder enige echte spanning en verrassingen. Dus ook al heeft het op een paar verwijzingen na weinig met het eerste deel, je bent toch min of meer verplicht om dat eerst te hebben gezien.

Het plot is erg verwarrend, eens te meer omdat een vervolg hier niet meer logisch is. Zo gauw de naam Angela valt weet iedereen natuurlijk al wie en wat ook als de film er geen doekjes om windt dat zij gewoon koud de killer is. In het origineel werd er gemoord met motivatie, nu is het alleen maar om alles wat haar niet zint. Allereerst is het al raar dat iemand die getraumatiseerd is en vijf of zes moorden heeft gepleegd na therapie ineens weer losgelaten wordt in de maatschappij en wat is dan de kans dat je ook nog eens kampleidster wordt? Het verhaal was zo flinterdun dat ik gewoon rekende op een ultieme (laatste) wending, maar die was er niet. Of misschien dat Angela hier ineens een geslachtsoperatie had ondergaan. Dit maakt het allemaal nog verwarrender. Was Peter Baker niet gewoon gedwongen om een meisje te spelen voor die tante, maar nu is hij vrijwllig omgebouwd? En hoe praat je ineens met een zuivere vrouwenstem, ook geleerd met therapie zeker? Ik denk hier vast te veel over na en dat was duidelijk niet de intentie van de makers.

Over het geheel gezien toch teleurstellend. Heeft nog wel wat in vergelijking met deel 3, laat ik me daar helemaal maar niet over uitwijden.

avatar van Smallprint84

Smallprint84

Beetje een flauw, maar wel vermakelijk vervolg. Maar het 1e deel blijft toch t sterktse imo.

Ze hadden voor de rol v Angela ook wel een actrice mogen kiezen die wat meer op Felissa Rose lijkt.

avatar van HK Senator

HK Senator

Lekker slecht met pefect mislukt acteerwerk en grandioos falende cast en crew.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

HK Senator schreef:

Lekker slecht met pefect mislukt acteerwerk en grandioos falende cast en crew.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

De tweede "Camp"-film in een week tijd. Best wel aardig qua opzet, maar dat acteerwerk.... Oei. Oei. Nog eens Oei. En toch op de één of andere manier wil je de film toch uitkijken om te zien wat er precies gaat gebeuren, dus in dat opzicht is de film dan wel weer geslaagd. Op naar deel 3!!! 3 *

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Matig doch vermakelijk vervolg op Sleepaway Camp uit 1983, die ook al niet uitblonk in kwaliteit. Dit vervolg is nergens origineel en de moordpartijen zijn vrij standaard en voorspelbaar. Pamela Springsteen (de zus van zanger Bruce Springsteen) speelt nog wel aardig, maar het overig acteerwerk is van een bedroevend niveau. Gelukkig bevat de film het nodige vrouwelijke schoon en heeft dit vervolg een aantal leuke komische momenten.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Het zusje van Bruce Springsteen in de hoofdrol in dit vervolg op de film uit 1983. Dat was een aardige variant op Friday the 13th met een formidabele eindscène.
Angela keert hier terug, met flink wat meer babbels dan in het eerste deel, als overijverige kampleidster die er hoge morele waarden op na houdt.
Dat de slasher hier al meteen bekend is betekent dat daar de spanning niet vandaan komt, daarvoor in de plaats wordt er humor in de film gestopt, er is gezorgd voor wat originele kills, maar grimmig wordt het niet echt, lachen wel als Jason, Freddy en Leatherface ook nog voorbij komen.
Qua meest briljante scene twijfel ik nog tussen de barbecue of de wc-pot met bloedzuigers.

avatar van ChrisM

ChrisM

Die toilet scene

avatar van megaman

megaman

Ik ben zeker wel een fan van het slasher genre maar deze film werkte gewoon niet voor mij. In de reacties hierboven merk ik dat mensen deze film zien als spoof op mat name de Friday films. Vreemd, want zo komisch of campy vind ik Sleepaway Camp 2 helemaal niet. In de Friday films had je tenminste nog zo'n beklemmend sfeertje; wie is de killer, waar is hij, welk persoon word gepakt en hoe lullig komt hij aan z'n einde. In deze film weet je al te veel, zie je te veel en kabbelt de film maar voort zonder op z'n minst met een leuke twist te komen. Hierboven lees ik ook dat iemand vind dat Angela overtuigend over komt als Psycho. Ik vond haar eerder irritant dan interessant en de film doet totaal niks met haar personage.

Met films als deze waarin slecht geacteerd wordt met cheesy dialogen en weinig tot geen diepgang, verwacht je op z'n minst dat de film lekker fout over komt. Ik kan wel lachen om bewust foute horror (Toxic Avenger, Killer Tomatoes, Braindead en Class of Nuke 'm High), onbewust foute horror (Burial Ground en Hell of the Living Dead) en waardeer films die langdradig en suf zijn maar toch interessante dingen bevatten zoals bij The Boogeyman (1980) die een sterke atmosfeer heeft en iets unieks doet met het slasher genre. Sleepaway Camp 2 wist me helaas nergens echt te boeien. Dan kijk ik liever Boogeyman (ook van de Slasher Classics Collection van 88 Films) of een slasher spoof die wel leuk is zoals Hatchet.

avatar van joolstein

joolstein

Onlangs Sleepaway Camp ontdekt en die film was zeer goed. Vandaar nu me ook aan de opvolgers gewaagd. Deze werd niet gemaakt door de regisseur van dat eerste deel maar door Michael A. Simpson. Hierdoor is de film totaal anders dan zijn voorganger. Veel luchtiger,maar de film overtuigd wel! Heerlijke fout. Het verhaal heeft plaats zoveel jaar naar de gebeurtenissen van kamp Arawak. Angela werkt nu als kampleidster bij kamp Rolling Hills en met veel zwarte humor en op satires wijze legt ze wederom 1 voor 1 de jongere om. Die kills zijn best wel vindingrijk en samen met die luchtige flair en de blote boezems van de dames maakt het dat je goed kan genieten van deze film. Niet meer zo duister, eng en spannend als deel 1 maar wel een zeer leuke slasher. Grappigste was toch wel die hommage aan die drie andere beroemde slashers.

avatar van EW101

EW101

Toch een vermakelijke film metPamela Springsteen in de hoofdrol. Waar je in veel films niet meteen weet wie de moordenaar/moordenares is, komt ze hier continu vol in beeld. De clichés worden ook weer erbij gepakt zoals het hoort bij een horrorkomedie.
Helaas nergens eng of spannend ,maar wel leuk. Af- en toe konden de moorden wel beter in beeld gebracht worden . Het kwam daardoor tam over, wat iets afbreuk deed aan de film.
Daarbij ook geen twist zoals in deel 1.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vervolg.

Haha, eigenlijk toch wel een beetje vermaakt hiermee. Ik kan wel gelijk zeggen dat dit alles behalve goed is. De mystery van deel 1 is compleet weg en dat is te merken. Hier is de killer continu in beeld en weet je eigenlijk al gelijk wie het heeft gedaan.

Dan is het eigenlijk kijken wie afgeslacht wordt en is het nog wel leuk met de gedachte over wie het laatste zal gaan overblijven. Sommige acteurs zien er nog wel lief uit (Estevez) en zijn sommige kills nog steeds leuk. Tja.

Maar het amateursme is heel duidelijk voelbaar en is dit eigenlijk een tikkeltje minder dan 1.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Vermakelijk is dit vervolg wel en het heeft ook een hoger camp gehalte en meer kills (on screen). Zo zijn de kills op die toiletscène na niet echt verrassend en lijken ze ook vooral knipogen naar andere slashers. Wat ik vooral miste was het mysterie uit het eerste deel. Hier is het vanaf het begin al duidelijk wie de moorden pleegt en de drijfveer die er in het eerste deel was, is erg vlak. Zelfs Angela zo een boeiend karakter in het origineel heeft dan wel veel meer praats maar ze blijft net als de andere cast ontzettend oppervlakkig. De sympathie die ik voor haar voelde in de voorganger was er nu totaal niet. Het gaat ook allemaal wat te lang door, het valt in herhaling. Jammer dat Felissa Rose haar rol niet had hernomen.

avatar van Noodless

Noodless

Zwak vervolg dat totaal niet kan wedijveren met het eerste deel. Op alle vlakken niet één maar meerdere stappen terug. Het mysterie is natuurlijk weg, maar ook de kills en de opzet in deze film wisten mij niet echt te bekoren. Dat het soms onlogisch overkomt, tot daar aan toe, maar hier ging men toch wat ver. Let eens op de verschillende handelingen van het hoofdpersonage en hoe alles simpel voor haar verloopt. Precies dat er een tweede killer rond loopt. Tegenvaller ! 4/10

Meer camp.

De film is een stuk zelfbewuster dan het eerste deel. Dat wil zeggen dat het allemaal wat komischer is geworden en er een dikke knipoog inzit. Alleen maakt het deze film niet echt veel beter, het maakt vooral de regisseur een beetje lui had ik het gevoel.

Nu vond ik de eerste ook niet echt geweldig. Brak acteerwerk, saaie moorden en een gebrek aan spanning wisten die film te nekken. Hetzelfde kan eigenlijk gezegd worden over dit tweede deel. Als serieuze horror is het echt compleet gefaald.

Als komische film kan je af en toe nog wat lachen met belabberde effecten, brakke conversaties en slecht acteerwerk. In hoeverre dat allemaal de bedoeling was is niet 100% duidelijk, maar het zorgt er in ieder geval wel voor dat de film nog enigszins kijkbaar is. Maar dat is het dan ook wel zo'n beetje. Geen beste reeks dit.

avatar van Kondoro

Kondoro

“What are you looking for, a gun? Angela: No, a drill.”

Door het onlangs kijken van het eerste deel (die was genomineerd voor de ‘Horrordraft KO’) ga ik rustig door met deze serie, het eerste deel is mij immers positief gevallen. Ik ben daar een soort autist in, als ik dan een serie van films begin met kijken wil ik het liefste alle delen kijken van deze serie om zo toch het verhaal af te kunnen sluiten en het staat netter op mijn pagina vind ik. Ook vind ik het leuk, als de serie mij bevalt, de rest te gaan kijken, het is gewoon een dingetje en ik merk dat meerdere users hier daar last van hebben.

Het tweede deel komt nog positiever uit de kast en ik vind hem zelfs lichtelijk beter dan zijn voorganger: meer naakt, meer moorden en vooral een volwassener cast. Hoewel de acteerprestaties er niet altijd naar zijn is de film vermakelijk en zag alles er nog best netjes en verzorgd uit. De film komt met een klapper binnen en houdt het niet geheim dat Angela de moordenaar is. En met dit in je gedachten kent de film totaal geen verhaal, dus ging ik lekker lui naar achteren zitten in mijn stoel en heb ik mijn gedachten lekker op nul gezet en mezelf daarmee uitstekend weten te vermaken.

Het acteren van ‘Pamela Springsteen’ als ‘Angela’ is toch wel heel goed gelukt. Angela de moordenaar en tevens kamp leidster die naast haar daden toch een strenge ‘oppasser’ moest voorstellen, een vrouw met twee gezichten dus wat ik wel vermakelijk vond. Voor de rest kent de film een leuke kast met eind tieners / begin twintigers die naast het op kamp zijn vooral met elkaar bezig zijn, er word flink wat gerebbeld en de borsten vlogen je om de oren, zo nu en dan was het blijkbaar nodig om één van de actrices haar shirtje omhoog te laten trekken en dat gebeurde geen één keer.

De moorden waren leuk, vrij standaard maar de film laat zich zeker niet kennen. De zusjes die bijvoorbeeld in de fik worden gezet tegen over elkaar en wat dacht je van ‘Ally’ die door ‘Angela’ in de WC wordt gedrukt en vervolgens verdrinkt in de uitwerpselen terwijl er bloedzuigers over haar lichaam zaten, heerlijk overdreven maar wel echt heel vermakelijk. En zo gaat de film zijn geruime tachtig minuten door waardoor het niet gauw ging vervelen.

De film was erg vermakelijk en kende een leuk horror gehalte. Het is nergens spannend omdat er totaal geen verhaal is om te volgen, gewoon lekker voor gaan zetten en het vooral niet te serieus nemen. Dan is dit tweede deel toch nog zeer vermakelijk .

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Gisteren deel 1 gekeken, vandaag deel 2.

Ik vond dit 2e deel juist een stuk beter dan het 1e.

Je weet natuurlijk al wel wie de moordenaar is als je het 1e deel gezien hebt, maar op zich is dat niet zo heel erg.

De moorden waren best origineel en redelijk bloederig, er zat een leuk verhaal in, ook een betere wat oudere cast van jongens en meiden.

Ook bij dit deel zien we meer naakt (wat mooie borsten) wat we in het 1e deel helemaal niet zagen behave wat jongens konten, hier wel een aantal mooie borsten gezien.

In deze film ook een leuke verwijzing naar Friday the 13th en Nightmare on Elm street.

Al met al beter dus dan deel 1 , op naar deel 3 !

avatar van Metalfist

Metalfist

I'm a happy camper, I love the clear blue sky, and with the grace of God, I'll camp until I die!

De eerste Sleepaway Camp was ten huize Metalfist een onverwacht schot in de roos. Ik wist dat de film een zekere status had en hoewel ik altijd wel te vinden ben voor een horrorfilm, had ik hier eigenlijk niet zo erg veel van verwacht. Het resultaat was echter een op meerdere vlakken van de pot gerukte film die balanceerde dus het slechtste en het beste dat ik al in het genre heb gezien. De film was indertijd ook een onverwacht succes en zoals het dan hoort werden er een resem sequels gemaakt. Het duurde weliswaar eventjes, maar 5 jaar later was er dus Sleepaway Camp II: Unhappy Campers.

Oorspronkelijk was het dan ook het plan dat Felissa Rose (Angela uit het eerste deel) ging terugkeren maar na een lezing van het script bleek dat de oudere Angela haar toch niet goed afging waardoor er dus een nieuwe actrice op de proppen komt. Die rol is weggelegd voor Pamela Springsteen (zus van Bruce Springsteen zowaar) maar vreemd genoeg is dat helemaal niet Springsteen op de poster. Het is namelijk Connie Craig aangezien Springsteen niet beschikbaar was voor de photoshoot.. Beetje vreemd maar ja, het is dan ook gewoon een vreemd filmpje geworden. Het kitscherige uit de voorganger is in ieder geval wel verdwenen en Unhappy Campers voelt veel meer aan als een traditionele film in het genre. De rauwe kantjes zijn er wat afgevijld maar dat neemt niet weg dat hier nog wel wat te beleven is. De film houdt er een stevig tempo op na en doordat je als kijker al vanaf de eerste seconde weet dat Angela de moordenaar is, wordt er hier ook weinig aan opbouw gegeven. Het is dus wel handig als je de voorganger hebt gezien maar qua stijl zijn het echt wel twee verschillende films.

Op zich is dat een pluspunt, want ik vermoed dat een kopie van de vorige film wel eens nefast had kunnen uitdraaien. Nu krijg je een film waar veel meer de kaart van de humor wordt getrokken (plus wat knipogen naar meer legendarische franchises in het genre zoals Friday the 13th en A Nightmare on Elm Street) en Springsteen blijkt daar de geknipte persoon voor te zijn. Het is inderdaad wat moeilijk te rijmen met de Angela die we uit de eerste film kennen maar bon, schizofrenie zou nog perfect voor haar passen. Verder kent de film eigenlijk best nog wel een toffe cast. We krijgen een verloren telg uit de Estevez/Sheen familie (Renée Estevez, zus van Charlie Sheen en Emilion Estevez en natuurlijk dochter van Martin Sheen) en vooral bij de vrouwen zitten nog een aantal erg leuke personages. Valerie Hartman is een fijne bitch (en een verbetering ten opzichte van Judy uit de voorgaande film die toch een wat vergelijkbaar personage speelt) maar ook die soundtrack is een fikse verbetering. Je blijft echter wel met flink wat offscreen kills zitten en het is allemaal toch net iets minder inventief dan de vorige film.

Tof! Om Unhappy Campers een compleet andere film dan zijn voorganger te noemen is verkeerd, maar het is een sequel die toch verschillend genoeg is om zijn bestaan te rechtvaardigen. Naar het schijnt zou deel 3 (met de geweldige subtitel "Teenage Wasteland", zouden we nog een flard uit Baba O'Riley krijgen?) aansluitend zijn gefilmd op deze Unhappy Campers. Ben benieuwd wat dat gaat geven maar dat is dan weer voor volgende week. Om het met de woorden van Angela te zeggen: Good night campers!

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Dit speelt zich enkele jaren later na het eerste deel af. Heeft toch wel een andere vibe al blijft het niveau lekker trashy. Pamela Springsteen als Angela vind ik redelijk irritant en daarom ook wel geschikt voor de rol. Het ontbreekt hier wel aan spanning alleszins in iets dat meer lijkt op comedy dan horror. De scene met de wc pot springt eruit als hoogte(diepte)punt. De gore is best goed gedaan al gebeurt het meeste wel off screen. Toch wel vermakelijk als je in bent voor trash. Voor mij net goed genoeg om de aandacht gaande te houden.

avatar van robertinho

robertinho

"Hey Emilio, party hats at two o'clock!"

avatar van mrkos

mrkos

Sleepaway Camp II: Unhappy Campers

Helaas heeft deze voor mij niet kunnen tippen aan deel 1. Vooral in het begin waren de kills erg cheap, later werden ze wat bruter. En natuurlijk weet je op voorhand al wie de killer is, dat is ook jammer.

2,5 sterren.

Speak of the Devil. Look who’s on tv!

Herzien op de nieuwe 4K uitgave van Scream Factory met Dolby Vision. Redelijke upgrade over de oude bluray van 88Films.

Heerlijk foute 80’s slasher met een flinke dosis zwarte humor. Het verhaal speelt zich 5 jaar na de gebeurtenissen van kamp Arawak af en hier mag kampleidster Angela zich uitleven op kamp Rolling Hills. Alle hitsige tieners die zich misdragen worden stuk voor stuk met veel enthousiasme koud gemaakt. Springsteen (jongere zus van zanger Bruce) zet een zalige rol neer en draagt de film. Verder zien we Renée Estevez (zus van Charlie Sheen) en de Duitse Walter Gotell (General Gogol uit de James Bond films). De muziek bestaat uit rock&metal nummers, met “Desperate to Survive“ als favoriet. Zoals de filmposter al verraad zijn er hommages aan Freddy, Jason en Leatherface. De make-up effects zagen er voor kleine budget helemaal niet verkeerd uit.

Ja ik heb echt een zwak voor dit soort films, dus die 80min vlogen voorbij, love it!

avatar van Bearzel

Bearzel

Allemaal nogal matig, vooral door Angela. Vond haar acteerwerk nogal zwak & irritant en er ging totaal geen dreiging uit van haar personage.

En dan bedoel ik niet alleen charismatische dreiging, maar telkens als ze iemand aanviel door ze neer te steken of neer te slaan of zo, was het altijd zonder overtuiging met van die slappe handjes, zoals zij een mes gebruikte, zou ze nog niet door boter geraken. Ook was ze doorgaans bijzonder luidruchtig en meestal nogal klungelig bij haar kills. Als "slasher" was ze eigenlijk buitengewoon incompetent.