• 9.373.905 stemmen

Geregisseerd door: James McTeigue

Met onder meer: Milla Jovovich, Pierce Brosnan en Dylan McDermott

Releasedatum: 2 juli 2015

Plot Survivor

"His next target is now hunting him"

Een medewerkster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is onlangs overgeplaatst naar de Amerikaanse ambassade in Londen. Ze krijgt de taak om te voorkomen dat terroristen de Verenigde Staten binnenkomen. Al snel komt ze onder vuur te liggen en wordt ze bedreigd met de dood en beschuldigd van misdaden. Ze slaat op de vlucht en probeert tegelijkertijd haar naam te zuiveren en een grote terroristische aanslag te voorkomen.

avatar van scottbrl

scottbrl

Wat mij betreft een prima film , genoeg actie , aardig acteerwerk en de film blijft spannend.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Pierce Brosnan lijkt op deze poster wel op een rus, naar mijn idee.

Laat nou toevallig mijn tandarts een rus zijn en daar lijkt hij ook wel op.

Zijn er eigenlijk nog wel mensen die Brosnan graag in een film zouden zien?

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

"rush"?

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Sorry. Ik bedoelde de benaming van de mensen die in Rusland wonen.

Ik heb het meteen aangepast.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige Actie Thriller, met een onderhoudend verhaaltje. En genoeg actie om het interessant te houden. Het acteerwerk van Jovovich en Brosnan is verder naar behoren. 3 Sterren.

avatar van Nohands

Nohands

Standaard uit een dozijn cliché verhaal, blij dat ik hem thuis heb gezien....was meer met mijn telefoon bezig dan met de film, dus kon mijn aandacht niet bij de film houden...

avatar van aeverhoog

aeverhoog

Dit was eigenlijk een knap beroerde film: een TV-actie-film naar het witte doek gebracht. Script, gevechtscenes, montage. Pff. Fijn dat de film maar anderhalf uur duurde.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

"de film jaagt zichzelf als een kamikazepiloot door de professioneel-kwalitatieve ondergrens. Survivor is fluim in de vorm van een ambitieloze, luie en lelijk ogende thriller, recht in het gezicht van de betalende bioscoopbezoeker." (de Volkskrant) Intrigerend...

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Hier kunnen we kort over zijn: extreem slecht op bijna alle fronten. Redelijk camerawerk redt de film nog net van een 1. Ongelooflijk dat deze troep de bios haalt.

avatar van Oliveri

Oliveri

Helemaal niet verkeerd deze film, heb genoten. Ik snap derhalve ook die scherpe kritieken en het lage gemiddelde niet helemaal (net als o.a. Petina). Als het je genre niet is of de cast niet je smaakt, tja, dan houdt het op.

Smaken verschillen natuurlijk, maar een 1 of 1,5 begrijp ik niet echt.

avatar van Timmy757

Timmy757

Eensch met Oliveri, snap ook al die negatieve kritieken niet. Ik heb weinig aan te merken, prima actiescenes , verhaal zit goed in elkaar en prima acteerwerk.

Voor de oscars komt het allemaal tekort maar ik heb me toch meer dan prima vermaakt.

avatar van Waku

Waku

Ik snap de negatieve kritieken ook niet.

"Survivor" heeft niet echt een bijster origineel verhaal en barst ook niet uit zijn voegen van orginaliteit.

Maar weet wel anderhalf uur lang te vermaken.

Er zijn aanslagen, achtervolgingen en genoeg actie die de film boeiend houden.

Leuk om Brosnan eens als terrorist te zien. Het is weer eens wat anders.

Milla Jovovich komt als een soort vrouwelijke "Die Hard" personage wat minder geloofwaardig uit de

verf. Verder heb ik mij prima vermaakt met deze film.

3*/3.5*

avatar van Waku

Waku

Roger Thornhill schreef:

zegt de saaiste en meest zure krant van Nederland

avatar van Noodless

Noodless

Totaal niks mis mee met deze eenvoudige thriller waarbij het terrorisme vanuit een andere invalshoek wordt weer gegeven. Het doel wat voor ogen is, hoeft niet altijd godsdienstig, anti-Amerikaans, samenzweringen, ... te zijn. Het kan gewoon ook puur om wraak of geld draaien. Leuke rol van Brosnan als meedogenloze killer. De film weet nergens te verrassen, maar biedt voldoende entertainment zonder uit te pakken met overdreven actiescènes. 7/10

avatar van RetteketED

RetteketED

Baggerfilm, redelijke cast maar giga slecht acteerwerk en een plot wat aan alle kanten rammelt. Cliche teksten. Eentje om snel te vergeten. Survivor?

avatar van thunderball

thunderball

Deze vorige week zondag gaan zien.

Aardige, maar nergens werkelijk bijzondere actiethriller, met Jovovich, die niet werelds beste actrice is, maar de afgelopen jaren wel heeft bewezen een film te kunnen dragen en zij wordt bijgestaan door een bijna volledige sterrencast, waarvan uiteraard Bronsnan als meedogenloze hitman annex bommenlegger de meest opmerkelijke is. Verder zijn te zien Dylan McDermott, Robert Foster, Roger Rees (in waarschijnlijk zijn laatste rol voor dat hij helaas is komen te overleiden) en Angela Bassett.

Eerlijk gezegd was Brosnan de enige reden dat ik -als super James Bond fan- een kaartje voor deze film heb gekocht. Normaal zou ik er hoogstwaarschijnlijk niet heen zijn gegaan. De film was ook wel ongeveer wat ik er van te voren van verwachtte, dus kon het gebodene ook niet echt tegen vallen.

Wat je krijgt is een degelijke, kundig gemaakte thriller, met aardige special effects, behoorlijke acteerprestaties, maar echt origineel of werkelijk adembenemend wordt het nooit.

Niet slecht, gewoon goed gemaakt.

Een zeventje, ofwel 3,5 ster.

avatar van B-Joker

B-Joker

Leuke zondags film maar ik zou er niet voor naar de bioscoop gaan.

het blijft toch nog redelijk lang onvoorspelbaar en daarvoor toch nog 2.5*

Het kijkt weg maar daar is alles mee gezegd.

We hebben dit allemaal al 100en keren eerder (en beter) gezien.

En Jovovich kan er natuurlijk helemaal niets van.

avatar van ipman-99

ipman-99

"His Next Target Is Now Hunting Him." ... " !!!

Actie-Thriller !!! Emoji!!! 'Survivor' is de nieuwe Actie-Thriller

met Milla Jovovich en Pierce Brosnan !

Zeer veel diepgang moet je niet zoeken bij dit soort van genre films over

terroristische dreigingen ... ! De spanning wordt met mondjes maat opgevoerd en

vooral Milla Jovovich moet werkelijk rennen voor haar leven.

Pierce Brosnan draaft hier op als de slechterik van dienst ... hij is een

huurmoordenaar die Milla achternazit om haar naar een andere wereld te helpen !

Gedoseerde actie scènes in de vorm van kat en muis spelletjes, ontploffingen en

enkele schietgrage actiescènes.

De scène dat Milla wil ontsnappen via die trappen en Pierce de achtervolging

op een bepaalde manier inzette, was cool gedaan !

Nadat Pierce Bronsan zeer recent naast de zijde mocht spelen van Olga Kurylenko

in 'The November Man' ook een Actie-Thriller ..., mag hij nu achter Milla Jovovich

vol ten strijde gaan ... !

avatar van keimpeS

keimpeS

Redelijke actie-thriller, maar ook erg cliche en ongeloofwaardig. Milla Jovovich is volgens mij niet echt goed gecast, dit soort serieuze rollen moet zij niet spelen. De simpelheid van hoe zij aan iedereen ontsnapt is soms lachwekkend en dat op haar hakjes.

avatar van IH88

IH88

Een 'hap, slik, weg' actiethriller die je snel vergeet. Het acteerwerk is redelijk maar zeker niet geweldig. Jovovich is leuk om naar te kijken maar dat red haar hier niet. Het is allemaal wat ongeloofwaardig en het is allemaal al eens beter gedaan. Het plot is vergezocht en dat is meestal al geen goed teken. Het 'verstand op nul' argument mag je eigenlijk niet gebruiken maar ik zou het iedereen die deze film gaat zien wel aanraden, anders ga je een onplezierige avond tegemoet.

avatar van Film Pegasus

Een doorsnee blockbuster. Brosnan blijft Brosnan en Jovovich is gewoon leuk. Het is allemaal niet slecht, maar gewoon weinig origineel en denkelijk snel in de vergeethoek. Wat een verschil met The November Man met Brosnan, dat een pak beter was. Survivor is goed voor een blockbuster, maar mist chemie om er uit te springen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prima snelle en doortdenderende actie. Fijn vermaalk voor een zaterdagavond.

avatar van killer13

killer13

Het lijkt wel erg downhill te gaan met mcteigue... Na het geweldige v for vendetta is ie enkel met middelmatige/ondermaatse films op de proppen gekomen. Ik heb deze film nog niet gezien maar ik krijg een beetje het gevoel dat ik bij the november man had. Erg matig en alweer grotendeels vergeten nog voor de eindcredits helemaal over het scherm gerold zijn. Misschien dat ik deze toch maar oversla...

avatar van joolstein

joolstein

Oei, dit was onder de maat! Minder dan een standaard- film! Natuurlijk wordt 9/11 aangehaald. Verder hangt de film aan elkaar van onwaarschijnlijkheden. Valt me op dat (samen met The Gift) dit nu al de tweede grote misser is die wel in de bioscoop draait? Pierce Brosnan was in deze film zelfs ondragelijk, sorry maar hij overtuigd gewoon niet als Bad Guy!

avatar van Theunissen

Ondanks dat dit niet meer is dan een dertien in een dozijn eenvoudige Actie / Thriller film, wist het verhaal (de thema's zijn wraak, terrorisme en geld) me toch enigszins te boeien en ook te vermaken.

Het verhaal is behoorlijk clichématig en ook het verloop ervan is zeer voorspelbaar. Daardoor wordt de film helaas nergens spannend, maar maar toch keek deze film zich nog wel lekker weg en zat het met de uitvoering ook wel goed. Dat komt mede omdat de vaart best hoog is en er ook relatief veel in gebeurt en de film ook maar circa 90 minuten duurt. Ook zit er redelijk veel actie in (wel nergens bijzonder, hoewel de scene in het trappenhuis wel aardig was en dan vooral de manier waarop Pierce Brosnan naar beneden ging) en ook het einde was best aardig, hoewel de afloop natuurlijk geen verassing was.

Visueel zag het er ook allemaal aardig uit met de gekozen locaties in Londen en New York. En dat we niet te maken hebben met een goedkope productie, was ook zichtbaar aan de cast die bestaat uit veel bekende acteurs en actrices. Dat geldt zeker voor beide hoofdrolspelers te weten Milla Jovovich (in de rol van Kate Abbott, die onlangs is overgeplaatst naar de Amerikaanse ambassade in Londen) en Pierce Brosnan (in de rol van Nash, die de slechterik is in het verhaal). Hoewel beiden wel eens beduidend beter hebben gespeeld in andere films, deden het ze toch nog best verdienstelijk en een hele film kijken naar Milla Jovovich vind ik ook niet echt een straf.

Leuk om eens gezien te hebben deze film (zeker op een doordeweekse dag), maar meer ook niet en dit is ook zo'n typische film die niet lang zal blijven hangen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Mila Jovovich is een van mijn favoriete actrices, en de reden waarom ik deze film heb aangekocht.

Ze doet het ook in deze film weer prima, en de prent op zich vind ik ook lang niet slecht, integendeel.

Voldoende actie, spanning en intriges.

Het heeft me anderhalf uur lang kunnen boeien.

avatar van Phantasm

Phantasm

Uitstekende film met genoeg aktie die me geen moment heeft verveeld.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Redelijk filmpje, weliswaar met een dertien in een dozijn verhaal maar toch best vermakelijk. Het is het bekende kat en muis spelletje waarin een onschuldige verdachte (Jovovich) wordt achterna gezeten door een huurmoordenaar/terrorist (Brosnan). Niet erg origineel dus maar de vaart wordt er lekker in gehouden waardoor het niet gaat vervelen. Er wordt ook gewoon redelijk gespeeld en daardoor is deze film best te doen. ☆ ☆ ☆

avatar van frolunda

frolunda

Inderdaad vrij standaard en de logica is soms ook ver te zoeken maar desondanks wel erg onderhoudend.Voldoende.