• 9.373.383 stemmen

Geregisseerd door: James McTeigue

Met onder meer: Milla Jovovich, Pierce Brosnan en Dylan McDermott

Releasedatum: 2 juli 2015

Plot Survivor

"His next target is now hunting him"

Een medewerkster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is onlangs overgeplaatst naar de Amerikaanse ambassade in Londen. Ze krijgt de taak om te voorkomen dat terroristen de Verenigde Staten binnenkomen. Al snel komt ze onder vuur te liggen en wordt ze bedreigd met de dood en beschuldigd van misdaden. Ze slaat op de vlucht en probeert tegelijkertijd haar naam te zuiveren en een grote terroristische aanslag te voorkomen.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke thriller. Het verhaal is wat zwak en bevat flink wat gaten en wat onlogische acties. Niet helemaal realistisch. Buiten dat kijkt de film lekker weg en bevat een aantal spannende scenes. Brosnan zet een prima rol neer als bad guy. Voor Jovovich is de rol wat te hoog gegrepen, maar verder niet storend. Prima tussendoortje waarbij je niet te veel bij moet nadenken. 3.0

avatar van blurp194

blurp194

Nogal standaard actie-en-terroristen filmpje dat gemakzuchtig in de gebaande paden blijft. Het script is een beetje een samenraapseltje van elementen die in andere en betere films in het genre gejat lijken te zijn - jat hier en daar wat bij elkaar, hussel het een beetje om en voila, een nieuw script - daar lijkt het nogal op.

Jovovich doet het op zich nog niet onaardig, maar de grotere namen stellen eigenlijk allemaal behoorlijk teleur. Daar hoef je de film in ieder geval niet voor te gaan zien. En voor het verhaal dus ook niet. Zoals mijn voorganger zegt, als je moet kiezen tussen deze film of de plee schoonmaken

avatar van The Oceanic Six

Er is eigenlijk maar 1 passende term voor deze film: standaard.

Survivor is echt automatische piloot werk van Hollywood. We nemen een bekende acteur, actrice en wat terrorisme en klaar zijn we. Niet dat het slecht is, maar je mag toch wel iets creatiever zijn zeg. Pierce Brosnan was altijd een favoriete Bond van me, ben opgegroeid met zijn versie van 007, maar de man is zichtbaar oud geworden zeg. Minder stoer, minder actief. Zonde. In The November Man (2014) vond ik hem heel wat beter op dreef. Dat was overigens ook al zo'n soortgelijke film met hem waar wel heel gemakkelijk een simpel scriptje voor is geschreven.

Survivor mist overigens ook echt geslaagde actiemomenten. Het is allemaal te doen, maar er zit niks memorabels bij. Toch is de film geinig genoeg om een leuk pretentieloos avondje mee te hebben.

avatar van Kondoro

Kondoro

Survivor

Milla Jovovich, onze zombie meid in de Resident Evil films nu toch eens anders op het witte doek. Het is toch altijd wel even wennen! Toch is de gehele film wat simpeltjes in me kaar gezet. Toch is de film wel voldoende om je even te vermaken op een zondag avondje en dat is zeker goed gelukt. Kwa actie is het te doen in de film, verhaal is wat slapjes en het concept is ook niet 1 van mijn favoriet. Toch, kijkt de film goed weg en verveeld hij op een paar momentjes maar meer ook niet. Leuk om eens gezien te hebben niet echt bijzonder leuk weg kijkertje en meer ook niet. Toch had ik wel andere verwachtingen bij de film!

avatar van Rossifumi

Rossifumi

Drama film, kan er niets anders over zeggen. Hoe standaard het plot ook is, je kunt daar echt wel wat mee. Zeker met een hoofdpersoon als Brosnan. Maar dat is duidelijk niet gelukt. Het is echt een totaal anonieme film, met een verhaal zonder enige goede diepgang.

avatar van stinissen

Zeer vermakelijke thriller met een goede cast de film is lekker snel en op momenten erg spannend ik geef de film een dikke zeven maar dat had hoger kunnen uitvallen als ze namelijk op het einde van de film sommige mensen tot verantwoording hadden geroepen met name Maureen Crane (Angela Bassett) en Paul Anderson (James D'Arcy) . Verder goede special effects en prima locaties .

avatar van scottbrl

scottbrl

Wat mij betreft een prima film , genoeg actie , aardig acteerwerk en de film blijft spannend.

avatar van aeverhoog

aeverhoog

Dit was eigenlijk een knap beroerde film: een TV-actie-film naar het witte doek gebracht. Script, gevechtscenes, montage. Pff. Fijn dat de film maar anderhalf uur duurde.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vorige week zondag gaan zien.

Aardige, maar nergens werkelijk bijzondere actiethriller, met Jovovich, die niet werelds beste actrice is, maar de afgelopen jaren wel heeft bewezen een film te kunnen dragen en zij wordt bijgestaan door een bijna volledige sterrencast, waarvan uiteraard Bronsnan als meedogenloze hitman annex bommenlegger de meest opmerkelijke is. Verder zijn te zien Dylan McDermott, Robert Foster, Roger Rees (in waarschijnlijk zijn laatste rol voor dat hij helaas is komen te overleiden) en Angela Bassett.

Eerlijk gezegd was Brosnan de enige reden dat ik -als super James Bond fan- een kaartje voor deze film heb gekocht. Normaal zou ik er hoogstwaarschijnlijk niet heen zijn gegaan. De film was ook wel ongeveer wat ik er van te voren van verwachtte, dus kon het gebodene ook niet echt tegen vallen.

Wat je krijgt is een degelijke, kundig gemaakte thriller, met aardige special effects, behoorlijke acteerprestaties, maar echt origineel of werkelijk adembenemend wordt het nooit.

Niet slecht, gewoon goed gemaakt.

Een zeventje, ofwel 3,5 ster.

avatar van Film Pegasus

Een doorsnee blockbuster. Brosnan blijft Brosnan en Jovovich is gewoon leuk. Het is allemaal niet slecht, maar gewoon weinig origineel en denkelijk snel in de vergeethoek. Wat een verschil met The November Man met Brosnan, dat een pak beter was. Survivor is goed voor een blockbuster, maar mist chemie om er uit te springen.

avatar van Theunissen

Ondanks dat dit niet meer is dan een dertien in een dozijn eenvoudige Actie / Thriller film, wist het verhaal (de thema's zijn wraak, terrorisme en geld) me toch enigszins te boeien en ook te vermaken.

Het verhaal is behoorlijk clichématig en ook het verloop ervan is zeer voorspelbaar. Daardoor wordt de film helaas nergens spannend, maar maar toch keek deze film zich nog wel lekker weg en zat het met de uitvoering ook wel goed. Dat komt mede omdat de vaart best hoog is en er ook relatief veel in gebeurt en de film ook maar circa 90 minuten duurt. Ook zit er redelijk veel actie in (wel nergens bijzonder, hoewel de scene in het trappenhuis wel aardig was en dan vooral de manier waarop Pierce Brosnan naar beneden ging) en ook het einde was best aardig, hoewel de afloop natuurlijk geen verassing was.

Visueel zag het er ook allemaal aardig uit met de gekozen locaties in Londen en New York. En dat we niet te maken hebben met een goedkope productie, was ook zichtbaar aan de cast die bestaat uit veel bekende acteurs en actrices. Dat geldt zeker voor beide hoofdrolspelers te weten Milla Jovovich (in de rol van Kate Abbott, die onlangs is overgeplaatst naar de Amerikaanse ambassade in Londen) en Pierce Brosnan (in de rol van Nash, die de slechterik is in het verhaal). Hoewel beiden wel eens beduidend beter hebben gespeeld in andere films, deden het ze toch nog best verdienstelijk en een hele film kijken naar Milla Jovovich vind ik ook niet echt een straf.

Leuk om eens gezien te hebben deze film (zeker op een doordeweekse dag), maar meer ook niet en dit is ook zo'n typische film die niet lang zal blijven hangen.

avatar van IH88

IH88

Survivor

Een "hap, slik, weg" actiethriller die je snel vergeet. Het acteerwerk is redelijk maar zeker niet geweldig. Jovovich is leuk om naar te kijken maar dat redt haar hier niet. Ik had toch wat meer verwacht van haar als actieheldin. Brosnan is als bad guy niet geweldig en verrassend kleurloos. Het plot is vergezocht en dat is meestal al geen goed teken.

Het is allemaal ongeloofwaardig en het is allemaal al eens beter gedaan. Het "verstand op nul" argument mag je eigenlijk niet gebruiken maar ik zou het iedereen die deze film gaat zien wel aanraden. Anders ga je een onplezierige avond tegemoet.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Er zijn filmmakers die denken dat een goede actiefilm één is waar het hoofdpersonage heel de film moet lopen. Want dat doet Jovovich (altijd een slechte actrice gevonden).Ook Brosnan als terrorist is een mislukking. Het is wel vermakelijk maar wat een oversimpel en grijsgedraaid formulewerk. Op het einde komt iedereen elkaar op de goede plaats tegen in een grootstad als New York. Pfff, zucht... Verdient geen voldoende.

Muf.

Had makkelijk 20 jaar eerder gemaakt kunnen zijn. Survivor is een mak en matig actie/thrillertjes dat op het einde ook nog eens de anti-terreur mensen in de bloemetjes moet zetten. Wat Jovovich' overdreven personage met dat stukje realiteit te maken heeft is mij compleet onduidelijk.

Plotje is zelden geloofwaardig, maar dat mag eigenlijk het probleem niet zijn, want deze films kijk ik niet bepaald voor het plot. Wel een probleem is dat het gebracht wordt als een 90s straight-to-video product. Niet dat ik verder McTeigue's grootste fan ben, maar hij is toch iemand die zich normaal als regisseur een beetje laat gelden. Niks van dat alles hier, het is droog en zielloos geregisseerd.

En dat beginnen alle toevalligheden en clichés na een tijdje toch wel te vervelen. 't Is dat het een korte film is, en er dus best wat tempo inzit, maar verder is dit een groots niemendalletje waar geen enkel spatje plezier inzit. 't Zal ook snel weer vergeten zijn.

avatar van jordorientje

jordorientje

Wat een shit film. Het enige wat er goed in blijft, is de spanning. Maar daarmee is alles gezegd. Voor de rest is het echt een 13 in een dozijn film. Er zijn al zoveel van dit soort films gemaakt: de wereld redden van een paar schurken. Over schurken gesproken, ik vond Brosnon als terrorist totaal ongeloofwaardig, zelfs lachwekkend ? En super irritant dat mevrouwtje Jovovich even de wereld in dr eentje wilt redden. Slecht geacteerd, rollen die totaal niet passen bij de personen, elke stap is zo voorspelbaar en het eind totale onzin want waarom geloven ze haar dan ineens wel? Nee zonde van m'n tijd dit. Jammer

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Ook wij hebben ons net als zovelen voor ons, prima vermaakt met deze actie/thriller.

Het verhaal bouwt zich rustig op en nadat onze hoofdpersoon Kate Abbott (Milla Jovovich) in Engeland is aangekomen, komt ze al snel met een van de chefs van haar afdeling Bill Talbot (Robert Forster) in aanvaring. Deze heeft het niet zo op met de werkwijze van Kate die zich nogal op haar instinct verlaat en daardoor twijfel heeft bij de verstrekking van visa aan bepaalde personen. En meningsverschillen op de werkvloer kunnen soms tot vervelende situaties leiden. Is dat ook het geval in "Survivor"?

Na de laatste scène van de film weet je meer.

Een 7.

avatar van mrklm

mrklm

De Amerikaanse Kate Abbott [Milla Jovovich] laat zich meteen gelden op de Britse ambassade waar zij verdachte aanvragen voor een visum naar de VS in de gaten moet houden. Door haar oplettendheid dwarsboomt zijn een terroristisch plan waardoor huurmoordenaar Nash [Pierce Brosnan] opdracht krijgt Kate om zeep te helpen zodat een mol verdachte visums kan aftikken. Door een speling van het lot overleeft Kate een bomaanslag waarbij een aantal collega’s het leven laat én wordt zijn zélf beschouwd als hoofdverdachte. Kate moet nu dus uit handen zien te blijven van zowel Nash als de politie in de bekende spreekwoordelijke race tegen de tijd. De aanwezigheid van Jovovich en Brosnan blijkt genoeg om deze formulematige thriller verteerbaar te houden.