Genre: Biografie / Avontuur
Geregisseerd door: Baltasar Kormákur
Met onder meer: Jason Clarke, Josh Brolin en John Hawkes
Releasedatum: 17 september 2015
Donderdag om 22:55 uur op Veronica
Donderdag om 22:55 uur op Veronica/Disney Jr.
Plot Everest
"The storm awaits."
1996. Ondanks waarschuwingen over een grote storm die voorspeld is, gaan twee teams op klimexpeditie naar de top van de Mount Everest. Een team staat onder leiding van gids Rob Hall, het andere team wordt geleid door Scott Fischer. Journalist Jon Krakauer gaat mee om verslag te doen van de klim. De bergbeklimmers krijgen te maken met de meest barre weersomstandigheden wanneer hun levenslange obsessie om de top van de Everest te bereiken verandert in een adembenemende strijd om te overleven. Gebaseerd op waargebeurde feiten.
Rob Hall
Jan Arnold
Scott Fischer
Peach Weathers
joolstein
Degelijke verfilming van een op waargebeurde feiten gebaseerde beklimming van de Mount Everest. Dat natuurlijk mis gaat! Er word ruim de tijd genomen om de mannen en vrouwen die op de Everest zijn te introduceren. Alleen vond ik dit allemaal wel erg chaotisch.Veel van die mannen blijven hierdoor ook maar halve personages. Nu ging het voornamelijk natuurlijk om Rob Hall (Jason Clarke). Maar verder word er gesproken over: Ang Dorjee, Doug ,Harold, Michael, Neal,Lou, John, Lopsang, Yasuko Namba, Tim, Frank ,Guy, Anatoli en Jon Krakauer (waar was die opeens gebleven??) Tja en dan waren er ook nog Beck Weathers (Josh Brolin) en Scott Fischer (Jake Gyllenhaal) van deze twee was Weathers (Josh Brolin) zeker de interessantste! Waarom Scott Fischer(Gyllenhaal) opeens bleef liggen weet ik ook nog steeds niet? Door die weer war aan mensen (er waren er nog veel meer!) En met al die ski- jassen was ik soms gewoon de weg kwijt
Als ze dan eindelijk naar de hoogste punt gaan word het toch wel spannend! Bij dit soort films heb ik ook dubbele gevoelens. Aangezien de klimmers weten dat er kans is dat je het leven laat! Naar mijn mening zoeken ze juist die spanning op! Aan de andere kant levert het toch vaak wel mooie beelden op en vooral spanning en emoties! Doordat de personages niet helemaal uit de verf komen. Wat dus betekent dat je minder je in kan leven. Blijft het iets te vlak. Uiteindelijk net een ruime voldoende. Een vraag blijf ik me wel steeds afvragen? Waren nu de allerbekendste namen er bewust ingestopt om de film net iets meer waarde te geven? Aangezien Gyllenhaal en Keira Knightley geen erg grote rol hebben!
Antonev
Tegenvaller. Het grootste gedeelte van de film wordt er toegewerkt naar de ramp zelf. Helaas is dit behoorlijk langdradig en bij vlagen zelfs saai. De ramp en de aftermath zijn redelijk spannend en aardig om te zien. Het is natuurlijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar ze hadden het mijns inziens toch wel wat spannender mogen brengen.
De beelden van M.E waren adembenemend, fantastisch gewoon. De mooie beelden brengen het geheel op een krappe 3*.
Intens en meeslepend waargebeurd drama, over de beklimming van de machtige Mount Everest in 1996 door twee teams onder leiding van Jason Clarke en Jake Gyllenhaal. Een overdaad aan bekende gezichten, met als voordeel dat je de enorme cast redelijk goed uit elkaar kunt houden. Nadeel is dat er feitelijk te veel personages zijn, die geen van allen echt tot hun recht komen. Vooral de vrouwen komen er bekaaid af, wat dubbel teleurstellend is omdat dit prima actrices als Keira Knightley en Robin Wright betreft. Maar goed, de film is wel erg mooi gemaakt, spannend en emotioneel geladen, met het spectaculaire nepalese landschap als extra toegevoegde waarde.
Brabants
De fascinerende berg Everest wordt door de regisseur gerespecteerd zoals de natuur en de verloren levens tijdens de tragische expeditie van ' 96 zijn weergegeven. Het is allemaal prachtig geschoten en je leeft als kijker vrij intens mee met de genadeloze natuur die je als beklimmer van deze berg zal moeten trotseren. De sterrencast deed het niet slecht maar wist toch nergens echt te imponeren. Het voegde weinig toe aan deze schitterende film.
Flat Eric
Hoewel ik persoonlijk de fascinatie van de klimmers niet begrijp om duizenden dollars neer te tellen voor een bergexpeditie vond ik het wel aardig om te zien hoe het er aan toe gaat.
Bij vlagen onderhoudend en spannend maar op een gegeven moment kon ik het niet meer goed volgen welke baard nu bij welk basecamp zich bevond of ondergesneeuwd raakte.
broncode
Een film met absolute top cast maar die stelen niet de show.
De mooie camera beelden, harde omstandigheden en de wetenschap dat je weet dat het echt gebeurd is zijn de ware sterren.
Mooi....
weberanja
Mooi film, die berg grijpt als het ware een koude hand om je hart heen. Prachtig in beeld gebracht en geweldig geacteerd! Ik kan niet begrijpen mensen dit als hobby hebben, vreselijk!
Sterk avonturen-drama over een groep bergbeklimmers die in de problemen raken. Als je het verhaal al niet goed vind, dan zal je ieder geval toch genieten van de fantastische beelden van de Everest. Maar sowieso steekt de film wel goed in elkaar, al vond ik het middenstuk bij vlagen soms langdradig. Vervelend wordt het gelukkig nooit. Prima geacteerd ook.
84robkuh
IK sluit me aan bij Joolstein. Het aantal personages is erg veel en ze lijken allemaal op elkaar als ze half onder de sneeuw zitten. Dit gaat ten kosten van je concentratie en het inleven in de film.
Een enorm pluspunt vond ik de manier van filmen. De special effects waren enorm geloofwaardig. Geen gekke 3D shoots of andere gek camera werk. Je zou bijna denken dat er geen computer aan te pas is gekomen. Ook geen natuurrampen die over the top gaan, maar gewoon zoals je het kunt verwachten. De film is dan ook 100% geloofwardig. Natuurlijk logisch aangezien het echt gebeurt is), maar je moet het nog maar over kunnen brengen op het scherm. Wel had het einde iets ontroerender gekunt. Het kwam bij mij over alsof de regiseur de nasste familie niet te veel wilde kwetsen ofzo.
Al met al een goede film die voor mij vooral uitblonk in de realistische manier van filmen.
filmkul
Aardig drama. Het verhaal is redelijk bekend en wordt visueel mooi weergegeven door Kormakur. De opbouw is goed, maar zoals eerder al aangegeven kent de film veel verschillende personages die eenmaal in de storm slecht van elkaar te onderscheiden zijn. Daarnaast is er te weinig tijd om iedereen zijn introductie te geven. De film mist daardoor emotie en het drama komt daardoor niet goed tot uiting. Clarke zet voor het eerst een aardige rol neer. 3.5
blurp194
Hmm.
Bij zo'n bekend verhaal is het op zich een goede keuze om niet al te veel te dramatiseren - hoewel Krakauer er evengoed kritiek op geuit heeft, en Kormákur meteen maar geantwoord heeft dat de film ook niet op Krakauer's boek gebaseerd was. Hoe dan ook, en wie van de twee het ook bij het rechte eind heeft, echt spannend wordt het niet als je al weet hoe het afloopt - en ik heb zowel Krakauer's boek als een wat meer prozaïsche beschrijving gelezen. Meer dan een keer zelfs, denk ik. Dat dat toch ook anders kan, daar is de verfilming van Joe Simpson's Into the Void een mooi voorbeeld, en van spanning komt deze film daar lang niet in de buurt. Dat komt ergens toch wel heel erg over als een gemiste kans.
De beelden maken dan wel weer heel erg veel goed. En ondanks dat het naar de top van een berg klimmen absoluut mijn ding niet is, en ik er ook nog eens absoluut niet op zit te wachten om in een rijtje aan een vast touw naar boven te sjokken - je zou er met deze beeldenpracht haast toch naartoe willen.
Verder eigenlijk te melden - er doen best wat bekende acteurs mee, maar daar gaat het eigenlijk domweg niet om. En van de soundtrack is me ook al niets bijgebleven.
Collins
Visueel indrukwekkende film, waarin zich veel personages manifesteren en waarin de hoofdrol is weggelegd voor de Mount Everest. Het natuurgeweld en de omstandigheden op de berg zijn erg imponerend en spectaculair in beeld gebracht.
De acteurs zijn ondergeschikt aan het overdonderende visuele geweld. Zodra de grootsheid van de Mount Everest in beeld komt en het natuurgeweld losbarst, raken de personages ondergesneeuwd in het verhaal.
In de introductie worden de personages behoorlijk zakelijk en flegmatiek geportretteerd. Hoewel ze een achtergrond en een gezicht krijgen, blijven ze afstandelijk. Ze krijgen weinig emotionele laag mee. Van veel binding met de personages kan dan in het heetst van de strijd ook nauwelijks sprake zijn. Ik had die emotionele betrokkenheid bij de persoonlijke drama's in ieder geval nauwelijks.
In de film figureren veel personages. De film wil schijnbaar iedere klimmer van de expeditie eren. Heel nobel. Helaas gaat de film daarmee in de fout, want er zijn erg veel klimmers, dus erg veel personages en dus veel namen om te onthouden. Te veel. De klimmers zijn vaak moeilijk van elkaar te onderscheiden. Het teveel aan personages werkt verwarrend.
Aangezien natuur en berg de film bepalen, voegen de acteurs met de grote namen niet veel toe. Ze zijn ofwel onherkenbaar of hebben een kleine rol. De film gemaakt met minder bekende acteurs zou er waarschijnlijk hetzelfde hebben uitgezien.
Visueel indrukwekkend. Verder niet heel erg.
IH88
“Everest is another beast altogether.”
Everest is een indrukwekkende film over een groep mensen die de Mount Everest willen beklimmen en bij de afdaling in een verschrikkelijke storm terecht komen. Er is een indrukwekkend rijtje acteurs en actrices opgetrommeld en onder andere Josh Brolin, Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, John Hawkes, Emily Watson en Sam Worthington zijn erg goed op dreef. Keira Knightley en Robin Wright hebben veredelde cameo’s
De beelden van de berg zijn prachtig en tocht naar de top wordt indringend in beeld gebracht. Jammer genoeg is de aanloop wel erg lang en wordt er te veel tijd besteedt aan de introductie van de karakters en de gevaren die de beklimming met zich meebrengt. Buiten de karakters van Jason Clarke en Josh Brolin worden de andere personages niet of nauwelijks uitgediept dus in de introductie had zeker wat minder tijd hoeven te gaan zitten. Een ander minpunt is dat de film overvol is. Je ziet op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer zoveel personages maken deel uit van de beklimming. De film is niet helemaal in balans want de afdaling moet het met een stuk minder tijd stellen dan de aanloop en de beklimming. De storm, de leven en dood situaties waar de karakters zich in bevinden, de emotionele momenten, het is allemaal indrukwekkend gefilmd en geacteerd maar het voelt een beetje afgeraffeld. De dood van sommige personages doet ook niks met je als kijker omdat het zo snel gaat en ze slecht zijn uitgediept. Alleen met Rob Hall en Beck Weathers (Brolin) leef je mee en wil je weten hoe het met beide afloopt. Door de schitterende beelden, het mooie landschap, de sterke acteurs en de goed opgebouwde spanning is Everest een film waar ik van heb genoten en die geen moment verveelt. Dat de film overvol is en een te lange aanloop heeft doet daar niets aan af.
Waku
Prima avontuur/drama film.
De snijdende kou voel je als kijker naar binnen stromen.
De barre tocht wordt uitstekend in beeld gebracht en de opnames zijn soms een lust voor het oog.
Het waargebeurde verhaal geeft het gegeven nog een extra dramatische lading.
limelight73
een film als al zo vaak gedaan volgens het juiste sentiment protocol. binnen de lijntjes ingekleurd. niet veel verrassend dus, maar prima. 3*
mer1973
Waarom hebben ze de lijken nooit van de berg gehaald. !!!
Heeft iemand hier een idee over.
debbietino
Waarom hebben ze de lijken nooit van de berg gehaald. !!!
Heeft iemand hier een idee over.
Sommige lichamen, zoals die van Harold en Doug zijn nooit weer gevonden aangezien deze in de afgrond zijn gestort. Die van Rob Hall ligt nog op exact dezelfde plek en moet daar blijven liggen aangezien dat de wens van zijn vrouw was. De rest weet ik niet....
mer1973
Thanks.
Noodless
Op de één of andere manier wist de film mij geen 2 uur te boeien ondanks de mooie beelden en het realiteitsgevoel. De aanloop duurt veel te lang met een overdaad van verschillende personages. Het ware verhaal greep me niet naar de keel en de spanning bleef onder het niveau gezien de geringe aandacht naar de karakterontwikkeling van de verschillende personages. Degelijke film, maar toch wel iets meer van verwacht. 6/10
Ruben24
Ik vond deze film erg goed aangrijpend en goed in mekaar gezet. De personages worden eerst een voor een voorgesteld en dan begint het klimmen . De beelden zijn erg mooi en het is goed geacteerd. Ik geef hem dan ook 4 sterren zeker het kijken waard!!
Leland Palmer
Prachtig avontuur hoor. 'Everest' barst van de mooie shots - je zal daar maar staan daarboven, wat een gevoel levert dat op. Heerlijk. Baltasar Kormákur houdt het qua over dramatisering nét binnen de lijntjes naar het einde toe, maar ik vond het nog goed werken. Ik leefde mee met de (vele) personages (met de 1 meer dan de ander natuurlijk) en vond het geweldig toen Brolin z'n ogen tóch weer opende. Ik heb genoten van deze prent. Daar hang je op zo'n slap laddertje kilometers hoog in de bergen. Fantastisch.
Mr. Chiel
Visueel echt een geweldige film, ziet er werkelijk prachtig uit. Maar de film gaat de mist in door een te veel aan personages. Ze blijven niet bij en ik krijgt er geen band mee. Dat ze in de film vrij onherkenbaar zijn door mutsen e.d. helpt ook niet echt. Verder blijft de film heel erg binnen de lijntjes, niks dat ik nog nooit eerder in zo'n soort film heb gezien. Gemiste kansen!
Pazmaster
Ik kende het verhaal al, ik heb ooit eens een docu erover gezien (waarschijnlijk op discovery channel), dus het deed me niet zo veel meer. Op zich wel een mooi verhaal en er wordt prima gespeeld. De beelden vond ik wat tegenvallen, op het dak van de wereld kun je wel mooiere plaatjes schieten dan dat we hier te zien kregen. Hier en daar verloor ik soms de interesse, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik het verhaal al kende.
patrickman
Goeie film ik heb comments gelezen over emoties en als gevoels mens ben ik gek op dat soort films.
de enige emotie die ik vond bij deze film was op het einde met de foto`s van de echte mensen.
Wellicht moet ik hem nog een keer kijken maar veel zin nee.de film is de moeite waard absoluut maar kwa gevoel mwa
Fijn filmpje.
Eindelijk eens geen hapslikweg popcorn ongeloofwaardig actiefilmpje als het over bergbeklimmen gaat.
Frank Slade
Prima film, mooie natuurbeelden. Genoeg spanning en ook wel wat emotie. Goed acteerwerk.
MAAR ZO ZIE JE MAAR DAT MENSEN HIER NIET HOREN, OP DE TOP VAN MT EVEREST.

Waargebeurde avonturenfilm 'Everest' met Josh Brolin wordt vrijdagavond uitgezonden op televisie

Waargebeurde film 'Everest' met Josh Brolin morgenavond te zien op televisie

In de ban van 'Society of the Snow' op Netflix? Probeer deze films ook eens

Netflix voegt binnenkort tientallen titels toe, dit zijn de best beoordeelde

The Revenant
Western / Actie, 2015