• 9.370.299 stemmen

Lawnmower Man 2: Beyond Cyberspace (1996)

Actie / Sciencefiction | 92 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titel: Lawnmower Man 2: Jobe's War

Geregisseerd door: Farhad Mann

Met onder meer: Patrick Bergin, Matt Frewer en Austin O'Brien

Releasedatum: 9 mei 1996

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Lawnmower Man 2: Beyond Cyberspace

"God made him simple. Science made him a god. Now, he wants revenge."

Iedereen dacht dat de laagbegaafde tuinman Jobe Smith, die via experimenten grote gaven kreeg, volledig in cyberspace verdwenen was. Maar dan wordt Jobe opnieuw leven in geblazen door Jonathan Walker, die Jobe wil gebruiken om alle computernetwerken over de hele wereld in één netwerk te krijgen, zodat Walker hier alle controle over krijgt. Een groepje hackers ontdekt dit plan van Walker en samen proberen de hackers Walker te stoppen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Coole effecten, maar ik snapte er geen bal van ...

avatar van jassonn

jassonn

avatar van Waku

Waku

Zo verrassend en degelijk deel 1 inelkaar zat zo rommelig onlogisch en chaotisch is dit tweede deel.

Waarschijnlijk bedoeld als intelectuele sf film maar de plank wordt volledig misgeslagen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deel 1 vond ik al matig maar deze was gewoon slecht. Decors konden zo af en toe nog wel de aandacht schenken maar voor de rest is dit niks. Soms lijkt het net alsof je naar zo'n Jetix teenage superehero's programma zit te kijken. Patrick Bergan vond ik wel redelijk acteren maar voor de rest is dit gewoon een slappe hap.

avatar van Legan

Legan

Pfff, ik heb een hoop slecht films gezien maar deze hoort wel in de top 10 daarvan thuis. Dit ondanks dat ik Matt Frewer wel aardig vind acteren, onder andere in zijn Sherlock Holmes films. Maar dit was gewoon vreselijk. Nog maar een paar stemmen verwijdert van de flop 100.

1.0 *

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Verlaging naar 0,5. Troep!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Rommelig en erg slecht gemaakt vervolg op een film die ook al niet denderend was. Lawnmower Man zorgde nog wel enigszins voor wat vermaak, maar met Beyond Cyberspace is het meer lachen om de erg knullige effecten, het zeer beroerde acteerwerk en het plot waar eigenlijk geen touw aan vast te knopen is. Enige lichtpuntje is Frewer, maar ook hij weet dit wanproduct niet te redden.

1,0 ster.

avatar van Ralf81

Ralf81

Totaal overbodig vervolg. Ik weet niet eens meer of ik hem nu wel of niet gezien heb

avatar van TronMan

TronMan

Ja ik durf deel 1 zeker goed te noemen. Echter dit slaat werkelijk helemaal nergens op. Saai en niet te volgen. Met die zeurkinderen. Eigenlijk net zo iets qua opbouw als Robocop 3. .

Weetje; Jobe oftewel ; Matt Frewer speelde ook in de jaren tachtig, de top VJ , Max Headroom.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Wauw alle berichten hier maken mij nieuwsgierig hoor.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

In de eerste Lawnmower Man deed tuinman Jobe denken aan Jeff Daniels uit Dumb and Dumber. Op dat vlak is het dus niet vreemd dat men voor het vervolg voor Jim Carrey gaat. En Matt Frewer is een regelrechte kopie van Carrey, die rond deze tijd een van de grootste sterren in Hollywood was. Dat het totaal niet klopt met het personage uit de vorige film - of dat Matt Frewer in de verste verte niet lijkt op Jeff Fahey - boeit de makers geen hol. De uiterlijke verschillen worden verklaard door te benoemen dat de tuinman plastische chirurgie is ondergaan en qua plot is men niet bezig met continuïteit.

Zo zaten we in de eerste film nog gewoon in een gemiddeld Amerikaans stadje, maar een paar jaar later is de wereld om onverklaarbare redenen veranderd in een Blade Runner- achtige dystopie. Daarin spelen tieners - waaronder dat joch uit de eerste film - VR spelletjes. Zelfs hun hond weet hoe hij met computers moet omgaan. Vervolgens krijgen we een hoop gedoe rondom een wetenschapper (een rol die oorspronkelijk duidelijk was weggelegd voor Pierce Brosnan), zijn liefje, de baas van een groot bedrijf en een compleet verwarrend plot over een of andere chip voor de kiezen. Lawnmower Man 2 is onnodig ingewikkeld, maar qua uitvoering is het allemaal juist weer idioot simpel en stupide. Was de eerste film door zijn tekortkomingen nog grotendeels vermakelijk, hier zit die geinige knulligheid veel meer verstopt.

1,5 sterren.