• 9.369.458 stemmen

Genre: Actie / Komedie

Geregisseerd door: Mark Goldblatt

Met onder meer: Treat Williams, Joe Piscopo en Vincent Price

Plot Dead Heat

"You Can't Keep a Good Cop Dead"

Een dode agent, genaamd Roger Mortis, keert via een zogenaamde 'resurrection machine' terug naar het rijk van de levenden en sluit zich aan bij zijn oude partner Doug Bigelow. Samen willen ze een duivels zombie-misdaadsyndicaat voor eens en voor altijd vernietigen.

Det. Roger Mortis

Rebecca Smythers

Captain Mayberry

avatar van xangadix

xangadix

Dit is echt dramatisch slecht.

avatar van namingway24

namingway24

Prachtige special effects en een late rol van Vincent Price zijn de hoogtepunten van deze vergeten 80's klassieker. Joe Piscopo had ik nog nooit eerder gezien maar hij deed het niet onaardig, en Treat Williams doet het altijd goed in actiefilms. Het verhaal had toch wel verrassende wendingen en er was geen happy end te bespeuren. Al met al zeker niet onaardig.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

De special effects zijn inderdaad prachtig. Erg amusante film, die je het beste kan omschrijven als een 'buddy cop zombie komedie'. Trouwens een erg leuke scene in het slachthuis waar alle geslachtte kippen, ganzen, varkens en zelfs een grote stier tot leven komen. Vergeten 80's film.

avatar van Reinbo

Geweldig leuk filmpje. Erg vreemd dat ik hier nog nooit van gehoord, had want het is een heerlijk 80's filmpje. Vlot, humor vol en met geweldige special effects, zowel conceptueel als in uitvoering. Absolute must voor liefhebbers van 80's horror. Dikke 4*

avatar van Reinbo

20 september op blu ray

avatar van DVD-T

DVD-T

Geweldig en erg leuk 80's filmpje. Bevat eigenlijk alle elementen die je in films van die tijd kan verwachten. Actie, humor, een vleugje horror en natuurlijk die heerlijke foute muziek. Toffe effecten trouwens ook. En die scène in het slachthuis

avatar van Zinema

Marks mix.

Vermakelijke onzinfilm uit de eighties. Een leuke mix tussen actie, komedie en horror. Wisselvallig, maar voorzien van een vlot tempo en een hoop geslaagde grappen. De editor van Rambo en Commando, Mark Goldblatt, keerde hiermee voor het eerst naar de regiestoel, maar zou dat kunstje slechts eenmaal herhalen op het witte doek, een jaar later. Daarna pakte hij zijn oude werkzaamheden, succesvol, weer op.

Goed.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Kan me nauwelijks voorstellen dat er een betere buddy cop film is dan deze Dead Heat. Heerlijke chemie tussen een droge Williams en de zeer scherpe Piscopo, bringin the comedy. Flink arsenaal aan oneliners die droger zijn dan de doos van je oma. Verder een stel geweldige effecten met als hoogtepunt het uiteenvallen van Lindsay Frost. Unieke mix van genres. Zo worden ze écht niet meer gemaakt..

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Goed kan je dit moeilijk noemen. Ondanks de film een paar leuke scènes kent die je letterlijk op de vingers van één hand kan tellen, blijft het een snel in elkaar gestoken B-film met matige actiescènes en special effects en flauwe humor. Een aardappel heeft meer uitstraling dan Williams en Piscopo samen. Zo worden ze niet meer gemaakt? Inderdaad, en gelukkig niet.

Enkel voor de liefhebbers.

avatar van Basto

Basto

• 11916 berichten

Leuke film met verrassend goede effecten. Het is natuurlijk een enorm b product, maar liefhebbers van de jaren 80 horror kan ik deze zeker aanbevelen.

Kleine 4*

avatar van dutchtuga

dutchtuga

De scène dat Lindsay Frost uit elkaar valt is werkelijk grandioos!

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Deze film staat in het boek 'The bad movie bible'. Een beetje misplaatst vind ik, want ik kan met gemak slechtere films aanwijzen. Hij valt niet in de categorie zo-slecht-dat-ie-goed-is, want de film is gewoon kundig gemaakt. Cheesy, flauw en met een weird plot, maar kundig. De effecten zijn geweldig en de chemie tussen Williams en Piscopo is ook prima. Daarnaast heeft de film een vlot tempo. Erg vermakelijk.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een dode agent samen met zijn partner een aantal misdaden moet oplossen. Een lekker belachelijk plot voor deze soort van zombie-buddy-cop-movie. Vermakelijk, maar gelukkig ook zeker niet te lang. Actie, horror en komedie die hier en daar ook best gewelddadig uit de hoek komt met ook prima make-up effecten. Met gemak 3.0 sterren.

avatar van clubsport

clubsport

Dit is een nogal vreemde mix van actie buddy cop een beetje horror en zwarte humor ,die totaal aan mijn aandacht is ontsnapt toen ik jong was, de film encyclopedie was medogenloos in zijn commentaar en noemde het een stompzinnige en af en toe weerzinwekkende draak .

Who cares , toegegeven, het is geen topfilm maar het is best een vermakelijke film geworden , de jaren 80 sfeer zit er lekker in en er is genoeg leuke actie in gepropt , en de special effects zijn meer dan redelijk te noemen .

Treat williams is zo'n acteur waarvan je de naam snel vergeet , goed maar nooit echt de A lijst gehaald maar in veel films gespeeld , Joe Piscopo kwam me enigsins bekend voor maar waarvan zou ik even niet durven zeggen , dat gold ook voor die actrice die de dochter van Vincent price speelde , bekend gezicht maar waarvan ook alweer ?

Grappig trouwens om Vincent price nog in zo'n recente film te zien .